Guies de lectura » CLER (Club de Lectures Recomanables)

Tornar enrera | Versió per imprimir

Nadal 2016

Portada_guia_nadal_bona

Guia de literatura infantil i juvenil. Proposta de la lectura des de les biblioteques públiques de les comarques gironines. La portada de la guia és de Pau Homs. http://instagram.com/pauhomsmasanas/

Índex

(↑) - Llegir sense saber-ne

Carle, Eric . Papá, por favor, consígueme la luna Madrid : Kókinos, 2016 . 28 p.

Comentari : una història senzilla i molt efectiva amb magnífiques il·lustracions. La Mònica té el desig de jugar amb la lluna, així que demana al seu pare que la hi baixi. Però la lluna és molt gran, com ho farà el pare per complir el desig de la seva filla? És un conte molt bonic amb desplegables per iniciar els infants en el món de l’astronomia ensenyant-los les diferents fases de la lluna.
Altra informació : recomanable a partir de 0 anys.

Dexet, Hector . És un jardí... Barcelona : Patio, 2016 . 36 p.

Resum : llibre per jugar i despertar la curiositat dels més petits, ple de sorpreses que ens ajuden a descobrir quins animalons s'amaguen en el jardí.
Altra informació : recomanable a partir de 0 anys.

Jadoul, Émile . Fora d'aquí, mosca! Barcelona : Baula, 2016 . 6 p.

Comentari : en aquest conte, editat en cartoné, acompanyarem una mosca viatjant d'un lloc a l'altre per fer nous amics. En principi sembla que no és gaire benvinguda, però més endavant descobrirem que té més amics del que es pensa... A cada solapa l'infant podrà manipular diferents tactes i endinsar-se de mica en mica en aquesta història senzilla i entranyable. Aquest conte forma part d’una col·lecció amb la qual Émile Jadoul presenta pàgines divertides que faran les delícies dels més petits.
Altra informació : recomanable a partir de 0 anys.

Poitier, Anton ; Touliatou, Sophia [il] . El gran circ dels contraris Barcelona : Brúixola, 2016 . 14 p.

Comentari : un llibre ambientat en el món del circ per aprendre i descobrir els contraris. Hi trobareu solapes, desplegables tridimensionals... i moltes altres sorpreses que us divertiran d'allò més. Un llibre molt entretingut en què els més petits de la casa podran passar una estona divertida, agradable i podran conèixer i entrar en el sempre meravellós món del circ.
Altra informació : recomanable a partir de 0 anys.

(↑) - Aprenc a llegir

Hall, Kirsten . El meu amic Llibre Barcelona : Blackie Little Books, 2016 . 39 p.

Comentari : hi havia una vegada un llibre que desitjava ser llegit, cada dia tenia l’esperança que algun nen o nena el descobrís i se l’emportés a casa per ser cuidat i llegit una i una altra vegada. Finalment un dia va passar el que somniava però no tot va ser tan bonic com ell es pensava... Un conte per als qui s’estimen el llibres!
Altra informació : recomanable a partir de 3 anys.

Mantchev, Lisa . Prohibida l'entrada als elefants Barcelona : Blume, 2016 . Setembre, 2016. 32 p.

Comentari : tenir un elefantet com a mascota és molt divertit i té coses bones, però no és com tenir un gos o un gat. Conviure i estimar éssers diferents pot estar mal vist, però els amics s'han d'ajudar i buscar recursos per superar les adversitats. És una història dolça sobre l'amistat i l'alegria de tenir una mascota.
Altra informació : recomanable a partir de 3 anys.

Sandoval Rey, Antonio ; Urberuaga, Emilio [il] . L'arbre de l'escola Barcelona : Kalandraka, 2016 . 32 p.

Comentari : L’arbre de l’escola ens narra la relació entre un nen i un arbre petit i escanyolit que hi ha al pati de l’escola i que va creixent gràcies a l’amor i afecte que rep d’ell i més endavant dels altres nens i nenes. La història torna a començar quan l’arbre es fa gran i li neix una llavor. El conte és un elogi al medi ambient i dóna un missatge clar: si estimem i cuidem la natura, aquesta també ens fa regals bonics i preuats. Les il·lustracions d’Emilio Urberuaga acompanyen amb delicadesa el text, són expressives i desprenen molta tendresa.
Altra informació : recomanable a partir de 4 anys.

(↑) - Ja sé llegir!

Velthuijs, Max ; Camps Gaset, Montserrat [trl] . El drac vermell Barcelona : Libros del zorro rojo, 2016 . 40 p

Comentari : us presentem amb goig la reedició d'un clàssic indispensable de la literatura infantil, tant per la bellesa de les seves il·lustracions com pel valor simbòlic de la història que tracta amb originalitat i frescor: la tolerància, el respecte, la no-discriminació, la presa de decisions en col·lectivitat i, fins i tot, les energies renovables. El drac vermell, escrit i il·lustrat el 1973 per Max Velthuijs que el feu mereixedor del premi Pinzell d'Or de l'Acadèmia de Belles Arts d'Holanda, s'ha convertit en un dels millors llibres de referència a favor de la convivència i el respecte.
Altra informació : recomanable a partir de 6 anys.

Gough, Julian ; Field, Jim [il] . Óssa i conill Barcelona : Baula, 2016 . 92 p.

Comentari : l’Óssa s'ha despertat abans de la hivernació per la visita inesperada d'un lladre que li pispa tot el menjar. Així que es desvetlla, i en veure que a fora tot és nevat, decideix sortir a fer un ninot de neu. Quan l’està fent coneix un conill saberut i una mica impertinent (que és el que li ha robat tot el menjar que tenia per passar l'hivern), que intentarà fer un ninot millor que el seu tot donant-li lliçons de física. En mig de tot això, apareix un llop que es vol cruspir el conill... Què passarà? Una divertida història sobre l’amistat, la gravetat i sobre les estranyes cabòries d'aquest conill peculiar i les seves caques.
Altra informació : recomanable a partir de 6 anys.

Juanmiquel, Maria Àngels ; Parreño Sempere, Fran [il] . Un pit-roig a la motxilla Barcelona : Animallibres, 2016 . (Formiga groga. ). 113 p.

Comentari : aquesta és la història d’un bosc que es queda brut, sol i descuidat. Els seus protagonistes, els animals que hi habiten, buscaran desesperadament trobar-hi una solució, i tindran la gran sort de topar amb un parell de germans amb prou sensibilitat per saber escoltar, donar un cop de mà i retornar al bosc la vida que es mereix.
Altra informació : recomanable a partir de 6 anys.

Santana, Eva . L'avi gran de la Rita Barcelona : Baula, 2016 . 32 p.

Comentari : Eva Santana ens explica de forma senzilla i clara, a través dels ulls de la Rita, la convivència amb una persona molt gran, el seu besavi. Hi ha coses de l’avi gran que no li agraden, les xacres que sovint apareixen amb l'edat. Però hi ha coses que li encanten, sobretot les precioses històries que li explica en què no hi surten ni princeses, ni bruixes, ni dracs...
Altra informació : recomanable a partir de 5 anys.

(↑) - Llegeixo molt bé

Artigau i Queralt, Marc ; Ben- Arab, Màriam [il] . Els perseguidors de paraules Barcelona : Estrella Polar, 2016 . 157 p.

Comentari : Un dia, la Noa descobreix que les paraules estan desapareixent. Per saber que és el què està passant, decideix anar a la biblioteca de l’escola. A partir d’aquest moment la Noa comença un viatge extraordinari que té per objectiu salvar les paraules que un monstre (del qual no en podem pronunciar el nom) està destruint. Els perseguidors de paraules és una novel•la d’aventures, de ritme trepidant, i amb bones dosis d’humor. La història que ens explica és original i amena, a l’hora que ens apropa de manera rigorosa al funcionament del llenguatge. També ens agrada la il•lustració de Màriam Ben-Arab, que retrata de manera fresca i divertida els personatges que anem trobant al llarg del llibre
Altra informació : recomanable a partir de 9 anys.

Canal, Eulàlia ; Ferrándiz, Elena [il] . Roc i l'escala de les portes secretes Lleida : Pagès, 2016 . (Nandibú +10. ; núm. 3). 125 p.

Comentari : aquesta és la història d'en Roc, un nen que passa uns dies amb el seu veí , en Nicolau, un personatge molt curiós, mentre els seus pares han marxat a l'Índia a adoptar una germaneta, fet que no l'entusiasma. Durant aquesta estada descobreix què és viure amb llibertat i somniar. Amb en Nicolau pujaran a les golfes per esbrinar què està passant perquè fa dies que senten uns sorolls molt estranys i desapareixen coses als pisos i els veïns estan esverats. Mentrestant a la platja apareixen cossos d'un naufragi. Una història plena d'imaginació i humanitat que introdueix el tema dels refugiats de manera suau, explicada amb un llenguatge expressiu, senzill i molt poètic, tant com ho són les il·lustracions d'Elena Ferrándiz.
Altra informació : recomanable a partir de 9 anys.

Carranza, Maite ; López de Munáin, Iratxe [il] . La Pel·lícula de la vida Barcelona : Cruïlla, 2016 . 151 p.

Comentari : la protagonista d’aquesta història és una nena de classe mitjana que viu amb la mare i el germà petit. De sobte, veu com la seva família es queda sense res i han de buscar recursos i assumir el control de la situació per remuntar i tirar endavant. Una història sobre la pobresa infantil, el poder de superació d’algunes persones davant les dificultats i com, d’aquestes situacions, també se’n pot aprendre i com ens poden fer créixer com a persones.
Altra informació : recomanable a patir de 9 anys.

Rodríguez, Mónica . Alma y la isla Madrid : Anaya, 2016 . 117 p.

Comentari : som davant d’una història de migració clandestina explicada per un nen, l’Otto. Les primeres imatges de gent ofegada a les platges de la seva illa es remunten a quan ell tenia quatre anys. Serà quan ja en tingui deu que ens explicarà la ràbia que sent en sentir-se desplaçat per l’Alma, una nena a qui el seu pare, que és pescador, va salvar i que s’ha convertit en el centre dels afectes familiars. La gran troballa d’aquesta història és la mirada sincera i sense paternalisme de l’Otto davant d’allò que és diferent. Un llibre important, un bon text acompanyat per unes il·lustracions plenes de llum, color i vida, amb una acurada feina de l’editor. Ha rebut el "XIII Premio Anaya de literatura infantil y juvenil".
Altra informació : recomanable a partir de 9 anys.

(↑) - Lectures juvenils

Ahern, Cecelia . Imperfectos Barcelona : B de Block, 2016 . 390 p.

Comentari : en una societat en què la perfecció és l'ideal i els errors morals es castiguen durament, la jove Celestine no es qüestiona res i és un veritable exemple de perfecció. Però un dia pren una decisió que trasbalsa completament el seu món perfecte i la posa en el punt de mira de tota la societat. Jutjada, condemnada i declarada imperfecta, la vida de la Celestine es capgira i es veu immersa en els inicis d'una revolució social i política, en què les intrigues, les lluites de poder i els interessos dels qui l'envolten faran que es replantegi completament les seves lleialtats. Novel·la molt original i apassionant, plena d'intriga, emoció i girs inesperats que atraparan el lector.
Altra informació : recomanable partir de 12 anys.

Pennypacker, Sara ; Klassen, Jon [il] . PAX: una historia de paz y amistad Barcelona : Nube de tinta, 2016 . 297 p.

Comentari : en Peter i la seva guineu Pax són amics inseparables, però un mal dia el pare d’en Peter l’obliga a abandonar-la per culpa de la guerra. L’amistat és massa important per deixar-la, i tant un com l’altra faran tot el possible per retrobar-se. Cada un d’ells viurà situacions molt difícils que faran canviar per sempre la seva visió del món.
Altra informació : recomanable a partir de 12 anys.

Parente, Iria G. ; Pascual, Selene M. . Títeres de la magia Madrid : Nocturna, 2016 . 520 p.

Comentari : els nigromants de la Torre d'Idyll no són malvats o despietats com diuen les llegendes, sinó simples estudiants de màgia. En Clarence i en Hazan viuen i estudien allà, el primer amb intenció de quedar-s'hi per sempre i el segon amb el desig de trencar la rutina diària. Quan un verí mortal comença a comercialitzar-se pel regne, els dos amics han de sortir de la Torre, enfrontar-se al món exterior i exposar-se a perills constants i enemics inesperats. Aquesta aventura trepidant els farà descobrir la seva força interior i alhora establir una relació més estreta. Una història màgica, dinàmica i tendra, amb uns personatges que triguen a oblidar-se.
Altra informació : recomanable partir de 12 anys.

Quick, Matthew . Boy 21 Madrid : Anaya, 2016 . 277 p.

Comentari : en Finley viu a Bellmont, on les drogues, la màfia i els enfrontaments de bandes són el pa de cada dia. Callat, tímid i sense gaire amics, el bàsquet és la seva única passió i el seu refugi. Quan arriba en Russ, una antiga estrella del bàsquet juvenil amb un passat tràgic i força tocat psicològicament, la vida d'en Finley canvia i s'entrelliga amb la d'en Russ en una estranya i irrompible amistat que els farà més forts, més decidits i més valents per superar les seves tragèdies personals. Amb uns personatges propers i inoblidables, aquesta és una novel·la realista, plena d'amistat i d'emoció no gens ensucrada.
Altra informació : recomanable a partir de 12 anys.

Reinhardt, Dirk . Train Kids Lleida : Pagès, 2016 . 347 p.

Comentari : "Train Kids" relata el camí que ha de recórrer un grup d’emigrants adolescents fins a arribar als EUA. Un trajecte marcat per la duresa, el patiment i la por i que esdevindrà un retrat de la realitat que viuen, avui dia, molts joves que es veuen obligats a abandonar la seva terra per aconseguir un futur millor. Un viatge iniciàtic, una lluita per la supervivència i un relat ple d’aventures que implicarà el naixement d’una amistat sincera entre els cinc protagonistes. La novel·la, que esdevé una crítica social, ha guanyat diferents premis per defensar valors com el respecte i la tolerància. Una novel·la crua, que no deixa indiferent. Un llibre necessari.
Altra informació : Recomanable a partir de 14 anys

(↑) - Històries amb vinyetes. Còmics

Britt, Fanny ; Arsenault, Isabelle [il] . Jane, el zorro y yo Barcelona : Salamandra, 2016 . 101 p.

Comentari : en forma d’historieta gràfica, el llibre narra les vivències de l’Hélène, una noia de 12 anys a qui les seves antigues amigues han deixat de banda. Aquest fet li produeix una gran tristesa i la seva autoestima se’n ressent. És incapaç d’explicar-ho a ningú i comença a creure’s els insults que rep. La lectura del llibre Jane Eyre l’ajuda en alguns moments a aïllar-se del món, fins que a l’escola s’organitza una excursió de quatre dies amb tots els companys de classe. Com viurà l’Hélène aquesta sortida? Ho descobrireu si llegiu aquesta història emotiva, magníficament il·lustrada per Isabelle Arsenault i delicadament narrada per Fanny Britt.
Altra informació : recomanable a partir de 12 anys.

Piqueras Fisk, Daniel . Glup Madrid : Narval, 2016 . 120 p.

Comentari : Glup ens parla de la Candela, una nena nascuda a l’aigua. Sense mots i amb una mínima paleta de colors, veiem créixer la protagonista de la història en estreta i íntima relació amb el mar. Seguint el fil de la cerca d’un petit tresor perdut ens endinsem a les profunditats del mar i de la vida. Descobrim el món i els altres, superem els reptes, guanyem tendresa i llibertat. Un àlbum en format còmic, bell i delicat, que ofereix múltiples lectures i que va guanyar el premi Liberisliber Xic 2016 de literatura infantil i juvenil.
Altra informació : recomanable a partir de 4 anys.

(↑) - Vull aprendre!

Jolley, Mike ; Wood, Amanda ; Davey, Owen [il] . Món natural: compendi visual de meravelles de la naturalesa Barcelona : Flamboyant, 2016 . 111 p.

Comentari : es tracta d’un compendi visual de les meravelles de la naturalesa. Amb la seva lectura emprenem un viatge per conèixer coses sobre la natura i les espècies que hi habiten: els hàbitats, els comportaments dels animals, la seva adaptació a l’entorn, etc. La informació és rigorosa, està ben organitzada i seguint les fletxes que uneixen els gràfics explicatius es relacionen els diferents temes del llibre i descobrim per què la naturalesa està plena de curiositats. Un llibre inspirador amb el qual els nens podran explorar i es despertarà el seu interès pel món que els envolta. Les il·lustracions són detallistes, plenes de colors i converteixen el llibre en una autèntica enciclopèdia il·lustrada.
Altra informació : recomanable a partir de 8 anys.

Fischetti, Antonio ; Mourrain, Sébastien [il] . Gossos & Gats: sota la lupa dels científics Madrid : Nórdica infantil, 2006 . 60 p.

Comentari : un llibre il·lustrat sobre gats i gossos molt ben documentat que us dóna respostes a moltes preguntes i que us fa passar una bona estona. Especialment adequat per als amants d’aquests animals domèstics que formen part de la nostra societat i de moltes de les nostres famílies. Voleu entendre el llenguatge de la cua d’un gos o saber el sentit del miol d’un gat? Animeu-vos a descobrir aquest llibre magnífic en què aprendreu un munt de coses interessants.
Altra informació : recomanable a partir de 7 anys.

Goes, Peter . La línea del tiempo Madrid : Maeva, 2016 . 80 p.

Comentari : un llibre blau de gran format que només per la seva estètica ja crida l'atenció. La història del món recollida en 80 pàgines, com si fos un relat de Jules Verne. Simplement impressionant! Peter Goes ens presenta cada període històric en una línia del temps, amb poc text i unes il·lustracions molt detallistes, en què es remarca l'essència de l'època. Et podries passar hores mirant els detalls i informacions que contenen. Des del Big Bang, passant pels dinosaures, grans civilitzacions... fins als darrers successos de 2015 i fent pinzellades sobre grans personatges, éssers mitològics o invents. Goes firma un llibre genial per aprendre, entretenir-se i gaudir a qualsevol edat.
Altra informació : recomanable a partir de 10 anys.

Morgand, Virginie . Què fan els grans durant el dia? Barcelona : Cruïlla, 2016 . 64 p.

Comentari : llibre dedicat a conèixer exhaustivament els oficis que fan els grans durant el dia. Un llibre molt complet en què podrem aprendre i conèixer més de 100 feines diferents. Es poden veure les persones que treballen al teatre, al gimnàs, a la universitat, a l'aeroport... Un relat amb unes il·lustracions molt didàctiques que permetran que els nens s’apropin al món dels oficis d'una manera senzilla, amena i divertida.
Altra informació : recomanable a patir de 6 anys.

Pommaux, Yvan ; Ylla-Somers, Christophe ; Pommaux, Nicole [il] . Nosotros, nuestra Historia Barcelona : Juventud, 2016 . 93 p.

Comentari : a través d’unes il·lustracions realistes a doble pàgina, Yvan Pommaux i Christophe Ylla-Somers presenten, d’una manera cronològica i simultània a tot el món, alguns dels fets històrics més representatius de la història. L’originalitat del llibre rau en el fet que els protagonistes d’aquests esdeveniments no són personatges cèlebres, sinó homes, dones i nens que han poblat la Terra fins avui. Aquesta obra, editada per Juventud, ha merescut el Premi Sorcières 2015 atorgat per llibreters i bibliotecaris francesos.
Altra informació : recomanable a partir de 7 anys.

Socha, Piotr . Abejas Madrid : Maeva, 2016 . 29 p.

Comentari : "Abejas" és un recorregut detallat pel fantàstic món de les abelles, des de l’època dels dinosaures fins a l’actualitat. Unes extraordinàries il·lustracions ens ensenyen la seva morfologia, els tipus diferents d’abelles que hi ha, les seves funcions i com treballen, viuen i s’organitzen. A través d’aquests animals farem un recorregut per tota la història, veurem com es practicava l’apicultura a l’Antic Egipte i a molts altres llocs, i també coneixerem les eines i tècniques per extreure mel, els tipus de mel i ruscos i fins i tot les pessigades i els seus efectes. Dins aquest complet manual hi trobem, també, unes quantes pàgines dedicades a tot tipus de curiositats sobre el món d’aquests insectes, receptes de cuina i anècdotes molt divertides.
Altra informació : recomanable per a totes les edats.

(↑) - Jugo amb les paraules. Poesia

Pintadera, Fran ; Darné, Txell [il] . Què és la mare? Fraga : La Fragatina, 2016 . (Xiquets. ). 28 p.

Comentari : un poema rimat preciós que ens explica la grandesa d'una mare. Una mare ho és tot per als fills, l'aliment, la dolçor, el refugi... El text de Fran Pintadera s'acompanya amb unes il·lustracions magnífiques de Txell Darné, que reforcen la bellesa del missatge.
Altra informació : recomanable a partir de 0 anys.

Rubio, Antonio ; Fernandez, Federico [il] . Aurelio Barcelona : Kalandraka, 2016 . 28 p.

Comentari : un llibre de poesia original per als més petits, editat en cartoné, que proposa jugar amb rimes senzilles al voltant de les cinc vocals. Aurelio és el nom d’un ratpenat que va robant les lletres que conté el seu nom. Amb aquest fil conductor es convida els infants a participar en un joc creatiu al voltant de frases poètiques, sonoritats i imatges divertides que amaguen lletres entre les seves formes.
Altra informació : recomanable a partir de 3 anys.

(↑) - Àlbums il·lustrats

Browne, Anthony . Willy y la nube Mèxic, D. F. : Fondo de Cultura Económica, 2016 . (A la orilla del viento. ). 27 p.

Comentari : fa trenta-dos anys que l’escriptor anglès Anthony Browne va iniciar amb Willy el tímido una sèrie d’àlbums il·lustrats amb un dels personatges més aconseguits i entranyables de la literatura infantil. Després d’aquell inici meravellós en van seguir tres històries més ("Willy campeón", "Willy y Hugo" i "Willy y el mag"o). El 1997 va arribar "Willy el soñador". Semblava que ja no sabríem res més de les aventures d’aquell nen que té forma de ximpanzé. Així, aquest Willy y la nube és una grata sorpresa en majúscules i, com no podia ser d’una altra manera, el nostre protagonista continua en plena forma amb les seves debilitats i pors, superades, com sempre, per la capacitat de fer-hi front amb sentit de l’humor i valentia. És un clàssic modern.
Altra informació : recomanable a partir de 4 anys.

Goldstyn, Jacques . El meu gran arbre Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana , 2016 . 74 p.

Comentari : El meu gran arbre és un àlbum molt original i un homenatge a la bellesa dels arbres. És una història tendra amb il·lustracions simples i plenes d’humor. El protagonista és un nen solitari que es fa amic d’un roure molt vell, un arbre que esdevé un amagatall, un refugi, un laberint, una fortalesa, des d’on el nen observa la vida que l’envolta i on mai no se sent sol. Un dia, però, l’arbre mor i el nen ha de trobar la manera de retre-li honor i evitar que el converteixin en moble o llenya per al foc. Relat molt descriptiu que desprèn dolçor mentre tracta temes com la solitud, la mort, la diferència amb una gran subtilesa i delicadesa.
Altra informació : recomanable a partir de 6 anys

Gravett, Emily . El Llop no ens mossegarà! Barcelona : Picarona, 2016 . 26 p.

Comentari : la genial Emily Gravett ens torna a sorprendre aquesta vegada amb la història de tres porquets molt valents i molt entremaliats que es dediquen a fer la vida impossible a un pobre llop. En aquest conte, d’il·lustracions precioses, que ens transporten al màgic món del circ, els papers estan canviats i els tres porquets són els domadors d’un llop salvatge que han capturat i que, tot i ser molt gros i molt dolent, estan segurs que no els mossegarà. Una història trepidant i divertida que farà estar en tensió els menuts i fins i tot els grans, fins a la darrera pàgina. Passeu i veieu-ho, nens i nenes de totes les edats!
Altra informació : recomanable per a totes les edats.

