« Tornar a la web de la Biblioteca Comarcal del Pla de l´Estany

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

L'ensenyament, valor permanent

 

El fil conductor més important del món des de sempre i fins sempre. (...) La millor herència dels nostres avantpassats (...). Durant més de quaranta anys he anat seguint la seva evolució. Ha estat sempre el meu món i em satisfà, en gran manera, veure els continus avenços que està experimentant.

Admiro i felicito tots els docents (...). D'una manera especial els actius, ja que s'ha complicat força el tarannà dels alumnes, l'ambient, la societat, els medis de comunicació no hi ajuden, i això comporta les seves conseqüències.

La meva tasca en la docència a Banyoles va començar el mes de setembre del 1970. Ja havia exercit a Barcelona, Santa Coloma de Gramanet, Moià, Cardona i Vila-Sacra. Això m'ha permès de veure, viure, experimentar i seguir una gran quantitat de reformes, canvis, maneres de ser i actuar que valoro altament positives (...). De l'escola franquista a l'actual hi ha un abisme tan gran que és pràcticament insondable.

S'ha millorat moltíssim. No obstant, en alguns aspectes, caldria reflexionar una mica i posar fre a certes actituds com la violència juvenil, la falta de respecte, (...) els valors ètics ...(...). Em permeto insertar una vivència que ve al cas. Estava esperant un company a l'entrada d'un IES. Era l'hora de sortir i jo estava al mig. Arriben els alumnes en grups compactes i una mica de pressa. Tot d'una, sento una veu que em diu "tu tio, aparta't". No calen comentaris.

En contraposició, en recordo d'altres. A la sortida de classe, els alumnes de les "cases barates" s'arrengleraven i, un per un, em donaven la mà! Crec que és massa. Tant bon punt entraven a classe es quedaven drets i no s'asseien fins que el mestre ho indicava, no sense abans haver resat una breu pregària. Impensable. També és massa. Els ex-alumnes (de més de 40 anys) en són testimonis. (...)

La ciència i els coneixements han fet un gir de més de 360 graus, especialment la informàtica, els idiomes, les tècniques i els recursos (que sempre queden justos). La millora és clarament espectacular i això és un bon senyal. (...)

L'ensenyament segueix anant per bon camí, malgrat les dificultats i els obstacles que sempre van sorgint. Els docents, una provada vocació, van llaurant i sembrant les llavors de les futures generacions que són la nova esperança de la societat.

Lluís Barjau, mestre jubilat

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

simple_captcha.jpg
(escriviu el codi de la imatge)

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal