Guies de lectura » CLER (Club de Lectures Recomanables)

Tornar enrera | Versió per imprimir

Estiu 2013

Guia_cler_estiu_20131coberta

Guia de lectures recomanables infantils i juvenils. Una proposta de les biblioteques públiques de les comarques gironines. La il·lustració de la portada és obra de l'artista Laia Juez (http://laiacuentista.wordpress.com)

Índex

(↑) - Aprenc a llegir

Emmett, Jonathan ; Bernatene, Poly [il] . La princesa i la porqueta Madrid : Maeva, 2012 . 29 p.

Comentari : A palau acaba de néixer una bonica princesa. Al poble, un pagès porta una porqueta a mercat. Però l'atzar farà que les dues petitones canviïn el lloc. Ha estat l'atzar o ha estat obra de les fades? Quan creixin, ningú no se n’adonarà? Pot una porqueta convertir-se en una veritable princesa? Les respostes les haureu de buscar dins les pàgines d’aquest llibre tan divertit. Un conte clàssic, amb moltes referències als contes de fades tradicionals que, malgrat tot, trenca tots els esquemes.
Altra informació : recomanable a partir de 3 anys.

Rodriguez Juanes, Eva ; Dapena, Beatriz [il] ; Meléndez, Álex [il] . El meu papa és el millor! Madrid : Jaguar, 2013 . 24 p.

Comentari : Descobreix en aquest llibre la quantitat de papes que hi pot haver dins d’un mateix papa! A vegades és divertit, altres vegades està cansat. És pacient i molt valent. A l’estiu li encanta la platja i al desembre l’envaeix l’esperit nadalenc. Sap cuinar i és bo amb els deures. És un papa genial!
Altra informació : recomanable a partir de 4 anys.

Derouen, Jean-Marc ; Du Faÿ, Laura . Et menjadé! Madrid : Kókinos, 2013 . 36 p.

Comentari : Un llop afamat i ferotge espera la seva presa. Les il·lustracions, però, el presenten com un petit llop innocent, i tant és així, que els animals se les empesquen per enredar-lo i escapar-se. El conill blanc s’adona que el llop no parla bé perquè té un pèl a la llengua i fuig a buscar unes pinces; el conill vermell ensenya al llop que per caçar ha de sorprendre la presa; el llop, molt agraït, sorprèn un ós, també vermell, però molt gros! Quan el llop perd totes les dents, decideix fer-se “vegetadià”. Tenim, doncs, un protagonista poc habitual entre els llops que busca el seu lloc al bosc, temàtica sovint tractada en contes infantils; tot i així, aquest destaca per l’humor i per unes il·lustracions originals, amb tons foscos, blaus i rojos que donen expressivitat als personatges.
Altra informació : recomanable a partir de 3 anys.

Scotton, Rob . L'amor de l'Splat Madrid : Jaguar, 2013 . 40 p.

Comentari : L'anglès Rob Scotton, creador de l'ovella Russell, ha tret un nou llibre del gat Splat. En aquest cas, el divertit gat està enamorat d'una gateta anomenada Kitten, i això fa que el cor li palpiti, que li ronquin el budells i que no tingui gens de gana! Però avui és un dia especia: és el dia dels enamorats, aconseguirà l'Splat conquistar a la preciosa gateta?. Per saber-ho haureu de llegir el llibre, una història tendra i alegre
Altra informació : recomanable a partir de 3 anys.

(↑) - Ja sé llegir!

Janosch, .. . Anem a buscar un tresor Barcelona : Kalandraka, 2013 . 44 p.

Comentari : Una nova aventura dels entranyables petit Ós, petit Tigre. Els amics decideixen anar a cercar la més gran de les felicitats: un tresor que els pugui satisfer tots els seus desitjos. Pel camí es van trobant altres animals amb qui comparteixen el seu objectiu. Després de buscar, trobar i perdre... estan d’acord que el més gran tresor és la vida que tenen i la seva amistat. Reedició d’un clàssic de Janosch.
Altra informació : recomanable a partir de 6 anys.

(↑) - Llegeixo molt bé

Badal, Josep Lluís . Jan Plata: la crida dels pirates Barcelona : La Galera, 2013 . 178 p.

Comentari : És possible crear una història de pirates a partir d’una festa de fi de curs de l’Ampa de l’escola del teu fill, i que tot plegat sigui versemblant? Això és el que aconsegueix brillantment Josep L. Badal en aquest conte que va rebre el 50è premi Josep M. Folch i Torres. En Jan Plata és un nen que no coneix el seu pare i, evidentment, el fet el té molt preocupat. L’aparició d’aquest pare absent transformarà la seva realitat i sense adonar-nos-en, ens trobarem en un món fantàstic. Aquesta és la història d’en Jan Plata... el començament d'una bona història han de ser, com és el cas, una clau d’or que ens convidi a obrir el cofre.
Altra informació : recomanable a partir de 9 anys.

Homer, ; Jané, Albert . L'Odissea Barcelona : Bambú, 2012 . 224 p.

Comentari : “Quan vull llegir novetats vaig als clàssics.” Aquest comentari d’un lector anònim encaixa perfectament amb la lectura d’aquesta adaptació de L’Odissea de l’Albert Jané. Encara podem llegir la nostra ficció més antiga com un gran descobriment i, si ho feu en aquesta versió destinada a joves, us trobareu en un món ple d’aventures i emocions que us portarà a buscar el text complet. Vint-i-nou episodis, cadascun una història amb nous personatges i emocions, un autèntic videojoc entre els humans i els Déus. No us el perdeu.
Altra informació : recomanable a partir de 9 anys.

Lambeck, Silke . On és el senyor Silvestre? Barcelona : Takatuka, 2012 . 184 p.

Comentari : Amb aquesta darrera entrega de les aventures del senyor Silvestre, l’editorial Takatuka tanca l’edició de la trilogia que Silke Lambeck ha escrit sobre les aventures d’en Maurici, la seva família i els seus amics. Un text que recorda la millor Christine Nöstlinger, aquesta vella tradició de la literatura infantil alemanya que combina a la perfecció realisme i tocs fantàstics. Nens i nenes amb problemes familiars i escolars normals es troben en situacions fantàstiques on l’amistat, la descoberta, la curiositat i la sorpresa els fan créixer com a persones. Com diu Pep Molist, "una obra que és com un corrent d'aire fresc, com una nova aportació a la fantasia més pura i tradicional de la literatura infantil".
Altra informació : recomanable a partir de 9 anys.

(↑) - Lectures juvenils

Cass, Kiera . La selección Barcelona : Roca, 2012 . 236 p.

Comentari : En una societat rígida que determina el lloc dels ciutadans en castes, la possibilitat de competir per ser la futura consort del príncep és per a moltes noies l'oportunitat de la seva vida. No obstant això, la jove artista Amèrica està completament enamorada d'un altre i el fet de ser una de les 35 escollides per a la Selecció és més aviat una molèstia que un avantatge. Com una moderna Ventafocs, l'Amèrica viurà una gran aventura: separada de la seva família i del seu amor, es trobarà immersa en un món luxós ple de rivals sense escrúpols i farà estranys amics i sorprenents aliances.
Altra informació : recomanable a partir de 12 anys.

Dessen, Sarah . Atrapa la luna Madrid : Maeva, 2013 . 253 p.

Comentari : La Colie té quinze anys, una mare famosa, una vida horrible, cap amic i un empipament considerable, ja que ha de passar l'estiu amb la seva tieta Mira, en un poblet perdut mentre la seva mare està de gira. A més, sense saber com, la Colie acaba treballant de cambrera en un restaurant. Allà coneixerà les inseparables Morgan i Isabel i l'estrany Norman, i la seva manera de viure i veure la vida farà que la de la Colie canviï d'una manera dràstica i per sempre. Amb un estil fresc, amè, directe i divertit, Atrapa la luna és una història realista que ens explica que hi ha llocs, moments i persones que ens marquen profundament i són decisius a la vida.
Altra informació : recomanable a partir de 12 anys.

