Guies de lectura » CLER (Club de Lectures Recomanables)

Sant Jordi 2008

Proposta de lectures infantils i juvenils des de les biblioteques públiques de les comarques gironines.

Aprenc a llegir

La dent, el mitjó i el gos astronauta Barcelona : Thule Ediciones, 2007 . 24

Resum : Un conte divertit en el que la casualitat uneix a la Maia, a l'Otto i el seu gos.
Altra informació : A partir de 7 anys

Bernard, Heliane ; Charpentier, Olivier [il] . Guernica Barcelona : Hipòtesi, 2008 . 34

Resum : Aquest àlbum ens explica l'origen del “Guernica”, una de les obres més importants de la història de l'art. A partir del terrible bombardeig contra la ciutat basca per part dels aliats franquistes durant la Guerra Civil, Picasso expressa en un mural tot el dolor i l'horror de les guerres.
Comentari : Un àlbum impressionant. Pels textos sobris i impactants i sobretot per unes il•lustracions molt simbòliques que combinen els colors negre i vermell com a representació de la mort i la sang, front el color blau que envolta Picasso i el seu art. El llibre conté un annex on se'ns dóna detalls dels fets de Gernika així com de la vida i l'obra de Picasso
Altra informació : A partir de 8 anys

Blake, Stephanie . No vull anar a l'escola! Barcelona : Corimbo, 2007 . 26

Resum : El llibre relata la història d'un conillet molt murri que no vol sentir a parlar d'anar a l'escola.
Altra informació : a partir de 3 anys

Drachman, Eric ; Muscarello, James [il] . Frank, la granota que desitjava volar Barcelona : Malsinet, 2007 . (Andantino. ). 30

Resum : En Frank és una granota que no en tenia prou de fer les coses típiques que fan les granotes. En Frank desitjava volar; però, és clar, les granotes no poden volar, això és cosa d´ocells! Ho aconseguirà finalment?
Altra informació : a partir de 6 anys

Duffi, Carol Ann . La lladre de llàgrimes Barcelona : Intermón Oxfam, 2007 . 32

Resum : Cada nit, jus després de sopar i abans d'anar a dormir, la Lladre de Llàgrimes es penja a l'esquena el seu sac impermeable i, silenciosament, roba les llàgrimes dels nens que ploren. Però, què en fa, de totes les llàgrimes? I per què les llàgrimes de tristesa veritable són les més especials de totes?
Comentari : Magnífic llibre amb una història que enganxa des del primer moment i unes il·lustracions precioses que acompanyen la lectura.
Altra informació : a partir de 7 anys

García-Valiño, Ignacio . Yago, el cocodrilo vegetariano Madrid : Buchmann, 2007 . 36

Resum : La família d'en Yago és una família modèlica, des del punt de vista d'un cocodril, és clar: el seu avi és capaç de menjar-se una zebra sencera amb set queixalades i el seu pare presumeix de menjar-se una girafa en només un matí, però en Yago no li agrada gaire aquest comportament, què li deu passar?
Comentari : Cal destacar del llibre les il·lustracions d'en Carles Arbat a pàgina sencera i molt colorides. Aquest llibre introdueix la tolerància i la diversitat dins d'una mateixa espècie. Acompanya el llibre un CD on hi trobem la narració del conte amb un recull musical composada per Iñaki Quijano.
Altra informació : a partir de 7 anys

Ibáñez, Francisco . ¿...Y van 50 tacos! Barcelona : Ediciones B, 2007 . 46

Resum : En Mortadel·lo i en Filemó celebren el seu 50 aniversari i en Francisco Ibañez ens els presenta com dos superagents que pateixen els problemes de l'edat
Altra informació : a partir de 12 anys

Janisch, Heinz . Mejillas rojas Barcelona : Lóguez ediciones, 2006 . 32

Resum : Un nen ens explica les històries fantàstiques que li passaven al seu avi.
Altra informació : A partir de 12 anys

Prince, April Jones ; Roca, François [il] . Vint-i-un elefants al pont de Brooklyn Barcelona : Joventut, 2007 . 32

Resum : Quan l'any 1883 es van acabar les obres del pont penjant de Brooklyn, la gent estava admirada però molts dubtaven de la seva resistència. Uns mesos després, un extravagant director de circ va mostrar que era prou segur fent-hi circular la seva tropa d'elefants.
Comentari : Una divertida i estrafolària història basada en una anècdota real que va fascinar l'autora com ara ho farà els lectors. Cal destacar també les espectaculars il•lustracions que complementen molt bé l'àlbum.
Altra informació : A partir de 7 anys

Llegeixo molt bé

El día en el que a mamá se le puso cara de tetera Pontevedra : OQO, 2007 . 28

Resum : Un bon dia en Marquitos es desperta de sobte i escolta de fons la veu estrident de la seva mare : 'Marquiiiitoooos!!!!!' . S'ha trencat el gerro preferit de la mare en mil bocins. La mare treu fum per la boca i té els ulls desorbitats : s'ha convertit en una tetera!!!!
Altra informació : A partir de 8 anys.

Anguera, Mercè . Punts suspensius Barcelona : La Galera, 2008 . (Antibarbis. ). 138

Resum : En aquest volum, l'Eli vol ser perfecta per fer la punyeta a la joveníssima i maquíssima dona del seu pare. A més, a l'escola, la Miracle Tort, la substituta de la seva mestra de tota la vida, ha agafat tírria a les Antibarbis i l'Eli vol tornar-se a guanyar la fama de bona alumna. Però des que s'ho ha proposat, tot li surt a l'inrevés.
Comentari : Aquest és l'últim volum de la col·lecció de les Antibarbis. Una col·lecció divertida que tracta els temes de la vida quotidiana dels nostres escolars.
Altra informació : a partir de 10 anys

Baix, Laura . La bruixa Pallufa Barcelona : Barcanova, 2007 . (Sopa de llibres. ). 164

Resum : El protagonista, és obligat per la seva mare a canviar de poble i d'escola, i en no aconseguir adaptar-s'hi decideix escapar-se. En la fugida, coneixerà dos gats que han estat convertits per la malvada bruixa Pallufa en nimfa i drac d'aigua, i els quals, ajudarà a trobar un contraencanteri que els retorni a la seva forma original.
Comentari : Llibre d'aventures que té com a eix una història d'amor on apareixen un ampli ventall de personatges de l'imaginari fantàstic: bruixes, nimfes, dracs, ogres, etc., i altres ingredients atractius per al públic infantil: màgia, herois, viatges iniciàtics, etc. La història és senzilla i tendra.
Altra informació : a partir de 10 anys

Bernal, M. Carme ; Rubio, Carme ; Ginesta, Montse [il] . Sarazad i les mil i una nits Barcelona : Publicacions Abadia de Montserrat, 2007 . (Onada, L'. ). 28

Resum : Fa molt anys a l'Índia hi havia un rei que es deia Xariar, en Xariar es va enamorar profundament i es va casar però va tenir un desengany que el va fer meditar i decidir que a partir d'aquell moment ja no s'enamoraria mai més i faria matar a totes les noies amb qui es casés, fins que un dia va conèixer la Sarazad.
Altra informació : a partir de 7 anys

Bernasconi, Pablo . El Bruixot, l´horrible i el llibre vermell dels encanteris Barcelona : Lumen, 2007 . 32

Resum : Leitmeritz, és un bruixot que resol els problemes de tothom amb el seu llibre vermell dels encanteris; de tothom excepte d´en Chancery, l´ home blau i trist. Un dia, en Chancery d´amagat li demana al llibre ser bell; aquest desig tindrà conseqüències inesperades.
Altra informació : a partir de 7 anys

Portell Rifà, Joan ; Blanch, Ignasi [il] . Fill de rojo Barcelona : Tantàgora, 2007 . 31

Ibáñez, Andrés ; Cabassa, Mariona [il] . L'Illa del tresor Barcelona : Lumen, 2007 . 26

Resum : La vida de Jim canvia radicalment quan un vell mariner, que en realitat era un pirata, li entrega un mapa d'un tresor. A partir d'aquell moment, Jim viurà moltes aventures per salvar els seus amics, aconseguir el tresor i vèncer els pirates.
Altra informació : a partir de 7 anys

Carrasco Inglés, Aitana . Gran recull de mentides il·lustrades València : Tàndem, 2007 . 48

Resum : Un repàs molt divertit sobre totes aquelles coses que els grans ens inventem (i mentim) sobre el món per tal que els petits ens facin cas.
Altra informació : per a totes les edats

Fonalleras, Josep Maria . Les galetes del Saló de Te Continental Barcelona : Cruïlla, 2007 . (Vaixell de vapor. Sèrie taronja. ). 62 p.

Resum : La Beatriu i el seu avi tenen una relació entranyable. Un dia visiten una exposició i la fotografia d'uns nens jugant a afusellar desperta els records de l'avi. Mentre berenen al Continental li anirà explicant com va ser la seva infantesa durant la Guerra Civil. Cada galeta té la forma d'una lletra i cada lletra encapçala un record.
Comentari : Un relat realista de recuperació de la memòria històrica. La història no eludeix la tristesa de la guerra i de la mort, però està envoltada de dolçor, com el gust de les galetes, i de tendresa, com la que senten la néta i el seu avi.
Altra informació : A partir de 9 anys

Francotte, Pascale . Lluny del meu país Barcelona : La Galera, 2008 . 32

Resum : És la història d'una nena africana que viu entre l'horror de viure en un país en guerra i la separació familiar que s'ha produit quan el seu pare ha hagut de marxar per trobar-los una vida millor en una altre país.
Altra informació : a partir de 7 anys

Gay, Michel . Crominyona Barcelona : Corimbo, 2007 . 28

Resum : Una història que passa fa deu mil anys.Crominyona és massa petita per tenir un pentinat de gra i massa petita per collir blat. Juga a imitar les mares i amb fang modela una nina.
Comentari : Els nens sempre han jugat i jugaran a jocs d'imitació. Com la petita Crominyona, que té com a referent els grans, que sobreviuen gràcies als recursos naturals
Altra informació : a partir de 5 anys

Geras, Adèle ; Robertson, M.P [il] . Cleopatra Barcelona : Molino, 2007 . 63

Horácek, Petr . Una casa a la mida Barcelona : Juventud, 2007 . 26

Resum : Un ratolí troba una poma vermella, enorme. Però no passa pel forat del seu cau. Ha de buscar un altre lloc per viure on hi càpiguen ell i la seva poma.
Comentari : El ratolí no es queda amb les potetes plegades. No espera que ningú li solucioni el problema. El conte pot ser per als nens una lliçó d'independència.
Altra informació : 4 anys

Iturbe, Antonio ; Omist, Alex [il] . L'Inspector Sito i Mai Tinc-Po : un ajudant de molta ajuda Barcelona : Edebé, 2007 . (Els Casos de l'inspector Sito i Mai Tinc-Po. ; núm. 1). 38

Resum : L'Inspector Sito, un cèlebre detectiu famós arreu del món, que treballa pel Departament de Casos Estranys, Misteriosos i Superdifícils, coneix el seu nou ajudant, el xinès Mai Tinc-Po que l'ajudarà a resoldre un misteriós robatori ocorregut a casa del senyor Calerons.
Altra informació : a partir de 7 anys

Llongueras, Joan . El Rei Panxagrossa Caldes d'Estrac : Edicions del Pirata, 2007 . (El Pirata groc. ; núm. 31). 74

Resum : Aquell matí el gall Martí va mugir. En Tomàs, el pagès, en sentir-ho va sortir de casa corrents i quan va voler articular paraula, només li va sortir: '-Quac, quac! Quac-quac?' En passava alguna, i és que fins i tot el Rei Panxagrossa tenia la veu de la Maria Enciamet. Havien de demanar ajuda urgentment a la Bruixa Quinapor!
Comentari : Es tracta d'una història molt original i divertida per passar una bona estona llegint i rient.
Altra informació : a partir de 8 anys

Lorman, Josep . Les desventures de la Ventafocs Barcelona : Marge Books, 2007 . 24

Resum : Sabeu que a la Ventafocs no li va ser tan fàcil com donar un cop de vareta? Tenir un vestit preciòs, assitir al ball en una carrossa, que el Príncep podés localitzar-la facilment desprès del ball...res de res
Comentari : Com si es tractés de les 'preses falses' d'una pel-lícula, aquest conte ens explica amb humor, una Ventafocs més semblant a la realitat, en què quasi mai les coses surten tan rodones i a la primera de canvi.
Altra informació : a partir de 8 anys

Meserve, Jessica . La Petita Barcelona : Intermón Oxfam, 2007 . 24

Resum : La petita de la casa, cansada de ser sempre superada per la seva germana gran, enfadada fa una malifeta que encara la fa sentir més petita del que era.
Comentari : Una injecció d'autoestima per a aquells germans petits que se senten eclipsats pels germans grans.
Altra informació : a partir de 3 anys

Mora, Sergio . La Llavor viatgera Barcelona : Thule, 2007 . (Trampantojo. ). 30

Resum : Una llavor, a la recerca d'un lloc per viure, viatja per móns reals i imaginaris.
Altra informació : a partir de 5 anys

Muñiz, Jacobo . ¿Quién habla contigo? Córdoba : Toro Mítico, 2007 . (Piruletras. ). 24

Resum : Braste, una nena de ciutat, es fa amiga de Rostco, un pidolaire que viu al carrer. El fred de l'hivern farà que Braste prengui un dia una decisió que farà canviar la vida de Rostco.
Altra informació : a partir de 6 anys

Obiols Isus, Joana . EL poblet de les lletres Barcelona : Editorial Andorra, 2007 . 24

Resum : En Pau arriba al poble Vilalletres on vivien les vocals i les consonants. Quan ell arriba no hi havia relació entre unes i altres, però gràcies al joc d'en Pau aprendran a relacionar-se creant noves paraules
Comentari : Aquest llibre pot ser una bona eina per ajudar als nens i nenes. Al final del conte trobem un joc retallable per poder jugar amb les lletres i les vocals.
Altra informació : A partir de 4 anys

Oram, Hiawyn ; Warburton, Sarah [il] . Les cartes de l´Horaci Barcelona : Beascoa, 2007 . 20

Resum : L´ Horaci és un gatbruix. La seva feina és cuidar de la Magda i ajudar-la a ser una bruixa com cal. La Magda, en canvi no té cap interès en ser una bruixa; de fet el que ella vol ser és...una princesa.
Altra informació : a partir de 7 anys

Sierra, Sergio A. ; Ribas, Meritxell [il] . Pincel de zorro Madrid : Ondina, 2007 . (Cómic Europeo. ). 96

Resum : Pincel de zorro és la història de Shiori. La seva vida canvia sobtadament la nit en què el seu pare torna de cacera i porta una guineu morta. A la nit següent els seus pares, que estan decidits a vendre la valuosa pell de l'animal, reben la visita d'una misteriosa dona.
Comentari : Ens trobem davant d'una obra il·lustrada ambientada a Japó, ple de tendresa, màgia i tristesa. És una obra d'art preciosa, les il·lustracions les ha realitzat Meritxell Ribas utilitzant una tècnica anomenada grattage (rescat en tinta), amb una delicadesa i detall poc habitual en aquest tipus d'il·lustracions.
Altra informació : a partir de 10 anys

Stein, Mathilde . Ben el Valent Barcelona : Intermón Oxfam, 2007 . 24

Resum : 'Sóc tan covard', diu en Ben. I és veritat, li fa por tot, fins i tot el que pensin de com va vestit. Però a les Pàgines Grogues hi ha un apartat que diu'Ajuda per a covards'on trobarà la solució amb 'Éxit garantit', s'anuncia.
Comentari : La inseguretat en un mateix, fa patir i molts i nenes ho pateixen sense saber, a vegades, què els passa. Aquest conte els pot ajudar.
Altra informació : a partir de 3 anys

Tonucci, Francesco . Frato. 40 anys amb ulls d´infant. Barcelona : Graó, 2007 . (Micro-Macro Referències. ). 251

Resum : Com és de diferent veure el món amb ulls d´infant! Els nens i nenes d´aquest món es troben amb la difícil tasca de créixer al costat de persones adultes que sovint no els entenen, no els escolten o els enganyen. El llapis de Frato, sovint satíric, ensenya als adults la perspectiva infantil de la convivència, l´ amor i l´educació.
Altra informació : per totes les edats

Lectures juvenils

Bertran, Xavier . El crim del colós rialler Barcelona : Columna, 2008 . (Columna Jove. ). 146

Resum : Una jove és assassinada durant l'actuació del circ. Totes les proves apunten en Kolossus, el gegant amb ment de nen, però en Boy, que també treballa al circ, no s'ho creu i comença a investigar pel seu compte. Però tenint en contra les autoritats, l'alcalde del poble i els pares de la noia, en Boy ho té ben cru per poder resoldre el crim.
Comentari : Relat emocionant, ple de misteri i intriga, que ha estat Premi Columna Jove 2008. Recomanat per a tots aquells que els hi agradin els misteris, els crims sense resoldre, els sospitosos sense coartada i el costat més fosc del circ.
Altra informació : A partir de 14 anys

Caveney, Philip . Sebastian Darke. Príncipe de los Bufones Barcelona : Alfaguara, 2007 . (Alfaguara juvenil. ). 387

Resum : Tot i que ho fa fatal, en Sebastian vol ser bufó. Per això emprèn un viatge cap a la cort del rei, al que ningú mai l'ha fet riure. Ajudat pel Max, el seu fidel i xerrameca bufalop, i per bons amics que trobarà pel camí, en Sebastian intentarà convertir-se en el millor bufó i, al mateix temps, sobreviure a les aventures que l'esperen.
Comentari : Si t'agraden les aventures, les històries bojes i divertides, els herois que només tenen d'això el nom, els reis malvats, les princeses capritxoses, els amics fidels i alguna que altra situació absurda i perillosa, aquí tens el teu llibre!
Altra informació : A partir de 12 anys

Cornish, D. M. . Tatuaje de Monstruo. Libro 1. El viaje de Rossamund Barcelona : Alfaguara, 2007 . (Alfaguara juvenil. ). 450

Resum : El Continent Central és un món perillós poblat de monstres. En Rossamünd, un noiet orfe que ha d'anar a una altra ciutat a treballar com aprenent, ho descobrirà ben aviat quan hagi d'emprendre un viatge ple de perills, aventures i trobades amb personatges poc recomanables.
Comentari : Apassionant aventura plena de misteri, intriga, suspens i perill que enganxa des del primer moment. Atenció a les acurades il·lustracions i al glossari. Un consell: delicats del cor, absteniu-vos-en.
Altra informació : A partir de 13 anys

Favà, Sílvia . La vida des del parc El Perelló : Aeditors, 2007 . 47

Resum : La vida en un parc i els seus visitants quotidians vista per una fulla des de l'arbre. Quan arriba la tardor i la fulla cau de l'arbre, aquells personatges no són , ni senten el que la fulla s'havia imaginat.
Comentari : Un relat curt narrat per un objecte inanimat, una fulla. Ingredients que ens poden fer pensar que es tracta d'un conte infantil, però tot el contrari, té un rerefons poètic i una mica dur, que pot enganxar als adolescents poc lectors.
Altra informació : a partir de 10 anys

Favà, Sílvia . La vida en un parc El Perelló : Aeditors, 2007 . 47

Marks, Graham . Tòquio. Tot sol a la gran ciutat Barcelona : Cruïlla, 2007 . 298

Resum : La germana de l'Adam ha desaparegut a l'altra punta del món, a Tòquio. Passen els dies i no hi ha cap notícia d'ella, però ningú fa res per trobar-la. L'Adam no ho soporta i es planta a Tòquio. Però amb què es trobarà l'Adam, tot sol en mig d'una ciutat estranya, sense parlar ni gota de japonés i ni idea de per on començar a buscar la seva germana?
Comentari : Entre nosaltres, l'Adam no sabia ben bé que l'esperava a Tòquio quan va agafar aquell avió, però segur que no s'imaginava que es trobaria un pacte de silenci, una revenja, uns mafiosos amb males puces, una japonesa una mica sonada, persecucions, baralles i algun que altre treballador de l'ambaixada. I tots molt interessats en que deixi d'investigar...
Altra informació : de 14 a 16 anys

Sierra i Fabra, Jordi . Els focs de la memòria Alzira : Bromera, 2008 . 208

Resum : En un poble es desenterra una fossa comuna coneguda com la d''Els Tretze de San Agustín', on hi ha 13 republicans que van ser afusellats durant la Guerra Civil. Però només apareixen les restes de 12 cossos. On és el que falta? Per la seva banda, el nét del desaparegut malviu a la gran ciutat on s'adona que el segueixen uns desconeguts.
Comentari : Història actual i colpidora que enganxa des de la primera plana i que toca un tema molt vigent: les fosses comunes de la Guerra Civil que hi ha encara sense desenterrar per tota Espanya. Lectura amena i emocionant, amb personatges reals i molt ben definits.
Altra informació : A partir de 13 anys

Teixidor, Emili . La Lectura i la vida: com incitar els nens i els adolescents a la lectura: una guia per a pares i mestres Barcelona : Columna, 2007 . 189

Resum : Reflexions, estratègies i recursos per a que els adults ajudem a infants i joves a descobrir la lectura. Inclou una selecció final de 70 títols importants dins la literatura infantil i juvenil.
Altra informació : adults

Lectures per compartir

Kahalim l'opulent Barcelona : Zendrera Zariquiey, 2007 . [32]

Freedman, Claire . T'estimo molt, Petit Dormilega Barcelona : ING, 2007 . 20

Resum : Hi veureu animals de tot el món, i a l'hora que el sol es pon a poc a poc i la lluna de plata es desvetlla, tots els cadells de la terra s'arrauleixen dins el cau per anar a dormir mentre la seva mare els vetlla.
Comentari : Aquest conte, de boniques il·lustracions i petits poemes, com si fossin cançons de bressol, és ideal per llegir-lo quan els dormilegues van al llit.
Altra informació : a partir de 2 anys

Prats, Joan de Déu . 3 contes de Carnaval Barcelona : Publicacions Abadia de Montserrat, 2008 . [24]

Resum : Un recull de 3 contes sobre Carnaval, tracten temàtiques com la de trobar una bona disfressa fins i tot la resta de dies de l'any, un origen del Carnaval diferent del tradicional o bé, l'acceptació de les qualitats i defectes de cadascú.
Comentari : Es presenten 3 contes breus que aporten fantasia i alguna que altra moralina a una festa que se celebra anualment i que, per tant, poden ser contats prop de les dates de Carnaval.
Altra informació : A partir de 7 anys

Vull aprendre!

Los Porqués de la naturaleza Madrid : Ediciones SM, 2007 . (Qué disparate!. ). 104

Resum : Com es reprodueixen les flors?. Per què son tan grans els elefants?. Com respiren els peixos?. Per què les mosques fan “bzzz”?...Totes aquestes preguntes tindran resposta de la ma dels doctors Quesí i Quenó que ens donaran solucions exactes i esbojarrades a tota una sèrie de qüestions científiques.
Altra informació : a partir de 9 anys

Albertí, Núria . Poemes i cançons de bressol Barcelona : Publicacions Abadia de Montserrat, 2007 . (Lluerna. ; núm. 11). 26

Resum : Nova recopilació de poemes i cançons per bressolar al nostre nadó tant dins de la panxa, als braços o al seu llit.
Comentari : Aquesta nova proposta per a adormir els bebès ve acompanyada d'un cd on trobarem els poemes musicats a càrrec de Jordi Balmes.
Altra informació : Per totes les edats

Antolín, Luisa ; Santomé, Juan Manuel [il] . Glòria la poetessa Madrid : Hotelpapel, 2007 . (Violetainfantil Biografíes. ). 27

Resum : Biografia en format de conte de Glòria Fuertes des del seu naixement al barri de Lavapiés de Madrid fins que decideix escriure.
Altra informació : a partir de 7 anys

Hédelin, Pascale ; Barborini, Robert [il] . El Cos humà : un llibre interactiu Barcelona : Cruïlla, 2007 . 35

Resum : Un llibre animat que permet conèixer els misteris del cos humà des de que es forma dins el ventre de la mare, també els diferents aparells : digestiu, respiratori...i fins i tot els 5 sentits, tot a través de desplegables i explicacions senzilles.
Altra informació : A partir de 5 anys

Baumann, Anne-Sophie . Anem a comprar! Barcelona : Vox, 2007 . (Mondo mino. ). 24

Resum : El sol encara no ha sortit i en Biel, el fill del peixater, ja està vestit. Avui és el dia del seu aniversari i el seu pare decideix donar-li la sorpresa d'emportal-se'l a la feina. Acompanya al nostre protagonista al mercat central, ajuda al forner a coure pa o a comprar a la botiga de queviures
Comentari : Un llibre per aprendre i jugar. Gràcies a les seves pàgines plastificades ens permet enganxar i desenganxar els adhesius que acompanyen al llibre tantes vegades com vulguis.
Altra informació : A partir de 4 anys

Brown, Ruth . L'Arbre vell Barcelona : Juventud, 2007 . [26]

Resum : Ha aparegut una gran X pintada a la soca de l'Arbre Vell, la coloma missatgera informa a cadascun dels animals, des dels que viuen a peu pla fins als de més amunt de la soca. Malgrat les diferències, talps, esquirols, picots, garses... faran el que podran per salvar l'Arbre Vell.
Comentari : El detall de la il•lustració convida a realitzar una lectura individual o amb l'acompanyament d'un adult. La història permet conèixer la varietat d'animals que viuen a l'entorn d'un arbre i transmet valors com el treball en equip per salvar un bé comú, el companyerisme o l'estima per l'entorn i la natura
Altra informació : A partir de 5 anys

Capdevila, Elisabet ; Hernández, Susanna [il] . La Bimba juga a bàsquet Barcelona : Cromosoma, 2007 . (Practica Bimba. ). 32

Resum : La Bimba i les seves amigues descobreixen el bàsquet, un esport que pensaven que era per a nois i noies molt alts. Després d'uns quants dies d'entrenaments i d'apendre les regles del joc, l'entrenador els permetrà jugar un partit ple d'emocions.
Altra informació : a partir de 7 anys

Crosbie, Duncan . El viaje del Titanic contado por un niño Barcelona : Bruño, 2007 . 30

Resum : Aquest llibre és el diari fictici de Jack, un passatger del Titànic que explica el fatídic viatge inaugural del gran transatlàntic.
Comentari : A través dels desplegables tridimensional de gran realisme que inclou, pots acompanyar la lectura explorant el luxe del vaixell, els detalls de la seva construcció, les emocions de la gent que va viure la catàstrofe, etc.
Altra informació : a partir de 8 anys

Desclot, Miquel . Poesies amb suc Barcelona : La Galera, 2007 . 399

Resum : Antologia de poesia per a infants seleccionada per Miquel Desclot. La distribució per centres d'interès s'acompanya d'un índex dels autors seleccionats i de la bibliografia de la qual s'ha partit.
Comentari : El llibre és una bona eina per a educadors, però també un diccionari de poetes per a infants. És una obra única per descobrir, des de en menuts, el plaer de llegir versos.
Altra informació : per totes les edats

Dumont-Le Cornec, Élisabeth . Las Maravillas del mundo explicadas a los niños Barcelona : Oniro, 2007 . 154

Resum : Els volcans de Hawai, els temples de l'Acròpolis, el Kremlin, les piràmides de Gizeh, o el Taj Mahal són algunes de les Meravelles que es mostren en aquest llibre, amb les explicacions detallades d'història, arquitectura, o naturalesa.
Comentari : Fotografies increïbles dels llocs més meravellosos dels cinc continents. El text que acompanya les fotografies aporta prou informació per entendre'n la importància de cada una d'elles. Una molt bona obra de consulta però també un llibre per mirar.
Altra informació : a partir de 12 anys

Green, Jen . La Tumba de Tutankamón Barcelona : Bruño, 2007 . 30

Resum : Tota la informació sobre l'Antic Egipte i la tomba del misteriós faraó. Les fotografies dels jaciments i els seus tresors, la informació arqueològica sobre el seu descobriment, i desplegables tridimensionals per fer d'aquest llibre una emocionant manera d'aprendre sobre la història.
Comentari : Una manera ben diferent i divertida d'aprendre tot el que cal saber sobre la història de l'Antic Egipte i la tomba de Tutankamon. Les explicacions són breus però molt correctes i el que sobretot ajuda a la lectura és el format del llibre, que resulta ser molt interactiu.
Altra informació : a partir de 10 anys

Horácek, Petr . L'Oca Ruca Barcelona : Juventud, 2007 . [32]

Resum : L'Oca Ruca és un simpàtic personatge que a través de conèixer altres animals s'adona que és capaç de fer més coses de les que es pensa.
Comentari : A través d'una història senzilla i divertida es fa un acostament a la personalitat, les virtuts i les capacitats de cadascú.
Altra informació : A partir de 4 anys

Lédu, Stéphanie ; Le Huche, Magali [il] . Cromanyó Barcelona : Molino, 2007 . (Mini Report. ). 29

Resum : Els homes de Cromanyó vivien en tendes fetes amb pell o en coves, per menjar recollien fruites, pescaven i caçaven animals del quals utilitzaven les seves pells per vestir-se i els seus ossos per fabricar armes i joies a través d'aquest llibre veurem: on vivien, com s'alimentaven, quina roba portaven... els homes de Cromanyó.
Altra informació : a partir de 3 anys

McMillan, Beverly ; Musick, John A. . Oceans Barcelona : Larousse, 2007 . (Insiders. ). 64

Resum : Per endinsar-se en els oceans i descobrir-ne tots els secrets que amaguen: els éssers que hi viuen, el món secret del fons marí i fins i tot saber com era un gailó del segle XVI.
Comentari : Una altra fantàstica col·lecció de llibres de coneixements pensada tant per aprendre com per passar una bona estona descobrint tot allò que es pot saber sobre el tema que tracten. Altres títols: 'Egipte', 'Dinosaures'. Molt bones fotografies i il·lustracions. Glossari.
Altra informació : a partir de 10 anys

Melling, David . Els Gandullops Barcelona : Beascoa, 2007 . [30]

Resum : La colla d'animals ha decidit que per poder esmorzar més tranquils no convidaran més als Gandullops; aquests decideixen canviar algunes actituds i comportar-se com molts altres animals; el resultat no és el més esperat i la colla d'animals acaba preferint els Gandullops que ja coneixien i els permeten assistir als esmorzars.
Comentari : Les il•lustracions són carregades d'humor i de color, acompanyen l'argument de la història aportant molts detalls que faciliten la comprensió
Altra informació : A partir de 5 anys

Platt, Richard . Pompeia: una ciutat romana, una casa... més de 2.000 anys de canvis Barcelona : Blume, 2007 . (Ciutats al llarg del temps. ). 48

Resum : La història d'una casa de Pompeia des de l'any 550 aC fins avui dia. La gent que la van habitar al llarg del temps, la seva manera de viure en cada època, i els canvis i el creixement que va experimentar una ciutat fascinant.
Comentari : Per conèixer la història de Roma amb una original perspectiva. Les il·lustracions són el més important del llibre, ja que compta amb fantàstics plànols i detallats dibuixos de la ciutat.
Altra informació : a partir de 10 anys

Ries, Julien . Las características del Islam San Sebastián : Nerea, 2007 . (Religiones del mundo. ; núm. 4). 62

Resum : Una col·lecció de 12 llibres sobre la història, la informació actual, i totes les fotografies i il·lustracions de les grans religions del món.
Comentari : Una manera diferent, amena i sobretot molt ben explicada, de conèixer tots els secrets i realitats de les grans religions del món. Alguns dels títols són: 'La tradición religiosa del Judaísmo', 'Los primeros siglos del Cristianismo', 'La iglesia de los Ortodoxos', etc. Les fotografies i il·lustracions són un bon suport a la informació.
Altra informació : a partir de 10 anys

Tielmann, Christian . La Maria està malalta Barcelona : Joventut, 2007 . (El meu cos. ). 24

Resum : A l'aixecar-se la Maria nota que li fa mal el coll i té febre. El seu pare la portarà al pediatre. La doctora li explica tot tant bé que perd la por als metges.
Comentari : A partir de les pàgines desplegables els nens trobaran informació sobre com treballen els pediatres, quines són les malalties infantils més comunes o com actuen les vacunes entre altres.
Altra informació : A partir dels 6 anys

Woodford, Chris . L´Energia Barcelona : Blume, 2007 . (Descobreix tu mateix!. ). 64

Resum : El món que ens envolta és ple d´energia. De vegades aquesta energia és visible com quan lluu el sol, però d´altres és invisible com el fred. L´energia no es pot destruir, però podem fer-la canviar de forma.
Altra informació : a partir de 9 anys

Altres

Jiménez Hernández, Miguel . El mag Maties Barcelona : Orix, 2007 . (Anglès fàcil, fàcil. ). 45

Resum : El mag Maties era un mag que havia estudiat tan poc i malament que les seves màgies eren un desastre i ningú el volia a prop seu.
Comentari : El mag Maties forma part d'una col•lecció de contes divertits per aprendre anglès. Els contes estan escrits en català i anglès i al final trobem activitats per aprendre i practicar l'idioma. Porta un cd d'acompanyament que ens permetrà escoltar la història.
Altra informació : A partir dels 6 anys

McKee, David . La historia de Tucán / Two CAn Toucan Madrid : Anaya, 2007 . 24

Resum : Un ocell gran i negre no tenia nom. Els altres animals es reien d'ell i aixó el feia estar trist. Va decidir anar-se'n a buscar fortuna. I tot va ser trobar feina que també va tenir un nom i va deixar de ser negre.
Comentari : Un conte bilingüe: espanyol-anglès. Amb una història curta però amb un bon missatge. Conté un CD
Altra informació : a partir de 6 anys