« Tornar a la web de la Biblioteca Emília Xargay

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

Trobada amb bibliotecaris gironins i Xuan Bello

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona va organtizar pels dies 9 i 10 de maig diversos actes per donar a conèixer l'escriptor asturià Xuan Bello als bibliotecaris, escriptors i món acadèmic gironí. Una d'aquestes trobades amb bibliotecaris concretament es va dur a terme el dijous 9 de maig a la biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter. 

Xuan Belo és actualment un dels màxims exponents de la literatura en llengua asturiana, a més d'un reconegut autor compromès en la recuperació i modernització d'aquesta llengua. Ha publicat cinc llibres de poesia, aplegats a La vida perdida, (1999); sis llibres d’assaig (recollits en la miscel·lània La neu i altres complements circumstancials, publicat en català per Adesiara l’any 2010); i set llibres de prosa (en català trobem la Història universal de Paniceiros, publicat també per Adesiara el 2008). Bello col·labora habitualment en la premsa escrita asturiana.

Aquesta trobada a la biblioteca Emília Xargay va reunir una dotzena de bibliotecaris/bibliotecàries de les comarques gironines que ens vam reunir per escoltar i conèixer de primera mà aquest escriptor força desconegut per nosaltres. En aquesta trobada hi va haver-hi dues parts ben diferenciades: una primera part ens  vam dedicar a comentar la situació de la llengua asturiana; com s'està duent a terme el procés de la seva recuperació; si la podem trobar a nivell acadèmic, ... una llengua i una recuperació bastant desconeguda per la majoria dels bibliotecaris assistents en aquesta trobada. La segona part de la trobada ens vam dedicar a parlar de literatura en general i de l'asturiana en particular. 

Xuan Bello és un grandíssim escriptor a part d'una grandíssima persona i poder sentir-lo parlar de temes tan interessants com la literatura va ser una cosa que ens va deixar a la majoria dels assistents meravellats.

Aquest gran descobriment va ser obra de la Carme Estevez, la bibliotecària de Tossa, que ho va transmetre a la Mercè Barnadas, bibliotecària de Caldes de Malavella, que va remoure cel i terra per fer-lo venir fins a les terres gironines i fer-lo participar en el club de lectura de la biblioteca de Caldes. Així l'endemà, divendres 10 de maig, a les 21h doncs el club de lectura de Caldes comentaven l'Història universal de Paniceiros,de Xuan Bello amb la presència del seu autor.

Us deixo aquí un parell de fotos de la trobada perquè pugueu veure com va anar la sessió i de com vam disfrutar tots els que vam tenir la sort de poder assistir-hi.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

simple_captcha.jpg
(escriviu el codi de la imatge)

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal