Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

Miquel Martín i el seu riu encès

 

El 9 de març de 2018, el club de lectura de la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués de Castelló d’Empúries va rebre la visita de l'escriptor Miquel Martín, gràcies al programa de Selecció d'Autors Locals de la Diputació de Girona. Li donem la paraula:"Aquesta és una de les petites satisfaccions que sempre et reserva un club de lectura: la manera com cada lector fa seva l’obra. A Castelló vam parlar de com El riu encès reflecteix una època i una manera de viure i com els personatges s’esforcen, com fem tots a la vida, per superar els mal moments.
«Es una novel·la amb molts trasbalsos però no és una novel·la trista, i això m’ha agradat molt», comenta una lectora. I jo li explico que precisament buscava aquest efecte i que per això la vaig escriure en un to poètic i deixant que els personatges s'expressessin a través dels diàlegs.
Parlem també dels espais de la novel·la: la ciutat de Girona, els pobles de la vall de Camprodon i també altres indrets que alguns lectors associen amb pobles propers (aquest poder que té la literatura perquè cadascú es faci una història a mida!).
-Hi haurà una segona part d’El riu encès? -em pregunta un lector abans d’acabar.
-Ostres! No m’ho havia pas plantejat. Per què?
-Perquè el final és obert i tinc moltes ganes de saber què els passa després als protagonistes.
Me’n vaig a casa content, amb la sensació que els personatges ja tenen vida pròpia".

MIQUEL MARTÍN I SERRA

Llicència Els continguts d’aquesta publicació estan subjectes a una llicència de Reconeixement - No comercial - Compartir 3.0 de Creative Commons.
Se’n permet còpia, distribució i comunicació pública sense ús comercial, sempre que se’n citi l’autoria i la distribució de les possibles obres derivades i es faci amb una llicència igual a la que regula l’obra original. La llicència completa es pot consultar a: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/