Guies de lectura » Temàtiques

Tornar enrera | Versió per imprimir

Sant Jordi 2009

Portada_santjordi_09

Proposta de lectures infantils i juvenils des de les biblioteques públiques de les comarques gironines.

Índex

(↑) - Aprenc a llegir

Blanch, Teresa ; Gasol, Anna . Que t'empatolles, Carlota! Barcelona : Cruïlla, 2008 . (Vaixell de Vapor. Sèrie blanca. ). 63

Resum : El llibre exposa la manera de veure el món i a tota la seva família, que té la Carlota, com ho explica al seu amic Adrià i com rep ell la informació.
Altra informació : A partir de 5 anys

Burfoot, Ella . La meva amiga la Foscor [Barcelona] : Llençalletres, 2008 . 34

Resum : Mentre la Maria juga, la foscor entra a través de la finestra de la seva habitació. La Maria no s'espanta i juntes passen la nit jugant i ballant.
Comentari : En aquesta història apareix la foscor com una amiga, no com un element que fa por als nens. Aquest llibre està especialment recomanat per evitar que els nens tinguin por de la foscor, ideal per llegir-lo en família abans d'anar a dormir.
Altra informació : a partir de 3 anys

Burg, Sarah Emmanuelle . El secreto del amor Barcelona : Malsinet, 2009 . 49 p.

Resum : Un nen i una nena caminen agafadets de la mà quan, d'entre moltes flors que veuen al prat, tots dos volen la mateixa. S'inicia una baralla de retrets que els distanciarà malgrat l'intent d'aproximar-se l'un a l'altre. Entre els dos hauran de buscar la manera de resoldre el seu conflicte.
Altra informació : Per a totes les edats

Manso, Anna ; Fanlo, Àfrica [il] . En SuperJuli i l'arma secreta Barcelona : Intermón Oxfam, 2008 . (Valors. ). 32

Gibert, Bruno . La Meva petita fàbrica de contes Barcelona : Thule, 2008 . 42

Resum : A partir de 21 frases curtes podem construir, tot barrejant les diferents pestanyes, fins a 194.481 petites històries sovint amb resultats divertits i sorprenents.
Comentari : Una manera original de crear la pròpia història, que pot servir de pretext per treballar el llenguatge, el vocabular i la imaginació.
Altra informació : a partir de 6 anys

Kelly, Mij . Qui ha vist la meva gibrelleta? Barcelona : Serres, 2008 . 32

Resum : La Nona ha perdut la seva gibrelleta i la necessita amb molta urgència... Els animals de la granja l'han trobat i tots es pensen que és un gran invent per mantenir la granja neta i polida.
Comentari : Un llibre que explica d'una manera enginyosa i divertida la utilitat de la gibrelleta, i pot servir de recurs per animar als infants a fer-la servir.
Altra informació : de 3 a 5 anys

Obiols, Anna ; Subi, [il] . Charlie, nas de llautó Barcelona : Planeta, 2009 . [30]

Resum : El circ ja ha arribat i en Charlie, nas de llautó, és el pallasso estrella. El seu espectacle és el més esperat i desitjat per tots els nens i les nenes. L'escenari i la seva inseparable cadire l'esperen... el públic també.
Comentari : Àlbum il·lustrat en homenatge al gran Charlie Rivel. Una obra amb un text mínim on la mímica hi té un paper rellevant. Guanyador del XXVIII Premi Apel·les Mestres.
Altra informació : A partir de cinc anys

Pérez Escrivá, Victoria . Tanca els ulls Barcelona : Thule Ediciones, 2009 . 40

Resum : Un nen intenta explicar al seu germà com són les coses que veu. El germà, encanvi sempre el contesta canviant la percepció de les coses : toca, escolta, ensuma, agafa... i les complementa amb un munt de sensacions, a voltes poètiques.
Altra informació : A partir de 6 anys

(↑) - Llegeixo molt bé

Aliaga, Roberto ; Gutiérrez Serna, Mónica [il] . El senyor Pingoreta i el temps Madrid : Macmillan Infantil i juvenil, 2008 . (Llibresaure. ). 44

Resum : El senyor Pingoreta busca temps per tot arreu. I com es passa la vida buscant-ne al final no n'hi queda per fer res. Fins i tot té la pensada de posar més hores al rellotge, i així tenir més temps; però no dóna resultat.
Altra informació : a partir de 8 anys

Gillot, Laurence ; Balez, Olivier [il] . El nen Barcelona : Combel, 2008 . (Charlot. ). 52

Resum : Edna, una jove cantant, decideix abandonar el seu nadó en un barri ric, esperant que qui el trobi li donarà una vida millor que la que pot oferir-li ella. Per diferents circumstàncies és en Charlot, un vidrier astut, qui el troba i qui li farà de pare.
Comentari : “El nen”, una de les obres més emotives de la filmografia de Charlot, inicia una nova col·lecció, pensada per apropar els més petits al món del cinema. La narració és complementa amb sis planes extra sobre la pel·lícula, el rodatge, els actors i les curiositats que envoltaren el rodatge del film, així com unes quantes imatges reals dels actors que serveixen de contrapunt a les magnífiques il·lustracions d'Olivier Balez.
Altra informació : a partir de 8 anys

Miralles, Francesc ; Hernández, Purificación [il] . La Mika a l'Egipte dels faraons Barcelona : Empúries, 2008 . (Els viatges de la Mika. ; núm. 1). 77

Resum : La gata Mika és la primera crononauta o viatgera del temps. El seu amo, el professor Franziskus, és el creador de la càpsula del temps. Un dia Mika acciona sense voler la palanca de la càpsula i apareix a l'antic Egipte. Allà assistirà a la construcció de les piràmides i coneixerà de prop la cultura egípcia abans d'intentar tornar a casa.
Comentari : Per complementar la història trobem la Mikapèdia: una enciclopèdia de bigotis, gràcies a la qual podem trobar curiositats i aprofundir una mica més en la cultura egípcia. Properament trobarem dins de la mateixa col•lecció els següents títols: La Mika a la Grècia clàssica, La Mika a l'Índia dels Budes, La Mika a l'Imperi Romà o La Mika a la Xina dels emperadors.
Altra informació : A partir de 10 anys

Kinney, Jeff . Diari del Greg: el Rodrick man Barcelona : Empúries, 2009 . (Diari del Greg. ). 222

Resum : En Greg és un 'pringat'. Seguiu-lo amb les seves aventures
Comentari : Una obra adreça al public adolescent plena d'humor. Per pixar-se de riure.
Altra informació : A partir de 10 anys

Lacombe, Benjamin . Els amants papallona Barcelona : Baula, 2008 . 32

Resum : Quan la Naoko fa catorze anys el seu pare li comunica que haurà de marxar a kyoto, on es formarà almenys durant cinc anys. La Naoko, contrària a aquesta idea, demanarà ajuda a la seva serventa fent-se passar per home mentre estigui a Kyoto. Allà coneixerà a Kamo i aviat es faran inseparables.
Comentari : Una llegenda oriental sobre la lluita contra el destí d'uns joves enamorats.
Altra informació : A partir de 9 anys

Lienas, Gemma . La Carlota i el misteri del canari robat Barcelona : Empúries, 2008 . 412

Resum : El llibre narra la primera aventura de la 'tribu de Camelot', que en aquest cas hauran de resoldre l'enigma del canari robat. Així la Carlota i els seus amics amb l'ajut del seu gat Merlí aniran esbrinant per què han secrestat el Papageno, qui ha estat i com alliberar-lo abans que sigui massa tard!
Altra informació : A partir de 8 anys

Roca, Caterina . Mia i les papallones La Garriga : Edicions del Roure de Can Roca, 2009 . (Barba blanca. ; núm. 1). 22

Resum : Mia és una nena que viu al camp, rodejada de natura. Un dia, acompanya als seus pares a vendre a mercat a la ciutat, un lloc fascinant per la diferència respecte al que ella coneix.
Altra informació : Recomanable a partir de 3 anys

Sala i Vila, Carles . Bona nit, Júlia Barcelona : La Galera, 2008 . (Grumets. ; núm. 191). 105

Resum : La Júlia ha d'ingressar en un hospital i estar alguns dies aïllada. Mai no hauria pensat que podria viure tantes aventures en aquella habitació d'hospital, i tot gràcies al seu amic Bru, un nen també malalt, al seu avi i un personatge molt especial, en Tou, tota una autoritat en el món dels somnis.
Comentari : Carles Sala i Vila intenta explicar com se sent una nena ingressada en un hospital infantil. La part de fantasia vindrà de la mà del personatge Tou, un coixí-home, amb braços i cames, que parla, camina i ajuda a la protagonista a viure d'una altre manera la seva malaltia.
Altra informació : A partir de 10 anys

Sortland, Bjorn . Intriga a Venècia Barcelona : Baula, 2008 . (Els Investigadors de l'art. ; núm. 1). 124

Resum : En David i la seva família viatgen a Venècia, allí coneixen una parella d'ancians molt curiosos. A través d'una conversa i el que veu en David, ell i la seva germana Sissel comencen a sospitar de la parella fins que desapareix un quadre de Picasso. Qui ha estat? qui ho esbrinarà?.
Altra informació : A partir de 9 anys

Waters, Fiona . Mai facis un petó a una granota : contes de princeses decidides Barcelona : Parramón, 2008 . 80

Resum : Un altre llibre de princeses? Sí, però no d'aquelles princeses una mica bledes que no saben fer res més que pensar en quin vestit es posaran mentre esperen l'arribada del “príncep blau” que els hi resoldrà la vida. Les princeses d'aquest llibre es valen per elles mateixes!
Comentari : Un recull de sis contes amb unes protagonistes molt especials: unes noies maldestres, divertides, a vegades dormilegues... però amb una gran personalitat! Sis històries enginyoses que ens donaran una nova visió del fantàstic món de les princeses.
Altra informació : a partir de 8 anys

Wegenast, Bettina . Vull ser el llop! Barcelona : Cruïlla, 2008 . (Vaixell de vapor. Sèrie blava. ; núm. 157). 109

Resum : El llibre narra l'història d'un prat que a través de la seva oficina de treball, que dirigeix un 'Nan', busca llop. En Pep, un be molt espavilat i sense vergonya, es presenta per ocupar la vacant, però la feina no és tant sencilla com a ell li semblava, serà prou dolent?.
Altra informació : A partir de 7 anys

(↑) - Lectures juvenils

Benavente, Jaume . La Il.lusió Barcelona : Columna, 2008 . (Columna Jove. ; núm. 235). 142

Resum : L'Emma és una noia de disset anys que viu a Barcelona amb la seva mare. Un dia coneix en Gavril, un noi romanès que viu sense la seva família, a través d'ell entra en contacte amb un món molt diferent del seu. El món de la immigració, que la portarà a enfrontar-se a uns quants perills.
Altra informació : A partir de 14 anys

Cortès, Jordi . Les Veus de la Roca Roja Barcelona : La Galera, 2008 . (El Corsari. ; núm. 86). 119

Resum : Una excursió a una cala pot convertir-se en un malson. Això els passa a l'Albert i el Xavier dos amics que es troben atrapats en una cala entre: delinqüents, cases abandonades, històries tèrboles i, fins i tot, personatges històrics.
Altra informació : A partir de 14 anys

Grimm, Jacob . Caperucita roja Madrid : Kókinos, 2008 . 27

Resum : Quan la Caputxeta es dirigeix a casa de la seva àvia el llop se li apareix...Qui no coneix la història? Un conte tradicional recopil·lat per Perrault i adaptat pels Germans Grimm
Comentari : La Kveta Pacovská té un estil propi molt característic en què destaquen els colors vius i les formes geomètriques. Les il·lustracions són valentes perquè l'autora ens ofereix un llop i, sobretot, una Caputxeta molt personal. És una autora molt destacada a Europa que, malauradament, no té massa obra publicada a casa nostra. Una festa per a la vista.
Altra informació : A partir de 5 anys

Hurley, Tonya . Ghostgirl Barcelona : Empúries, 2008 . 340

Resum : El llibre narra la història de Charlotte una noia poc popular a l'institut on els companys se'n riuen, els professors ni s'adonen que existeix, i en Damen, el noi dels seus somnis, ignora qui és. En definitiva a la Charlotte ningú la trobaria a faltar si es morís. I tot d'una: mor!
Altra informació : A partir de 14

Manso, Anna . Canelons freds Barcelona : Cruïlla, 2008 . (Gran Angular. ). 119

Resum : Dues amigues adolescents, la Didí i la Monsti, s'esforçaran a encaixar el dia a dia amb imaginació i humor. A l'institut no són gens valorades: no encaixen amb els seus companys. L'escriptura serà la seva vàlvula d'escapament. D'aquesta manera crearan un món imaginari ple d'humor que les ajudarà a trencar amb la monotonia diària.
Comentari : Novel·la realista que s'adreça als adolescents amb un llenguatge directe i ple d'humor. Premi Gran Angular 2008
Altra informació : A partir de 12 anys

Martín, Andreu . Wendy ataca Alzira : Bromera, 2009 . (Espurna. ; núm. 89). 147

Resum : En aquest nou llibre de la Wendy, aquesta i el seu company Roger es troben amb la mort d'un jove dominicà en un partit del Barça, observant el moment inmediat als fets i tot el que envolta l'escena del crim, la Wendy i en Roger hauran de descobrir qui va matar a Arcadio Téllez.
Altra informació : A partir de 12 anys

Rowling, J. K. . Les rondalles del bard Gallard Barcelona : Empúries, 2008 . 104

Resum : Les rondalles del bard Gallard són cinc contes escrits per a bruixes i bruixots joves, plens d'aventura, fantasia i màgia. Aquests contes s'explicaven abans d'anar a dormir i, per això, són tan coneguts per a molts estudiants de Hogwarts.
Comentari : Les rondalles del bard Gallard complementa la saga de Harry Potter. És esmentat dins el darrer llibre de la saga Harry Potter i les reliquies de la mort. Les rondalles inclouen notes complementàries del professor Albus Dumbledore on reflexiona sobre l'ensenyament que hi ha al darrera de cada conte i revela alguns secrets sobre la vida a Hogwarts.
Altra informació : A partir dels 12 anys

Sierra i Fabra, Jordi . Núvols al cel Barcelona : Intermón Oxfam, 2008 . (Nadhari jove. ; núm. 1). 126

Resum : En una classe de 1r d'ESO els alumnes han de fer un treball sobre què significa la llibertat. A un grup d'amics nascuts tots ells fora de Catalunya, aquest treball els portarà a reflexionar i discutir amb les seves famílies, sobre el seu futur i la seva llibertat, i es trobaran amb un munt de problemes...
Comentari : Sierra i Fabra exposa els sentiments de cinc joves nascuts en diversitats culturals molts diferents, però amb una preocupació comuna: com viure entre dos móns, el del seu país d'origen i el del país on viuen actualment. Aquest llibre ens duu a reflexionar sobre el racisme, la xenofòbia i la integració.
Altra informació : de 12 a 14 anys

(↑) - Lectures per compartir

Chicote, Marta . Contes clàssics per sempre Barcelona : Molino, 2008 . 91

Resum : Aquest llibre éns ofereix els contes clàssics de tota la vida per llegir i explicar als nens: Aladí, Tres porquets, Ventafocs, Caputxeta Vermella, En Pere sense por, La Blancaneu, La rínxols d'or… i així fins a 14 contes típics i populars.
Comentari : Aleshores us preguntareu, què ens ofereix aquest llibre de nou que no ofereixin altres recopilatoris? Les seves il·lustracions. Són il·lustracions diferents a les que estem acostumats, dolces, tendres però amb un estil molt característic. Plans impossibles, colors preciosos i una versió gràfica de les històries completament diferent.
Altra informació : a partir de 4 anys

Pacovská, Kveta . Hasta el infinito Vigo : Faktoría K de libros, 2008 . 120

Resum : L'abecedari com a joc és la proposta d'aquest àlbum on les lletres adquireixen vida pròpia: lletres escultòriques, lletres amb trets d'animals, lletres divertides, lletres abstractes, etc.
Comentari : Un magnífic àlbum per jugar i imaginar mentre compartim una agradable estona amb els nostres fills. En definitiva, una forma lúdica i divertida d'apropar-se a les lletres de l'abecedari.
Altra informació : A partir de 4 anys

Stilton, Geronimo . El descobriment d'Amèrica Barcelona : Grup 62, 2009 . 48

Resum : En Geronimo Stiton, el gran periodista de l'Eco Rosegador, haurà de seguir la pista dels gats pirates per evitar les seves malifetes. Aquest fet el transportarà en el temps fins a l'època en què es va descobrir Amèrica.
Comentari : Una nova aventura de Gerònimo Stilton, ara en format de còmic, que de ben segur farà les delícies de tots els nens i les nenes.
Altra informació : A partir de 8 anys

(↑) - Vull aprendre!

10 endevinalles infantils València : Tàndem, 2008 . (Tricicle. ). 12

Resum : Són 10 endevinalles creades a partir del llibre 'Les endevinalles de Llorenç', editat al 1998 i premiat 5 vegades.
Comentari : El text és dels nens guanyadors del concurs, que es va celebrar quan feia 10 anys que estava editat 'Les endevinalles de Llorenç´', i les il·lustradores són les mateixes que a la primera edició. És un llibre molt creatiu i poètic.
Altra informació : a partir de 5 anys

Adams, Simon . Descubrir la arqueología Madrid : San Pablo, 2008 . (Revelando el pasado. ). 128

Resum : Per a un arqueòleg, la terra amaga pistes que només esperen que algú les descobreixi. Amb aquest llibre sabrem què és l'arqueologia i quines eines i tècniques s'utilitzen per a localitzar, excavar, datar i conservar restes antigues.
Comentari : Unes quantes fotos, una petita explicació i uns quantes notes destacades amb colors i tipografies diverses ens descriuen quinze jaciments arqueològics d'interès que van des de les pintures d'Altamira fins a les restes del Titànic.
Altra informació : a partir de 9 anys

Altarriba, Geni . Qui té por de les bruixes? Berga : Albí, 2008 . 30

Resum : La Laia, és una nena molt poruga que està convençuda que hi ha una bruixa dolenta a casa seva, té molta por de moure's per casa, tanta que la mare es veu obligada a actuar...
Comentari : Un altre bon llibre per tractar les pors des d'un altre punt de vista al que es tracta habitualment als llibres. Les il·lustracions són a doble pàgina i molt divertides.
Altra informació : a partir de 6 anys

Amnistía Internacional, . Todos nacemos libres Barcelona : Molino, 2008 . 53

Resum : Tots els homes, dones i nens d'aquest planeta estan protegits per la Declaració Universal dels Drets Humans. Aquests sóns els nostres drets i ningú ens pot privar d'ells.
Comentari : Amnistía Internacional edita aquesta obra per celebrar el 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Cada un dels drets està il·lustrat per un artista reconegut.
Altra informació : A partir dels 8 anys

Andrews, Sandrine . Miró. El color dels somnis Barcelona : Cruïlla, 2008 . 30

Resum : Miró el color dels somnis, és un llibre que permet acostar l'obra de Miró als infants. Com si fos un recorregut per una exposició, el llibre ens mostra algunes de les seves pintures, omplint tota la pàgina de color al costat d'una explicació contextualitzada que ens situa en el moment vital de l'autor i en la seva trajectòria artística.
Altra informació : A partir de 8 anys

Coll, Pep ; Arbat, Carles [il] . La nit que la muntanya va baixar al riu Barcelona : La Galera, 2008 . 270

Resum : Després d'un congrés, uns especialistes de llegendes de Catalunya, es queden atrapats en un poble dels Pirineus, durant tota una nit, a causa d'una esllavissada que havia taponat un riu i els impedia el retorn a casa. Per amenitzar la vetllada a l'hotel es planteja el repte de narrar llegendes de les comarques catalanes.
Altra informació : a partir de 8 anys

Ayres, Charlie . Las vidas de los grandes artistas Barcelona : Siruela, 2008 . (Las tres edades. ). 96

Resum : Aquest llibre posa davant els nostres ulls la vida i les obres dels artistes més grans dels últims set-cents anys: Da Vinci, Miquel Àngel, Monet, Van Gogh... Ens introdueix en els seus tallers per poder olorar la pintura i escoltar l'estrèpit que fan quan tallen el marbre.
Altra informació : a partir de 8 anys

Bertrand, Isabelle . 230 jocs per a tota la família Barcelona : Combel, 2008 . 85

Resum : Hi podem trobar jocs de cartes, jocs d'escriptura, tallers, jocs de lògica i estratègia, com organitzar una festa, jocs de viatge, etc...
Comentari : Aquest llilbre conté un recull de jocs per passar una bona estona en família.
Altra informació : Per a totes les edats

Blanch, Teresa ; Gasol, Anna ; Muñiz, Jacobo [il] . Contes per crèixer Barcelona : Malsinet, 2008 . (Aprenent els valors. ). 64

Resum : Els protagonistes d'aquestes histories són herois astuts, confiats, tenaços i enginyosos, i defensen l'honestedat, el respecte, l'agraïment, la pau, la igualtat o bé l'altruisme a través dels diferents contes tradicionals que en aquest llibre es presenten.
Altra informació : a partir de 8 anys

Brown, Ruth . El conte dels dos ratolins Barcelona : Joventut, 2008 . 22

Resum : En Jon i en Jan son dos ratolins que viuen darrere el sòcol d'una casa molt antiga i molt gran. Quan se li acaben les provisions, el germà gran decideix sortir fora a buscar quelcom per menjar. Però durant l'excursió el petit patirà la sensació de que algú està l'aguait...
Altra informació : a partir de 5 anys

Cucchiariri, Ferruccio . La vida al voltant d'un riu Valls : Cossetània, 2008 . (La vida al voltant d'un. ). 16 + despleg

Estellon, Pascale . El temps que passa Barcelona : Combel, 2008 . 127

Resum : Avui és el dia que estàs vivint. Ahir era el dia abans. Demà serà el dia després. .. Una hora, què és? Una hora és molt més que un minut: són 60 minuts. En una hora es poden fer un munt de coses..com ara el pastís dels quatre quarts.
Altra informació : a partir de 5 anys

Faltermayr, Christine ; Lange, Monika . Qui ha passat per aquí ? Barcelona : Joventut, 2009 . 25

Resum : Aquest és un llibre adreçat a infants amb afany d'investigar i conèixer els animals a partir dels seus rastres i les seves petjades.
Altra informació : A partir de 4 anys

Pittau, Francisco ; Gervais, Bernadette [il] . Animals Barcelona : Cruïlla, 2008 . 10

Resum : Animals és un llibre de gran format que convida a jugar i endevinar quins animals hi ha amagats darrera unes solapes que entreveuen una silueta, uns ulls, unes petjades, el pellatge... També trobem unes tires que permeten fer composicions entre animals, canviant el cos d'un amb les potes d'un altre.
Altra informació : A partir de 4 anys

Gonick, Larry . Historia del universo en cómic Barcelona : Ediciones B, 2008 . 352

Resum : El còmic és un recorregut per la història de la humanitat, que en aquest volum s'inicia amb el Big Bang i arriba fins a Alexandre Magne, passant per l'aparició de les galàxies, el sistema solar, l'aparició de la vida a la terra, la vida prehistòrica, els primers imperis...
Altra informació : Recomanable a partir de 9 anys

Kunkel, Mike . Super Oso y su amigo Palma de Mallorca : Dolmen, 2008 . 92

Resum : A la mort del seu avi, Tyler rep d'herència un ós de peluix. Malgrat la tristesa per la pèrdua, Tyler es troba decebut amb aquest regal de nen petit que no fa per ell. Fins que descobreix que el peluix es pot transformar en un ós blanc gegantí, que pot volar i lluitar contra enemics malèfics, i que es convertirà en el seu millor amic.
Altra informació : Recomanable a partir de 12 anys

Liao, Jimmy . Secretos en el bosque Cádiz : Barbara Fiore, 2008 . 64

Lopesino, Jordi . La meva primera guia sobre astronomia Barcelona : La Galera, 2008 . 46 p.

Resum : Amb aquesta guia sobre astronomia pots fer un recorregut per la història de l'astronomia,saber que podem veure al cel, amb quin material bàsic podem realitzar observacions.
Comentari : Una guia pràctica per principiants, cada tema està marcat amb diferents pestanyes
Altra informació : a partir de 7 anys

Mossière, Sébastien ; Muscat, Bruno ; Puech, Marion [il] . 100% ¡Magia! Madrid : San Pablo, 2008 . 49

Resum : Fer màgia suposa domini, precisió i habilitat. ¡És impossible aconseguir-ho sense practicar! Tots els bons mags s'estan hores i hores repetint els seus gestos i millorant les seves tècniques. Aquest és el preu de l'èxit!!! Ara et toca a tu, jove aprenent, entrenar-te seriosament.
Altra informació : a partir de 7 anys

Nicholson, Sue ; Robins, Deri . El gran libro de arte y manualidades Barcelona : SM, 2008 . 240

Resum : Un bon manual per aprendre les diferents tècniques artístiques, amb un munt d'idees per desenvolupar: dibuixos, còmics, pintura i estampació, col·lage, escultura, etc.
Comentari : Un llibre molt interessat i atractiu, tant per les activitats que ens proposa com per la manera d'exposar-les. Cada projecte conté una seqüència d'imatges i textos clares i entenedores que ens mostren els passos a seguir per poder aconseguir l'efecte desitjat. A més sempre hi trobarem d'una manera destacada els materials necessaris i algun truc enginyós.
Altra informació : a partir de 8 anys

Pascual, Ramon . Guia de bolets per a nois i noies Valls : Cossetània, 2008 . 125

Resum : En Ramon Pascual, micòleg reconegut català i autor d'aquesta guia, pretén apropar al jovent del nostre país al món dels bolets.
Comentari : La guia es divideix en dues parts, en la primera trobarem 12 temes monogràfics que introdueixen als coneixements bàsics del món dels bolets. En la segona, es descriuen, es comenten i s'il·lustren 34 espècies de bolets.
Altra informació : A partir dels 12 anys

Sabaté, Teresa . L'Univers (Volem saber. ). 31

Resum : Una nit de camping , tot contemplant el cel, en Faust i la Merli escolten a la seva mare esplicant un conte de l'univers i així aprendran moltes coses noves que no sabien
Altra informació : 7 a 9 anys

Sabaté, Teresa . L'Univers Barcelona : Salvatella, 2008 . 31

Resum : La Merli i en Faust escolten una història que explica, una nit de camping, la seva mare de moltes coses de l'univers
Altra informació : a partir de 6 anys

Saki, . El contador de contes Caracas : Ekaré, 2008 . 40

Resum : Una dona amb els seus tres nebots comparteix vagó de tren amb un altre home. Els nebots s'han apoderat del vagó, així doncs la tieta intentarà explicar-los un conte per calmar-los sense massa èxit. L'home cansat de la situació els explica un conte moralment incorrecte que, efectivament, triomfa entre la canalla
Altra informació : A partir de 14

Sobrino, Javier . Carnaval Barcelona : La Galera, 2009 . 24

Resum : L'Anna no s'ho pasa bé per carnaval, té por quan veu disfresses i màsqueres. L'àvia Olivia li ensenya que s'ho pot passar molt bé.
Altra informació : a partir de 3 anys

Tenuta, Salverio . La ciudad que habla con el cielo El Mallol : Rossell, 2008 . (La leyenda de las nubes escarlatas. ; núm. 1). 48

Resum : Raido, un misteriós guerrer solitari que vagareja per planúries gelades d'un Japó antic i feudal, coneix Meiki, una jove que l'ajudarà en la recerca del seu passat i que el conduirà a enfrontar-se a les adversitats i els enemics que envolten la ciutat que parla amb el cel.
Altra informació : Recomanable a partir de 12 anys
Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

« Pàgina anterior

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal
Youtube
Face
Twit
Insta