« Tornar a la web de la Biblioteca Julià Cutiller

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

"Un cel de plom" de Carme Martí

Un cel de plom. Per primera vegada, l’extraordinària vida de Neus Català, explicada per ella mateixa i reviscuda a través d’una ambiciosa novel·la de memòries magistralment construïda per Carme Martí.

La infància a pagès a Els Guiamets, un petit poble del Priorat. La joventut interrompuda per la Guerra Civil i la ràpida presa de consciència social. Barcelona, Premià de Mar i, finalment, la retirada a peu per la frontera fins arribar al sud de França. La resistència, els maquis i el primer gran amor. Passió i rebel·lió, fins al dia que els SS truquen a la porta. Presó. Un llarg viatge de tren fins Ravensbruck, Hollschein ... i el començament de l’infern.

Carme Martí (Montblanc, 1972). És llicenciada en filologia catalana. Ha publicat Història d’una cuinera. Memòries de Maria Badia (2008) i Cròniques rurals (2011), amb Jordi Llavina i Albert Carreras. Forma part de l’equip del Museu de la Vida Rural.

Neus Català (Els Guiamets, 1915) va sobreviure a l’horror dels camps de concentració gràcies a la força moral i a la solidaritat entre les companyes. En ser alliberades es van prometre no oblidar. Avui encara es manté fidel a la seva lluita per la memòria.

Text extret de: http://www.arallibres.cat/

Reunió prevista pel dia: 27 d'octubre de 2016

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal