Llibres i companyia

Som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Manuel Baixauli respon a "7 de saber"

 

Lector, dibuix de Manuel Baixauli

1- Escric perquè patisc un greu desajust amb la realitat que m'envolta. Per evitar la follia. Per multiplicar les meues vides.

2.- L'adjectiu que millor defineix la meva obra és... manicomial.

3.- El primer record que tinc d'una biblioteca és... la Biblioteca Municipal de Sueca. Recorde especialment la bibliotecària, una vella escrupolosa, eixuta i malcarada l'habilitat més destacable de la qual era fer-nos fora, al carrer, quan xarràvem o no ens podíem contenir el riure, cosa que ens passava sovint, només de veure-la. Li dèiem la Pistolera, perquè no fallava mai. Ix al meu llibre L'home manuscrit amb el nom fictici de Patro.

4.- Penso que les biblioteques són... un lloc ideal per passar-hi hores. Pots estar amb companyia de Montaigne i, alhora, lligar.

5.- Un llibre que m’ha marcat especialment ha estat ... Si això és un home, de Primo Levi. Conté escenes que no se me'n van del cap. És una vacuna potent contra l'estupidesa i la frivolitat.

6.- Llegir és recomanable... perquè és un plaer i, alhora, una manera de conèixer més i millor el món. Llegir és sentir parlar aquells individus que consideres els més interessants de la història.

7.- i la pregunta que m’hagués agradat que em féssiu... On t'agrada llegir?A l'aire lliure. Al sol de l'hivern o a l'ombra de l'estiu. Sempre amb llum natural.

MANUEL BAIXAULI (Sueca, 1963) és pintor i escriptor.

El desembre de 2008 va compartir un matí màgic amb els bibliotecaris gironins, comentant (entre altres coses) L'home manuscrit  a La Fàbrica de Celrà. Ens va deixar aquesta fotografia i un record que encara és viu.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

Nosaltres som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que apaguen la tele per obrir un llibre.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que ens adormim amb un llibre a la tauleta.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que es connecten a les xarxes per pescar llibres, i per opinar.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que entrem a les llibreries quan no és Sant Jordi ni Nadal.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que llegim mentre posem els canelons al forn i els nens a la banyera, o mentre posem els canelons a la banyera i els nens al forn.

Llibres i Companyia