Guies de lectura » CLER (Club de Lectures Recomanables)

Tornar enrera | Versió per imprimir

Nadal 2007

Portadanadal07

Proposta de lectures infantils i juvenils des de les biblioteques públiques de les comarques gironines.

Índex

(↑) - Aprenc a llegir

L'Eriçó Barcelona : Thule Ediciones, 2007 . 40

Resum : L'eriçó té gana i al seu voltant no hi ha res pe menjar; bé, res que sigui al seu abast. Els únics fruits estan penjats de les branques d'un arbre altíssim. L'eriçó demana ajuda però en surt escaldat i amb més gana que mai. Fins que l'enginy se li desperta i menja a cor què vols.
Comentari : Es passa d'un estat de decepció i d'impotència a l'exit de saber reaccionar i valdre's per si mateix. Les il.lustracions tenen un to humorístic.
Altra informació : a partir de 5 anys

Alcántara, Ricardo ; Serra, Sebastià . L´Oncle Xesc i el jersei verd Barcelona : Combel, 2007 . 16

Resum : La protagonista d´aquesta història es diu Júlia i és una noieta molt tossuda. La seva mare li va comprar un jersei i com que no li agradava va decidir rotundament que no se´l posaria. Aquell cap de setmana l´oncle Xesc es va presentar per portar-la al circ i per art de màgia va aconseguir que la Júlia canviés d´opinió sobre el seu jersei.
Altra informació : A partir de 4 anys

Allan, Nicholas . On vas, Guillemí ? Barcelona : Beascoa, 2004 . 24

Resum : En Guillemí és un espermatozou petit, petit que viu a dins del senyor Guillemot amb 300 milions d´amics. Ben aviat se celebrarà la gran cursa de natació i en Guillemí haurà de nedar súper de pressa si vol guanyar el premi: un ou estupendíssim.
Altra informació : A partir de 5 anys

Arnal, Txabi ; Odriozola, Elena [il] . Tres germanes lladres Pontevedra : OQO, 2007 . 50

Resum : Les tres germanes Rocamora roben sense parar amb una sola obsessió: brillar com el sol d'estiu.
Comentari : Ens trobem davant d'una història fina i delicada que et recorda els clàssics de tota la vida.
Altra informació : a partir de 7 anys

Baumann, Anne-Sophie ; Billet, Marion [il] . Els cavallers Barcelona : SPES Editorial, 2006 . (Mondo mino. ). 30

Resum : El cavaller Guillem i el seu fill Mateu arriben al castell del senyor Godofrè per participar en el torneig dels Tres Falcons. Al castell en Mateu pot veure com es preparen els futurs cavallers i algun dia ell podrà fer el mateix.
Altra informació : A partir de 5 anys

Bofarull, Noe . El león y el mosquito Barcelona : La Galera, 2007 . (Fábulas. ). 22

Resum : En el cor de la selva, el lleó regnava sobre tots els animals, pensava que era l'animal més fort i poderós. Cap animal s'atrevia a enfrontar-se a ell. No s'imaginava el que un simple mosquit li podia fer.
Comentari : La Galera fábulas és una col•lecció on a partir d'una fàbula divertida poden construir els protagonistes de la història i jugar amb ells, només cal el material i seguir les instruccions que es troben al final del llibre. Dos llibres en un, llibre d'imaginació amb lletra lligada i de manualitats.
Altra informació : A partir de 6 anys

Brownjohn, Emma . Ja no tinc por : un llibre amb finestres Barcelona : Beascoa, 2007 . 12

Resum : Llibre amb finestres mòbils per perdre la por tant a la foscor i les aranyes o les cuques com a les coses noves, dormir fora de casa o rebre crítiques.
Altra informació : a partir de 3 anys

Calì, Davide ; Cantone, Anna Laura [il] . Vull una mare robot Barcelona : Claret, 2007 . (Claret Kids. ). 24

Resum : El protagonista d´aquesta història s´ adona que la seva mare mai no té temps per a ell ja que quan torna de l´escola no hi és mai i en canvi es troba notes amb instruccions del que ha de fer cada dia. Un dia decideix construir- se una mare robot. Aquesta mare no aniria mai a treballar, el defensaria sempre i li cuinaria només el que a ell li agrada, però sobretot no l´ escridassaria mai. Però aquesta mare té un defecte...no és afectuosa.
Altra informació : A partir de 6 anys

Casas, Lola . La Xurra Barcelona : La Galera, 2007 . 67

Resum : La Xurra és una de les burres que viuen a la casa d'en Joan. El noi explica,en una redacció de classe,les aventures viscudes amb ella.Com quan la Xurra que acabava de néixer i la seva mare no tenia llet per alimentar-la i en Joan, per xurra, va encertar en trobar una manera de donar-li menjar i salvar-la.
Comentari : Una forma de vida que per desgràcia ha quedat llunyana per a molts nens i nenes. Mentre uns estimen el seu ordinador sobre totes les coses, pocs poden estimar la seva burra.
Altra informació : a partir de 6 anys

Corentin, Philippe . Pataplaf! Barcelona : Corimbo, 2007 . 30

Resum : Pataplaf! és la història d'un llop en el dia del seu aniversari, i de com es veu obligat per la seva condició de malvat, de perseguir els conillets, i de trobar-se, potser, una mica sol.
Altra informació : a partir de 5 anys

Delebecque, François . Els animals de la granja Barcelona : Cruïlla, 2007 . 18

Resum : Qui hi ha darrere la solapa? Aixeca-la i ho sabràs!. Amb aquest llibre podràs jugar a endevinar els noms dels animals de la granja.
Comentari : L'autor del llibre juga amb el blanc i negre quan hi ha la solapa baixada, i amb fotografia real quan es descobreix l'animal. El contrast de color aconsegueix que la curiositat del nen augmenti i segueixi aixecant solapes.
Altra informació : a partir de 2 anys

Smallman, Steve ; Dreidemy, Joelle [il] . L'ovelleta que va venir a sopar Barcelona : Beascoa, 2007 . 26

Resum : Quan un llop afamat rep la inesperada visita d'una petita ovella, comença a pensar en un deliciós estofat.
Comentari : Il·lustracions molt boniques i divertides per acompanyar un conte molt tendre sobre l'amistat.
Altra informació : a partir de 4 anys

Garcia i Puig, Alba . El Cirerer Barcelona : Sd.edicions, 2006 . 40

Resum : La Mariona està impacient per veure créixer el petit arbre que l'avi li ha regalat i més impacient encara per saber quin fruit en sortirà. L'avi ja l'avisa que ha de tenir paciència i saber esperar que tot arribarà. Però la Mariona no té espera i pensa que cuidant l'arbre d'una manera molt especial creixerà més de pressa.
Comentari : La curiositat del més petits no té espera, però la natura ha de seguir el seu, a vegades lent, procés. Una manera d'explicar-los-ho és amb aquest cirerer que cada pas que dóna en el seu creixement està amb relació amb el món que l'envolta.
Altra informació : a partir de 5 anys

Ziefert, Harriet ; Haley, Amanda [il] . 40 cosas que solo hacen los abuelos Madrid : Ediciones SM, 2007 . 30

Resum : Tots sabem que el lligam que s'estableix entre un infant i els seus avis és especial i en podríem explicar mil anècdotes. D'aquesta relació és del que ens parla aquest llibre. També s'ha editat una versió per a àvies: “41 cosas que solo hacen las abuelas”
Comentari : Sense més contingut que unes imatges divertides i una petita nota podem descobrir les experiències que dia a dia viuen els nens i els seus avis. És un àlbum que agradarà als més petits, en la mesura que podran reviure les estades a casa dels avis, però també pot ser molt útil com a objecte de regal per a avis novells
Altra informació : a partir de 4 anys

Jolibois, Christian ; Heinrich, Christian [il] . El Gat maharajà Barcelona : Baula, 2007 . 47

Resum : La primera de les històries de la col.lecció 'SOS Princeses', on l'Aglaè i el se fidel majordom Napoleó es desplacen al palau de Talalampur al nord de l'Índia per tal de trobar en 'Darjeeling', el gat de la princesa Safia.
Altra informació : A partir de 7 anys

Laval, Thierry . Digues on és Barcelona : Cruïlla, 2007 . 10

Resum : Un llibre-joc desplegable que consisteix en trobar una sèrie d'objectes dins la ciutat, el camp, el mar, la muntanya i el cel.
Altra informació : A partir de 3 anys

McAllister, Angela ; Middleton, Charlotte [il] . Vull una mascota! Barcelona : Joventut, 2006 . 32

Resum : Vull una mascota!,crida a tothora en Joan. Un dia, el seu pare li regala un hàmster. A partir d´ara, haurà de fer-se càrrec i procurar per ell. En Joan es proposa ensinistrar-lo i veient que no dona resultats se´n despreocupa totalment d´ell. Un bon dia el nostre protagonista es veurà embolicat en un divertit intercanvi de papers.
Altra informació : A partir de 5 anys

Melling, David . Com el pare Barcelona : La Magrana, 2007 . 29

Resum : És la història, explicada amb molt d'entusiasme, per un cadellet de lleó que vol assemblar-se al seu pare i on en diferents situacions intenta fer el què faria el seu progenitor.
Altra informació : a partir de 3 anys

Melling, David . Un Cop de cap! Barcelona : Edebé, 2007 . (Tren blau. ). 28

Resum : És la història d'en Jeremies Nyanyo, un home fort, rabassut i una mica capgròs, i de com un dia al sortir a passejar es va trobar una barret petit, però potser massa petit?
Altra informació : a partir de 5 anys

Scamell, Ragnhild . Pinxo Barcelona : Zendrera Zariquiey, 2007 . 28 p.

Resum : En Pinxo fa el seu cau sota un pomer. El cau és just. Una poma cau de l'arbre i s'enganxa a l'esquena d'en Pinxo. Cercant una solució tot es complica. S'hi enganxen avellanes, una pera, una fulla, un paper, un nenúfar y un grapat de móres.Així serà del tot impossible que en Pinxo càpiga dins del seu cau hivernal.
Comentari : Com quan se'ns enganxa un xiclet a la sabata i no sabem què fer per lliurar-nos d'ell. Busquem una vorera, una paret...una solució ràpida i efectiva. Fem front a situacions imcómodes i una mica angoixants.
Altra informació : a partir de 3 anys

Sierra i Fabra, Jordi ; Stanton, Philip [il] . La casa vella Barcelona : Destino, 2007 . 32

Resum : És la història d'una casa pairal enmig d'un prat verd, que de mica en mica es veu envoltada de grans edificis, que li poden fer difícil la subsistència.
Altra informació : a partir de 5 anys

(↑) - Llegeixo molt bé

El Sol de la nit Barcelona : La Galera, 2007 . 64

Resum : El Sol de la nit, és un recull de descripcions i il·lustracions de diferents paraules i conceptes que fan diferents nens i nenes de diversos llocs del món. El títol del llibre ve de que li van preguntar a una nena de la Índia què era la lluna, i va respondre: 'El sol de la nit'
Comentari : És fantàstic llegir quin concepte té un nen del Marroc o un de la Índia o un de Catalunya sobre una mateixa paraula. Per a un nen de Catalunya, 'El metge és una persona que et diu si estàs bé o no i t'escolta el cor, i després has de pagar i te'n vas'. Mentre que per a un nen de l'Índia, 'Els metges tradicionals curen les persones i els metges moderns curen les malalties'.
Altra informació : a partir de 6 anys

Alcántara, Ricardo . Qui ajuda a casa? Barcelona : Baula, 2006 . (Qui. ). 46

Resum : La Rosa està cansada de ser sempre la que fa les tasques de casa. En Jacint i el seu fill mai l'ajuden i tampoc valoren la seva feina. Un bon dia la Rosa veu un anunci a la televisió que li canviarà la vida, marxarà de viatge ella sola a Eivissa. Com s'ensortiran en Jacint i en Pau sense la Rosa?
Comentari : La Rosa, en Jacint i el seu fill Pau són els protagonistes d'aquesta col•lecció, on a partir d'històries curtes i divertides ens fan reflexionar sobre alguns problemes socials.
Altra informació : A partir de 6 anys

Arnold, Tedd . La Supermosca a l'escola Barcelona : Beascoa, 2007 . 30

Resum : Història d'una mosca, mascota d'un nen anomenat Gus, i de les seves aventures; de com es guanya a la gent cridant-los pel nom...i en aquest cas de com la supermosca va a l'escola i allí entra dins el menjador escolar, i a la cuina.
Altra informació : a partir de 5 anys

Bachelet, Gilles ; Bachelet, Gilles . Quan el meu gat era petit Barcelona : Molino, 2007 . 32

Huainigg, Franz-Joseph ; Ballhaus, Verena [il] . Els meus peus són la cadira de rodes Barcelona : La Desclosa, 2007 . 48

Resum : La Margit està molt contenta perquè justament avui la deixen anar a comprar tota sola per primera vegada. Molta gent la saluda pel carrer , però per què la mira tothom amb cara rara?, per què li donen la fruita al super abans que la demani?. -Si jo no sóc diferents dels altres nens! –exclama, tan sols vaig amb cadira de rodes.
Altra informació : A partir de 6 anys

Gilmore, Rachna ; Benoit, Renné [il] . Quan jo tenia la teva edat Barcelona : Joventut, 2007 . 24

Resum : Quan-jo-tenia-la-teva-edat és el fantasma de la mare de l'Elisabet quan tenia la seva edat. Aparentment sembla la nena perfecta, però quan arriba l'àvia de l'Elisabet les coses canvien, i és que potser la mare no era tan neta i educada...
Altra informació : a partir de 5 anys

Bosque, Carmen del ; Ruano, Sara [il] . El Libro de Nebal León : Everest, 2006 . 109

Resum : Al regne del Tsar Ivan hi havia fonts d´aigües cristal•lines, arbres exòtics, camps de flors i pedres precioses. A la cort del Tsar hi havia moltes coses belles però faltava la més important: l´alegria. El príncep Alexander descobrirà el bosc de les gemmes on trobarà el “diamant de sèsam”, la pedra que retornarà l´alegria al seu regne.
Altra informació : A partir de 10 anys

Browne, Anthony . Bernat l´amoïnat Mèxic, D. F. : Fondo de Cultura Económica, 2006 . 24

Resum : En Bernat sempre estava amoïnat. S´ amoïnava per tot. El pare i la mare intentaven ajudar-lo però en Bernat continuava amoïnat. Un dia la seva àvia li va donar la solució: els ninos del neguit.
Altra informació : A partir de 5 anys

Garavaglia, Maria Adele ; Cerretti, Cristina [il] . Aquell fatxenda d´en Simó Barcelona : Claret, 2006 . (Paraules per dir-ho. ). 26

Resum : En David, com cada dia, no es veu en cor d´anar a l´escola: te por de les pallisses d´en Simó. En Simó és el més fort del barri i és el cap de colla dels nens més entremaliats de l´escola. A en David li fa molta por en Simó però al mateix temps li queia simpàtic i no sabia com fer-ho per fer-se a mic seu. Ho aconseguirà finalment?
Altra informació : A partir 10 anys

Cox, Steve ; Emmett, Jonathan . Els tres porquets aviadors Barcelona : Elfos, 2007 . 32

Resum : El conte dels tres porquets continua, ja que, de fet, mai no s'ha acabat. El llop no va perdonar-los perquè no va oblidar de quina manera van socarrimar-li el cul i, sobretot, per haver de suportar, des d'ençà, ser la riota de tots els personatges dels contes. I, d'això, ja fa una pila d'anys! Ara és l'ocasió de fer-los passar per l'adreçador.
Comentari : Àlbum il•lustrat amb uns magnífics dibuixos plens de gràcia i de detalls en què el text també juga un paper gràfic molt destacat. Per gaudir-ne!
Altra informació : A partir de 5 anys

Etchart, Julio ; Magdalena, Matilde . J de Jocs Barcelona : Intermón Oxfam, 2007 . (Alfabet solidari. ; núm. 14). 26

Resum : Hi ha nens que compren joguines , n´hi ha d´altres que les construeixen de llauna o cartró. Hi ha nens que juguen quan surten de l´escola, altres que ho fan desprès de treballar. Cada nen porta a la seva mà una joguina, cada joguina amaga un món. Les joguines que utilitzen els menors ens diuen molt sobre els seus estils de vida.
Altra informació : A partir de 6 anys

Folck, Jordi ; Rodríguez. Leonardo, [il] . L'única i veritable llegenda de Sant Jordi contada pel Drac Barcelona : La Galera, 2007 . 178

Resum : Narració de diferents versions de la llegenda de Sant Jordi des del punt de vista de quatre dracs que diuen saber el que va passar realment. Així trobem el drac erudit, la dragona enamorada de Sant Jordi, el drac enamorat de la princesa i el drac actor de 44 caps.
Comentari : L'originalitat de la història rau en la disputa entre diferents dracs que diuen saber què va passar realment entre Sant Jordi i el drac. Es donen quatre versions totalment diferents i molt imaginatives. La narració ens serveix de reflexió de com un fet pot tenir diferents versions, depenent de qui l'expliqui i les intencions que té i, per tant, ens ensenya a ser crítics en tot allò que ens arriba i ens expliquen.
Altra informació : a partir de 12 anys

Pérez Sabbi, Mercedes ; Gallio, Renata [il] . Les Dents d´en Paco Palma Pontevedra : OQO, 2006 . 30

Resum : En Paco Palma te un problema: no pot menjar i pensar alhora; per això feia servir dues dentadures: una blanca per pensar i una carbassa per menjar. Un dia surt a treballar; porta posades les dents blanques i a la butxaca les carbasses. A l´hora de dinar en Paco s´ha deixat el menjar i l´única cosa que pot fer es somiar amb el seu àpat.
Altra informació : A partir de 8 anys

Lienas, Gemma . Les balenes desorientades Barcelona : La Galera, 2007 . (Emi i Max. ; núm. 1). 199

Resum : L'Emi i en Max viuen una aventura a Mèxic, on la mare de l'Emi, que és periodista, ha estat enviada per a fer un reportatge sobre unes balenes embarrancades. Els dos protagonistes, amb la col•laboració d'unc amics mexicans, ajudaran als ecologistes a salvar les balenes alhora que s'hauran d'enfrontar a una perillosa banda de mafiosos.
Comentari : Aquest és el primer títol de la col•lecció “La colla de l'Emi i en Max”on es barrejaran aventures i coneixements. Als personatges fixes, a cada aventura n'hi hauran de nous que ajudaran als protagonistes a resoldre el cas. També hi trobarem tests per a comprovar els nostres coneixements, enllaços web on trobar més informació del tema tractat i, també, un carnet que acredita haver compartit una nova aventura.
Altra informació : a partir de 10 anys

McClintock, Barbara . L'Elsa i en Max passegen per París Barcelona : Molino, 2007 . 33

Resum : L'Elsa recull el seu germà petit a l'escola. De camí cap a casa en Max es despista i ho va perdent tot. L'ajudem a trobar-ho?
Comentari : Llibre joc ambientat pels carrers de París de començaments del segle XX. A destacar les acurades i detallistes il•lustracions realitzades, per l'autora, per amenitzar aquest passeig per la vida quotidiana del París d'aquesta època i, per mostrar-nos alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat. Al final del llibre trobem una breu explicació de cadascuna de les localitzacions per on transcorre el conte.
Altra informació : a partir de 6 anys

Sequera, Armando José ; Nieto, Blanca [il] . Un món de colors Barcelona : Thule Ediciones, 2007 . 32

Resum : L´ Ernest vivia en blanc i negre. En realitat estava envoltat de colors però no els veia. Tot el que els seus ulls podia distingir era blanc, gris o negre. L´ Ernest va créixer en un món descolorit, però no el molestava perquè no coneixia els colors, ni sabia que existien. Un dia, de sobte, alguna cosa va canviar, l´ Ernest va trobar-se amb un món diferent banyat amb colors. La raó d´aquest canvi, una noia, la Laura, que escampava colors mentre caminava.
Altra informació : A partir de 7 anys

Ventura, Antonio ; Odriozola, Elena [il] . Quan surt la lluna Barcelona : Thule Ediciones, 2006 . (Trampantojo. ). 28

Zubizarreta, Patxi ; Odriozola, Elena [il] . Furia Caldes d'Estrac : Edicions del Pirata, 2007 . (Tresor del Pirata. ). 61

Resum : “Per a mi la meva millor amiga és la tele'. Són paraules d´en Carles en una redacció per l´escola. En Carles està enganxat a la televisió;tant que fins i tot s´adorm a classe perquè durant la nit s´està despert mirant la tele. Un dia, se´n va la llum i és com si s´acabés el món, però una sorpresa inesperada farà que s´oblidi de tot.
Altra informació : A partir de 7 anys

Rodrigo Muñoz, Avia . Els Perfectes Barcelona : Edebé, 2007 . (Tucan. ; núm. 38). 200

Resum : És la història de l'Àlex, un nen, que a diferència de tothom, té una família perfecte: uns pares perfectes, unes germanes sense cap defecte, tots menys ell són perfectes.
Altra informació : A partir de 10 anys

Rof, Miquel . Txangu i el violinista del temps Barcelona : Saragossa, 2006 . (Txangu. ; núm. 1). 47

Resum : En Txangu és un rodamón singular. És un gos amb tres dons: la parla, unes ales per volar i habilitat per poder tocar la guitarra i fer música. En aquest conte en Txangu coneix un músic que cerca la llibertat i junts faran un camí ple de dificultats i noves aventures.
Altra informació : A partir de7 anys

Rubio, Gabriela . El nano no estudia Barcelona : Cruïlla, 2007 . (Vaixell de vapor. Sèrie blava. ; núm. 145). 77

Resum : Els pares del Nano estan ben trasbalsats, el seu fill no vol estudiar. Fan tot el possible per a convèncer-lo, però sembla que no se'ls escolti. Tot i així reflexiona sobre tots els arguments que li van donant. Finalment, quan els pares i mestres es donen per vençuts, serà una conversa amb la seva germana qui el farà canviar d'opinió.
Comentari : Una història en clau d'humor que serveix per a reflexionar sobre quina lectura en fan els nens del que a vegades se'ls hi diu en bona intenció i, per a no perdre l'esperança que, tard o d'hora, tots els consells que se'ls pots donar acaben produint el seu fruit. Per altra banda, els nens s'hi poden sentir plenament identificats i, fins i tot, optar per fer cas al protagonista i veure que això d'estudiar tampoc fa mal.
Altra informació : a partir de 7 anys

Sieger, Ted . El Cuarto Rey Zaragoza : Edelvives, 2006 . 40

Resum : Hi havia una vegada tres reis que marxaren del seu país per anar darrera d´una estrella que els portaria a un poblet a l´altra banda del desert. Eren els reis Mags: Melcior, Gaspar i Baltasar. El que no sabíem era que hi va haver un altre rei, el quart, que a pesar dels infortunis que va patir durant el seu viatge, no va arribar a temps.
Altra informació : A partir de 6 anys

Valriu, Caterina . Les banyes d'en Cucarell Barcelona : Cruïlla, 2007 . (Vaixell de Vapor. Sèrie blanca. ). 57

Resum : El dimoni Cucarell està fart que la resta de dimonis es riguin perquè ell no té banyes. El seu amic Xesc li ajudarà a trobar unes banyes apropiades.
Comentari : En Xesc li ensenyarà al dimoni Cucarell que amb paciència tot s'aconsegueix, no s'ha de tenir pressa per aconseguir les coses.
Altra informació : A partir de 6 anys

(↑) - Lectures juvenils

Foutz, Virgil W. . Tatanka. El Espíritu Andante Barcelona : Salamandra, 2007 . 350

Resum : Tatanka, fill d'una índia lakota i d'un explorador escocès, és un indi que es mou tan àgil i silenciosament que l'anomenen Espíritu Andante. Des de la mort de la seva dona viu sol i apartat i només quan veu un grup de guerrers que han segrestat una jove i un ramat de cavalls decideix intervenir, el que donarà peu a una emocionant aventura.
Comentari : Apassionant novel·la d'aventures ambientada en el món de les tribus índies. L'autor, d'origen indi, fila un relat emocionant, ple de descripcions i situacions inesperades i sovint una mica dures, que endinsen el lector en la forma de vida dels indis nord-americans i en la seva cultura, caracteritzada per l'amor i respecte a la natura.
Altra informació : a partir de 14 anys

Tome, ; Janry, [il] . Pero, ¿qué estás haciendo? Madrid : Kraken, 2007 . (El Pequeño Spirou. ; núm. 3). 46

Resum : Divertides aventures en clau d'humor sobre la infantesa del popular personatge Spirou. Qualsevol tema serà objecte de l'atrevit sentit de l'humor dels autors, no deixant lloc a tabús però sense caure en tòpics. Cada pàgina és una història que comença i acaba, construïda amb molt d'ofici i d'ingeni.
Altra informació : a partir de 7 anys

Tome, ; Janry, [il] . ¿Te ayudo con mi dedo? Madrid : Kraken, 2007 . (El Pequeño Spirou. ; núm. 2). 46

Resum : Divertides aventures en clau d'humor sobre la infantesa del popular personatge Spirou. Qualsevol tema serà objecte de l'atrevit sentit de l'humor dels autors, no deixant lloc a tabús però sense caure en tòpics. Cada pàgina és una història que comença i acaba, construïda amb molt d'ofici i d'ingeni.
Altra informació : a partir de 7 anys

Luciani, Brigitte ; Tharlet, EVe . Una Visita inesperada Barcelona : Molino, 2007 . (En Pinxo, en Timbal i la Guineta. ; núm. 2). 32

Resum : El Senyor Teixó i la Senyora Guineu comparteixen, junt amb els seus respectius fillets, un mateix cau al bell mig del bosc. Plegats, hauran d'aprendre a valorar la convivència com una experiència positiva en què l'amistat i la solidaritat juguen un paper molt destacat. A més, els personatges viuran algunes aventures amb els altres animalons del bosc.
Comentari : Segona part de les Aventures d'en Pinxo, en Timbal i la Guineta. Un còmic per a nens i nenes en què les il·lustracions, suggeridores aquarel·les, acompanyades d'una bona història, faran gaudir a tots els lectors i les lectores. Per gaudir-ne!
Altra informació : a partir de 6 anys

Martin, Ann M. ; Telgemeier, Raina [il] . ¡Buena idea, Emma! Barcelona : Molino, 2007 . (Amigas & Cía. ). 186

Resum : Lucy, Emma, Ingrid, i Clàudia formen un grup d'amigues que decideixen buscar feina de cangurs. Les pors, frustracions i alegries d'aquest grup d'adolescents connectaran perfectament amb les dels seus lectors, que de ben segur s'hi veuran reflectides en un moment o altre.
Altra informació : a partir de 12 anys

Martín, Andreu . La nit que Wendy va aprendre a volar Alzira : Bromera, 2007 . (Espurna. ). 162

Resum : En Roger i la Wendy són mossos d'esquadra. Una nit reben el codi d'un assassinat. Aviat es veuran immersos en una història d'assassins perillosos, sectes secretes i robatori de peces d'art.
Comentari : Andreu Martin, conegut per la sèrie policíaca Flanagan ens presenta una nova heroïna, Wendy Aguilar. Destacar de l'obra la informació que ens presenta entorn a les lògies macòniques i que tant recorda l'obra El codi da Vinci.
Altra informació : A partir de 12

Martín, Andreu ; Ribera, Jaume . No te laves las manos, Flanagan Madrid : Anaya, 2006 . (Espacio Flanagan. ). 235

Miralles, Francesc . La vida és un foc suau Barcelona : Edebé, 2007 . (Periscopi. ). 175

Resum : En Victor tot just acaba de fer setze anys. Com la resta d'adolescents fa el que vol. La retrobada amb el seu antic professor de matemàtiques el portarà a replantejar-se el sentit de la seva vida
Comentari : Aquesta novel•la de Francesc Miralles intentar reflexar les complexitats i confusió d'aquesta etapa de l'adolescència
Altra informació : A partir dels 12 anys

Morrison, Pearl . El domador del viento Barcelona : Salamandra, 2007 . 253

Resum : S'acosta l'aniversari de l'Archie i com cada any li arribarà un regal de l' oncle Rufus que els seus pares li amagaran. L'Archie comença a sospitar que alguna cosa passa: els regals d'un oncle que no coneix, el seu pare està desconegut, la mare més amoïnada i a més el vent ha començat a seguir-lo i parlar-li amenaçadorament.
Comentari : Apassionant i original relat sobre un noi que ha de reunir tot el seu coratge i valor per poder salvar-se a si mateix i a tota la seva família d'una maledicció formulada fa segles. Aventura, humor, intriga i fantasia es combinen per crear una emocionant i vertiginosa odissea que atrapa des de la primera plana.
Altra informació : a partir de 12 anys

Wazem, Pierre ; Peeters, Frederik [il] . Como en los westerns Madrid : Dibbuks, 2007 . (Koma. ; núm. 3). 48

Resum : En un món futurista amb tocs victorians, Addidas és una nena que neteja xemeneies amb el seu pare. Però dins les xemeneies hi ha un altre món amb éssers estranys, la vida d'un dels quals es veurà lligada a la de la protagonista. Sèrie en curs de publicació, cal llegir abans: La Voz de las chimeneas (volum 1) i El Gran agujero (volum 2).
Altra informació : a partir de 9 anys

Prévost, Guillaume . El libro del tiempo. I. La piedra tallada Barcelona : Alfaguara, 2007 . (Alfaguara juvenil. ). 273

Resum : Fa dies que en Sam no sap res del seu pare. Mentre busca per casa alguna pista per saber on ha anat, troba al soterrani una gran pedra molt estranya que, tal com descobreix, permet viatjar en el temps. Passant per l'Edat Mitjana, la I Guerra Mundial i l'Antic Egipte, Sam viurà grans aventures mentre intenta trobar el seu pare.
Comentari : Primer volum de les aventures d'en Sam Faulkner, un noi normal i corrent que es veu immers en uns apassionants viatges en els temps que posaran a prova el seu valor i decisió i el faran conèixer nous amics. Recomanat per tots aquells que vulguin viure emocions fortes + humor + intriga + història + misteri.
Altra informació : a partir de 12 anys

Rivera de la Cruz, Marta . Otra vida para Cristina Madrid : Anaya, 2007 . 123

Resum : Després de la mort dels seus pares la Cristina veu com tota la seva vida canvia: es trasllada des de Madrid a un poble de Galícia, canvia una escola exclusiva per una de rural i ha d'anar a viure amb la seva desconeguda tia Virgínia. Però també hi ha coses bones: nous amics, noves experiències i una nova llar.
Comentari : Relat realista de la vida d'una nena de tretze anys que ha de superar unes circumstàncies difícils i la seva adaptació a un nou entorn. És una lectura fàcil i àgil, amb personatges ben dibuixats i creïbles que es fan estimar. Un llibre molt adient per aquells lectors i especialment lectores que els hi costa tant llegir com mantenir l'atenció un cop han començat el llibre.
Altra informació : a partir de 12 anys

Selznick, Brian . La invención de Hugo Cabret Barcelona : SM, 2007 . 533

Resum : París, 1931. Hugo viu ocult a l'estació de trens on intenta sobreviure al mateix temps que arreglar un vell autòmat, l'únic que li queda del seu pare. Un dia és descobert pel vell joguinaire i la seva fillola i junts intentaran resoldre el misteri que envolta l'autòmat. Caps d'ell ho sap, però les seves vides estan a punt de canviar...
Comentari : Fantàstica història narrada en un llibre que combina elements dels àlbums il·lustrats, novel·les gràfiques i cinema. El text dona pas a detallades il·lustracions –més de 250!- que continuen l'argument i que donen com a resultat un llibre màgic i original que captivarà tant al grans lectors com als més ocasionals. També hi ha edició en català.
Altra informació : a partir d'11 anys

Webb, Beth . La que baila con las estrellas Barcelona : Salamandra, 2007 . 280

Resum : La nit que la Tegen va néixer els estels ballaven al cel. Aquest senyal, anhelat pels druides, significa que la Deessa l'envia per salvar els seus, però és refusada per ser una nena. Tot i les conspiracions, els enganys i les lluites de poder, no hi haurà res que impedeixi a la Tegen aprendre la saviesa dels druides i complir el seu destí
Comentari : Lectura a mig camí entre la fantasia, l'aventura i la història que ens endinsa en la misteriosa i poc coneguda cultura dels druides i dels pobles pre-romans de les Illes Britàniques. Aquest és el primer volum d'una emocionant sèrie protagonitzada per la Tegen, una noieta plena de valor i coratge.
Altra informació : a partir de 13 anys

(↑) - Lectures per compartir

Cole, Babette ; Cole, Babette [il] . Las piezas del puzle Barcelona : Serres, 2007 . 31

Resum : Ziggi, el protagonista, es planteja una pregunta cabdal: per què he nascut?. De sobte, una nit estrellada, una estrella es transforma en un cavall alat i li dóna la resposta tot mostrant-li el passat, el present i el futur.
Comentari : Lectura per a compartir amb un adult per a ajudar a donar resposta a aquesta pregunta transcendental que de vegades plantegen els petits. En aquest cas l'autora resolt la qüestió comparant l'existència amb un gran puzzle on tots som una petita peça que ajuda a completar-lo, tot formant part d'un engranatge. Nosaltres naixem per a ajudar i tenir cura dels demés perquè aquests, alhora, ho puguin fer per a altres persones.
Altra informació : a partir de 6 anys

Ganges, Montse . De petit cada any és un dit Barcelona : Thule Ediciones, 2007 . 22

Resum : La nit anterior al seu aniversari el protagonista de la nostra història no pot dormir. Al dia següent farà quatre anys i el dit grassonet i l'escanyolit hauran de separar-se. Quin serà el següent dit a sortir?
Comentari : Els dibuixos són una mica simples.
Altra informació : A partir de 6 anys

Grimm, Jacob [il] . Les millors rondalles dels germans Grimm Barcelona : Combel, 2007 . 191

Resum : És una selecció de les narracions més cèlebres dels germans Grimm.
Comentari : L'adaptació dels contes va a càrrec d'Albert Jané que ens presenta una versió molt fidel dels relats originals. L'edició també és molt acurada i la il·lustració conté un gran poder de suggeriment.
Altra informació : a partir de 4 anys

Mcghee, Alison ; Reynolds, Peter H. [il] . Un dia Barcelona : Serres, 2007 . 38

Resum : El bonic text d'aquest conte ens recorda, un a un, els moments importants de la vida.
Comentari : Ens trobem davant una poderosa oda a l'amor i al potencial de la vida. Lectura per compartir amb algú molt important que formi part de la teva vida.
Altra informació : a partir de 7 anys

Morgenstern, Christian . La Ratera Barcelona : Joventut, 2007 . 48

Resum : En Palmström té un problema amb un ratolí. El seu amic Korf li dóna una solució. Fa una cel.la gran on Palmström hi toca el violí com a reclam per al ratolí. El ratolí cau a la trampa. Amb un gran camió transporten el ratolí i en Palmström a un bosc llunyà . El ratolí, content, estrena nova llar i res no se li fa rar. Els dos amics tornen a casa entendrits i satisfets de com han resolt el problema.
Comentari : Poema fet conte o conte fet poema. Amb rodolins ens ve a dir que a vegades no cal buscar una solució dràstica per a les coses que ens molesten.
Altra informació : a partir de 5 anys

Moroney, Trace ; Moroney, Trace [il] . Cuando estoy Triste Barcelona : SM, 2007 . 16

Resum : Què faig quan estic trist?. Ploro, m'amago...Què vull quan estic trist?. Que em mimin, estar amb la família i els amics...però sobretot que algú que m'estimi m'abraci i em digui: tot anirà bé.
Comentari : Aquest llibre pertany a una sèrie de contes sobre els Sentiments pensats per a ajudar als nens més petits a comprendre els seus propis i, alhora, a tolerar millor tots aquells que siguin dolorosos, com ara la tristesa, la soledat, la por...
Altra informació : a partir de 4 anys

Pauli, Lorenz . Que valent! Barcelona : Juventud, 2007 . 46

Resum : ES van trobar un ratolí, cargol, una granota i un pardal. Entre tots van decidir fer una competició per veure quin dels quatre era el més valent. El repte del ratolí era bussejar fins a l'altra riba de l'estany. Per a la granota no era cap repte, ella ho feia cada dia. La granota va decidir menjar-se un nenúfar tot sencer. Això no era res per al cargol, que se'ls menjava com res els nenúfars. El cargol decideix demostrar la seva valentia sortint de la seva closca. No res per al pardal que un dia va sortir de l'ou.Havien demostrat ser molt valents però faltava el pardal. Els pardals no s'estan mai quiets, són agosarats i valents. El pardal decideix no fer res estar-se quiet.
Comentari : Retrata el món de la competitivitat. Cadascú té unes habilitats i unes condicions i també unes limitacions que a vegades no s'accepten.
Altra informació : 5 a 7 anys

(↑) - Vull aprendre!

El meu atles Larousse Barcelona : Larousse, 2007 . 51

Resum : El llibre conté mapes i imatges per viatjar per tot el món. conté informació relacionada amb la natura, el clima, el folklore de cada país, etc.
Comentari : En aquest llibre hi trobem mapes físics i polítics de tots els continents acompanyats d'informació molt concisa dels trets característics de cada lloc. Conté pàgines desplegables.
Altra informació : a partir de 7 anys

Ernest Barcelona : Serres, 2007 . 34

Resum : El lleó Ernest s'acabava de despertar i tenia gana. Va decidir sortir a caçar. Va observar els voltants per veure què trobava per clavar-hi les dents. Antílops, búfals, estruços, girafes, cap d'aquest animals li feia el pes. Per fi es va fixar en una zebra grassoneta. Es disposà a saltar sense compassió quan un bram eixordador de la Magdalena, la seva dona, li recordà que havia d'anar a buscar els nens a l'escola mentre ella anava a treballar o sigui a caçar una bona peça.
Comentari : Els esquemes familiars han sofert grans canvis. A la sabana el rei lleó no se n'escapa de compartir les tasques familiars amb la lleona tan capaça com ell de sortir a caçar. A les il.lustracions es combinen, amb encert, diferents formes i materials: claus, cargols, ullets, molles, mànecs de pinzells, taps d'ampolles etc.
Altra informació : a partir de 5 anys

Abad, Mònica . Les Meves rondalles catalanes Barcelona : Susaeta, 2007 . 173

Resum : Recull de rondalles catalanes referents a: animals, herois de llegenda, història, rondalles per a dates molt especials i rondalles populars de les nostres terres. En el recull i trobem rondalles com: en tabalet, el drac de Banyoles, el gegant del pi, el Comte Arnau, Tirant lo Blanc, Guifré el Pilós...
Altra informació : A partir de 7 anys

Archambault, Ariane ; Corbeil, Jean-Claude . El Mini Visual: diccionario español / inglés Barcelona : Larousse, 2007 . 600

Resum : Diccionari castellà - anglès il·lustrat. Presenta els termes en forma de llista de temes, amb índexs o a partir de conceptes o idees.
Comentari : Es tracta d'un diccionari inusual, per la manera de presentar els termes, que ho ha a través de temes o conceptes i a través d'unes il·lustracions molt clares i entenedores. Molt pràctic.
Altra informació : a partir de 6 anys

Bachelet, Gilles . Quan el meu gat era petit Barcelona : Molino, 2007 . 32

Resum : 'Quan el meu gat era petit' és la continuació de l'exitós àlbum 'El meu gat és el més bèstia'. En aquesta ocasió l'autor ens relata com és el dia a dia del seu 'gatet' i de quina manera s'ha adaptat a la seva nova casa.
Comentari : Un àlbum il·lustrat preciós que és un autèntic regal per als sentits: les il·lustracions per a la vista, l'oïda -si una tarda us el llegeixen- i el tacte, en passar els fulls, i descobrir a cada racó noves sorpreses. Per gaudir-ne!
Altra informació : De 4 anys en endavant

Barres Manuel, Josep M. . La biosfera Barcelona : Parramón, 2007 . (Guies de la natura. ). 40

Resum : Què és un ecosistema? Quines característiques tenen cadascun dels diferents tipus de boscos? D'una manera molt planera, amb petites explicacions, mapes i fotos podem conèixer la vida al nostre planeta i la diversitat d'hàbitats i climes.
Comentari : Un llibre ideal per als amants de la natura i per als estudiants. També s'ha editat una guia sobre els deserts.
Altra informació : a partir de 9 anys

Barres, Josep M. . Apunts de biologia Barcelona : Parramón, 2007 . 96

Resum : Una nova col•lecció de l'editorial Parramon adreçada als estudians d'ESO, però que també pot ser útil per al cicle superior de primària. A part d'aquests apunts de biologia, s'han editat els apunts d'anatomia i matemàtiques
Comentari : La presentació dels diferents conceptes d'una manera esquematitzada, ordenada i clara i la gran quantitat d'imatges fan que aquesta col•lecció sigui molt útil tan per fer un treball com per repassar i entendre les diferents matèries.
Altra informació : a partir de 10 anys

Batllori, Jordi ; Otero, Gemma [il] . Els Millors 250 jocs per a tots: jocs d'exterior Barcelona : Parramón, 2007 . 191

Resum : Oferir entreteniment i suggerir idees perquè tots puguin jugar en qualsevol situació: si vols jugar sol, per jugar en família, o per jugar en grup. Es descriuen i il·lustren una àmplia varietat de jocs de cada un dels cinc continents i de diferents cultures.
Comentari : Es tracta d'un llibre de jocs d'arreu del món, de diferents cultures, i de diferents dificultats per a tots els nens i nenes de totes les edats. És original en la manera de presentar i explicar els jocs.
Altra informació : a partir de 5 anys

Bauer, Marion Dane ; Butler, John . Una mare per a l'Owen Barcelona : Serres, 2007 . 29

Resum : L'Owen i la seva mare sempre estaven junts. Els agradava molt jugar a fet i amagar a la riba del riu Sabaki, a l'Àfrica. Però tot això va ser abans que les inundacions i un tsunami canviessin la vida de l'Owen per sempre més.
Comentari : Aquest conte està inspirat en una història real esdevinguda després del tsunami del 2004, l'escriptora Marion Dane Bauer i l'il·lustrador John Butler han creat aquesta commovedora obra sobre la curació,l'adopció i el renaixement, amb magnífiques il·lustracions i grans quantitats d'amor.
Altra informació : a partir de 4 anys

Cabot, Pilar [il] . Gatonades il·lustrades Lleida : Pagès, 2007 . 69

Resum : Cançons de gats i gates de totes menes, races, països, colors i mides. Cançons divertides i originals, tant pel text, com per la música. Inclou un CD amb les cançons.
Comentari : El text, la música i les il·lustracions compaginen perfectament per fer d'aquest llibre de cançons, una bona eina per passar una estona, tant els grans com els petits.
Altra informació : a partir de 5 anys

Cajal, Beatriu ; Calafell, Roser [il] . Enganyifes Barcelona : La Galera, 2007 . 62

Resum : Recull d'enganyifes molt divertides que pretenen que el lector desenvolupi les seves habilitats i el seu enginy per tal de resoldre qüestions lògiques.
Altra informació : a partir de 5 anys

Gilchrist, Cherry ; Cann, Helen [il] . Calendari de Festes del Món Barcelona : Intermón Oxfam, 2006 . 80

Clements, Gillian . Grans edificacions de la història Barcelona : Blume, 2007 . 61

Resum : Un repàs de la història de l'arquitectura a través dels grans edificis del nostre món. Des de les tombes dels faraons de l'antic Egipte fins als gratacels espectaculars de les nostres ciutats.
Comentari : Presenta els edificis més importants de la nostra història, cronològicament i recolzat amb bones il·lustracions. Una bona eina per a conèixer les edificacions més importants, a quin moment històric pertanyen, com es van fer, i quin impacte van tenir en la societat del moment.
Altra informació : a partir de 8 anys

Cooper, Helen [il] . Deliciosa! Barcelona : Joventut, 2006 . 32

Resum : El gat, l'esquirol i l'Ànec es preparen per fer el dinar, però tot d'una l'Ànec es posa llepafils i no li agrada res del que fan per dinar, com ho faran perquè tots tres puguin gaudir d'un bon àpat?
Comentari : El llibre tracta el tema de l'alimentació dels nens d'una manera molt senzilla, el conte introdueix el fet que s'ha de menjar de tot i variat. Són els mateixos protagonistes i la mateixa autora de Sopa de Carbassa i un Polsim de pebre.
Altra informació : a partir de 4 anys

Roca, Núria ; Curto, Rosa M. [il] . Les 3 erres: Reutilitzar, reduir, reciclar Barcelona : Edebé, 2007 . (Números de la vida, Els. ). 35

Resum : El llibre ens dona pautes per a reduir al màxim les coses que llencem; reutilitzar tot el que és aprofitable i reciclar tot el que es pugui, com per exemple les llaunes i el paper.
Comentari : Ens introdueix al món del reciclatge d'una manera molt senzilla pels nens.
Altra informació : a partir de 7 anys

Nilsen, Anna ; Ford, Jason [il] . Misteri a la subhasta Barcelona : Blume, 2006 . 48

Resum : Un astut delinqüent ha robat 16 quadres d'artistes famosos d'una casa de subhastes i pretén canviar-los per falsificacions. El propietari de la casa de subhastes necessitarà algú amb molta vista que l'ajudi a trobar les falsificacions i a descobrir qui s'amaga darrere el robatori.
Comentari : Ofereix una metodologia original i divertida per aprendre i conèixer artistes i quadres famosos del món de l'art: d'una banda, la trama es presenta per mitjà d'una historieta de còmic atractiva i intrigant; i de l'altra, els continguts de referència i els coneixements s'adquirieixen a través del joc.
Altra informació : A partir de 12 anys

Garcia, Berta ; Rovira, Francesc [il] . Gaudeix amb les paràboles Barcelona : Edebé, 2007 . 95

Resum : Recopilació de les paràboles més significatives de la Bíblia explicades de manera senzilla perquè els nens entenguin els missatges. Cada paràbola va acompanyada d'una reflexió i d'una activitat o treball manual que complementa el valor o ensenyança que volia transmetre Jesús.
Altra informació : A partir de 7 anys

Zabalbeascoa, Anatxu ; Geis, Patricia [il] . Valentina a París Barcelona : Tusquets, 2007 . 32

Resum : La Valentina viatja a París amb els seus pares i es perd per la ciutat mentre l'estan visitant. Tot buscant-los es passejarà pels carrers de Paris i, sense voler-ho, es trobarà dins una desfilada de moda on coneixerà un famós dissenyador que, a més de retornar-la amb els pares, li farà de guia turístic.
Comentari : Aquest és el primer d'una sèrie de Guies_Conte que portaran a la Valentina i els seus lectors per les ciutats més importants del món. Aquestes guies introdueixen als nens en el món dels viatges mostrant els monuments més emblemàtics de les ciutats i els costums de les persones que hi viuen. Cadascuna inclou un mapa, una guia desplegable, una postal i un souvenir
Altra informació : a partir de 6 anys

Knudsen, Michelle ; Hawkes, Kevin [il] . El lleó de la biblioteca Caracas : Ekaré, 2007 . 42

Le Thanh, Taï-Marc ; Nouhen, Élodie [il] . Allau el terrible Barcelona : Baula, 2007 . 34

Resum : L'anomenen el Terrible perquè de petit es menjà un cavall perquè no li feia cas. A partir d'aquell dia cap poble es resistia a la seva força; llevat d'un, governat per una noia que amb el seu cant endolcia tots els exèrcits, fins i tot el de l'Allau el Terrible
Comentari : Destaca la originalitat de les il·lustracions, la combinació dels tons pastels i dels tons més forts.
Altra informació : A partir de 8 anys

Lelièvre, Denis [il] . Jocs per viatjar Barcelona : Zendrera Zariquiey, 2006 . 125

Resum : Viatjar pot ser divertit i entretingut, aquest llibre ens ofereix tot una sèrie d'activitats per realitzar mentre viatgem. Hi podem trobar rialles i cançons, jocs d'observació, informació divertida dels llocs on anem, etc.
Comentari : En aquest llibre hi podeu trobar entreteniments pels nens alhora que poden aprendre coses, per exemple a anotar les curiositats del viatge, a reconèixer països a través de les matrícules dels cotxes, etc. S'hi poden trobar jocs per a totes les edats, n'hi de fàcils i alguns més complexes.
Altra informació : a partir de 6 anys

Ludy, Mark [il] . El hombre de la flor Madrid : Edaf, 2006 . 24

Resum : Aquest llibre és un àlbum il.lustrat sense paraules que ens descriu la història d´un home que arriba a un món sense colors amb la intenció de demostrar a tothom que estima la vida. A mesura que passem pàgina el llibre intensifica el seu color i veiem com els protagonistes que s´apropen a l´home il.luminen els seus rostres amb un somriure.
Altra informació : A partir de 7 anys

Luna, Marta . La Meva primera història de Catalunya Barcelona : Molino, 2007 . 37

Resum : La meva primera història de Catalunya és un passeig per la nostra història, a través de les descriptives imatges inspirades en diferents escenaris de Catalunya i il·lustrades per 12 grans il·lustradors.
Comentari : Des dels nostres orígens fins a una ciutat d'avui, hi ha dotze escenaris il·lustrats per dotze il·lustradors diferents, que ajuden a entendre cada època de la nostra història, de manera molt clara i entenedora. Una bona eina per a les primeres nocions d'història.
Altra informació : a partir de 8 anys

Martín Garzo, Gustavo . Un Regalo del cielo Barcelona : SM, 2007 . 29

Martínez, Rocío [il] . Matías retrata a Penélope Caracas : Ekaré, 2006 . (Jardín de los niños, El. ). 16

Resum : Per fer un retrat el més fidel possible cal tenir en compte els grans artistes que s'han dedicat a pintar persones com Goya, Leonardo Da Vinci, Van Gogh, etc.
Comentari : El llibre convida a mirar altres llibres sobre pintura, tot buscant una bona tècnica per pintar retrats.
Altra informació : a partir de 7 anys

McDonnell, Patrick [il] . ¿Nada? Barcelona : Serres, 2007 . 52

Resum : En Morro, un gatet, vol fer un regal al seu amic Conde, un gosset. En Morro vol que sigui un present d'allò ben original per a un amic molt i molt especial. I clar! l'amistat ja ho té això, en Morro s'haurà de esforçar de valent per tal d'encertar-la.
Comentari : Quan no hi ha res que s'interposi entre dos amics la relació és molt més intensa i profitosa, és llavors, quan de debò, podem fruir de l'amistat.
Altra informació : Per a totes les edats

Mettler, René . Álbum visual del agua Barcelona : Bruño, 2006 . 28

Millán, José Antonio ; Urberuaga, Emilio [il] . ¡Me como esa coma! Barcelona : Serres, 2007 . 28

Resum : Un manual de llengua? Un llibre per jugar amb les paraules? O potser totes dues coses. A cadascuna de les dues planes encarades hi trobem la mateixa frase, amb la coma posada en un lloc diferent. Les petites variants de la imatge ens ajuden a entendre el diferent sentit del missatge.
Comentari : José Antonio Millán, lingüista, escriptor i editor digital, després d'haver editat “Perdón imposible : guía para una puntuación más rica y consciente” per a adults, ara ens ofereix aquest llibre adreçat als més petits on a partir de situacions sovint divertides és fàcil fer entendre als infants la importància dels signes de puntuació.
Altra informació : a partir de 7 anys

Mortimer, Anne . Gatos Barcelona : Molino, 2007 . 25

Resum : Hi podem trobar des de gatets acabats de néixer fins a gats històrics, des de la tradició que envolta els felins fins a les característiques de la seva vida quotidiana. Aquest llibre desvetlla la màgia i el misteri d'uns animalons molt enigmàtics.
Comentari : Il·lustracions molt boniques que acompanyen un text molt curiós i divertit. És un llibre-regal per tots aquells a qui fascinen els gats.
Altra informació : a partir de 7 anys

Palomares Hernández, Fina [il] ; Villazán Povedano, Juana [il] . Juan Ramón Jiménez: ¿Dónde cantan los pájaros que cantan? Barcelona : Combel, 2006 . (Mi primera literatura. ). 32

Resum : Viatja de la mà d'uns dels grans de la literatura espanyola, l'andalús i premi Nobel de Literatura Juan Ramón Jiménez, i conèixer el seu univers poètic: Moguer, Platero, la natura, el mar, els colors, la soledat, etc.
Comentari : El llibre convina la biografia del poeta amb les seves poesies, això fa que la lectura dels poemes sigui molt amena. Amb aquest llibre comença la col·lecció Mi primera literatura
Altra informació : a partir de 7 anys

Parr, Todd [il] . Com m'agrada llegir! Barcelona : Serres, 2007 . 25

Resum : M'agrada llegir perquè... em puc imaginar que sóc qualsevol cosa... perquè ho puc fer a qualsevol lloc.
Comentari : Amb la peculiaritat habitual de Todd Parr introdueix els nens en el món de la lectura donant bons motius per llegir.
Altra informació : a partir de 3 anys

Redlinch, Ben . Qui m'ha llançat la caca? Barcelona : Joventut, 2007 . 28

Resum : A el mico Furley algú li ha llançat una caca al cap... però qui ho ha fet? Es recorrerà tot el bosc i part de l'altre per trobar qui li ha llançat aquella caca al cap... Però, perquè ho vol saber?
Comentari : Us recordeu de la Talpeta que volia saber qui li havia fet allò en el cap... Doncs aquesta història n'és una reproducció, però amb un final més divertit i original.
Altra informació : de 6 a 8 anys

Reece, Gordon . L'Arribada Madrid : Macmillan Infantil i juvenil, 2007 . (En Pep a Anglaterra. ; núm. 1). 29

Resum : En Pep acaba d'arribar a Anglaterra i no sap gens d'anglès. La vida amb la família Parker serà plena de sorpreses i aventures. I, és clar, haurà d'empescar-se-les totes per entendre què li diuen...
Comentari : A través de les aventures d'en Pep, aquesta col·lecció de llibres en català i anglès, introdueixen al lector en el vocabulari bàsic per aprendre l'idioma. Es tracta de llegir i aprendre l'anglès al mateix temps, i amb aquests llibres està ben aconseguit. Altres títols: 'Anem a comprar'; 'Al zoo'; 'L'escola'.
Altra informació : a partir de 8 anys

Scieszka, Jon ; Smith, Lane . En busca de Arte Barcelona : Serres, 2006 . 48

Resum : Amb la mirada d'un nen ens passejarem per un dels museus més emblemàtics d'art modern: el MOMA. De la seva mà aprendren a sentir i comprendre una miqueta més el significat de l'Art.
Comentari : Una primera aproximació a l'art modern, intel·ligent i divertit, aquest és un llibre que qüestiona i, alhora, explica què és l'Art modern.
Altra informació : A partir de 6 anys

Tello, Antonio ; Sicilia, Edgar [il] . El gran llibre dels mags Barcelona : Parramón, 2007 . 112

Resum : El gran llibre dels mags t'obre les portes de l'univers de 15 dels mags més extraordinaris de la llegenda i de la història.
Comentari : Fantàstic llibre per aquells nens que els hi agrada el món dels mags i la ficció. Les il·lustracions, en molts casos, a pàgina sencera dóna al llibre un toc de color que fa molt agradable la lectura.
Altra informació : a partir de 8 anys

Smith, Jeff . Bone, los ojos de la tormenta Bilbao : Astiberri, 2007 . 180

Resum : En Bone és un petit fantasma que, com indica el seu nom, és bo. Malgrat tot i, sense voler, es veurà immers en una sèrie d'aventures èpiques que haurà de superar en companyia dels seus amics.
Comentari : Bone és una saga de 9 volums considerada pels crítics com un dels millors còmics de tots els temps. Combina bones dosis d'intriga amb divertiment.
Altra informació : A partir de 9 anys

Steele, Philip . Marie Curie: la mujer que cambió el curso de la ciencia Madrid : Altea, 2006 . (Altea biografias. ). 64

Resum : Biografia de Marie Curie, explicada en quatre capítols: la infància a Varsòvia, els anys de joventud, el treball al costat del seu marit i els últims anys de vida. Al final del llibre, hi ha un glossari amb les definicions de les paraules més difícils, la bibliografia emprada i unes quantes adreces d'internet per ampliar la informació.
Comentari : Una bona col·lecció per conèixer les biografies de personatges importants. A part del llibre dedicat a Marie Curie i amb el mateix format, ja s'han editat les biografies de Marco Polo, Leonardo da Vinci, Mandela, Galileo i Alexandre el Gran. Cal destacar la informació que proporciona el text, les imatges a to amb l'època del personatge biografiat i acompanyades d'un bon peu de foto, la cronologia de l'època que es va succeïnt al llarg de totes les planes del llibre i els 'post-it' que a cada plana ens van complementant la informació del personatge amb curiositats.
Altra informació : de 10 a 13 anys

Sànchez, Ester [il] . ¿Qué es la agricultura ecológica? Oviedo : Pintar-pintar Comunicación, 2006 . 30

Resum : El llibre ens explica, d'una manera molt planera i senzilla, què és l'agricultura ecològica i què no és. Repassa l'ecosistema del planeta Terra i ens introdueix dins el món de l'agricultura ecològica.
Comentari : És una bona eina per treballar amb els nens un tema tant d'actualitat com l'agricultura ecològica.
Altra informació : a partir de 7 anys

Watt, Fiona . Ideas para crear tarjetas Londres : Usborne, 2007 . 61

Resum : Diferents dissenys, diferents il·lustracions, diferents maneres de crear i inventar targetes per a tots els usos: felicitacions, regals, sorpreses...
Comentari : A part de l'originalitat de les diferents targetes que s'hi presenten, cal destacar que se'n fa una explicació molt clara i entenedora dels passos a seguir. Llibre de manualitats molt ben il·lustrat i amb explicacions molt senzilles i aclaridores.
Altra informació : a partir de 10 anys

Winter, Jeanette . La bibliotecària de Bàssora : una història real de l'Iraq Barcelona : Joventut, 2007 . 30

Resum : Aquest llibre ens explica uns fets reals, la determinació d'una bibliotecària per salvar la valuosa col·lecció de llibres de la Biblioteca de Bàssora, abans que fos incendiada pels efectes de la guerra.
Comentari : Una reflexió sobre la importància de les biblioteques i del patrimoni cultural dels pobles i sobre la necessitat de lluitar perquè cap guerra els destrueixi.
Altra informació : de 6 a 8 anys

(↑) - Altres

Arbat, Carles ; Arbat, Carles [il] . El Rei del cul vermell Barcelona : Baula, 2007 . 24

Resum : És la història d'un rei malvat que governa un poble atemorit i un drac que intentarà parar-li els peus. Ho aconseguirà?
Altra informació : a partir de 5 anys

Campanari, José ; Olmos, Roger [il] . Segueix-me! : una història d'amor que no té res d'estrany Pontevedra : OQO, 2007 . 29

Resum : Un elefant s'enamora d'una formiga i per estar amb ella la segueix als llocs més estranys: un formiguer, una habitació del formiguer que porta a un camí ben lluny, una capsa de cosir, una ampolla d'aigua i finalment un cargol de mar on per fi poden viure aquesta història d'amor que realment no té res d'estrany. De vegades l'elefant es distreu i perd la formiga de vista, llavors va a buscar-la.
Altra informació : a partir de 5 anys

Norac, Carl ; Godon, Ingrid [il] . El Meu avi és un campió Sant Cugat del Vallès : Símbol, 2007 . 24

Resum : És la història d'una nena, per la qual el seu avi és un campió tot i que no té gaires copes ni medalles: és un campió arreglant coses, és un campió en fer-la riure, és un campió en trobar formes estranyes als núvols... només hi ha una cosa que la néta fa millor que l'avi: trobar les ulleres quan l'avi les perd!
Altra informació : a partir de 5 anys

Maddern, Eric ; Hess, Paul [il] . Sopa de clau Barcelona : Blume, 2007 . 24

Resum : El llibre explica la història d'una deliciosa sopa de clau que converteix a una dona malcarada i egoista en una persona generosa i agradable. Com és possible? A través d'un viatger que un dia arriba a casa de la protagonista i li demana que li deixi passar la nit i sopar. Per tota resposta, el viatger no troba més que grunyits, negatives i excuses, fins que decideix preparar la sopa de clau.
Altra informació : a partir de 5 anys

Lewis, Jan [il] . Com convertir-se en pirata en només 7 dies Barcelona : Beascoa, 2007 . 22

Resum : A través del Capità Esquitx i en Guillem Escamarlà, aconseguirem en una setmana convertir-nos en autèntics pirates: trobar un bon nom pirata, fabricar la disfressa, fer-nos un sabre, una ullera de llarga vista...
Altra informació : a partir de 5 anys

Pla, Imma . Tu com estàs? València : Brosquil, 2006 . (Libros del zorro rojo. ). 24

Resum : Quan veiem un amic i el mirem als ulls, no ens és difícil saber si li'n passa alguna. Però, els infants són capaços de reconèixer els sentiments a partir de les expressions facials?
Comentari : Aquest llibre, amb fulls de cartró i unes il·lustracions molt estilitzades, fa un recorregut pels diferents sentiments. La tipografia que omple les planes de l'esquerra i les imatges de les planes de la dreta ajudaran als nens i nenes a reconèixer les expressions que veuen sovint en els seus companys. Un llibre senzill, amb el toc d'una sorpresa que ens espera a l'última plana.
Altra informació : a partir de 0 anys

Ágreda, José Luis . Carla : qui m'estima més? Barcelona : Timun Mas, 2007 . 22

Resum : La Carla es pregunta qui l'estima més: el seu pare, el seu germà, la seva mare...ho descobrirà?
Altra informació : A partir de 3 anys
Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

« Pàgina anterior

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal
Youtube
Face
Twit
Insta