« Tornar a la web de la Biblioteca Comarcal del Pla de l´Estany

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

Any 2017 Aurora Bertrana - 3

Abandono La Ciutat dels Vells

Havia oït parlar de La Ciutat dels Joves. Vaig decidir anar-hi a fer un reportatge. M'animava l'esperança que un trebll d'aquesta naturalesa, ben pensat i documentat, interessaria els lectors dels setmanari Ara o mai, on jo col·laborava regularment.

El director, en Pere Peret i Pericot, s'havia engrescat amb la meva idea. Prometia ajudar-me econòmicament. Faria l'esforç que calgués per donar més relleu al meu treball periodístic.

Hom m'havia advertit que el control policíac de la frontera d'aquella extraordinari país era molt sever. Hom no permatia l'entrada a cap home o dona que passés dels quaranta anys. Era una llei inflexible com totes les lleis d'aquella jove república.


Jo en compto quaranta-sis, però el meu físic és el d'un home molt més jove. Amb prou  feines n'aparento quaranta. Hi ha, però, la qüestió del passaport, on, és clar, hom pot llegir la data de naixença. Caldrà falsificar-la. La falsificaré. Diuen que a la Ciutat dels Joves un fet així resulta inconcebible. Però encara habito La Ciutat dels Vells on, amb diners i barra, s'obtenen documents falsos i altres casos més o menys lícites.

 


La ciutat dels joves. Aurora Bertrana. Barcelona, Pòrtic, 1971, p.7-8

 

 

 

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

simple_captcha.jpg
(escriviu el codi de la imatge)

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal