« Tornar a la web de la Biblioteca Comarcal del Pla de l´Estany

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

La Sunsi ens recomana: 28 dies de David Safier

28 dies. David Safier
Empúries, 2014 [N SAF]

Recomanar aquest llibre, es el millor que puc fer, ja que m’ha fet pensar molt.
La guerra et fa fort. Una novel·la ambientada a Varsòvia, i no demostres la teva feblesa per salvar la vida. Aquesta ens relata la vida d' una noia, que abans de d’invasió alemanya, era molt sentimental. Però ha de fer de contrabandista per salvar els éssers més estimats. Viu en un món imaginari amb la seva germana, de les 777 illes. Aquest món s’acaba quant els seus estimats essers són executats, i la seva vida penja d’un fil, amb un acte de valentia se’n surt. Un bassal de sang rodeja els seus orígens. La Mira com a protagonista de la novel·la, l’odi li fa acte de presència, i la seva vida no li importa gens.
Cal remarcar que m’ha fet pensar molt, sobretot quant he arribat en un capítol en que els polonesos anomenaven gats als jueus.
Quant pot aguantar l’ésser? sobreviure al gueto, a quin preu?. Lluita constant, penúries.
I jo dic: pobres malèfics afanys de poder i diners, que varen morir molts innocents, sense tenir encara ús de raó i paraula.
Per acabar cal dir que m’ha deixat tranquil·la el final, ja que la Mira se’n ha sortit. S’ha amagat als boscos esperant el final de la guerra, amb el seu amor. Espero que sigui molt feliç, hagi trobat la seva estabilitat i el seu món de les 777 illes.
Vull donar les gràcies a la biblioteca de Banyoles per aconsellar-me aquesta meravellosa novel·la.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

simple_captcha.jpg
(escriviu el codi de la imatge)

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal