Llibres i companyia

Som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

El darrer giroglífic, a més d'amagar el títol d'una novel·la d'autora gironina, vol ser un homenatge a tot el que els llibres representen per nosaltres. Deixeu els vostres comentaris, que seran validats el dia 9 de gener de 2012. Bon any nou, que no us faltin ni LLIBRES ni COMPANYIA !!!!




Llegir més

Agustí Vehí: Ginesta pels morts

Agustí Vehí i Castelló (Figueres, 1958)

El giroglífic d'aquesta setmana, amb 3 respostes correctes d'un total de 4 comentaris, es referia a una perla rara de la novel·la en català:

La Ginesta : un blues empordanès : novel·la negra. Perpinyà : Mare Nostrum, 2010

Ginesta pels morts
pels amics...que són cada dia més, sobretot d'ençà que l'autor ha guanyat el premi Crims de Tinta 2011 amb una altra novel·la publicada a La Magrana, Quan la nit mata el dia.

...


Llegir més

Es diu DeLectura, és el blog del club de lectura de l'Ateneu de la Vall de Llémena i compta amb el suport i la col·laboració de la Biblioteca de Sant Gregori .

Es diu Carme Callejón, i és un gran descobriment d'energia, il·lusions i bones idees. Tot un luxe amb els temps que corren!

Aquest és el seu últim post, ple de consells d'aquells que, algunes vegades, suporten amb gràcia el mode imperatiu. Benvinguda, Carme, espero que en surtin grans projectes!




Llegir més

Penúltim giroglífic que, com diria en Màrius Serra, és de nivell avançat.

Teniu temps fins dijous per aportar els vostres comentaris i provar d'endevinar el títol d'una novel·la d'autor gironí. Aquesta setmana pinta molt negre !

Aquí teniu la solució.




Llegir més

Marià Vayreda: La punyalada

Marian Vayreda i Vila (Olot, 1853-1903)

Marian (també Marià) Vayreda va nèixer a Olot el 1853 en el si d’una família benestant, terratinent i de tradició carlina.

La casa pairal, que encara pertany i és habitada per la família, estava ubicada en la mateixa capital garrotxina encara que a fora muralla. Va rebre formació artística al Centre Artístic d’Olot, on impartien classes el seu germà Joaquim i Josep Berga, tots dos pares de l’escola paisatgística d’Olot. Va participar en l’última guerra carlina (1872-1876), on exercí ...


Llegir més

Quin és el t´tiol de l'obra? Més fàcil impossible. Esperem els vostres comentaris, hi ha temps fins el divendres 16 per arribar a la solució.!




Llegir més

Maria Mercè Roca: Cames de seda

 

Maria Mercè Roca (Portbou, 1958)

Escriptora i política. Es dóna a conèixer amb el recull de narracions Sort que hi ha l'horitzó (1986), premi Víctor Català. Posteriorment publica les novel·les Els arbres vençuts (1987), El present que m'acull (1987), premi Josep Pla, Perfum de nard (1988), Temporada baixa (1990), La casa gran (1991), Greuges infinits (1992), Cames de seda, premi Sant Jordi 1992, L'àngel del vespre (1998), Delictes d'amor, premi Ramon Llull 2000, L'últim tren (2003) i Els dies difícils (2005).

...


Llegir més

Aquesta novel·la ja té uns anyets (és del 1992).

Personalment opino que no és la millor de l'autora, tot i que va rebre un premi important. Però l'he triat perquè és la més fàcil de "giroglificar" a partir de dues fotografies.

Ja sabeu, podeu deixar els vostres comentaris dalt de tot a mà dreta, i fins divendres! Aquí teniu la solució.

DE




Llegir més

Miquel Martín: Dictadors de butxaca

Miquel Martín (Begur, 1969)

Llicenciat en filosofia.

De molt jove ja va guanyar els premis Joan Fuster de narrativa, el Solstici,  el Manuel de Pedrolo o el Calassanç.

Ha publicat, entre d’altres obres, Hi ha amors que maten, L’estratègia de la gallina (finalista del premi Ramon Llull), Cabells de Medusa i Dictadors de butxaca (premi Maspons), una sàtira dels individus que usen la seva quota de poder per humiliar, menyprear o aprofitar-se dels altres.

Col·labora habitualment amb La Vanguardia i el Diari de Girona, ...


Llegir més

Nosaltres som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que apaguen la tele per obrir un llibre.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que ens adormim amb un llibre a la tauleta.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que es connecten a les xarxes per pescar llibres, i per opinar.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que entrem a les llibreries quan no és Sant Jordi ni Nadal.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que llegim mentre posem els canelons al forn i els nens a la banyera, o mentre posem els canelons a la banyera i els nens al forn.

Llibres i Companyia