Llibres i companyia

Som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Club(s) de lectura: Combinant tradició i noves tecnologies

El club de lectura de la Biblioteca Municipal de Lloret de Mar funciona des de fa més de tretze anys. Durant la seva trajectòria, ha llegit al voltant de 130 llibres. Us imagineu si els poséssim tots junts l’efecte que farien?

Des de fa uns tres anys, aproximadament, el club ha incorporat a la seva rutina un element nou : El bloc del club de lectura. En els seus inicis, aquest espai servia bàsicament per recollir les guies de lectura perquè la participació de les usuàries del club era relativament baixa.

Un dels reptes que la Biblioteca Municipal de Lloret de Mar fa temps que es planteja és que els usuaris puguin comentar, recomanar i compartir les seves lectures de manera àgil, fàcil i sense límits horaris.

Per fer-ho, la biblioteca té dues eines: El club de lectura virtual i el grup de facebook “bibliolloret: què has llegit?” A més dels comentaris i les guies del bloc del club de lectura.

Seguint aquesta línia d’incorporar les noves tecnologies al comentari de les lectures i amb l’afany de combinar de manera natural els dos mitjans: el comentari presencial i el virtual, la Biblioteca va programar, el passat mes d’octubre, un taller amb el títol: Eines per participar en línia.

Ens interessava, especialment, que les usuàries del club de lectura s’involucressin en el projecte, entre d’altres coses perquè la seva opinió per l’experiència que tenien la consideràvem molt valuosa, en canvi, a causa de la falta d’experiència en l’àmbit informàtic, es perdien un ventall de possibilitats i d’eines útils per fer el que feia anys que feien: compartir les seves lectures.

El taller, que es va repartir en quatre sessions, va treballar les quatre eines indispensables per interactuar amb la biblioteca i amb la resta dels usuaris: el web, el grup del facebook bibliolloret: què has llegit?,  el perfil de facebook del club de lectura virtual i el bloc dels club(s) de lectura.

L’experiència ha estat molt satisfactòria per les usuàries del club de lectura que es plantegen ampliar els seus coneixements en TIC i per la Biblioteca, ja que tot plegat ha començat a donar els seus fruits: La participació i utilització de les integrants del club de lectura ha estat més que satisfactòria.



 

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

Nosaltres som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que apaguen la tele per obrir un llibre.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que ens adormim amb un llibre a la tauleta.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que es connecten a les xarxes per pescar llibres, i per opinar.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que entrem a les llibreries quan no és Sant Jordi ni Nadal.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que llegim mentre posem els canelons al forn i els nens a la banyera, o mentre posem els canelons a la banyera i els nens al forn.

Llibres i Companyia