« Tornar a la web de la Biblioteca Julià Cutiller

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

"El carreró dels miracles" de Naguib Mahfuz

La vida al carreró Midaq és difícil, però més difícil resulta escapar-ne. Envoltada per un ambient miserable poblat per alcavotes ambicioses, dentistes sense titulació, militars enamorats, prostitutes, comerciants avars i individus que cobren per deformar captaires més o menys sans, Hamida, jove i preciosa, busca un futur millor. La seua bellesa captiva Abbas, qui es desviurà per demostrar-li que l’estima amb bogeria; però també atrau Salim, un vell solitari i malcarat –tot i que ric– que li podria concedir tots els desitjos. En aquesta disjuntiva es troba quan apareix en escena un tercer pretendent: el seductor Ibrahim.

El carreró dels miracles és, probablement, l’obra més popular i traduïda de Naguib Mahfuz. La força i cruesa amb què Mahfuz descriu les imatges de la desgràcia i la joia que formen les vides en aquest carreró del Caire han convertit aquesta novel·la coral en una peça fonamental de l’obra del premi Nobel i en un referent de la literatura àrab contemporània.

Naguib Mahfuz (el Caire, 1911-2006) és el gran escriptor de la literatura àrab contemporània. La seua extensa obra literària reflecteix la vida quitidiana al llarg de la història a la ciutat del Caire. De la seua producció cal remarcar, a banda d'El carreró dels miracles (adaptada al cinema en dues ocasions), novel·les com ara Miramar, El cafè del mar o Entre dos palaus, i en aquesta mateixa col·lecció es pot trobar El lladre i els gossos, La maledicció de Ra, Akhenaton, el rei heretge i Radubis, una cortesana en l'Egipte dels faraons. L'any 1988 es va convertir en el primer -i fins ara l'únic- escriptor en llengua àrab distingit amb el Premi Nobel de Literatura.


Text extret del llibre: Mahfuz, N. El carreró dels miracles. Bromera, 2007

Reunió prevista pel dia: 28 de febrer de 2013 a les 21.00h.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal