Guies de lectura » Temàtiques

Tornar enrera | Versió per imprimir

Sant Jordi 2004

Proposta de lectures infantils i juvenils des de les biblioteques públiques de les comarques gironines.

Índex

(↑) - Altres

Alcántara, Ricardo ; Gusti, [il] . Qui belluga l'esquelet? Barcelona : Baula, 2004 . (Qui. ; núm. 3). 47

Resum : La Rosa i en Jacint són els pares d'en Pau i tots tres protagonitzen les històries d'aquesta col·lecció de llibres que són una reflexió sobre alguns problemes socials: la gent gran, les drogues, el fet de fer esport i la salut...
Comentari : Amb bon humor i a través d'unes històries simpàtiques i senzilles, és una col·lecció per fer aprendre als nens i nenes sobre alguns temes que preocupen a la societat en general. Per exemple que cal fer esport per mantenir una vida sana, o que cal tenir cura dels animals que tenim a casa, o que s'ha d'estimar a la gent gran, etc.
Altra informació : de 6 a 8 anys

Chiapponi, Francesca ; Ferraris, Marco [il] . La Muntanya, el Bosc Madrid : Todolibro, 2003 . (Els Animals i el seu món. ). 42

Resum : A partir d'un espai geogràfic i natural fa una relació d'animals que viuen en aquell espai i en descriu els hàbits alimentaris, els hàbits de conducta, etc. En cada llibre hi ha dos espais naturals (per ex., en aquest cas és la muntanya i el bosc).
Comentari : Altres títols de la col·lecció: Jungla i sabana; el desert i els pols; Oceans i rius i llacs.
Altra informació : 6 a 10 anys

Corentin, Philippe . L'ogre, el llop, la nena i el pastís Barcelona : Barcanova, 2004 . 16

Resum : Un ogre ha caçat un llop, una nena i un pastís, per arribar a casa seva ha de travessar un riu amb barca, però la seva barca és molt petita i només pot portar a un passatger cada vegada, com s'ho farà perquè no s'escapin?
Altra informació : de 3 a 6 anys

Escala, Jaume ; Solé Vendrell, Carme [il] . Magenta i la balena blanca Barcelona : Lumen, 2003 . 26

Resum : A la fada Magenta li agrada mirar el sol quan surt al matí damunt del mar i amb els seus poders ajuda tots els habitants del fons marí que es troben en dificultats.
Comentari : És un àlbum que no pot faltar a la biblioteca tan per la qualitat de les seves imatges com per la riquesa del text.
Altra informació : de 5 a 7 anys

Miró, Asha ; Geis, Patricia [il] . Els Quatre viatgers Barcelona : La Magrana, 2003 . (Samarkanda. ). 26

Resum : Quatre nens orfes de Rússia, l’Índia, Etiòpia i la Xina somnien amb poder trobar una família que els aculli. Els quatre nens seran adoptats i acabaran trobant-se a la mateixa escola, en una ciutat al costat del mar.
Comentari : Un llibre que vol donar a conèixer els més petits què és l’adopció i fer una crida a la solidaritat amb tots aquelles que vénen de fora.
Altra informació : de 7 a 9 anys

Maddern, Eric ; Hess, Paul [il] . El Rei amb orelles de cavall Barcelona : Blume, 2003 . 25

Resum : Es tracta d'un Rei que guardava un gran secret: tenia les orelles de cavall. No volia que la gent ho sabés perquè tenia por de la seva reacció. Finalment es va saber i per tothom va ser acceptat.
Comentari : La història ens parla de la importància d'acceptar-se un mateix tal i com és. És una adaptació d'un conte popular que podria estar relacionat amb la llegenda de l'antiga Grècia del rei Mides, al qual li creixien orelles d'ase per una maledicció del d'Apol·lo.
Altra informació : de 4 a 6 anys

Molina, Tomàs ; Presas, Pep [il] . Contes del temps Barcelona : La Galera, 2004 . 39

Resum : Recull de contes basats en la metereologia de les diferents estacions de l'any.
Comentari : La temàtica dels contes i el petit comentari científic que els acompanya fa aquest llibre molt interessant per a les escoles.
Altra informació : 8 a 11 anys

