Llibres i companyia

Som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Sant Hilari Sacalm: lectures compartides

La Biblioteca de Sant Hilari, dins el Pla de Lectura de la població i amb l’objectiu de fomentar l’hàbit lector entre el públic adult, va organitzar al 2008 el Club de lectura per adults, amb la voluntat d’esdevenir una activitat permanent i també l’escenari de possibles trobades amb autors entre d’altres iniciatives complementàries. Les trobades es desenvolupen a la biblioteca, cada 2 mesos, amb l’objectiu d’intercanviar diferents punts de vista sobre la lectura de l’obra triada prèviament.

Es tracta d’un grup molt consolidat i participatiu. El primer llibre que llegírem fou Balzac i la petita modista xinesa de Dai Sijie i ja en portem llegits i comentats 30, l’últim dels quals ha estat  L’Home de la maleta de Ramon Solsona. Vam tenir la sort de poder gaudir d’una xerrada amb ell, el passat 27 de setembre, on es van esvair tots els dubtes i curiositats de la novel•la. Volem destacar de l’autor el comentari que va fer sobre els clubs de lectura en una columna seva:

La gent llegeix i s’organitza per compartir lectures. Aquesta és una de les realitats més potents del país...no parlo de societat civil, sinó de gent que viu a peu pla i que s’apunta a grups de lectura i se n’inventa de nous perquè troba en els llibres un estímul que l’empeny a contrastar punts de vista, a ampliar horitzons amb noves lectures.

RAMON SOLSONA a El Punt Avui, 1-9-2013
 

A principis d’estiu, ens trobem per fer un sopar poètic tots els participants del club, on entre mos i mos, recitem poesies per gaudir d’una bona vetllada.

El Club suposa un estímul a la lectura pel fet de saber que altres persones llegeixen el mateix llibre i que després s’ha de comentar. També suposa la descoberta de nous autors i títols que potser individualment mai llegiríem. A més és un mitjà per relacionar-se i fer amistat amb altres persones, totes molt diferents però amb un interès comú, el gust per la lectura.

Trobareu més informació al nostre bloc

Dolors Miralpeix i Núria Masó. Biblioteca Municipal de Sant Hilari Sacalm - biblioteca@santhilari.cat

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

Nosaltres som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que apaguen la tele per obrir un llibre.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que ens adormim amb un llibre a la tauleta.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que es connecten a les xarxes per pescar llibres, i per opinar.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que entrem a les llibreries quan no és Sant Jordi ni Nadal.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que llegim mentre posem els canelons al forn i els nens a la banyera, o mentre posem els canelons a la banyera i els nens al forn.

Llibres i Companyia