Llibres i companyia

Som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

quan sents un blom aquí dins

Estem de dol. Se n'ha anat Joan Solà. Ja no en fan, d'homes com ell.

Després de rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, el 2009, va escriure aquest text al suplement Cultura de l'Avui (20/6/2009) que no podem deixar de difondre i compartir en homenatge a la seva persona i la seva tasca en favor de la llengua catalana i de la riquesa humana en general.

Emoció és quan la laura borràs elegantíssima pronuncia una lletania de lloances des del faristol d’aquell palau de la música ple com ...


Llegir més

"Si agafes el camí de la por, has begut oli"
Montserrat Serra entrevista el poeta Joan Margarit, que acaba de publicar el llibre de poemes 'No era lluny ni difícil' (Proa)

http://www.vilaweb.cat/noticia/3791590/margarit-agafes-cami-por-has-begut-oli.html



Joan Margarit (Sanaüja, 1938) té setanta-dos anys i sent que es troba a l'última etapa de la vida. I que viu un temps que no és el seu, però que el viu amb plenitud. A fi que aquesta etapa pugui ser la més profunda diu que cal no haver errat ...


Llegir més

Cine i literatura sempre han format una parella ideal, i cada vegada és més freqüent que s'adaptin novel·les a la gran pantalla.

La més recent al nostre país: Pa negre, d'Emili Teixidor. Esperem algun comentari!

http://www.naciodigital.cat/noticia/18863/vic/acull/fastuosa/estrena/oficial/film/negre 




Llegir més

Jane Austen a Caldes de Malavella

El divendres 1 d'octubre, la biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia de Caldes de Malavella, es va convertir en Mansfield Park.

Si voleu seguir el seu blog: http://www.bibgirona.cat/blogs/club-de-lectura-caldes




Llegir més

Els italians tenen la paraula "collega" que és molt útil per definir la persona que es guanya les garrofes fent el  mateix ofici que tu.

Per nosaltres, "col·lega" implica anar de farra junts, i "company" no s'acaba d'entendre si és el que comparteix la vida, ideologia política o simplement és una salutació cumbaià.

Aquesta disquisició lèxica només era per dir que a Figueres hi ha una bona biblioteca, en aquesta biblioteca hi treballen  una colla de companys, i un d'aquests companys és l'Albert Carol Bruguera.

L'únic català ...


Llegir més

Cançó per a Susanna, a Llançà

21 d'octubre de 2010. Llançà (Alt Empordà) - Biblioteca Pere Calders.

Aquest mes, els membres del grup de lectura de Llançà han llegit  Una cançó per  a Susanna, d'Àngel Burgas, i els comentaris són aquests:

Bona novel·la. Plantejada com un trencaclosques: a partir dels retrats i de la visió dels fets de diversos personatges, l’autor conforma la història. Constitueix un bon retrat del món dels adolescents actuals : els descobriments de l’adolescència, les pors, els bloqueigs, la solitud i la solidaritat que formen part de la vida dels ...


Llegir més

La biblioteca de Tossa de Mar té un blog amb personalitat pròpia: petit i delicat com ella.

Ella? Qui? La biblioteca, o Tossa?

Visiteu el blog, visiteu Tossa, visiteu la biblioteca i ho decidiu vosaltres mateixos.

Copiaré sovint de "Vivint a la lluna". Amb permís de la Carmen Estévez, gran descobridora de talents literaris i -per sort- membre d'aquest grup de treball "Llibres i Companyia" de les biblioteques de Girona.

http://bibliotossa.blogspot.com/2010/10/damor-i-de-llibres.html


dijous 21 d’octubre de 2010

...


Llegir més

L’amor per la lectura s’aprèn però no s’ensenya.
De la mateixa manera que ningú ens pot obligar a enamorar-nos, ningú pot obligar-nos a estimar un llibre. Són coses que passen per misterioses raons. Però sé del cert que a cadascú de nosaltres hi ha un llibre que ens espera. En algun racó de la biblioteca hi ha una pàgina que ha estat escrita per a nosaltres.

ALBERTO MANGUEL

[Foto: Biblioteca de Palamós, Baix Empordà]
 




Llegir més

Divendres, 5 de novembre, a les 20 h. Francesc Serés comenta els seus Contes russos amb els lectors de la biblioteca Manuel Vilà i Dalmau de Tossa de Mar.

Un brillant joc de ficcions. 21 contes escrits per cinc escriptors russos imaginaris, cadascun amb el seu estil i amb una manera particular de sentir el món. Podrem seguir l’evolució, del present cap al passat, d’alguns dels principals esdeveniments socials i polítics de la Rússia del s. XX, i anar més enllà també, perquè els temes que s’hi tracten són tan russos com ...


Llegir més

Nosaltres som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que apaguen la tele per obrir un llibre.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que ens adormim amb un llibre a la tauleta.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que es connecten a les xarxes per pescar llibres, i per opinar.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que entrem a les llibreries quan no és Sant Jordi ni Nadal.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que llegim mentre posem els canelons al forn i els nens a la banyera, o mentre posem els canelons a la banyera i els nens al forn.

Llibres i Companyia