Guies de lectura » Temàtiques

Tornar enrera | Versió per imprimir

Sant Jordi 2006

Portada_st_jordi_2006

Proposta de lectures infantils i juvenils des de les biblioteques públiques de les comarques gironines.

Índex

(↑) - Aprenc a llegir

Contes per anar al metge sense por Barcelona : Timun Mas, 2005 . 75

Resum : Recull de contes per ajudar als nens i nenes a anar al metge sense por.
Altra informació : de 5 a 7 anys

M'estimes o no m'estimes? Barcelona : Corimbo, 2004 . 25

Resum : Què passa quan arriba un germanet a casa?. Aquesta és la història de la Lola i de tot el que sent i pensa quan el Teo arriba a casa.
Altra informació : a partir de 3 anys

Abedi, Isabel ; Neuendorf, Silvio [il] . Me'l deixes? Barcelona : Joventut, 2005 . 11

Resum : A l'hora de sopar el Cabrit no té gana, ha perdut el seu osset de peluix. Segurament ha estat l'Anegueta que l'ha fet desaparèixer, pensa el Cabrit. Però també recorda que ell no ha estat gens amable amb la seva amiga i decideix anar a casa seva i portar-li aquell camió que tant li agrada. Efectivament, l'Anegueta havia trobat el peluix del Cabrit i el seu primer pensament va ser de no tornar-lo, però al final canvia de parer i els dos amics es troben per intercanviar les seves joguines preferides.
Comentari : Una bonica història sobre la importància de l'amistad i del saber compartir. El llibre consta de dues histories capiculades que s'acaben amb el retrobament dels dos amics a les pàgines centrals del conte.
Altra informació : de 5 a 7 anys

Poole, Josephine ; Barrett, Angela [il] . Anna Frank Barcelona : Lumen, 2005 . 32

Resum : Àlbum il.lustrat, editat amb motiu del 60è aniversari de la mort d'Anna Frank, per donar a conèixer el seu diari.
Comentari : Sense amagar la duresa dels fets, però amb una gran sensibilitat i un llenguatge adaptat als infants, l'autora resumeix en poques planes la història d'Anna Frank i relata les seves experiències sota el poder del nazisme. Al final del llibre s'hi troba una petita cronologia dels fets relacionats amb Europa, els jueus i el nazisme des del 1918 fins al 1980, any en què va morir Otto Frank, el pare de l'Anna.
Altra informació : de 9 a 11 anys

Harmen, Wendy ; Zarb, Mike [il] . La perla i els ratolins entremaliats Barcelona : Beascoa, 2005 . (La perla, la fada del parc. ; núm. 1). 48

Resum : Tothom ha sentit a parlar de les fades que viuen al fons dels jardins. Però sabeu que les fades també viuen a la gran ciutat? La Perla té cura del Parc de l'Alegria i això la manté molt enfeinada. Però un bon dia es lleva i ho troba tot capgirat.
Altra informació : de 6 a 9 anys

Keselman, Gabriela ; Novoa, Teresa [il] . Conejos de etiqueta Barcelona : SM, 2004 . (Vaixell de Vapor. Sèrie blanca. ; núm. 105). 58

Resum : El Senyor i la Senyora Conill tenen que deixar als seus vint fillets amb la Àvia Conill, però l`Àvia Conill és molt despistada, i els seus néts són tots molt semblants.
Altra informació : de 6 a 9 anys

Rius, Maria ; Rius, Roser . No tinc gana! Barcelona : Combel, 2004 . (Cu-cut. ). 16

Resum : És l'hora de sopar i la Blanca no té gana. Com s'ho farà la seva mare, per fer que la Blanca mengi?
Altra informació : de 5 a 7 anys

Ruillier, Jérôme . Quatre petites cantonades de no res Barcelona : Joventut, 2005 . 28

Resum : El Petit Quadrat vol anar a casa dels seus amics però no hi pot entrar, la porta és rodona i ell és quadrat. El Petit Quadrat ho prova amb totes les seves forces, però ho hi ha res a fer! Serà capaç de trobar una solució?
Comentari : Una manera ben original de tractar i resoldre el tema de la discriminació
Altra informació : de 4 a 7 anys

(↑) - Llegeixo molt bé

Naiyakay : llegendes africanes Barcelona : La Galera, 2004 . 46

Resum : Llibre format per un conjunt de llegendes africanes, concretament de Malí, Libèria, Nigèria, una de tradició afrocubana i una llegenda popular Dahomey.
Altra informació : de 7 a 9 anys

Atxaga, Bernardo ; Valverde, Mikel [il] . La Xola i l'Angelet Barcelona : Cruïlla, 2005 . (Vaixell de vapor. Sèrie blava. ). 59

Resum : Arriba el mes d'agost i la Xola i el senyor Grogó se'n van de vacances al poblet on viu la Begoña, una amiga del senyor Grogó. Allà la Xola hi trobarà l'Angelet, un gos de la seva mateixa família però de diferent cultura.
Comentari : El sentit de l'humor i la filosofia de la vida que es desprenen de les vivències de la Xola, la gosseta xerraire nascuda de la imaginació de Bernardo Atxaga, són genials.
Altra informació : 6 a 8 anys

Bausà, Roser ; Peris i Lozano, Roser [il] . Bona nit, avi! Barcelona : Lóguez ediciones, 2004 . 26

Resum : Una nit d'estiu, tot mirant el cel estelat, la Marta descobreix una estrella que fa pampallugues, sembla ben bé que li està picant l'ullet. Mira, mare, aquell estel em fa l'ullet! Potser és l'avi Pep... li diu la seva mare.
Comentari : La tendresa amb què la mare de la Marta li parla de la mort de l'avi i la manera com la convida a mantenir viu el seu record, fan que aquest llibre sigui molt adequat per ajudar els petits a entendre una situació tant inexplicable per a ells com és la desaparició d'una persona estimada.
Altra informació : de 5 a 8 anys

Claramunt, Maria Teresa ; Bou, Giner [il] . Vora el fiord Barcelona : Barcanova, 2004 . (Sopa de llibres. ; núm. 108). 106

Resum : Al començament del s. XX , la petita població d'Ulma, situada a la vora d'un bell fiord de la costa Noruega, viu d'esquena als avenços tècnics que revolucionen el món. Només Sweden , el barquer, es queixa de la calma que convertia aquell paradís en una presó per als seus habitants. Però des de fa un parell d'anys, algunes famílies benestants de la ciutat han començat a passar els mesos d'estiu a Ulma i l'Olav, un jovenet orfe de pare, no deixa d'observar-los. L'arribada de la Margarida va ser una revolució per al petit món que envolta l'Olav i Sweden no va deixar d'ajudar-lo.
Comentari : Llegendes, somnis i fantasia però també la realitat de la vida dura i difícil d'un noi orfe i sense recursos, es lliguen en una bonica història d'amor que tot i estar ambientada en un època i en un lloc estrany als nostres lectors, no els deixarà indiferents. L'estructura de l'obra, el lèxic acurat i la divisió en capítols diferenciats facilita la lectura.
Altra informació : de 10 a 12 anys

Delicado, Federico [il] . El mitjó suïcida Barcelona : Barcanova, 2004 . (Sopa de llibres. ; núm. 68). 96

Resum : Les vivències d'un vell mitjó que es llança de l'estenedor per intentar canviar de vida, encara que el canvi li pugui costar la vida. Coneix les trifulgues d'una rata i d'un gat, la bona vida al costat d'una dolça titellaire, la violència convertit en mitjó lluitador i l'amor d'una mitjona.
Comentari : De la mà d'un objecte tan insignificant com és un mitjó l'autora ens fa reflexionar. Olidant-nos de l'absurd del personatge, veiem passar la soledat, els ideals, el romanticisme. Amb un llenguatge fàcil, àgil i amb humor (propi d'aquesta autora)la lectura se'ns fa curta. A cada capítol treu la pols a una frase de les d'ahir,d'avui i de sempre
Altra informació : a partir de 10 anys

Friel, Maeve ; Reed, Nathan [il] . Lliçons de vol Barcelona : Cruïlla, 2004 . (Potingues i encanteris. ; núm. 1). 93

Resum : “Can Plou i Fa Sol” és una botiga força especial. Els pocs compradors que s'aventuren a entrar-hi no tarden a sortir amb les mans buides després que la seva mestressa, la vella senyoreta Pirula, els hagi aviat amb males maneres. Quan una ràfega de vent s'emporta el barret de la disfressa de la Júlia fins a la porta de la botiga, la senyoreta Pirula la convida a entrar, li regala una escombra i... poc a poc li va ensenyant els mil i un misteris de la bruixeria.
Comentari : Aquest títol, junt amb “Embruixos embolicats”, “Talismans i oracles” i “Pocions a dojo”, forma part de la col·lecció “Potingues i encanteris”. Una colla de llibres molt entretinguts i adients per aquells que s'inicien en l'aventura de llegir la seva primera novel·la.
Altra informació : 8 a 11 anys

Funke, Cornelia . Las gallinas locas Barcelona : Ediciones B, 2005 . (La Escritura Desatada. ). 175

Resum : L'escola ha organitzat un viatge de curs, i tots els companys de la classe passaràn uns dies junts. És genial compartir unes vacances amb les amigues, encara que que aixó també implica que hauran de suportar a la colla dels 'Pigmeos' a totes hores. A més una misteriosa llegende els té molt inquiets.
Altra informació : a partir de 9 ays

Posadas, Carmen ; Gabán, Jesús [il] . Quac Barcelona : Destino, 2004 . 34

Resum : Una parella de corbs inexperts estan esperant el naixement del seu primer fill. La curiositat els empeny a mirar a través de l'escletxa que ja s'obre a llarg del seu ou i sorpresos s'adonen que el pollet que està a punt de néixer no s'assembla gens a ells. Convençuts que algú ha canviat el seu ou, comencen un llarg viatge per trobar-lo.
Comentari : Guanyador del 24è premi Apel·les Mestres, aquest conte aprofita el viatge dels dos corbs per incidir en la importància del diàleg i el coneixement mutu.
Altra informació : de 6 a 8 anys

Gavalda, Anna ; Maier, Ximena [il] . 35 quilos d'esperança Barcelona : Grup Promotor, 2004 . 85

Resum : Gregoire és un adolescent de 13 anys, condemnat al fracàs escolar. No li interessa estudiar, ha repetit dos cursos i ha estat expulsat de l'escola. Els seus pares, poc avinguts, viuen la situació amb crisi i crispació; el noi només troba refugi en el taller de bricolatge del seu avi. Grégoire és un manetes i una mica inventor, sap que amb la seva imaginació i les seves mans pot fer coses i sentir-se bé. Gràcies a l'encoratjament del seu avi i, sobretot, a la seva pròpia determinació, acabarà trobant sortida al seu fracàs en un institut tècnic i il·lusió dins ell mateix.
Comentari : Un llibre que atraparà el lector des de la primera línia. Per l'estil literari, pel llenguatge i el bon ritme de la narració; per la manera que tracta una situació ben quotidiana, el fracàs escolar, i la crítica que fa a un sistema educatiu que no té en compte l'esperit creatiu ni acaba de trobar solucions als problemes de certs alumnes; i, sobretot, pel sentiment que posa l'escriptora a la història. Hi ha fragments veritablement còmics, altres de tristesa profunda; la història barreja emocions i és commovedora. Acabes coneixent bé la frustració de Grégoire, però el llibre ens mostra que sempre hi ha esperança. En una carta preciosa i inoblidable ell mateix ho escriu “no sóc gaire gras, peso 35 quilos d'esperança”. Un llibre emotiu i emocionant. Molt recomanable: per
Altra informació : de 10 a 14 anys

Gibert, Miquel ; Gutiérrez, Luci [il] . Vaig arribar de... la Xina : explica'm la meva història Barcelona : La Galera, 2005 . (Vaig arribar de.... ; núm. 1). 32

Resum : Petit relat en què uns pares expliquen al seu fill o filla adoptats els passos que van haver de seguir per aconseguir portar-los a casa i la il·lusió amb què els esperava tota la família. Al final del llibre hi ha una petita informació sobre l'adopció i sobre el país d'origen de l'infant adoptat.
Comentari : Dirigit a infants adoptats i a pares adoptius o en procés d'adopció, per ajudar-los a explicar als infants els seus orígens. Forma part de la col·lecció “Vaig arribar de…” de la qual han aparegut els volums dedicats a la Xina, Rússia, Etiòpia, El Nepal, Colòmbia i Ucraïna. Ha estat editat conjuntament amb Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció.
Altra informació : 6 a 9

Lienas, Gemma ; Luciani, Rebeca [il] . Busco una mare! Barcelona : La Galera, 2005 . 38

Resum : A Barcelona, en Biel i en Jordi, dos petits bessons, surten al balcó de casa de la seva àvia i juguen a mirar les estrelles. No tarden a trobar-ne una que els sembla més bonica que les altres, mentre senten una veu que crida: Busco una mare! I alçant els ulls al cel, enmig de l'estrella, veuen la cara d'una nena molt petita. En aquest mateix moment, en un carrer de La Paz, una nena abans d'adormir-se mira també cap el cel i sense paraules diu: Busco una mare!
Comentari : Explica el procés de l'adopció d'una nena boliviana feta per una família de Barcelona. El llibre de forma apaïsada, va seguint la història vista des dels dos costats de l'Atlàntic: en una plana ens descriu el que passa a Barcelona i a la següent el que passa a La Paz. Això fa que els nens petits necessitin l'ajuda d'un adult per poder seguir la trama.
Altra informació : 6 a 9 anys

Pradas, Núria ; Mallo, Diego [il] . Una nit de Reis boja Barcelona : La Galera, 2004 . (Grumets. Sèrie Groga. ; núm. 170). 56

Resum : En Bocagrossa és el patge en cap del rei Melcior. La seva mà dreta és en Tapet. Junts organitzen la nit més atrafegada de l'any, la nit de reis. Es complementen: l'un, tot i la seva immensa boca, parla sense que se l'entengui massa i l'altre, petit i remenut, tradueix amb força les ordres. El lliurament de paquets funciona fanstàtic però l'endemà... tothom troba a faltar en Tapet, colgat al bell mig d'una capsa de bombons, fruit de la seva golafreria.
Altra informació : 7-10

McKee, David . Los Conquistadores Madrid : Kókinos, 2004 . 26

Resum : Hi havia un país amb un general, un exèrcit poderós, un gran canó i moltes ganes de conquerir nous països. Amb el temps el general va governar a pertot arreu menys... en un país molt i molt petit. Quan finalment va decidir ocupar-lo, els seus habitants no s'hi van resistir, sinó que van tractar els soldats com a invitats i amics.
Comentari : Una petita gran història per reflexionar sobre el poder, la guerra, la pau i sobre els seus efectes. El final del llibre ens fa pensar en qui han estat de veritat 'los conquistadores'
Altra informació : de 5 a 7 anys

Màrquez, Eduard ; Martí, Teresa [il] . L'Andreu i el mirall de les ganyotes Barcelona : Cruïlla, 2004 . (Vaixell de vapor. Sèrie blava. ). 60

Resum : A l'Andreu el que més li agrada és fer ganyotes davant del mirall. De bon matí mentre la seva mare li mana la pressa, ell s'entreté fent cares estranyes, com més lletges i difícils millor. Però un dia el seu reflex, l'Andreu del mirall, es cansa d'imitar-lo i pren pròpia iniciativa. Comença aquí una tensa baralla entre els dos Andreus fins que decideixen fer les paus i arribar a un acord.
Comentari : Una història imaginativa i amb molt sentit de l'humor.
Altra informació : de 6 a 8 anys

Smadja, Brigitte ; Tharrats, August [il] . Salvem en Saïd Barcelona : Baula, 2005 . (Ala Delta. ; núm. 16). 120

Resum : Quan en Saïd estudiava a l'escola, la professora es preocupava perquè tinguessin cura del material, estiguessin en silenci a l'aula...Però a l'institut els alumnes criden tant que és impossible sentir el professor i alguns nois grans formen part de bandes que amenacen i utilizen els més petits...
Comentari : Aquesta història esta narrada en forma de diari, amb frases entenedores i aclariments de paraules en forma de definició. Es desenvolupa en una ciutat dormitori als voltans de París, el protagonista comparteix els seus problemes amb el lector; el primer any a l'institut, etc. El llibre tracta problemàtiques actuals com la immigració, la integració social...
Altra informació : de 9 a 11 anys

Van Allsburg, Chris ; Van Allsburg, Chris [il] . L'exprés Polar Caracas : Ekaré, 2004 . 32

Resum : Un viatge fantàstic amb tren exprés, sota una suau nevada, porten el protagonista al reialme del Pare Noel, on, elegit pel capitost dels barbuts blancs, pot escollir i demanar el regal que vulgui.
Altra informació : de 7 a 9 anys

Ward, Helen . Les millors faules d'Isop Barcelona : Parramón, 2004 . (Llibres màgics. ). 60

Resum : Magnífic recull de dotze faules d'Isop, totes elles amb protagonistes animals. La tria ha estat feta per Helen Ward, qui també ha adaptat els textos i n'ha fet les il·lustracions.
Comentari : L'acurada adaptació del text i en especial els dibuixos a l'aquarel·la que il·lustren cada una de les faules i el joc tipogràfic, converteixen aquest llibre en una joia que no pot faltar a cap biblioteca.
Altra informació : de 7 a 9 anys

(↑) - Lectures juvenils

Somnis a la passarel.la Barcelona : Cruïlla, 2004 . 190

Resum : La Kiki està indignada perquè la Mona, que és nova a l'escola, fa anar de corcoll els nois. Tots li van al darrere com xaiets, i la Kiki dedideix posar-hi remei. Com s'ho farà? Quan li surt l'oportunitat de participar en una desfilada de modes, es pensa que ha trobat la solució.
Altra informació : De 9 a 14 anys

Steer, Dougald ; Anstey, Carolina [il] . T'estimo rateta Barcelona : Alfaguara, 2005 . 19

Resum : Un dia la Rateta va preguntar a la seva àvia -què és estimar?. L'àvia se la va endur a passejar i li va mostrar diferents situacions en les que els grans tenen cura dels petits. La rateta se n'adona que ajuntant-les totes ha trobar què és estimar!
Comentari : Història tendra i emotiva pels més menuts de la casa.
Altra informació : de 3 a 6 anys

Arbat, Carles . Volem que tornin les vaques boges! València : Diálogo infantil, 2004 . (Llibres molt il.lustrats. ). 32

Resum : 'La Vaca-boja sempre duia mitges de color vermell, un cor tatuat al pit i li agradava anar amb monocicle. La Vaca-ruca era maldestra, despistada i cada vegada que es posava botes de muntanya sortia volant cel amunt...'
Comentari : Història molt original i divertida sobre les famoses vaques boges. Per a ser llegit entre pares i fills.
Altra informació : de 5 a 8 anys

Base, Graeme . Tambors màgics Barcelona : Joventut, 2004 . 38

Resum : En Ngiri Mdgo és el facoquer més petit de tot l'Àfrica. D'ell se'n riuen tant els altres animals de la jungla com els propis companys facoquers, que alhora envegen la bellesa dels primers. En Ngiri té l'oportunitat d'acomplir el seu desig de ser més bell mitjançant uns tambors màgics que li dóna la vella Nyumbu, tot advertint-li que els desitjos no sempre s'acompleixen com un espera. Efectivament el canvi desitjat no es produeix en ell, com esperava, sinó en els demés animals de la jungla que acaben enfrontats entre ells. Finalment tot torna al seu lloc amb la diferència que ara tothom s'acceptarà a si mateix i als altres.
Comentari : La història ens mostra el valor de la diversitat i la importància d'apreciar les qualitats de cadascú. També és un llibre joc en la que els nens poden cercar a cada pàgina diferents elements proposats per l'autor.
Altra informació : A partir de 5 anys

Bridges, Shirin Yin ; Blackall, Sophie [il] . El Deseo de Ruby Barcelona : Serres, 2005 . 27

Resum : Ruby és una nena xinesa que creix en una familia on es privilegia els nens davant les nenes. El desig de la Ruby és anar a la Universitat i sap que ho té difícil pel fet de ser una noia. La seva família creu que les noies han d'aprendre preferentment a fer les feines pròpies de la casa. Ella no se'n resigna i treu hores d'allà on pot per treure profit de les classes del seu mestre, tot compaginant-t'ho amb les tasques assignades de la llar. Un dia, quan és gran, el seu esforç és premiat i els seu avi l'envia a una Universitat on l'han acceptada.
Comentari : Història de superació, esforç personal i de lluita davant l'adversitat a l'haver nascut en una societat i en una època on la dona no tenia, per natura, les mateixes oportunitats que els homes. Està inspirada en la vida de l'àvia de l'autora.
Altra informació : A partir de 7 anys.

Brennan, Herbie . El portal de los elfos Barcelona : Salamandra, 2005 . 317

Resum : Henry treballa al jardí del vell (i una mica grillat) senyor Fogarty quan de sobte coneix a un noi com ell que diu que és en Pyrgus Malvae, príncep del regne dels elfs que ha fugit de la seva terra per què algú el vol matar. Amb l'ajuda del vell Fogarty, que no està tan grillat com semblava, els dos nois hauran de crear un portal que permeti a Pyrgus tornar al seu regne, amenaçat pels terribles elfs de la nit i els dimonis del príncep Beleth.
Comentari : Increíble història d'aventures i suspens que barreja mitologia, fantasia i ciència. Dinàmic i amè, amb personatges treballats i creibles, és un llibre que enganxa des de la primera plana i et manté en suspens fins l'última!
Altra informació : de 12 a 14 anys

Burgas, Àngel . M.A.X. Barcelona : La Galera, 2003 . (El Corsari. ; núm. 63). 221

Resum : És l'any 2054 quan dos adolescents, l'Aleix i en Max, es dediquen a connectar-se al M.A.X. un joc virtual d'ordinador que els transporta per aventures policíaques i d'intriga, en l'espai i el temps que trien. Convertits ens investigadors privats, viatgen a l'Empordà de l'any 2000 i han de resoldre el cas d'uns avis desapareguts. Però el M.A.X. crea addicció...
Comentari : Premi Joaquim Ruyra 2003. Història de ciència-ficció molt original i entretinguda. Es tracta d'una història totalment creïble i amb la que els lectors es poden arribar a identificar. La barreja entre la realitat i la ficció fa que la història enganxi des del principi fins al final.
Altra informació : de 12 a 14 anys

Chamberlin, Mary ; Chamberlin, Rich ; Cairns, Julia [il] . Les creps de Mama Panya Barcelona : Intermón Oxfam, 2005 . 39

Resum : Mama Panya vol fer creps per a sopar, però l'Adika, el seu fill va convidant a tots els seus amics. Mama Panya no sap com s'ho farà per fer creps per a tothom amb tant poca farina com té. El seu fill li va dient que no s'amoïni que estiraran la farina. Finalment arriben tots els convidats, però no ho fan amb les mans buides, tots porten ingredients amb què fer les creps.
Comentari : Conte africà que ens ensnya que encara que no tinguem molt per donar, si ho oferim, segurament obtindrem sempre alguna cosa a canvi. També trobem informació de com és la vida rural a Kenya complementat amb un mapa, la descripció d'alguns animals, un vocabulari de Kisuahili i fins i tot, una recepta per a fer creps.
Altra informació : a partir de 7 anys.

Collins, Suzanne . Gregor, la profecía de la Destrucción Barcelona : Alfaguara, 2005 . (Alfaguara juvenil. ). 285

Resum : Gregor torna a casa després de la seva aventura a les Terres Baixes (Gregor, la profecía del Gris), disposat a no tornar-hi. Però quan la Boots desapareix i tots els indicis apunten a les Terres Baixes, Gregor haurà de tornar i buscar la seva germana. Com l'altre vegada s'haurà d'enfrontar a una perillosa aventura, fer nous amics i lluitar amb retrobats enemics.
Comentari : Increible, genial, màgic i divertit. Allò que diuen de les segones parts en aquest cas no té gens de raó, perquè té la mateixa qualitat que l'anterior 'Gregor, la profecía del Gris'. Estic desitjant que arribi la tercera part!
Altra informació : d'11 a 14 anys

Cushman, Karen . Rodzina Barcelona : Entrelibros, 2004 . 223

Resum : Rodzina és una nena d'origen polac, corpulenta, distant i bastant madura que s'ha quedat orfre. Amb la resta de nens de l'orfanat ha de viatjar en tren des de la costa est d'Amèrica a l'oest per trobar famílies que els vulguin adoptar. Però Rodzina no ho té gaire clar: Qui vol a una nena com ella? A més ni vol ni necessita una nova família, ella ja té 12 anys i és prou gran (en tots els sentits) per cuidar-se sola! ...però i si la Rodzina estigués equivocada?
Comentari : Basat en fets històrics, aquesta història narra en primera persona el viatge de la Rodzina per trobar una nova família. És una història tendra, entranyable i amb moments d'humor. Es llegeix ràpidament gràcies al llenguatge clar i els diàlegs dels personatges. A destacar els pensaments i raonaments de la Rodzina.
Altra informació : de 12 a 14 anys

Delaney, Joseph . El aprendiz del Espectro Barcelona : Roca, 2005 . 221

Resum : Thomas Ward té tretze anys, és el setè fill d'un setè fill i viu feliç a la granja amb la seva família. Tot canvia quan l'Espectre, un home que lluita contra bruixes, fantasmes i altres coses pitjors, el contracta com aprenent. En Thomas descubrirà que ser un aprenent de l'Espectre és difícil i perillòs, sobretot si no escolta els consells del seu mestre, com no fiar-se mai de les nenes amb sabates de punta. Però en Thomas coneix l'Alice, una nena que porta sabates de punta i li demana que alliberi a una terrorífica bruixa. A partir de llavors les coses es compliquen de valent per en Thomas.
Comentari : Terrorífic i divertit, ple de misteri, intriga i aventura, aquest llibre és tot un descubriment! Es llegeix d'una tirada, el que és una sort, per què una vegada has començat a llegir-lo no pots deixar-lo!
Altra informació : de 12 a 15 anys

Delaunay, Jacqueline . Kodiak Barcelona : Corimbo, 2005 . 29

Resum : En Kodiac és una cria d'ós que aprendrà al costat de la seva mare tot el que li cal conéixer per a quan arribi l'hora d'independitzar-se. Quan aquesta arriba, serà el moment més dur de la seva vida, encara que, un cop superat descobrirà el plaer de la vida solitària.
Comentari : És un conte que s'enten practicament mitjançant les il·lustracions. D'aquí el poc text que tot sovint és merament descriptiu. Com a complement trobem una breu descripció dels ossos Kodiac, els quals viuen a Alaska.
Altra informació : A partir de 5 anys.

Duprau, Jeanne . La ciudad de la oscuridad Barcelona : Roca, 2005 . (Sopa de llibres. ). 23

Resum : Lina y Doon tenen tretze anys i viuen a Las Ascuas, una ciutat subterrania que està envoltada de les Regions Desconegudes, sempre a les fosques. La ciutat va ser construida fa 250 anys pels Constructors i que van proveir-la de tot el necessari per viure, tot i que en els darrers anys escaseja el menjar i el generador central que fa funcionar tot també comença a fallar. Quan la Lina troba un paper descolorit que diu 'Instruccions per sortir', ella i el Doon investigaran per trobar una sortida a tots els problemes de la ciutat, tot i que alguns alts càrrecs ho intentin impedir.
Comentari : És un llibre ple d'emoció, misteri i aventura. Original, creatiu, molt ben estructurat, amb un final increible que et fa desitjar que arribi una segona part. El recomano a tots aquells que els hi agradi la ciencia ficció. I als que no, també!
Altra informació : de 13 a 15 anys

Gardiner, Lindsey [il] . Àvia te'n recordes? Barcelona : Beascoa, 2004 . 28

Resum : La Mariona veu amb dessolació com la seva àvia va perdent la memòria fins arribar a no recordar-se de que ella és la seva néta. De primer se li fa una mica difícil acceptar-ho, però un bon dia compren que ella la pot ajudar sent la seva memòria.
Comentari : Es relata amb tendresa i sensibilitat l'evolució de l'Alzheimer en una persona gran i com pot ser viscut aquest procés per un infant. És un bon conte per a fer una lectura compartida amb un adult.
Altra informació : a partir de 6 anys.

Larrea, Miguel . Les Aventures de Kip Parvati Barcelona : La Galera, 2005 . 455

Resum : En Kip parvati és un noi d'uns 10 anys que es dedica a pescar amb el seu oncle per tal de dur diners a casa. Però el seu somni és convertir-se en capità de vaixell, i això és el que l'endinsa en un seguit d'aventures, amb la finalitat de trobar la preuada i tant anomenada Lluna Rosa, la perla més buscada de tots els oceans.
Comentari : És la novel·la d'aventures per excel·lència de la literatura juvenil. Comparable a l'Illa del Tresor, les aventures del protagonista fan que no es pugui deixar de llegir aquesta obra. Molt ben estructurada i un fil argumental que fa que enganxi des del primer moment.
Altra informació : de12 a 14 anys

Mlynowski, Sarah . Escobas y bikinis Barcelona : Salamandra, 2005 . 252

Resum : Quan la Rachel descobreix que la seva germana petita Miri té poders màgics i que la seva mare és una bruixa, tot i que s'enfada perquè ella no en té de poders, de seguida veu les múltiples possibilitats. Gràcies a la Miri aconseguirà ser popular a l'institut, que la convidin a festes, ballar com una professional, i, el més important, fer desaparèixer la seva futura madrastra i que els seus pares tornin a estar junts. Però la Rachel no sap que amb la màgia no es juga i que està apunt de crear mil i un embolics!
Comentari : Les ganes de la Rachel de canviar tot allò que no li agrada de la seva vida la fan convencer la seva germana de fer servir els poder màgics, creant divertidíssimes situacions, embolics i grans ficades de pota. Amb un llenguatge clar i directe, el llibre enganxa des de la primera plana i es llegeix d'una tirada. M'encantaria una segona part!!
Altra informació : de 13 a 15 anys

Napoli, Donna Jo . Hacia el norte Barcelona : Destino, 2005 . (La Isla del tiempo. ). 277

Resum : Alvin viu amb la seva mare a Washinton D.C., i segons ell, mai li deixa fer res per què és perillòs i és massa petit. Però als seus dotze anys Alvin demostrarà tant a la seva mare com als seus companys de classe i també a ell mateix que és més valent i decidit del que sembla. Ell sol emprenarà un perillós viatge fins arribar a l'Àrtic, sense equipatge ni diners, descobrint en l'excitant trajecte la seva capacitat i el poder de l'amistat.
Comentari : És un llibre que parla de la superació personal d'un noi de 12 anys, de la seva capacitat d'adaptació, de la cultura inuit i de la vida a l'Àrtic, tot narrat des del punt de vista realista però innocent de l'Alvin, d'una manera amena i directa i amb un estil de narració que enganxa des del primer capítol.
Altra informació : de 12 a 15 anys

Navarro Durán, Rosa ; Rovira, Francesc [il] . Tirant lo Blanc explicat als infants Barcelona : Edebé, 2005 . (Clàssics explicats als infants. ). 197

Resum : Adaptació del clàssic de la literatura catalana per a nois i noies.
Comentari : Molt bona adaptació del text amb ajuda de bones il·lustracions que fan el text més amè i entretingut.
Altra informació : de 8 a 12 anys

Paolini Christopher, . Eragon Barcelona : Roca, 2005 . 648

Resum : Els genets de drac s'han extingit o han passat a formar part de l'exercit del malvat rei Galbatorix. Quan Eragon es troba una pedra preciosa en mig del bosc no s'espera que això li canviï la vida i el destí del regne de Alagaësia. Malgrat tot una nit la gemma es trenca i el que surt d'ella el portarà a un viatge que el convertirà en un heroi.
Comentari : És una novel·la fantàstica. La descripció de l'autor fa que el lector es submergeixi profundament en l'aventura i es senti part d'aquest món màgic. Ha sortit ja la segona part de la trilogia: 'Eldest', on l'Eragon continua les seves aventures amb la seva dragona Saphira.
Altra informació : a partir de 12 anys

Paver, Michelle . Hermano Lobo Barcelona : Salamandra, 2005 . 222

Resum : És l'època prehistòrica i en Torak és un nen que viu amb el seu pare al bosc, allunyat de totes les tribus. Un dia el seu pare és mort per un ós gegant que el comença a perseguir. En Torak haurà d'anar cap a la Muntanya de l'Esperit del Mon si vol sobreviure. Amb la companyia i ajuda de la Renn i d'un llobatò viuran excitants i perilloses aventures que posaran a prova els seu valor, la seva intel·ligència i la seva amistat.
Comentari : Fantàstica novel·la d'aventures ambientada en la Prehistòria. Plena d'acció, de sorpreses, d'emoció, de misteri i d'animals extraordinaris. Enganxa des de la primera plana!!
Altra informació : d'11 a 13 anys

Rodari, Gianni ; Sanna, Alessandro [il] . Confundiendo historias (Libros para soñar. ). [34]

Resum : Hi havia una vegada una nena que s'anomenava caputxeta groga... Algú està explicant el conte de la caputxeta, però és fa algun que altre embolic...La nena que l'escolta ha de corregir-lo constantment; ella coneix el conte i no accepta confusions de tal mena.
Comentari : Un altre relat sorprenent de Gianni Rodari, jugant a embolicar un conte clàssic perquè sigui el nen qui acabi explicant-lo. Un àlbum molt divertit.
Altra informació : de 4 a 6 anys

Sage, Angie . Septimus Barcelona : Montena, 2005 . (Serie infinita. ). 489

Resum : Una nena és rescada d'una mort segura. Un nadó, destinat a tenir poders sobrenaturals. I Marcia, la maga extraordinaria, abandona precipitadament el castell... Els Heap tindran una visita que els farà enfrontar-se al pitjor dels seus malsons i a la més trepidant aventura.
Comentari : És un llibre d'aventures amb personatges fantàstics, encanteris i molta màgia. Els protagonistes són nens de deu anys, amb els que els lectors es poden sentir identificats.
Altra informació : a partir de 12 anys

Spinelli, Jerry . Misha Barcelona : Entrelibros, 2004 . 223

Resum : Misha és un nen que no té casa, ni familia, ni records ni, fins fa poc, nom. És l'any 1940 i viu als carrers del gueto de Varsovia, robant per menjar i esquivant els soldats alemanys. Misha intentarà sobreviure a les privacions, als soldats, al fred i a les deportacions, mentres intenta ajudar a sobreviure a les persones que conformen la seva familia adoptiva, amb tendresa, astucia, esperança i molta innocència.
Comentari : És un dels millors relats sobre el domini naci, els guetos i les deportacions que he llegit, tot des dels ulls d'un nen que no comprén què passa ni perquè els soldats -els Botes- tracten així a la gent. És un relat molt dur, adreçat a nois/es mentalment madurs i vulguin llegir un relat cru i sense edulcorar d'aquesta situació de la Segona Guerra Mundial.
Altra informació : de 15 a 17 anys

Torrent, Josep . Ibrahim Barcelona : Barcanova, 2005 . (Antaviana Jove. ; núm. 62). 173

Resum : L'Ibrahim forma part d'una banda de delinqüents i no va gaire bé a l'institut. Quan comença a relacionar-se amb la Gemma, però, inicia una nova vida plena de noves coses que desconeixia i s'integra en una colla de castellers. Mentrestant, però, la policia investiga un seguit de robatoris i altres delictes que han comès la seva colla. Serà molt dur trencar radicalment amb el passat? Ho vol realment l'Ibrahim?
Comentari : Història de relacions humanes i de reinserció social que fa pensar en els problemes que es poden trobar aquests joves en la nostra societat. Molt ben escrit i molt amè.
Altra informació : de 12 a 14 anys

(↑) - Vull aprendre!

A la cuina amb les tres bessones Barcelona : Cadí/Cromosoma, 2004 . 47

Resum : Llibre que amb l'ajut de les Tres Bessones i la Bruixa Avorrida, ensenya als nens i nenes a conèixer els diferents estris que s'utilitzen a la cuina, a saber el què es pot trobar al mercat segons l'època de l'any i a tenir un bon comportament a taula, tot això a més d'unes delicioses receptes.
Altra informació : de 5 a 7 anys

Espacio Girona : Fleurus - Panini, 2004 . (Gran enciclopedia Fleurus. ). 335

Resum : Ajuda a comprendre els fenómens celestes, penetrar en els secrets de l'univers, descobrir cohets i estacions espacials...
Altra informació : a partir de 9 anys

I ara què ve? Barcelona : La Galera, 2005 . 16

Resum : Llibre que fa un recorregut a través del calendari, per les diferents festes de l'any, a Catalunya: la Castanyada, Santa Llúcia, Nadal, Els Sants Innocents, l'home dels nassos, Reis, el Carnestoltes, Sant Josep, Quaresma, Diumenge de Rams, Pasqua, Sant Jordi...tot explicat de forma breu i adaptat per als nens i nenes.
Altra informació : A partir de 7 anys

Arlon, Penelope . Enciclopedia de los pueblos del mundo Madrid : Espasa Calpe, 2005 . 304

Resum : Combina lo atractiu d'una col·lecció d'històries amb les virtuts educatives d'un llibre de referència. Centrat amb la vida diària, les costums, els idiomes i les religions dels pobles de tot el món, aquesta obra pretén senyalar les semblances entre tots ells i les extraordinàries tradicions que fan que cada cultura sigui única.
Altra informació : a partir de 9 anys

Arthus-Bertrand, Yann . Terra explicada als nens, la Barcelona : Lumen, 2005 . 77

Resum : Fotografies artístiques de diferents llocs de la terra, amb explicació del que representen i petit mapa de situació.
Altra informació : de 6 a 14 anys

Casas, Lola ; Arànega, Mercè [il] . Tu acabes els poemes Barcelona : Edebé, 2005 . 56

Resum : Recull de poemes inacabats als que els falta una paraula que cal endevinar a través de la rima i les il·lustracions.
Comentari : Poemes originals i divertits sobre coses de la vida quotidiana. Cal completar els poemes i endevinar les paraules a partir de la rima i de les il·lustracions.
Altra informació : de 6 a 10 anys

Asch, Frank ; Asch, Devin [il] . El ratolí del senyor Maxwell Barcelona : Joventut, 2004 . [32]

Resum : El Sr. Maxwell ha estat ascendit a la feina i, per celebrar-ho, decideix canviar el seu menú habitual en el restaurant on va a dinar. Avui s'atrevirà amb un plat sofisticat: ratolí viu i sa. Però hi ha ratolins i ratolins i, com sol passar, la cortesia i la bona educació fan que les coses siguin diferents. Què farà un senyor gat davant un ratolí d'exquisida educació?
Comentari : Un àlbum deliciós, en text i imatge, per degustar-lo i assaborir-lo. Ningú quedarà indiferent davant tanta elegància, ironia i astúcia; tot arrodonit amb molt sentit de l'humor.
Altra informació : totes les edats

Barbé-Julien, Colette . El poltre Barcelona : Combel, 2005 . (I tu, qui ets?. ). 23

Resum : Com neixen els poltres, com viuen, com s'alimenten, com creixen... Tot i més sobre el poltre i la seva manera de viure.
Comentari : Col·lecció de diversos llibres d'animals i altres, amb fotografies molt maques i molt esquemàtic. Llibres de coneixements molt pràctics per a nens i nenes ben petits sobre alguns animals molt comuns.
Altra informació : de 4 a 7 anys

Bargalló i Chaves, Eva . Atles bàsic d'història de l'art Barcelona : Parramón, 2005 . 96

Resum : Un altre volum de la llarga col·lecció d'atles bàsics de l'editorial Parramon.
Comentari : D'una manera resumida i molt visual ens dóna una visió dels punts clau de la història de l'art des de la prehistòria fins al segle XX. Dins de la mateixa col·lecció es poden trobar atles dedicats a: anatomia, tecnologia, biologia, geografia física, botànica, fòssils i minerals, matemàtiques, física i química, ecologia, fisiologia, religió, història universal, filosofia, exploracions i descobriments.
Altra informació : de 10 a 12 anys

Besora, Ramon ; Rovira, Francesc [il] . Aprèn l'abecdari amb el ratolí savi Barcelona : Edebé, 2006 . 55

Bull, Jane . El Llibre de les festes Barcelona : RBA, 2005 . 46

Resum : El llibre ens explica visualment com preparar una festa : des de com fer la invitació, fins l'àpat, les garlandes, etc.
Altra informació : de 7 a 9 anys

Pawagi, Manjusha ; Franson, Leanne [il] . La nena que odiava els llibres Barcelona : Joventut, 2004 . 24

Resum : Meena odiava llegir i odiava els contes. A casa seva tot, absolutament tot, estava ple de llibres i els seus pares només feien que regalar-n'hi més. Un dia, una torre de llibres amuntegats es va esfondrà i van volar pels aires princeses, girafes, porquets, fades, llops i conills. Meena va haver de llegir-se els llibres perquè els personatges poguessin retornar al seu lloc. Un cop tots eren al conte corresponent es va començar a sentir sola, però es va adonar que els llibres seguien escampats al seu voltant esperant-la. Els pares en tornar a casa van trobar la Meena asseguda al mig de l'habitació llegint un llibre.
Comentari : Una narració senzilla però efectiva que pot ajudar a la reflexió dels menuts respecte a les històries i aventures que s'amaguen dins els contes.
Altra informació : A partir de 7 anys.

Johnson Dodge, Abigail ; Gosney, Joy [il] . Con las manos en la masa Barcelona : Grijalbo, 2004 . 127

Resum : Llibre de cuina amb més de 30 dolces receptes, fàcils i divertides, especialment pensades per a fer amb nens.
Comentari : Es tracta d'un llibre de cuina original, amb fotografies molt il·lustratives de les receptes, amb consells i explicacions molt entenedores.
Altra informació : de 6 a 10 anys

Martí, Meritxell ; Gubianas, Valentí [il] . Saint-Exupéry Barcelona : Parramón, 2004 . (Em dic.... ). 63

Resum : Completa biografia adaptada per a infants
Comentari : Diferents autors i il·lustradors donen vida als personatges de la col·lecció: 'Em dic...' Les històries estan narrades en primera persona i com si fossin un conte, però això no minva la qualitat del seu contingut. Altres títols de la col·lecció: Jules Verne, Marco Polo, Leonardo da Vinci, Albert Einstein, Alexandre el Gran, Gandhi, Vincent van Gogh, Charles Chaplin, Cleòpatra, Marie Curie, Miguel de Cervantes, Mozart, Picasso, Shakespeare, Teresa de Calcuta...
Altra informació : de 9 a 12 anys

Lédu, Stéphanie . Petita enciclopèdia dels animals Barcelona : Cruïlla, 2005 . 123

Resum : Enciclopèdia d'animals classificats segons el medi on viuen.
Comentari : Més de 150 animals descrits i explicats a través de fotografies molt maques i un text molt entenedor.
Altra informació : de 5 a 9 anys

Ray, Jane . Adam i Eva i el Jardí de l'Edén Barcelona : Blume, 2004 . 30

Resum : 'Al principi, la Terra era un lloc sec i polsós, on no podia viure ningú ni podia créixer res. Aleshores Déu la va cobrir amb una boira que va amarar tot el sòl i, amb les seves mans enormes, va formar el primer home amb el fang de la terra acabada de mullar...'
Comentari : Un altre llibre de Jane Ray en el qual amb una gran sensibilitat ens introdueix en el coneixement de les narracions bíbliques basades en el Gènesi. En aquest cas es tracta d'Adam i Eva, mentre que el 2002 l'editorial Montena li havia editat 'Així va començar el món'
Altra informació : de 6 a 8 anys

Roberts, David . Ecs! Has estat tu, Marià? Barcelona : RBA, 2005 . 24

Resum : A en Marià li agrada tirar-se pets. Quan ho fa, la seva mare el renya, el seu pare se n'avergonyeix, la seva àvia s'enfada i la seva germana s'enrabia. Però tots tenen un secret i en Marià el sap!
Altra informació : de 3 a 6 anys

Robertson, Matthew . Insectes i aranyes Barcelona : RBA, 2005 . (Els exploradors de National Geographic. ). 64

Resum : ¿Com es pot saber si una bestiola és inofensiva o si es tracta d'una plaga? ¿En què es diferencia una xinxa d'altres insectes? ¿I les areanyes? ¿Són insectes?.
Altra informació : a partir de 7 anys

Sloan, Christopher . La història de l'origen de l'home Barcelona : RBA, 2005 . 79

Resum : Embarca't en un viatge científic per la pehistòria human i coneix el nostre primer avantpassat que va caminar dret. Segueix el desenvolupament de les diverses espècies de prehumans que anaven adopatant tècniques complexes de creació d'eines, es van escampar pel món i viure en zones diferents. Descobreix com els neandertals van ser creadors d'obres d'art i enteraven els seus difunts. I observa com va sorgir la nostra espècie, l'Homo sapiens.
Comentari : Llibre ben documentat, actual, revisat per un grup de paleonantropòlegs de prestigi i il·lustrat amb dibuixos i fotografies colpidors. Ben redactat, clar i amè.
Altra informació : de 12 a 15 anys

Valverde, Mikel . El secret de Mozart Barcelona : Alfaguara, 2006 . 39

Williams, Brian . 11 de setiembre de 2001: Ataque a las Torres Gemelas León : Everest, 2004 . (Fechas para la historia. ). 47

Resum : La col.lecció 'Fechas para la historia' és una col·lecció de llibres sobre la història, basats en dates clau: l'atac a les Torres Bessones, la Bomba d'Hiroshima, la caiguda del Mur de Berlín, etc.
Comentari : La història de les dates clau explicada molt breument i de manera molt entenedora, amb imatges i molts aclariments. Altres títols: 6 de agosto de 1945: la bomba de Hiroshima; 21 de julio de 1969: el hombre llega a la luna; 12 de octubre de 1492: Colón llega a América; 11 de noviembre de 1918: Primera Guerra Mundial, etc.
Altra informació : de 9 a 12 anys

Wojtowycz, David . Pala Barcelona : Beascoa, 2004 . (Rodetes. ). 10

Resum : El conte ens explica les tasques que realitza Pala, una excavadora encantada amb el seu ofici.
Altra informació : de 0 a 3 anys

(↑) - Altres

Banqueri, Eduardo . El Temps Barcelona : Parramón, 2005 . (Guies de camp. ). 32

Resum : Estudi i anàlisi de la meteorologia a través de la teoria i la pràctica.
Comentari : Llibre de coneixements molt pràctic i explicatiu. Il·lustracions i fotografies molt maques. Experiments molt fàcils de realitzar.
Altra informació : de 4 a 8 anys

Pradas, Núria ; Bauer, Miriam [il] . Curs per a joves detectius Barcelona : La Galera, 2005 . (Oficis màgics. ; núm. 1). 62

Resum : En Pau, la Blanca, en Dani i la Clàudia són els protagonistes d'aquesta col·lecció d'oficis màgics que ha iniciat La Galera. En aquesta ocasió tots es proposen aprendre unes quantes coses per a ser bons detectius: eines bàsiques, vesturari, pistes, interrogatoris... Gràcies a les indicacions del súper expert detectiu Marcus Lupa tota la colla podran aprendre i també practicar per a dectectius amb alguns casos de robatori.
Altra informació : 6-9

Freedman, Claire ; Chapman, Jane [il] . I sortí volant! Barcelona : Beascoa, 2004 . 24

Resum : La petita Rita està tafanejant pel riu quan PUF! El vent s'enduu una de les seves esponjoses plomes! - Detingueu aquella ploma! - crida, corrent al seu darrere. Però la ploma se'n va volant més i més lluny. La recuperarà la Rita alguna vegada?
Comentari : Es tracta d'un llibre per veure i tocar. Aquest, ens ensenya que a la vida hi ha moments de canvis que poden provocar la pèrdua de coses preuades, amb una història que els més menuts sempre recordaran.
Altra informació : de 5 a 6 anys

Comas i Coma, Oriol . El Món en jocs: més de 100 jocs indispensables Barcelona : RBA, 2005 . 264

Resum : Recull de jocs de taula de tot el món
Comentari : Dividit en tres parts: els 'grans' jocs, els jocs de taula des de l'antiguitat fins al s. XIX i els jocs dels segles XX i XXI; aquest llibre conté més de 100 fitxes de jocs de taula, en les que descriu els jugadors, la seva edat, la durada del joc, els materials necessaris, la manera de fabricar-lo, la dificultat del joc i el seu funcionament. Tota aquesta informació es veu complementada amb una extensa relació d'adreces d'internet on es poden comprar aquests jocs o jugar-hi en línia.
Altra informació : de 8 a 16 anys

Comotto, Agustín . Los viajes del abuelo Zaragoza : Edelvives, 2004 . 32

Resum : Què hi haurà dins el cofre que l'avi guarda sota el llit? Davant la curiositat de Jorge, el seu avi l'obrirà, i li ensenyarà les llavors que ha recollit en els seus viatges. Les històries, com les llavors, han viatjat sempre per tot el món. Si els donem calor, ens acompanyen, guarden els nostres somnis i creixen fins arribar al cel.
Comentari : El conte ens porta a diferents llocs del món tot utilitzant un objecte tan original com és la llavor de qualsevol planta. És un repàs entretingut per històies de diferents països amb l'ajuda d'unes il·lustracions realistes i adequades a cada moment.
Altra informació : de 7 a 9 anys

Cousins, Lucy . La Maisy va a la biblioteca Barcelona : Serres, 2006 . 26

Resum : A la Maisy la biblioteca li sembla el lloc ideal per llegir el seu llibre sobre peixos. Però, quantes distraccions per agafar un llibre en préstec! La visita de la Maisy a la biblioteca esdevé tota una aventura...
Altra informació : de 0 a 3 anys

Molina, Tomàs ; El Persas, [il] . Contes de l'Univers Barcelona : La Galera, 2005 . 37

Resum : Perquè la Terra és rodona? Quin ha estat l'origen de l'Univers? Has vist mai estrelles fugaces? El famós home del temps, en Tomàs Molina, ens explicarà d'una forma amena i entenedora molts dels enigmes de l'Univers.
Comentari : Aquests contes ens expliquen fets reals de manera senzilla i divertida. Però, perquè no hi hagi cap malentès ni interpretacions equivocades, al costat de cada història hi ha un espai amb una explicació científica senzilla d'allò que en el relat és pura fantasia. Per tant ens trobem davant un llibre que arriba als més menuts a partir de contes i dibuixos entenedors.
Altra informació : a partir de 6 anys

Ihimaera, Witi . La leyenda de las ballenas Barcelona : Juventud, 2004 . 175

Resum : Els maoris de Whangara afirmen que el seu antepassat Paikea va arribar a terra a lloms d'una balena. Des de llavors, els descendents de Paikea han governat la tribu sense oblidar-ho. 'La leyenda de las ballenas' és la història de l'últim descendent, la Kahu, una nena que per cumplir el seu destí s'enfronta a una cultura dominada pels homes i a la intransigència del seu avi que no accepta que una dona pugui liderar la tribu.
Comentari : És la lluita de la Kahu, que l'únic que vol és que el seu avi l'estimi tant com ella l'estima a ell. Com a marc de la història, les tradicions d'una cultura milenària que lluita per adaptar-se al món actual, la llegendària història de Paikea i l'amor d'una nena per la seva gent. És una història preciosa, tendra, amb moments d'humor, d'aventura i de tristesa. Molt ben escrita, amb uns personatges ben definits i inolvidables, i tracta una cultura que rarament s'ha escrit sobre ella.
Altra informació : d'11 a 13 anys

Istvansch, ; Istvansch, [il] . El ratolí més famós Barcelona : Albur, 2005 . (Libros del zorro rojo. ). 24

Resum : El ratolí més famós és un àlbum sobre les llebres i altres misteris amagats en els llibres.
Altra informació : de 7 a 9 anys

Jonniaux, Isabelle . El meu primer mundemots Barcelona : Combel, 2004 . 119

Resum : Llibre d'imatges per als més petits
Comentari : 'El meu primer mundemots' i també 'Mundemots' són dos llibres ideals per desenvolupar el sentit de la observació i adquirir vocabulari tot descobrint colors, formes, tamanys i textures en el primer llibre i els diferents espais i situacions que conformen l'entorn dels infants en el segon.
Altra informació : de 2 a 5 anys

Rovira, Francesc [il] . M'han canviat l'avi! Barcelona : La Galera, 2005 . 22

Resum : El llibre tracta la història d'un nen que un dia descobreix que el seu avi ja no és el mateix que era abans. Algú l'hi ha canviat. Ara és un senyor que s'assembla molt al seu avi però no actua com ell. Qui és aquest senyor? Què se n'ha fet, de l'avi de debò? El nen guarda el seu descobriment com un secret que només coneix,la Mar,la seva millor amiga.
Altra informació : de 5 a 7 anys

Weninger, Brigitte ; Tharlet, EVe [il] . Un niño es un niño Barcelona : Vicens Vives, 2005 . 26

Resum : Quan el pare i la mare Granota desapareixen, les seves petites granotetes es queden soles. Als seus amics del bosc els agradaria ajudar-les però no saben com. Llavors apareix la mare Ratolí amb els seus fills i decideix adoptar a les granotes, perquè, segons ella: 'un nen sempre és un nen, i tots els nens necessiten el mateix: un lloc per viure i jugar, bons aliments i algú que els estimi'.
Altra informació : de 3 a 6 anys

Wormell, Chris . Dues granotes Barcelona : Joventut, 2004 . [30]

Resum : Què fa una granota al mig de l'estany amb un pal? Extremadament previsora el porta per protegir-se d'un perill, de l'atac d'un gos. La seva companya se'n riu de la seva por. Pensa que és absurd patir per un gos, les seves amenaces reals són ben diferents. Però la realitat és juganera i sempre ens regala sorpreses.
Comentari : Un àlbum ple de sentit de l'humor, amb diàlegs molt divertits i situacions sorprenents que faran riure els lectors.
Altra informació : de 5 a 7 anys
Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

« Pàgina anterior

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal
Youtube
Face
Twit
Insta