Macaulay, David . El atajo Barcelona : Oceano Travesía, 2016 . 64 p.

Comentari : què poden tenir en comú una truja, un venedor de síndries i una senyora amb una passió desmesurada per la velocitat? En principi... no res. Però, de vegades, una sola acció d’una persona desencadena un seguit de reaccions amb efecte dominó que no podem controlar i que generen una connexió entre persones ben diferents. És el que explica El Atajo, un àlbum coral d’històries que neixen a partir de la pressa i la falta d’observació d’un dels personatges que hi apareixen. Totes les històries estan connectades entre si, i com més ens fixem en els detalls, més connexions hi trobem... i més riem, perquè amb aquest llibre riem molt.
Altra informació : recomanable a partir de 8 anys.

Wenzel, Brendan . El Gat Baltasar se’n va a passejar Barcelona : Brúixola, 2016 . 34 p.

Comentari : “El gat Baltasar es llepa els bigotis, les orelles, les potetes... i se’n va a passejar. Ja s’acosta! Ning-ning! Sents la seva campaneta?” Això és el que fa el nostre gat i tots els gats del món. Però en Baltasar no sempre és el mateix, o sí, però si la mirada és d’un infant o d’un gos o d’una guineu o de molts d’altres animals veiem un Baltasar diferent. Fins i tot veurem com és segons ell mateix o amb totes les mirades juntes. Qui som? Com som? Un llibre original, aconseguit literàriament i amb unes il·lustracions encertades, que ens interroga sobre la nostra identitat.
Altra informació : recomanable a partir de 2 anys.

(↑) - Altres

Martí i Bertran, Pere ; Espluga, Maria [il] . Faules del Llibre de les bèsties Barcelona : Barcanova, 2016 . 60 p.

Comentari : una adaptació per a lectors infantils de les faules de Ramon Llull. Després de llargues i tenses discussions per triar rei entre tota mena d’animals, finalment és elegit el Lleó . Aquest clàssic de la literatura, que reprodueix el comportament de la societat humana i parla de l’avarícia i la traïció, però també de la bondat i l’amistat, és totalment vigent avui en dia. Aquesta selecció excel·lent de Pere Martí fa que sigui una història molt recomanable i que permeti la reflexió sobre alguns valors.
Altra informació : recomanable per a infants a partir de 8 anys.

Moreta, Ignasi . Llibre del gentil i dels tres savis Barcelona : Fragmenta, 2016 . 17 p.

Comentari : un home sense religió troba tres savis als afores d’una ciutat: un és jueu, l’altre cristià i el tercer és musulmà. Cadascun d’ells intenta convèncer al gentil que la seva religió és la veritable. Lluny de crear conflicte, el respecte i la cordialitat són els punts bàsics de la conversa i de la relació entre els savis. És una adaptació del clàssic que Ramon Llull va escriure al 1274-76, feta per Ignasi Moreta -professor de literatura catalana a la Universitat Pompeu Fabra i director literari de l’editorial Fragmenta-, i il·lustrat per Àfrica Fanlo. El text és útil per parlar de la figura de Ramon Llull i introduir les bases del seu pensament en els infants.
Altra informació : recomanable a partir de 10 anys.

(↑) - LLibres joia

Papatheodoulou, Antonis ; Samartzi, Iris [il] . L'última carta Barcelona : Kalandraka, 2016 . 48 p.

Comentari : L’última carta ens transporta a una petita illa mediterrània en una època sense telèfon ni correu electrònic, quan encara les notícies viatjaven a peu. El protagonista d’aquest àlbum preciós és un carter entranyable que estima la seva feina, i és molt conscient del valuós i delicat material que reparteix. Avui és el seu darrer dia de treball abans de la jubilació. És un excel·lent homenatge a aquest vell ofici, mitjançant un llenguatge poètic i unes il·lustracions que juguen al collage amb sobres, segells i mots escrits a mà. L’última carta ha rebut el "IX Premio Internacional de Compostela per a àlbums il·lustrats 2016".
Altra informació : recomanable per a totes les edats.
Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

« Pàgina anterior

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal
Youtube
Face
Twit
Insta