Llibres i companyia

Som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Petits moments que et fan estimar la feina

Estic cansada de sentir a parlar de la crisi, de les retallades, de les baixades de sous, dels acomiadaments i de totes les notícies dolentes que sentim cada vegada que engeguem la televisió, llegim el diari o escoltem la ràdio.

Necessito i necessitem respirar, deixar de parlar contínuament de les coses negatives i centrar-nos més en les positives. La meva feina m’agrada. Sóc bibliotecària i hi ha petits moments del dia a dia laboral que són inoblidables i que m’agradaria compartir amb vosaltres:

Les mostres d’agraïment de l’usuari ...


Llegir més

90 ANYS DE BIBLIOTECA A SANTA COLOMA DE FARNERS

[Aportació de Francina Sanmartín, directora de la Biblioteca Joan Vinyoli. Publicada al butlletí de la Festa Major 2013]

Aquest any a Santa Coloma de Farners rememorem el naixement d’un equipament cultural que ha perdurat al llarg de 90 anys al servei de tots els colomencs: la biblioteca pública.

La inauguració d’aquesta institució es remunta efectivament a l’any 1923 quan una feliç conjunció de circumstàncies va permetre l’establiment al nostre municipi de la primera biblioteca ...


Llegir més

Parlar de llibres, literatura, lectors, clubs de lectura m’ha portat a pensar i a reflexionar sobre la relació que he tingut jo amb el món de les lletres. 

A casa no es compraven massa llibres, no crec que hi hagués prou diners per fer-ho. Les biblioteques personals de llavors res tenien a veure amb les d’ara, i els únics que compràvem eren els que la meva germana i jo necessitàvem pels estudis.

Ara bé: sí que tinc, però, el record de la meva mare llegint i devorant tot ...


Llegir més

Sant Hilari Sacalm: lectures compartides

La Biblioteca de Sant Hilari, dins el Pla de Lectura de la població i amb l’objectiu de fomentar l’hàbit lector entre el públic adult, va organitzar al 2008 el Club de lectura per adults, amb la voluntat d’esdevenir una activitat permanent i també l’escenari de possibles trobades amb autors entre d’altres iniciatives complementàries. Les trobades es desenvolupen a la biblioteca, cada 2 mesos, amb l’objectiu d’intercanviar diferents punts de vista sobre la lectura de l’obra triada prèviament.

Es tracta d’un grup molt consolidat i participatiu. El primer ...


Llegir més

Nosaltres som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que apaguen la tele per obrir un llibre.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que ens adormim amb un llibre a la tauleta.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que es connecten a les xarxes per pescar llibres, i per opinar.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que entrem a les llibreries quan no és Sant Jordi ni Nadal.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que llegim mentre posem els canelons al forn i els nens a la banyera, o mentre posem els canelons a la banyera i els nens al forn.

Llibres i Companyia