« Tornar a la web de la Biblioteca Emília Xargay

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

Recomanacions i novetats St. Jordi 2013

 

Aquí us presentem un llistat amb les novetats adquirides per aquest St. Jordi per la biblioteca E. Xargay. Recordeu que totes aquestes novetats les podeu trobar a la biblioteca i sinó les podeu reservar.

http://www.bibgirona.cat/assets/documents/000/125/775/st._jordi.pdf

Els + llegits del 2012

Ja tenim aquí el rànquing dels llibres més llegits aquest 2012 a la biblioteca E. Xargay de Sarrià de Ter. 

                     

Encapçala el rànquing El presoner del cel, de Carlos Ruiz Zafón (2012), la tercera part de la trilogia que va començar amb L'ombra del vent (2002). El segueix de ben a prop el premi Planeta 2011 El imperio eres tu, de Javier Moro (2011). I en tercera posició trobem El àngel perdido, de Javier Sierra. El lector de Julio Verne, d'Almudena Grandes també està entre els primers d'aquest rànquing 2012. L'escriptor Juan Marcé, amb el seu Un intrús a l'estany ocupa la cinquena posició.

                                                            

Cada set onades (2010) , de Daniel Glattauer continua essent un dels llibres més prestats d'aquest autor després de l'exitós Contra el vent del nord. I la Sílvia Alcántara amb la seva casa cantonera (2011). El primer llibre de novel·la fantàstica que apareix al rànquing és El Nom del Vent (2011), de Patrick Rothfuss. En les últimes posicions del nostre rànquing hi tenim: Los ojos amarillos de los cocodrilos (2010), la primera part de l'exitosa triologia de l'autora nordamericana Katherine Pancol; i Martín Ojo de Plata (2011), primera part de la trílogia de Matilde Asensi que va començar amb La conjura del Cortés (2012).

                                                                

Proximament us presentarem els + llegits en novel·la juvenil i en còmic durant aquest 2012 a la biblioteca E. Xargay.

Continuarà ...

Les 12 recomanacions del 2012

Us passo les 12 recomanacions dels 2012 que considerem des de la biblioteca Emília Xargay: 

1. Cercas, Javier; Las leyes de la frontera. Mondadori, 2012.

2. Cuartiella, M. Mercè; Germans gairebé bessons. La Brau, 2012.

3. Dueñas, Maria; Misión olvido. Temas de Hoy, 2012.

4. Joyce, Rachel; El pelegrinatge insòlit de Harold Fry. La Magrana, 2012.

5. Krauss, Nicole; La gran casa. La Magrana, 2012.

6. Merino, Olga; Perros que ladran en el sótano. Alfaguara, 2012.

7. Nadal, Rafel; Quan érem feliços. Destino, 2012.

8. Sánchez-Piñol, Albert; Victus. Barcelona, 1714. La Campana, 2012.

9. Trelles Paz, Diego; Bioy. Destino, 2012.

10. Vieux-Chauvet, Marie; Amor, ira y locura. El Alcantilado, 2012.

11. Vigan, Delphine De;  Res no s'oposa a la nit. Edicions 62, 2012.

12. Williams, John; Stoner. Edicions 62, 2012.

 

Moltes d'aquestes lectures les podeu trobar a la biblioteca. Les que encara no hi són ben aviat les adquirirem perquè les pogueu trobar a la nostra biblioteca.

Bones festes i bones lectures!

El gust amarg de la cervesa, d'Isabel Clara Simó

La Rosa una bona usuària nostra i conductora del nostre club de lectura per adults ens envia aquesta recomanació. Moltes gràcies Rosa per la teva col·laoració i tothom que vulgui col·laborar ens pot enviar un formulari per mail i nosaltres el publiquem:

 

"El gust amarg de la cervesa
Isabel Clara Simíó


Només de llegir el primer paràgraf quedes atrapat entre mig de la xarxa social que va desgranant amb calma l’autora. Pas a pas, coneixes cada un dels quatre protagonistes i ens endinsa en el seu mon particular, mancat de transparència, on ningú és el que aparenta ser, cadascú te la seva vertadera historia, amagada, i difícil de pair, un passat impossible de desprendre i que el marcarà per la resta de la seva vida.
No ens podem quedar en les fets que ens narra la novel•la, quedar-nos en la primera lectura. Cal fer una introspecció acurada al ser humà amb tota la seva dimensió i realitzar un estudi antropològic, social, perquè cada persona es una vida única, diferent, marcada per entorn i per la genètica, però alhora incapaç de viure aïllat. Necessiten vincles afectius, experimentar en la pròpia pell el reconfort de sentir-se escoltat, observat per altres, tot i voler preservar la seva independència.
Us convidaria a compartir aquestes quatre vides que s’interfereixen, en el temps i l’espai, que es juxtaposen, que viuen sols però amb companyia i acompanyar-los en el seu deambular."

Rosa dachs

 

Aquest i tots els altres llibres recomanats els trobareu a disponibles a la biblioteca. Si us interessa el podeu reservar aquí: http://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat/search*cat

El jardín olvidado, de Kate Morton

Una nova recomanació d'una de les nostres bones usuàries, la Rosa Dachs, ens fa arribar aquesta última recomanació. Moltes gràcies Rosa per la teva participació i col·laboració.

 

 EL JARDIN OLVIDADO, de KATE MORTON:


Un novel•la que només d’obrir-la, de llegir les primeres línees et captiva, i t’endinsa dins una historia fascinant que   intercala dues èpoques diferents.
Personatges d’una mateixa família i que de la seva mà anirem descobrint juntament amb ells la història tèrbola de     la família, els fets més amagats que feien enrogir els mateixos protagonistes i que intencionadament els havien intentat amagar però que de la ma de l’autora aniran sorgint com veritats aclaparadores.
Dues dones separades pel temps i en l’espai, en poques coincidències inicials, però de mica en mica i gràcies a una estructuració perfecte, sincronitzada fins al més mínim detall, l’autora les sabrà unir a través d’uns lligams consanguinis.
Cada pàgina és un pas més en aquesta història esplèndida. Cada capítol significa un endinsament dins l’obre i un descobriments de fets que progressivament aniran encaixant cada un d’ells en el seu lloc per configurar un relat singular, especials i encisador.

 

Aquest i tots els altres llibres recomanats els trobareu a disponibles a la biblioteca. Si us interessa el podeu reservar aquí: http://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat/search*cat


La casa cantonera

Una bona usuària, la Neus, ens fa arribar aquesta recomanació a través del facebook. Espero que us sigui d'utilitat:

"Us recomano el llibre que em va deixar la Biblioteca Emília Xargay, ja l'he retornat i m'ha deixat molt bon regust: "La Casa Cantonera" de Silvia Alcàntara, una novel·la de poques pàgines però molt intensa, forta, amb un llenguatge molt planer, i d'una barreja sentiments però sobretot de la gelosia.

Els records de dues filles que feia 20 anys que no es veien i que es retroben a "la casa cantonera" després de la mort de la seva mare, a partir d'aquí afloraran tots els seus records, al darrera hi ha una història dura i culpidora...Qualsevol dels personatges de la novel·la ens pot ser proper. Si ho llegiu ja em direu el què, però crec que serà d'aquells llibres que us deixarà empremta!"

Gràcies Neus esperem que ens en facis arribar unes quantes més.

La nevada del cucut, de Blanca Busquets

 

El premi llibreter d'aquest any 2011 ha estat atorgat a l'obra La nevada del cucut, de Blanca Busquets. Una molt bona obra que us recomanem per llegir aquest estiu aprofitant les vacances i el temps lliure.

 


ARGUMENT: Una dona que va viure fa cent anys escriu d'amagat a la llum d'una espelma en un lloc perdut de Catalunya. Les seves lletres la lligaran amb fil invisible a una altra dona del segle XXI que tampoc pot viure sense escriure. Tan sols elles dues veuen un poble nevat en un quare que aparentment només té taques ...
L'art i les lletres, però també el dolor i sentiments molt intensos, són el que portarà aquestes dues dones a patir com ningú però també a viure plenament la vida, problablement com ningú l'ha viscut.

 

 

Aquest i tots els altres llibres recomanats els trobareu a disponibles a la biblioteca. Si us interessa el podeu reservar aquí: http://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat/search*cat

Purga, de Sofi Oksanen

La Mª. Àngels una molt bona usuària de la biblioteca ens recomana aquest llibre per la visió desconeguda que ens dóna el llibre sobre l'Europa de l'Est.

Argument: Purga aprofundeix de manera culpidora i addictiva en l'experiència de la pèrdua de la llibertat i del cost de la supervivència en un règim totalitari.

Gilead, de Marilynne Robinson

Argument: Gilead és el testimoni d'un vell pastor metodista en una fictícia localitat d'Ilinois. Quatre cases formen el poble, on, generació rera generació, es succeix la vida tranquil·la d'una comunitat que gira entorn les diferents esglésies religioses. El pare John Ames, provinent d'una llarga tradició de pastors, veient pròxima la seva mort, narra al seu fill el món del seus avantpassats com el present.

Los sinsabores del verdadero policía, de Roberto Bolaño

 

Argument: Amalfita xilè exiliat i itinerant professor universitari de filosofia, vidu i amb una filla adolescent descubreix a Barcelona i al costat d'un jove i "sofisticat" intel·lectual la seva homosexualitat.

És la última obra pòstuma del genial, inimitable i singular Roberto Bolaño i recull quasi tots els seus referents literaris. En aquest últim document torna l'univers Bolaño. Tornen els paradigmes de la tortura intel·lectual. Del procés vital de l'angoixa. Un univers trencat. Fragmentat, ...

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal