Llibres i companyia

Som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

"La presó també era a fora" un homenatge a les dones, de Jaume Fabre


 

En Jaume Fabre és periodista i historiador. Té un currículum ple d'experiències, farcides de treball, esforç i implicació social. Ha treballat fent tasques tan interessants com dirigir un Telenotícies i un diari, ha treballat a molts mitjans de comunicació i sobretot té una bibliografia molt extensa en treballs històrics.

Un d'aquests treballs ha estat el llibre La presó també era a fora que vam comentar el passat 19 de març a la biblioteca Pere Blasi, de Torroella de Montgrí. El llibre és la descripció de la vida quotidiana de les dones als anys immediatament després de la Guerra Civil Espanyola, amb una documentació molt acurada, però sobretot és un homenatge a totes aquestes dones, moltes d'elles puntals a les famílies de la postguerra i que, a més, eren contínuament exposades a les amenaces del règim franquista. Un tema molt interessant per comentar a un club de lectura, amb gent de diverses edats i que tenen diferents experiències familiars sobre el tema, però amb un tret molt comú, el silenci. Trencar aquest silenci és el que vam fer i va ser una experiència molt emotiva i gratificant i molt necessari per tancar ferides socials.

Però, en Jaume Fabre és sobretot una persona comunicativa i molt implicada socialment, suposo que per això va dedicar-se a l'ensenyament. No és fàcil enfrontar-se a una colla d'adolescents i ell ho feia cada dia, impartint història, ensenyant-nos la importància de conèixer el passat per encarar el futur, encuriosint-nos per saber i aprendre, per llegir els diaris i remenar ordinadors, quan tot just llavors començava tot això de les noves tecnologies. Només tinc paraules d'agraïment per en Jaume, per haver-me ensenyat molt més que unes respostes per un examen. M'ha passat més d'una vegada d'escoltar una notícia a la ràdio o llegir un titular als diaris i recordar-me immediatament d'alguna classe seva, i amb orgull i admiració, m'adono de la sort que vaig fer de tenir en Jaume Fabre de professor al curs de tercer de BUP i COU de l'Institut Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols.



 


 

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

  1. ingerebibl12gooxs222
    http://1649.downloadfirstyou.com/
    http://1997.downloadfirstyou.com/
    http://93.allorgdownload.org/
    http://967.downloadfirstyou.com/
    http://123.how-tonow.fun/


    https://bestwaydownload.com/map.php
    https://allsaboutfiles.com/map.php
    https://how6youtoknowc.org/map.php
    https://howytooutoknowcgfdf.org/map.php
    https://howytooutoknowb.fun/map.php
    https://howyoutoknowacxv.online/map.php
    https://howyoutoknowa.online/map.php

Escriu el teu comentari

Nosaltres som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que apaguen la tele per obrir un llibre.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que ens adormim amb un llibre a la tauleta.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que es connecten a les xarxes per pescar llibres, i per opinar.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que entrem a les llibreries quan no és Sant Jordi ni Nadal.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que llegim mentre posem els canelons al forn i els nens a la banyera, o mentre posem els canelons a la banyera i els nens al forn.

Llibres i Companyia