Llibres i companyia

Som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

De professió, bibliotecaris

Ser bibliotecari és, per damunt de tot, una vocació.

A diferència d'altres funcionaris amb horari intensiu, cadira ergonòmica, vacances i tasques estrictament marcades, nosaltres fem tots els papers de l'auca amb horaris no sempre ideals i sous ben variables.

Parafrasejant un nostre president que deia que "és català tot aquell qui viu i treballa a Catalunya, i qui en vol ser", m'atreveixo a definir el bibliotecari com "el que (quasi) viu i treballa a la biblioteca, i a més a més vol ser-hi".

Ja està desmentit el tòpic que llegim tot el sant dia i fem "Shhhht" amb el dit i mirem l'altra gent per sobre les ulleres.

El bibliotecari del segle XXI cuida criatures (en horari extraescolar i en visites programades), però a més a més proporciona informacions, posa a l'abast de tothom les noves tecnologies, la premsa, la música, l'aprenentatge de qualsevol tema i en qualsevol llengua i es preocupa pel lleure de nens i joves, gent gran, mestresses de casa i estudiants.

Dins el meravellós món de la ficció i la il·lustració, us orientem en les millors obres de la literatura, en les novetats que realment valen la pena i en els àlbums il·lustrats més impactants.

Les activitats que es programen a la biblioteca són un veritable catàleg de creativitat i interessos diversos: xerrades, presentacions de llibres, tallers, formació, converses i trobades de tot tipus.

No us faré una llista de virtuds dels clubs de lectura, perquè ja és el tema d'aquest blog i grup de treball. Però sí que vull destacar la gran tasca de compartir recursos amb tots els mitjans al nostre abast, posant-hi grans dosis d'energia i experiència. En aquest punt tenim la tecnologia al nostre favor. A més de totes les feines tècniques i d'atenció al públic, sabem fer la difusió correcta i al moment. Ens trobem ben còmodes amb el Facebook, els blogs informatius i tota mena de xarxes i webs sense cost ni fronteres.

Si voleu visitar algun exemple, us suggereixo el blog del club de lectura que s'acaba d'estrenar a "Lletres i Mots" de la Biblioteca Comarcal de Blanes.

Benvinguts a la família... i per molts anys!

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

Nosaltres som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que apaguen la tele per obrir un llibre.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que ens adormim amb un llibre a la tauleta.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que es connecten a les xarxes per pescar llibres, i per opinar.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que entrem a les llibreries quan no és Sant Jordi ni Nadal.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que llegim mentre posem els canelons al forn i els nens a la banyera, o mentre posem els canelons a la banyera i els nens al forn.

Llibres i Companyia