« Tornar a la web de la Biblioteca Municipal Can Roscada

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

Sessió amb convidat

Dimecres, 25 de novembre 2009: Una màquina d'espavilar ocells de nit, de Jordi Lara

L’aparició d’aquest títol i d’aquest autor va ser tota una agradable sorpresa fa un parell d’anys. El món de la cobla era un terreny sense explorar literàriament, i Jordi Lara, que n’és bon coneixedor, s’hi endinsa en una rastellera de ficcions entrellaçades amb la història i l’autobiografia. Però no cal confondre’l com un llibre per a sardanistes, sinó unes reflexions sobre la creació i els seus protagonistes, siguin Garreta, Saderra o Viladesau, i de com aquesta creació s’enllaça amb la vida.

Més enllà de la ciència

Dimecres, 21 d’octubre 2009: Cròniques marcianes de Ray Bradbury

Les cròniques marcianes, obra clàssica de la ciència-ficció, recull les vicissituds de la colonització del planeta Mart i l'accidentada decadència de la seva civilització. A setanta milions de milles de distància del planeta Terra, el viatger de l'espai hi pot trobar els mateixos paranys del quals creia fugir: la grolleria, la solitud, l'enveja o les paradetes de frankfurts. Quim Monzó n'ha fet la traducció catalana.

Una aposta segura

Dimecres, 23 de setembre 2009: Mil sols esplèndids de Khaled Hosseini

Entusiasmats amb la seva lectura, alguns membres del club de lectura van suggerir aquesta novel·la per compartir-la amb la resta. Així, obrirem el curs amb aquest relat que, mitjançant l’amistat entre dues dones, dues generacions i la seva lluita per la supervivència, repassa la història recent d’Afganistan enmig de guerres i invasions. Khaled Hosseini repeteix així l’èxit internacional que va obtenir amb la seva primera novel·la "El caçador d’estels" el 2003.

 
 

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal