Llibres i companyia

Som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Llibreria Llibertat a Torroella de Montgrí

Crònica de la Cristina Rufí, directora de la biblioteca Pere Blasi de Torroella de Montgrí i l'Estartit,  enviada especial per a "Llibres i Companyia" a la desembocadura del Ter:

El passat divendres dia 27 de gener ens va venir a visitar en Javier Zuloaga al nostre club de lectura. Ell és un escriptor amb curiositat, capaç d’entendre totes les realitats que envolten una societat, només cal donar un cop d’ull al seu blog, ple de dades interessants sobre història, política i societat. És periodista i encara que actualment no n’exerceixi, com a tal li agrada descriure diferents mons i escenaris socials. A Librería Libertat vol mostrar aquesta complexitat , però no ho fa a través de la descripció, sinó que crea una trama amb totes les tècniques de la narrativa literària de ficció.

El tronc principal de la novel·la és la unió de quatre personatges arran d’un fet, un tret dins la Librería Libertad, a ple barri del Raval. Així és com comença i així és com atrapa la novel·la. Els lectors presents al club de lectura vam estar d’acord que la Laia, un dels quatre personatges principals, està molt ben construït i que sobta el fet que sigui una noia i a més a més jove. En Javier ens va recalcar que sempre es documenta i que tot té una base real. Després altres personatges secundaris entren en escena: una gitana, una pianista jubilada, els propietaris de la llibreria, un comissari jubilat... La trama es va teixint fins al final, quan una frase final molt ben aconseguida ens confirma el que podríem haver sospitat abans.

En definitiva, Librería Libertad és una novel·la coral, policíaca, distreta i capaç d’ensenyar-nos diferents vessants del món que ens envolta. Si no l’heu llegit us animem a fer-ho, sinó només cal esperar, sí, esperar que arribi aquesta quarta novel·la que ens va dir que tenia molt avançada. O si ho preferiu llegir alguna de les seves dues novel·les anteriors. Ja ho sabeu, des de la biblioteca sempre us    convidem: Llegim? (*)

 

NOTA: Llegim? és el nom del grup de lectura de la biblioteca Pere Blasi, que està a punt de complir els 5 anys de vida.

Al Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona (carrer Bernat Boades, 5) disposem d'un lot de 20 exemplars de Librería libertad destinats al préstec per a clubs de lectura.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

Nosaltres som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que apaguen la tele per obrir un llibre.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que ens adormim amb un llibre a la tauleta.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que es connecten a les xarxes per pescar llibres, i per opinar.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que entrem a les llibreries quan no és Sant Jordi ni Nadal.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que llegim mentre posem els canelons al forn i els nens a la banyera, o mentre posem els canelons a la banyera i els nens al forn.

Llibres i Companyia