Guies de lectura » CLER (Club de Lectures Recomanables)

Tornar enrera | Versió per imprimir

Primavera 2019

Proposta de lectura des de les biblioteques públiques de les comarques gironines.

Índex

(↑) - Llegir sense saber-ne

Comín, Marta . Deu cucs que dormen Mataró : A buen paso, 2019 .

Comentari : Vols saber què somnien deu cucs de deu colors diferents quan dormen després que la seva mare els hagi acotxat? Vine a la biblioteca, agafa el llibre i descobriràs deu somnis, deu aventures. I jo em pregunto: i la mare, què somnia?
Altra informació : Recomanable a partir de 0 anys.

SCHMIDT, Hans-Christian ; Német, Andreas [il] . Aquesta poma amaga un tresor Barcelona : Brúixola, 2019 .

Comentari : Llibre en cartoné, que amb un text molt poètic i unes peces mòbils que despertaran la curiositat dels infants, ens mostra l’evolució d’una pomera al llarg de les estacions. Un llibre ideal per compartir la lectura amb el fill o la filla i passar una bona estona aprenent i gaudint de les acolorides il•lustracions.
Altra informació : Recomanable a partir de 0 anys.

Tamarkin, Annette . Els meus petits contraris Barcelona : Combel, 2018 .

Comentari : Mitjançant unes solapes grosses i elements mòbils, els infants aprenen els contraris tot manipulant-los i jugant-hi. Qui s’amaga darrere la tanca? Petit o gran? Cap per amunt o cap per avall? Petites descobertes i sorpreses amagades a cada pàgina. Un llibre que esdevé un joc estètic de línia senzilla i moderna.
Altra informació : Recomanable a partir de 0 anys.

(↑) - Aprenc a llegir

Altés, Marta . Cinc minuts més Barcelona : Blackie Books, 2019 .

Comentari : Marta Altés ens torna a obsequiar amb un àlbum que probablement és un dels més bonics de tota la seva obra. Els infants no perceben el temps igual que els adults. Què podem fer amb cinc minuts? Els infants poden fer moltíssimes coses, poden gaudir-los, però entre les presses, la feina acumulada i les responsabilitats, els adults mai gaudeixen del temps de la mateixa manera. Hi haurà algun moment en què pare i fills trobaran una estona per entendre el temps de la mateixa manera? Us convido que ho descobriu.
Altra informació : Recomanable a partir de 3 anys.

Comín, Marta . I a tu, què et sembla? Mataró : A buen paso, 2019 .

Comentari : Cada membre de la família protagonista d’aquesta història veu les coses d’una manera diferent; per això el que a un li pot semblar un bon dia, un altre pot no trobar-l’hi tant, o el que per a un és bonic, per a un altre és lleig. Cadascú té el seu punt de vista sobre les coses que passen al seu voltant, però de ben segur que trobaran alguna cosa en què tots estaran d’acord.
Altra informació : Recomanable a partir de 4 anys.

Nogués, Alex ; Pulido, Sònia . Una morsa al meu jardí Barcelona : Ediciones Ekaré, 2019 .

Comentari : D’una manera molt inesperada, un dia una morsa aterra al jardí d’una família «molt normal». La seva tranquil•la vida queda totalment estroncada amb l’arribada d’aquest nou inquilí: donar-li menjar, buscar-li un lloc adient per dormir, banyar-la, etc.: tot esdevé molt complicat, i finalment decideixen tornar-la al seu lloc d’origen d’una manera molt original. A mig camí entre l’humor i l’absurd, aquesta història també entra en qüestions més profundes: l’Àrtic es desgela i el seu hàbitat està en perill. I si hi busquem una solució?
Altra informació : Recomanable a partir de 3 anys.

lang, Suzanne ; Lang, Max [il] . No estic de mal humor Sant Cugat del Vallès : Símbol, 2019 .

Comentari : En Jim s’ha aixecat de mal humor. No ho vol reconèixer, però encara que ho intenti no ho pot amagar! Aixeca les celles, intenta somriure, posar bona cara, però no pot. Una història molt divertida amb unes il•lustracions molt expressives que ens explica que tots podem tenir un mal dia sense saber ben bé per què. Un llibre que posa en relleu el valor de l’amistat.
Altra informació : Recomanable a partir de 3 anys.

(↑) - Ja sé llegir!

Kipling, Rudyard ; Woollard, Elli ; Altés, Marta [il] . Contes fil per randa Barcelona : Blackie Books, 2018 .

Comentari : Un clàssic de la literatura infantil que el gran autor Rudyard Kipling va dedicar a la seva filla Josephine. Ella li demanava cada nit que li expliqués els contes de la mateixa manera, i que sempre els hi repetís fil per randa. Aquesta adaptació d’Elli Woollard i les il•lustracions de Marta Altés fan d’aquest clàssic una delícia de recull de contes d’animals per a totes les edats.
Altra informació : Recomanable a partir de 5 anys.

Dios, Olga de . Los tres hermanos de oro Barcelona : Nube de tinta, 2018 .

Comentari : Amb un disseny molt acurat i atractiu, Olga de Dios conjuga tradició i actualitat en aquesta obra il•lustrada. Recordeu la història de La gallina dels ous d’or? Doncs en aquest conte l’autora ens relata les vides que van tenir els pollets quan van anar creixent, amb la peculiaritat que tots tres van néixer d’un ou d’or. Una reflexió al voltant dels problemes actuals de la nostra societat, com ara la sobreexplotació dels recursos naturals, les migracions forçoses i la insatisfacció que provoca el consum descontrolat, tot tractat amb humor i desvergonyiment. Cal destacar les imatges, que ens traslladen al passat amb il•lustracions en tinta negra i al present, a tot color.
Altra informació : Recomanable a partir de 7 anys.

Riddell, Chris . Temps era temps en un bosc màgic Barcelona : Baula, 2018 .

Comentari : La Capelineta Verda té una invitació per a una festa molt especial que es farà a la Torre Alta del Bosc Màgic. Per arribar fins a la Torre Alta, la Capelineta ha de travessar tot el bosc, així que recull les seves coses i surt de casa disposada a arribar a temps a la festa. Però el camí és llarg, i pel bosc es troba personatges de tota mena: alguns li demanen ajuda, altres li ofereixen remeis fantàstics, i uns poquets l’acompanyen fins a la seva destinació. Chris Riddell, autor del text i de la il•lustració, narra una aventura fantàstica i molt divertida que ens fa viatjar pels contes clàssics que ja coneixem.
Altra informació : Recomanable a partir de 6 anys.

Serrano, Lucía . Una vegada (i una altra) hi havia: el que no t'han explicat mai dels contes clàssics. Barcelona : Barcanova, 2018 .

Comentari : Creus que realment coneixes els personatges dels contes clàssics? I si guarden secrets que encara ningú no ha descobert? Sabíeu que la Caputxeta Vermella és miop? O que el llop té males digestions perquè mastega poc? Aquest llibre conté els misteris i les anècdotes mai explicats dels protagonistes dels clàssics. Ens els presenta a través de fitxes i unes simpàtiques il•lustracions, però des d’una perspectiva nova, amb més informació sobre la seva família, les seves virtuts i els seus defectes, etc., però sobretot ens descobreix els seus secrets més ben guardats. Per cert, no oblideu llegir la carta de l’àvia.
Altra informació : Recomanable a partir de 7 anys.

(↑) - Llegeixo molt bé

Bailey, Linda ; Sardà, Júlia [il] . Mary, que escribió Frankenstein Madrid : Impedimenta, 2018 .

Comentari : De vegades la història comença amb un somni. D’aquesta manera comença aquest llibre, que relata el procés creatiu de la jove Mary Shelley, l’autora de Frankenstein. Abans d’arribar a la nit de tempesta en què Lord Byron va proposar als seus convidats el repte d’escriure el millor conte de fantasmes, descobrirem pinzellades de la seva biografia: com era de nena i el seu món imaginari, o la influència de la seva mare morta, una destacada feminista. Una narració clara i colpidora acompanyada d’il•lustracions valentes i riques en detalls.
Altra informació : Recomanable a partir de 7 anys.

Capmany, Maria Aurèlia ; Zaratiegui, Natalia . Gat negre mala bèstia i salvatge Barcelona : Comanegra, 2018 .

Comentari : No us intentaré convèncer que cal llegir l’obra de Maria Aurèlia Capmany perquè, senzillament, tots ens hauríem d’acostar, ni que sigui mínimament, a l’obra d’aquesta escriptora.Dit això, us explicaré qui és en Nano III, el gat negre mala bèstia i salvatge i, per fer-ho, us he de parlar també de la Nica. Diàriament, en Nano s’acosta a casa d’ella, comportant-se d’una manera esquerpa i fugissera amb els adults. L’única excepció és amb la Nica, amb qui en Nano adopta una actitud tendra i propera, i hi comparteix estones de jocs i intimitat. Entre ells neix i perdura en el temps una bonica relació, fins que un bon dia succeeix un fenomen d’allò més extraordinari i alguna cosa canvia per sempre...
Altra informació : Recomanable a partir de 10 anys.

Pearson, Luke . Hilda y el pueblo oculto Barcelona : Montena, 2018 .

Comentari : Cada cop més, el mercat editorial infantil ens fa arribar històries en diversos formats, fins i tot en un ordre diferent del que estem acostumats. Aquesta vegada és la Hilda, la nostra petita heroïna de color blau i cabells al vent i que ja coneixem de la sèrie de còmics, la que hi fa el salt. Primer va protagonitzar una sèrie d’animació (al canal Netflix, creada a partir dels còmics), i finalment passa al llibre que ara us presentem. Un llibre que encantarà als nens i nenes amants de l’aventura i de mons imaginaris plens de criatures sorprenents i fantàstiques.
Altra informació : Recomanable a partir de 8 anys.

Skiadaresi, Maria . Gilan,la princesa de les serps. Lleida : Pagès Editors, 2018 .

Comentari : La llegenda conta les relacions entre els tres regnes de Genet: el dels homes, el dels llops i el de les serps. La història d’amor entre la Gilan, la princesa del regne de les serps, i en Kem, un pastor del regne dels homes, és l’inici d’una guerra a Genet. Hi apareixen actes d’abús de poder, actes venjatius, sentiments com la cobdícia i reflexions sobre com governar des de la maduresa, l’honradesa i la bondat per aconseguir la pau als regnes. Un relat inspirat en una llegenda del Pròxim Orient molt recomanable per a joves i adults per la universalitat dels temes que tracta.
Altra informació : Recomanable a partir d’11 anys.

(↑) - Lectures juvenils

Banghart, Tracy . Iron Flowers Barcelona : Fanbooks, 2018 .

Comentari : A Bellacqua, on les dones no tenen cap dret reconegut i les infraccions són severament castigades, cada ciutat envia una aspirant a convertir-se en parella del príncep hereu. Així, les germanes Serina i Nomi acaben a palau en qualitat d’aspirant i serventa, una contenta de mantenir les tradicions i l’altra somiant una igualtat que li és negada. Però un incident les aboca a un destí molt diferent del que havien imaginat i les força a una lluita per la supervivència que pot ser l’espurna que encengui la revolució cap a la llibertat. Una història de coratge, valentia i superació plena d’emoció i intriga que ens demostra que dintre de tots hi ha la força i l’empenta que pot canviar-ho tot.
Altra informació : Recomanable a partir de 13 anys.

Barnhill, Kelly . La nena que va beure llum de lluna Barcelona : Estrella Polar, 2018 .

Comentari : Faula fantàstica que reprèn els orígens dels contes tradicionals. El Dia del Sacrifici ha arribat i, com cada any, els habitants del protectorat ofereixen un nadó a la bruixa. La bruixa, com cada any, el salva. Ella no entén per què ells abandonen una criatura al bosc i ells no entenen per què ella se la menja. Aquest any la Xan, la bruixa, salva una nena molt especial, la Lluna, que sense voler és encantada amb llum de lluna. La Xan, juntament amb un petit drac i el monstre del pantà, tindrà cura de la Lluna. Res és el que sembla, però els llaços d’amistat i família ja mai es trencaran. Aquesta és la història d’uns éssers màgics i humans que estan condemnats a conviure, i de com units salven el món.
Altra informació : Recomanable a partir de 12 anys

Black, Holly . El príncipe cruel Bilbao : Hidra, 2018 .

Comentari : Amb set anys, quan els seus pares van ser assassinats, la Jude i les seves germanes van anar a viure a la Cort Suprema, on les fades governen i els humans són menyspreats i maltractats. Deu anys després, la Jude només vol dues coses: acceptació i seguretat. Per aconseguir-les, s’endinsa en un perillós joc d’intrigues i lluites de poder en el qual arrisca tant la seva vida com la de les seves germanes, a més del fràgil equilibri de poder de la cort. La Jude ha de sobreviure a mentides i falsos aliats i a les conseqüències de les seves pròpies manipulacions. Una història addictiva amb girs sorprenents que us mantindran en suspens. No apta per als qui busquen una lectura tranquil•la i relaxada
Altra informació : Recomanable a partir de 14 anys.

Finne, Anne . Proyecto abuelita Madrid : Nórdica infantil, 2018 .

Comentari : Teniu a les mans una de les novel•les juvenils d’Anne Finne, una de les grans dames de la literatura juvenil. Amb aquesta premissa indiscutible, us presentem Proyecto Abuelita, una novel•la que posa en relleu la difícil convivència de la família Harris. Una família en què els quatre fills s’oposen que els pares portin l’àvia a una residència per a ancians. D’aquesta manera, els fills ordeixen un pla per tal d’aconseguir canviar l’opinió d’uns pares esgotats, que tenen clar que la iaia no els deixa dur el tipus de vida que voldrien, i que els suposa més renúncies que avantatges. Una lectura amena, amb tocs divertits, però que tracta el tema de la vellesa en la nostra societat, un qüestió difícil per a tothom.
Altra informació : Recomanable a partir de 13 anys.

Parera, Núria ; Hergueta, María [il] . La maleta. Barcelona : Babulinka books, 2018 .

Comentari : Aquest és un llibre singular. Un objecte aparentment banal protagonitza el relat: una maleta que, passant de mà en mà, es converteix en testimoni dels diversos esdeveniments històrics que ocorren al llarg del segle XX. Els fets estan narrats amb poquíssimes paraules, amb les justes i precises per emmarcar cada capítol de la vida de la maleta en la dècada històrica corresponent. Les il•lustracions, delicades, complementen el text a la perfecció. I l’edició, amb detalls molt cuidats, acaba de consolidar aquest relat poètic com una petita joia que recomanem tant a joves com a adults.
Altra informació : Recomanable a partir de 14 anys

Kenny, Pádraig . Ferralla Barcelona : Bambú, 2018 .

Comentari : Imagineu una Anglaterra alternativa i futura, en què els enginyers creen robots que formen part del dia a dia de les persones; uns robots que interactuen, parlen i senten. En Christopher és un adolescent que aprèn l’ofici al taller d’un d’aquests enginyers, i viu envoltat d’amics robots. Però un accident fa que tot allò que en Christopher creu saber sobre si mateix trontolli. Una novel•la que ens parla de la intel•ligència artificial i dels seus límits ètics, de la importància dels records, de la memòria i també de l’amistat.
Altra informació : Recomanable a partir de 13 anys.

(↑) - Lectures per compartir

Lilia, . La oca azul Madrid : Lata de Sal, 2018 .

Comentari : Un bonic dia de tardor, una oca blava es converteix en mare quan, per casualitat, topa amb una cria de cocodril en el seu camí. Juntes formen una família ben peculiar i gaudeixen d’una vida feliç. La tranquil•litat que les envolta al seu estany trontolla el dia que l’oca blava comença a perdre la memòria. Sabrà cuidar-la el cocodril i transmetre-li tot l’amor que li ha donat ella com a mare? No us perdeu aquesta narració que s’atreveix a tractar un tema tan delicat com la demència senil d’una manera molt tendra i carregada d’emoció.
Altra informació : Recomanable a partir de 5 anys.

(↑) - Històries amb vinyetes. Còmics

Billet, Julia ; Fauvel, Claire . La guerra de Catherine Barcelona : Astronave, 2018 .

Comentari : Els pares de la Rachel es veuen obligats a abandonar-la en una escola a prop de París on hi ha jueus refugiats durant la Segona Guerra Mundial. Quan els soldats nazis ocupen la ciutat, l’escola ja no és un lloc segur, i la Rachel —Catherine, a partir d’ara— ha de canviar de nom i fugir. Ho fa acompanyada només de la seva càmera de fer fotos i és a través del seu objectiu que veiem com era aquella França ocupada i coneixem en directe la guerra des del bàndol de la resistència.
Altra informació : Recomanable a partir de 12 anys.

Croix, Séverine de la . Mi cuerpo está loco: un cómic para sobrevivir a tus hormonas Barcelona : Montena, 2018 .

Comentari : La Lila té 10 anys i la vida plena d’experiències noves en tots els àmbits: els seus pares refan la vida per separat, té un germà empipador, a l’escola hi ha companys nous i un primer amor, i per postres, el seu cos també experimenta canvis que no sempre són agradables. Aquesta obra combina perfectament el diari escrit per aquesta preadolescent, el format de còmic i apunts que donen detalls del cos humà en època de canvis, tot amanit amb una gran dosi d’humor.
Altra informació : Recomanable a partir de 10 anys.

Cruchaudet, Chloé . Escampar la boira Barcelona : Joventut, 2018 .

Comentari : «En Juli és un noiet gairebé com els altres. S’acaba de traslladar i encara no coneix ningú. Aquest matí ha decidit seguir un camí per on no havia passat mai». Així comença aquest còmic de gran format amb uns dibuixos simpàtics i expressius que ens explica l’aventura d’una colla d’amics ben particular que busquen escapar-se i trobar el seu lloc al món. Emprenen junts un viatge pel riu, però un imprevist els fa canviar d’opinió. Una història que amb humor i enginy ressalta valors com l’amistat, l’empatia, el treball en equip, etc. Us atreviu a escampar la boira i marxar amb ells?
Altra informació : Recomanable a partir de 7 anys

Wifrid, Lupano ; Fert, Stéphane [il] . Que comenci l’espectacle! . Barcelona : Joventut, 2019 .

Comentari : Al general Ciprià Tirà li agraden l’ordre i els límits, tothom l’obeeix i ningú el qüestiona. Però la població viu ben avorrida. Un dia arriba al poble una companyia de circ amb una altra manera de fer les coses. Podrà suportar el tirà el seu espectacle? Un còmic per als més petits que mostra amb sentit de l’humor la ridiculesa i la feblesa de la tirania.
Altra informació : Recomanable a partir de 7 anys.

(↑) - Vull aprendre!

Bruno, Pep ; Antinori, Andrea [il] . Contar Mataró : A buen paso, 2019 .

Comentari : Explicar i escoltar històries és una cosa pròpia dels éssers humans que ens fa únics i diferents de la resta de l’espècie animal. Aquest llibre ens vol ensenyar a explicar contes: ens parla de la tradició oral com la base de les millors històries, de l’estructura narrativa que ha de tenir tot conte, de com ens hem de preparar les històries, de les paraules que cal utilitzar, dels detalls que cal tenir en compte, de com els hem de memoritzar… L’acompanyen unes il•lustracions molt divertides que juguen constantment amb el text.
Altra informació : Recomanable a partir de 6 anys.

Frith, Alex . Política para principiantes Londres : Usborne, 2018 .

Comentari : Tots sentim a parlar de política a tot arreu i a totes hores. Però, què és la democràcia? Què són unes eleccions? Com sabem a qui hem de votar? Què és un dictador? I què s’hi fa, en un parlament? Aquest llibre pot ser un gran manual per respondre totes aquestes preguntes i moltes més, explicades d’una manera clara i sistemàtica. Una lectura per compartir entre petits i grans que ens ajuda a comprendre molt millor aquest tema tan desconegut i tan actual alhora.
Altra informació : Recomanable a partir de 8 anys.

Milani, Milo ; Not, Sara [il] . Latin lover: locucions llatines per a totes les circumstàncies Barcelona : Combel, 2018 .

Comentari : Segurament tots tenim al cap un munt de mots d’arrel llatina que utilitzem sovint: referèndum, currículum, modus operandi, gratis... etcètera! És probable que n’utilitzem fins i tot sense acabar de saber-ne l’origen o el significat vertader. Hi tenim la solució: acaba de sortir publicat un petit compendi de locucions llatines per a tots els latin lovers! El llibre que us presentem recull algunes de les principals locucions i ens n’explica alguna curiositat, alguna relació històrica i sobretot ens les acosta a les situacions quotidianes des d’una ironia sana. Petits i grans passareu una bona estona llegint i descobrint que el tempus fugit i cal que l’aprofitem.
Altra informació : Recomanable a partir de 8 anys

Motum, Markus . Curiosity: la història d’un robot de Mart Barcelona : Flamboyant, 2018 .

Comentari : Saps que el planeta Mart és a 560 milions de quilòmetres de la Terra, i que el robot Curiosity va fer un viatge de 253 dies per arribar-hi? El mateix robot t’explica en primera persona com va ser el seu viatge, per què els científics el van enviar a Mart, com el van fabricar, des d’on va enlairar-se i quin moment va ser l’escollit per fer-ho; quines són les parts del seu cos, com s’ho fa per explorar el planeta Mart amb les seves càmeres i el seu raig làser... Tot acompanyat d’unes il•lustracions fantàstiques i d’una edició molt acurada.
Altra informació : Recomanable a partir de 9 anys.

Tite, Jack . L’edat de gel Barcelona : Zahorí Books, 2018 .

Comentari : Tots parlem de l’edat de gel, tots n’hem vist pel•lícules, documentals... però heu tingut mai a les mans un llibre que us expliqui realment com es vivia i quina fauna hi havia en aquella època on tot el món estava congelat? Doncs aquí el teniu! Obriu-ne les pàgines i comenceu un viatge fascinant per tots els continents de la Terra en plena època glacial i prepareu-vos per descobrir criatures estranyes i gegantines, i com s’ho feien els nostres parents humans per sobreviure.
Altra informació : Recomanable a partir de 8 anys.

(↑) - Jugo amb les paraules. Poesia

Besora, Ramon ; Wimmer, Sonja [il] . Zoo de paraules Barcelona : Edebé, 2018 .

Comentari : Vint-i-dos poemes que tenen com a protagonistes diferents animals. Ramon Besora juga amb les paraules per explicar els trets més distintius d’aquestes espècies, que de vegades mantenen converses suggeridores. Amb un llenguatge senzill i amb l’ús de metàfores retrata el rossinyol com un músic de jardí, o l’escorpí com un mal veí. I l’últim text és tota una sorpresa: «La rateta ja no vol escombrar l’escaleta» ens parla d’una rateta reivindicativa i moderna. Un bon poemari, il•lustrat amb elegància per Sonja Wimmer, que combina rimes i imatges per presentar amb un punt d’humor els personatges d’un bestiari.
Altra informació : Recomanable a partir de 7 anys.

Pla, Imma . Quatre contes d’amor: Tardor, hivern, primavera, estiu Mataró : A buen paso, 2018 .

Comentari : Vols conèixer el cicle de la vida? Imapla, l’autora d’aquest recull, relata d’una manera molt poètica el pas de les estacions de l’any amb quatre microrelats. La relació entre un núvol i un arbre enamorat, somiador, lluminós i llunàtic s’explica en quatre històries d’amor. La narració, les il•lustracions simples i els colors posen un èmfasi especial en els elements de la natura: la pluja, el sol, les flors... Un llibre original, amb una estructura similar a la dels haikus, un gènere poètic d’origen japonès. L’amor, l’amistat i la importància de la natura són presents en aquesta història, que us enamorarà.
Altra informació : Recomanable a partir de 6 anys.

(↑) - Àlbums il·lustrats

Martí, Meritxell ; Salomó, Xavier [il] . Sota les onades Barcelona : Flamboyant, 2019 .

Comentari : El naixement d’una amistat nova és sempre màgic, i és just aquest moment el que narren Meritxell Martí i Xavier Salomó en el seu nou àlbum. El punt de partida és la trobada entre dos nens que es banyen al mar i que intueixen que s’ho poden passar bé junts. Tanmateix, per donar-se aquesta oportunitat, primer han de superar sentiments contradictoris que, de fet, tots tenim davant de situacions desconegudes. El text és breu, però és el just i necessari per complementar les il•lustracions de Salomó, que, com sempre, són netes però plenes de detalls que en permeten múltiples lectures. Recomanem aquest àlbum perquè ens parla d’amistat i de confiança amb una proposta valenta, original i sobretot honesta.
Altra informació : Recomanable a partir de 5 anys

Pardo, Esther ; Díez Lasandre, Miguel [il] . Las tortugas nunca duermen Barcelona : Ediciones Ekaré, 2018 .

Comentari : Una història d’amistat entre una àvia i la seva mascota, la tortuga Tina. De dia, l’àvia s’asseia la Tina a la falda i li parlava de totes les aventures que havia viscut al llarg de la seva vida, mentre la tortuga l’escoltava atentament. Però en la foscor de la nit, passava una cosa estranya, fantàstica, meravellosa... Un llibre màgic sobre com les amistats ens poden transformar i ens empenyen a explorar el món.
Altra informació : Recomanable a partir de 5 anys

Sobrino, Javier ; Valls, Bruna [il] . La colección del abuelo Zaragoza : Edelvives, 2018 .

Comentari : En Lobezno viatja a casa del seu avi. Allà descobreix per primera vegada l’àlbum de fotografies familiar. Mentre l’avi li parla de la seva vida, en Lobezno es pregunta: com és que el seu avi ha viatjat tant? Per què ha viscut en tants països diferents? Com és que mai ha conegut cap amic seu? Si voleu descobrir el secret que amaga la família d’en Lobezno, llegiu aquest magnífic àlbum, guanyador del VII Premi Internacional d’Àlbum Il•lustrat Edevilves 2018, en el qual les coses no són el que semblen.
Altra informació : Recomanable a partir de 3 anys

Sís, Peter . Robinson Barcelona : Ediciones Ekaré, 2018 .

Comentari : El nen protagonista d’aquesta història, trist perquè els seus amics s’han burlat de la seva disfressa de Robinson Crusoe, es tanca a l’habitació i emprèn un viatge imaginari que el porta a naufragar en una illa. Allà viurà unes peripècies per sobreviure tot sol a la naturalesa que tenen evidents paral•lelismes amb la història de Daniel Defoe; la seva pròpia aventura onírica es barreja i confon amb el relat clàssic. Un àlbum al més pur estil de Peter Sis, amb il•lustracions riques i variades, que captivarà el públic lector.
Altra informació : Recomanable a partir de 10 anys
Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

« Pàgina anterior

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal
Youtube
Face
Twit
Insta