Munsch, Robert ; Wilson, Janet [il] . El faro: historia de un recuerdo León : Everest, 2004 . 32

Resum : Sarah ha sentit explicar al seu pare com el seu avi el portava a veure el far a mitjanit. Sarah pensa que aquesta nit el seu pare l’hauria de portar a ella i emprenen, en mig de la foscor i la boira, la seva excursió cap al far.
Comentari : Llibre amb un caire poètic que vol servir d’homenatge a la memòria de les persones que ja no estan amb nosaltres i mostrar la importància de mantenir el seu record a travès de les generacions, de pares a fills.
Altra informació : de 6 a 8 anys

Nix, Garth . Sabriel Barcelona : La Magrana, 2004 . (Samarkanda. ). 315

Resum : Sabriel, filla del mag Abhorsen, ha viscut la major part de la seva vida fora de la muralla del Vell Regne, on hi conviuen màgia lliure i morts vivents. Sabriel, però, abandonarà la seguretat de l'internat on ha estat fins ara per anar al Vell Regne a la recerca del seu pare que ha desaparegut. En el seu viatge l'acompanyaran en Marruix, un gat amb poder especials i el qual amaga un gran secret, i en Pedrenyal, un jove mag al que ha retornat a la vida.
Comentari : Es tracta d'un relat fantàstic de fort impacte i que en ocasions cal estar molt pendent de la lectura per no perdre algun detall que serà importatnt per a la comprensió posterior dels fets. Es la primera part d'una trilogia i de fet quan acaba ja es veu que no tots els caps han quedat ben lligats. És una història que es viu molt intensament gràcies al detall de les descripcions dels diferents éssers màgics així com dels rituals, i manté una intriga constant gràcies al ritme de la narració que vagament decau.
Altra informació : A partir de 14 anys

Prats, Joan de Déu ; Rovira, Francesc [il] . Els patins del Sebastià Barcelona : La Galera, 2003 . 32

Resum : En Sebastià és un nen molt i molt tímid, que no gosa obrir mai la boca per a dir res. Però un dia es troba uns patins a sobre un banc del parc que no semblen tenir amo i ell els comença a provar, fins que aconsegueix deixar-se anar i aprendre a patinar. Això li serveix per deixar-se anar també de la seva timidesa...
Comentari : Història curta i senzilla sobre la timidesa, explicada amb gràcia i humor.
Altra informació : 6 a 8 anys

Vallbona, Rafael . Sense sortida Barcelona : Cruïlla, 2003 . (Gran Angular. ; núm. 130). 159

Resum : La Joana i la Rosa són dues amigues que viuen en un barri marginal d'una gran ciutat. Comencen a veure com els seus companys de sempre es rapen el cap i comencen a dir que cal fer fora als magribins. Un vespre les dues amigues es troben en un lloc equivocat i veuen coses que seria millor no haver vist mai.
Altra informació : de 12 a 14 anys

Wilson, Jacqueline . Abril en la basura Barcelona : SM, 2003 . (Gran Angular. ; núm. 55). 151

Resum : Abril és una noia que quan va nèixer la seva mare la va abandonar en un cubell de les escombreries. Catorze anys després, el dia del seu aniversari, l'Abril es dedica a recordar la seva curta però massa moguda vida: pares adoptius, cases d'acollida i escoles especials. Però sobretot preguntes sense resposta sobre la seva mare i el perquè del seu abandonament.
Comentari : Narrat en primera persona, l'Abril ens explica què poc et consideres quan saps que la teva pròpia mare et va llençar en un cubell quan vas nèixer. Quan passes d'un lloc a un altre, de família en família i que mai et trobes a casa. Posa de relleu un tema d'actualitat i dels sentiments que pot tenir una nena abandonada. La lectura es fa a vegades una mica pesada i aburrida, pel ritme lent de l'acció i els pocs diàlegs, però trobo que és un dels pocs llibres que tracta de manera realista el món de les cases d'acullida, de les famílies adpotives i dels sentiments dels nens que hi han de viure en aquestes condicions.
Altra informació : a partir de 13 anys
Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

« Pàgina anterior

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal
Youtube
Face
Twit
Insta