« Tornar a la web de la Biblioteca Municipal Can Roscada

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

La reina aprèn a llegir

Viatges, història i aventura

Una novel·la per enyorar

Dimecres 26 d’octubre

Cera, de Miquel Pairolí

Articulista i autor d’excel·lents dietaris com Octubre, a l’escriptor de Quart Miquel Pairolí (1955 – 2011) també se’l recordarà com a bon novel·lista. Cera és la seva darrera novel·la, centrada en un fet concretíssim del 1963 i en una ciutat calcada a Girona: la mort d’un bisbe i la seva substitució per un bisbe nou. El retrat d’aquesta ciutat, d’aquell temps i d’uns personatges, la família dels Castells, són dibuixats amb punta fina per Pairolí, alhora que permet reflexionar sobre el creixement i destrucció de les ciutats i la seva memòria, on tot canvia per tal que tot continuï igual.

 

Sicília, molt abans de Montalbano

L’òpera de Vigata, d’Andrea Camilleri

Dimecres, 21 de setembre de 2011


L’escriptor Andrea Camillieri és prou conegut per les seves novel·les sobre el comissari Montalbano, però aquesta és una novel·la diferent i potser una de les millors de la seva producció. Per bé que situada igualment a la seva Sicília, l’autor ens trasllada a la segona meitat del segle XIX per explicar el complex món de l’illa italiana a través de l’estrena d’un teatre d’òpera com a excusa, una estrena que es fa amb un títol extravagant i poc popular, El cerveser de Preston. Fins i tot en aquest context, les intrigues, assassinats i revoltes també estaven servides.

Club de lectura 2011 - 2012

 

Suggeriments de llibres pel curs 2011/2012

Pengeu a "comentaris" els títols de llibres que us han agradat, que heu sentit recomanar en algun programa de ràdio, de tele, al diari ... en fi el que vulgueu.

A veure si entre tots i totes podem triar unes lectures variades, entretingudes i interessants.

Trobada de fi de curs del Club


 

Després d'Agatha Christie

Dimecres 8 de juny: A gust amb la mort, de P.D.James


Podríem dir que l’escriptora britànica Phyllis Dorothy James és la digna successora d’Agatha Christie en el gènere negre, i l’inspector Adam Dalgliesh el seu Hercules Poirot. Aquesta vegada l’inspector Dalgliesh haurà de treballar en la misteriosa mort d’un baró i un rodamón, travessant les diverses capes de la classista societat anglesa. Un dels títols més recomanables de la prolífica autora, tan celebrada i reconeguda al seu país que ja li han concedit un títol nobiliari.

 


Pedra de tartera

Dimecres 27 d'abril: Pedra de tartera, de Maria Barba

 


Primer va ser el boca-orella, després tot un fenomen editorial, i darrerament un èxit de vendes a Alemanya. La història de la Conxa, la protagonista que ens transmet la seva vital dins la duresa i la bellesa del Pallars, travessant el segle XX marcada pels esdeveniments històrics, no ha deixat de seduir lectors des de la seva aparició com una novel·la juvenil el 1984. Tot i que tracta d’una geografia, un parlar i una vida concretíssimes, el seu èxit es deu també als temes universals de què tracta: la migració del camp a la ciutat, la solitud, el paper tradicional de la dona o la lluita per la memòria.

 

Fer clic aquí per a més informació de l'autora.
 

La tramuntana del segle XII

Dimecres 2 de març: Rere els murs, de Núria Esponellà


Amb Rere els murs, l’escriptora empordanesa Núria Esponellà s’ha endinsat en el gènere de la novel·la històrica per fabular, a l’entorn de Sant Pere de Roda a l’època medieval, un món de monjos i comtes, d’amors i de poder, d’intrigues i art. Bona coneixedora de la història del monestir i amb imaginació per teixir-hi misteris i trames narratives, intentarem que l’autora vingui a explicar-nos els seus secrets de taller d’escriptura a partir d’aquest títol recent, que li va valdre el prem Néstor Luján de novel·la històrica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal