« Tornar a la web de la Biblioteca Emília Xargay

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

Martí Gironell torna amb l'últim abat a la biblioteca Emília Xargay

El passat 8 de febrer vam tenir entre nosaltres el periodista i escriptor Martí Gironell que va venir a presentar-nos la seva última novel·la: l'últim abat. Aquesta novel·la de caire històric i ambientada en el s. XVI té com a escenari el monestir benedictí de Sant Benet del Bagès, on l'autor ens va explicar que va estar confinat per períodes durant un any, i com a protagonista l'abat Pere Frigola i la seva lluita per "defensar el monestir davant de Felip II i la Congregació de l'Observança de Valladolid" que, segons ens va explicar ell mateix, "pretenien anar conquerint territori i així ensorrar econòmicament els monestirs per repoblar-los amb els monjos de la seva tendència". 

Gironell també ens va parlar del procés de creació de la novel·la que havia estat molt "interactiu" perquè s'havia anat seguint a través de les xarxes socials, a través d'un bloc i de xats. Un exemple clar n'és el fet que el títol del propi llibre va estar escollit pel públic d'entre tres opcions que s'havien escollit prèviament. I el mateix va passar ambla portada del llibre.

Tenir de nou a Gironell presentant la seva última novel·la a la nostra biblioteca ens va especial il·lusió perquè us vull recordar que la primera de les presentacions que va fer la biblioteca Emília Xargay a la seva ubicació actual va ser precisament la de l'Arqueòleg del mateix Gironell ara fa gairebé 2 anys. I aquesta nova presentació ens evocava records bons d'èpoques passades.

La presentació va comptar amb una trenta d'assistents que van poder gaudir amb ganes de la passió que transmet Gironell quan parla de les aventures i desventures de les històries del seu llibre. 

Aquí teniu un parell de fotos que us permetran veure l'acte en si i que us animaran a participar i/o assistir a aquest tipus de presentacions que habitualment fem a la biblioteca Emília Xargay.

 

 

 

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

simple_captcha.jpg
(escriviu el codi de la imatge)

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal