Llibres i companyia

Som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Sebastià Roig respon a "7 de saber"

Sebastià Roig (Figueres, 1965), escriptor i periodista.

Comparteix amb Salvador Macip la paternitat de dues novel·les: Mugrons de titani i Ullals. Aquesta darrera ha rebut el premi Joaquim Ruyra 2010 i es comentarà al club de lectura dedicat a "Girona i la Literatura", conduït per Marta Morera a la Biblioteca Pública de Girona demà passat, el dijous 28 de febrer a les 18.30 h

SEBASTIÀ ROIG es sotmet a l'interrogatori de "7 de saber" de Llibres i Companyia

1.- Faig aquesta feina perquè sóc una nul·litat pels esports. I per les activitats que precisen d'una certa habilitat manual o tècnica.
 
2.- L'adjectiu que millor defineix la meva obra és...
eclèctica. Haver treballat de periodista m'ha dut a publicar molts textos que no tenen res a veure amb la narrativa. He escrit històries ultralocals d'equips d'hoquei patins, la biografia d'un enginyer de so o la d'una nissaga d'empresaris cerers. I m'hi he implicat tant com quan faig textos de ficció.
 
3.- El primer record que tinc d'una biblioteca és...


…La meva mare em va acompanyar a fer-me el carnet de soci, perquè a casa no hi havia llibres i a mi m'agradava molt llegir. La Biblioteca de Figueres era plena de llibres per endur-te (i gratis!). M'hi solien deixar anar tot sol, unes hores, els dissabtes al matí. El primer llibre que vaig treure? La bibliotecària em va recomanar la sèrie Guillermo, de Richmal Crompton. Crec que em vaig endur Guillermo y el animal del espacio, però em va avorrir i no me'l vaig acabar. Les sèries que vaig devorar, en canvi, van ser Los Cinco i Los Siete Secretos, d'Enid Blyton



4.- Penso que les biblioteques són...un dels millors invents de la humanitat. La gent que no hi va no sap el que es perd.
 
5.- Un llibre que m’ha marcat especialment ha estat Narracions de ciència-ficció. Antologia, d'Antoni Munné-Jordà (Edicions 62, 1985). La introducció del llibre em va descobrir que molts autors catalans practicaven aquest gènere. Sense aquest volum, jo no hauria escrit mai ni Els malsons dels nostres avis (Editorial Dux, 2006), ni Els futurs dels nostres avis (Diputació de Girona, 2013).
 
6.- Llegir és recomanable per ser més feliç i tolerant.
 
7.- i la pregunta que m’hagués agradat que em féssiu...

¿Quin és l'últim llibre que t'has comprat? El còmic Century: 2009, de Kevin O'Neill i Alan Moore.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

Nosaltres som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que apaguen la tele per obrir un llibre.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que ens adormim amb un llibre a la tauleta.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que es connecten a les xarxes per pescar llibres, i per opinar.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que entrem a les llibreries quan no és Sant Jordi ni Nadal.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que llegim mentre posem els canelons al forn i els nens a la banyera, o mentre posem els canelons a la banyera i els nens al forn.

Llibres i Companyia