Lawrence, Theo . Mystic City. Barcelona : Montena, 2013 . 430 p.

Comentari : Els Foster i els Rose són les dues famílies més poderoses de Nova York. Enemigues des de sempre, enterren la seva rivalitat pel casament dels seus primogènits, l'Ària i el Thomas, que es van enamorar i prometre en secret. Després de segles de lluita, el futur es presenta meravellós. Però a l'Ària aquesta vida de color de rosa no la convenç i no entén com pot no recordar coses del seu passat, especialment tot allò relacionat amb el Thomas. Mentre l'Ària lluita per aclarir el misteri i les mentides que envolten el seu proper casament, a les Profunditats de la ciutat els rebels tramen una revolta per aconseguir la llibertat i el control de la ciutat.
Altra informació : recomanable a partir de 12 anys.

Wein, Elizabeth . Nombre en clave: Verity Barcelona : Alfaguara, 2013 . 407 p.

Comentari : França, II Guerra Mundial. La Queenie, espia britànica, ha estat detinguda en plena operació d'espionatge per la Gestapo. Interrogada i torturada brutalment pels nazis accepta escriure tot el que sap de l'exèrcit britànic. Amb un estil directe, amè i ple d'emocions i sentiments, la Queenie narra la seva vida, el seu paper com espia i la gran amistat que la va unir a la Maddie, la jove pilot amb qui formava equip i que la va portar a França. Ambientada en un període històric real, Nombre en clave: Verity és una lectura apassionant i realista amb una trama interessant plena de girs inesperats, que enganxa des de la primera plana i que no deixarà indiferent a cap lector.
Altra informació : recomanable a partir de 12 anys.

(↑) - Lectures per compartir

Brenman, Ilan ; Bollini, Juliana [il] . Papá es mío Alzira (València) : Algar Editorial, 2013 . 32 p.

Comentari : Què passa quan dues germanes estiren el seu pare cadascuna pel seu costat? Papá es mío neix d’un fet real de la vida de l’autor. Ficció i realitat es barregen en aquesta boja història de gelosia i amor entre dues germanes i el seu pare. L’autor utilitza la mirada d’infant, construïda a partir d’imatges i d’un absurd estimulant. Les il·lustracions de Juliana Bollini, textures en volum fotografiades, donen molta vida als personatges.
Altra informació : recomanable a partir de 4 anys.

Vaugelade, Anaïs . Patos Barcelona : Corimbo, 2012 . 15 p.

Comentari : Cinc petits aneguets són a la bassa amb la seva mare i neden fins a l’altre cantó; la mare ànega, quan no els veu, crida “Quac, quac, quac, quac!” i de darrere els matolls surten quatre aneguets, que de seguida tornen a marxar; la mare els crida altre cop i en tornaran tres, i així successivament. Es tracta d’una història repetitiva, ideal per explicar als més menuts que encara no saben llegir i per compartir una estona amb ells una història senzilla i quotidiana com la d’uns aneguets que volen estar més estona a la bassa. Al llarg de tot el conte un nen petit despista la mare, porta una bossa i tant l'ànega com el lector estan intrigats per saber què hi ha a dins; a la darrera pàgina descobrirem que el nen hi porta l'esmorzar per la mare ànega i tots els aneguets.
Altra informació : recomanable a partir de 3 anys.

(↑) - Vull aprendre!

Alonso Crozet, Nicolás ; Arbat, Carles [il] . El llibre gegant dels gegants Figueres : Brau, 2013 . 22 p.

Comentari : Un impressionant llibre de gran format i magnífiques il•lustracions de Carles Arbat, plenes de vida i de color. Hi trobem onze dels gegants més bonics de Catalunya (d'Olot, Mataró, Tortosa, Cassà de la Selva, etc.) acompanyats de la seva llegenda, escrita per Nicolás Alonso, especialista en gegants. De ben segur que aquest llibre serà una bona eina per ajudar els més petits a conèixer aquests personatges de les festes majors.
Altra informació : recomanable a partir de 6 anys.

Casasín, Albert ; Iglesias, Mercè [il] . Genis de Catalunya Barcelona : La Galera, 2013 . 68 p.

Comentari : Són 15 biografies de catalans que han destacat en el seu àmbit, ja sigui el de la música, la medicina, l’arquitectura o el futbol. Homes i dones que, amb el seu esforç, intel•ligència i manera de fer han aconseguit fer-se un nom al nostre país i arreu del món, i formen part dels nostres catalans més cèlebres. Molts d'ells són poc o mal coneguts. I a tot plegat cal sumar les il·lustracions de la Mercè Iglesias, que arrodoneixen el format del llibre ple d’imatges i fotografies.
Altra informació : recomanable a partir de 10 anys.

Flos, Eli . 111 activitats contra l'avorriment Barcelona : Cercle de Lectors, 2013 ; Saragossa : Imaginarium, 2013 . 139 p.

Comentari : 111 activitats contra l'avorriment, editat per Imaginarium i Cercle de Lectors, ens proposa una activitat per a cada dia de festa escolar: des de les vacances de Nadal, passant pel Carnestoltes, la setmana de Pasqua, les vacances d'estiu i fins a arribar a Tots Sants. Hi trobem manualitats, receptes de cuina, idees per fer regals, jocs i fins i tot un planisferi amb el tipus de celebració a diferents països del món. Tot acompanyat d'il·lustracions i fotografies. Un llibre ideal per acompanyar-nos i fer més divertides les vacances escolars.
Altra informació : recomanable a partir de 6 anys.

Navarro, Àngels . Avis i néts, jugueu! Badalona : Ara Llibres, 2013 . 187 p

Comentari : Un llibre de jocs per a avis i àvies d'ara, joves dinàmics i inquiets, i també per als seus néts. Perquè els avis d’avui en dia sàpiguen com jugar i divertir-se amb els més petits. Un llibre que proporciona idees i recursos lúdics per convertir-los en companys de joc i gaudir plegats. A jugar!
Altra informació : recomanable a partir d'1 any.

Pittau, Gervais . A l'aigua Barcelona : Cruïlla, 2013 . 10 p.

Comentari : els autors ens tornen a sorprendre amb un altre llibre de gran format amb desplegables i solapes en aquest cas sobre l'aigua. De la mateixa manera que han fet amb llibres anteriors com "animals" o "ocells", també de l'editorial Cruïlla, presenten un joc d'endevinalles visuals entre siluetes, textures, fragments d’il·lustracions de gran bellesa i realisme perquè, tot jugant a endevinar quin animal hi ha darrere la solapa, ampliem el nostre coneixement sobre els animals del mar.
Altra informació : recomanable a partir de 3 anys.

(↑) - Àlbums il·lustrats

Joyce, William ; Bluhm, Joe [il] . Els Fantàstics llibres voladors del Sr. Morris Lessmore Algemesí : Andana, 2013 . 50 p.

Comentari : El llibre, sorgit arrel d'un curtmetratge guardonat amb l’Òscar al Millor Curt d’Animació de l'any 2011, és un homenatge als llibres i a les biblioteques. Morris Lessmore estimava els llibres, la seva vida era un llibre que escrivia poc a poc fins que una tormenta va destruir el seu entorn. En mig de la desolació, Morris va descobrir un edifici extraordinari, un espai ple de llibres i d’històries. Aquí va començar la nova vida de Morris. Durant anys va tenir cura dels llibres, els llegia i els compartia i a les nits aprofitava per escriure les seves vivències. Quan va envellir, els llibres van tenir cura d’ell fins que un dia Morris va escriure la darrera pàgina del seu llibre i es va acomiadar. Aquest fet, però, no va pas suposar la fi de la biblioteca, ni la desaparició dels llibres…
Altra informació : recomanable a partir de 7 anys.

Desclot, Miquel ; Jover, Lluïsa [il] . El blanc i el negre Barcelona : La Galera, 2013 . 32 p.

Comentari : Història dels dos primers colors: el blanc i el negre, com un joc aquests dos colors , al llarg de les pàgines, ompliran de llum i de vida totes les formes del món: els animals, les flors, els núvols, les muntanyes...Conte poètic amb unes il·lustracions magnífiques que despertaran la imaginació. Edició facsímil amb motiu del 50è aniversari de la Galera.
Altra informació : recomanable a partir de 6 anys.

Jeffers, Oliver . L'ant és meu Algemesí : Andana, 2012 . 30 p.

Comentari : Wilfred, el protagonista d’aquesta història, un dia es troba amb un ant que se li acosta i decideix fer-se'l seu. Li posa de nom Marcel. A partir d’aquell moment comença a tractar-lo com la seva mascota i per això inventa una sèrie de regles que tota bona mascota ha de complir: anar cap a on vulgui anar Wilfred, no marxar lluny de casa... Un dia, però, fa un descobriment terrible: algú altre també es pensa que l’ant és seu. De qui és realment l’ant? L'autor, amb les característiques típiques dels seus personatges, ens endinsa altre cop en una entranyable i divertida història que ens permet reflexionar sobre el concepte de propietat.
Altra informació : recomanable a partir de 3 anys.

Yerkes, Jennifer . Pajarraco Barcelona : Oceano Travesía, 2012 . 42 p.

Comentari : Hi ha un ocell curiós que només pot ser percebut quan destaca sobre un fons de color. És pràcticament invisible. Això provoca les rialles de la resta d’ocells. Disfressat amb plomes i elements de la natura es fa visible per fi… però també ho és als ulls d’una guineu famolenca. Ser tal com un és té els seus avantatges. Un àlbum original sobre la diferència, on les imatges parlen amb destresa d’un assumpte que no deixa indiferent.
Altra informació : recomanable a partir de 4 anys.

(↑) - LLibres joia

Saint-Exupéry, Antoine de . El petit príncep Barcelona : Salamandra, 2012 .

Comentari : Aquest any 2013 se celebra que fa 70 anys de la publicació d’El petit príncep, obra de l'autor Antoine de Saint-Exupéry. Per més que passi el temps, l’empremta que ha deixat aquest llibre quedarà dins les persones que per un moment han connectat amb la seva infantesa, s'han entendrit amb l'esperit i valor del personatge, han interioritzat les paraules de la guineu...: "Aquí tens el meu secret. És molt senzill: només s'hi veu bé amb el cor. L'essencial és invisible als ulls." El petit príncep és un llibre per tenir a la llibreria de casa i deixar que les seves sàvies paraules et reguin quan ho necessitis. La versió que presentem és de format gran, tapa dura i il·lustracions originals amb desplegables i solapes. Un llibre per regalar o regalar-te! Llibre pop up.
Altra informació : recomanable a partir de 10 anys.

(↑) - Llibres joc

Samba, Gina ; Dansa, Marta [il] . L'Atles més divertit del món Barcelona : La Galera, 2012 . 48 p.

Comentari : La rateta Rita ha anat a l'Antàrtida a portar un regal al seu cosí Ramon. En aquest atles ens explica el seu viatge fent un recorregut pels paisatges, monuments, costums i característiques principals dels cinc continents. És un atles per a primers lectors que té solapes i ve acompanyat d'un joc de memòria per treballar els continguts del llibre.
Altra informació : recomanable a partir de 6 anys.
Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

« Pàgina anterior

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal
Youtube
Face
Twit
Insta