Guies de lectura » CLER (Club de Lectures Recomanables)

Tornar enrera | Versió per imprimir

Estiu 2017

Portda

Guia de literatura infantil i juvenil. Proposta de la lectura des de les biblioteques públiques de les comarques gironines. L'autor de la portada és l'estudiant Ruben Paradinas de l'Institut sant Elm de Sant Feliu de Guíxols.

Índex

(↑) - Llegir sense saber-ne

Deneux, Xavier ; Deneux, Xavier [il] . De mica en mica Barcelona : Combel, 2017 . 14 p.

Comentari : els ocells són els protagonistes d’aquest relat senzill, que és tota una metàfora de la vida. Si t’endinses en la seva lectura, et convertiràs en el principal observador de la dolça i amorosa història que ens proposa el reconegut Xavier Deneux. Un conte magnífic, editat per Combel, que els més menuts podran anar construint pas a pas gràcies a les peces de puzle que hi apareixen. No te’l perdis.
Altra informació : recomanable a partir de 0 anys.

Ruiz Johnson, Mariana ; Ruiz Johnson, Mariana [il] . Enfilant el caminet Barcelona : Kalandraka, 2017 . 22 p.

Comentari : els versos octosíl·labs marquen el ritme d’aquest llibre de cartró, editat per Kalandraka. Pàgina a pàgina enfilaràs el caminet tot enumerant diferents animals: elefants, micos, vaques i, fins i tot, ossos. Però, quin és el destí d’aquests personatges que avancen tan carregats de menjar? Endinsa’t en les pàgines d’aquest poema infantil ple de color i, ben aviat, ho descobriràs.
Altra informació : recomanable a partir de 0 anys.

Yerkes, Jennifer . Un día perfecto Mataró : A buen paso, 2017 . 34 p.

Comentari : Un día perfecto és la simfonia il·lustrada d’un dia d’estiu que es manifesta amb ritme i elegància. La natura és la protagonista d’aquest acord coral entre núvols i ocells, arbres, herbes, insectes i animals. El so s’edifica damunt el silenci dels paisatges, igual que la il·lustració ho fa damunt d’un fons blanc. Editat en cartoné per als més menuts, aquest llibre està pensat per ser acollit amb l’ànim tranquil i els sentits ben oberts.
Altra informació : recomanable a partir de 0 anys.

(↑) - Aprenc a llegir

Bonilla, Rocío . El meu amic extraterrestre Barcelona : Beascoa, 2017 . 38 p.

Comentari : ens hem de deixar portar pels altres o hem de tenir el nostre criteri i decidir per nosaltres mateixos? Aquesta és la qüestió que es planteja en Tomàs. Un nen nou arriba a través d’un intercanvi a l’escola d’en Tomàs. És un nen extraterrestre que no entén molts dels comportaments del seu nou amic i constantment li pregunta, “per què?”. Per què no deixa entrar a la seva germana petita a l’habitació? Per què es riu d’altres nens? Per què no vol jugar amb nenes? Aquestes qüestions ajuden en Tomàs a reflexionar i replantejar-se moltes de les seves accions. Aquest és un conte perfecte per ajudar els infants a tenir criteri propi i no deixar-se portar pels altres.
Altra informació : recomanable a partir de 4 anys.

Codina, Coaner ; Pérez, Caterina . En Sebastià i el mar Barcelona : Kireei, 2017 . 32 p.

Comentari : en Sebastià és el més jove descendent d’una nissaga de pescadors, homes valents i arriscats que surten cada dia a pescar barallant-se amb el mar i les tempestes. Però a ell li fa por el mar i en canvi, li encanten el bosc, els arbres, els esquirols i les àligues. En Sebastià vol ser llenyataire, però el seu pare, que no s’hi conforma, li farà un regal que els canviarà la vida a tots dos. I és que el millor de tot és la combinació de les coses que ens agraden. Un conte preciós il·lustrat per la magnífica Coaner Codina que ens ofereix un festival de paisatges i imatges acolorides, detallades i molt tendres.
Altra informació : recomanable a partir de 6 anys.

Litten, Kristyna . En Norton i l'Alfa Barcelona : Blume, 2017 . 32 p.

Comentari : què fer davant quelcom inútil, però bonic? Això es pregunta en Norton, un robot que recicla objectes, davant una flor desconeguda. Efectivament, en Norton no sabrà com tractar-la ni com cuidar-la, però la casualitat farà que la flor es reprodueixi. El llibre fa una reflexió sobre la bellesa de la vida, però també sobre el benefici de no saber ni voler saber-ho tot.
Altra informació : recomanable a partir de 3 anys.

Ordóñez, Rafael ; Taeger, Marc [il] . L'elefant golafre Barcelona : Kalandraka, 2017 . 40 p.

Comentari : L'elefant golafre està protagonitzat per diferents animals: el lleó, la pantera, la gasela, la gallina, la granota... tots tenen gana i volen fruita, i caminen plegats per la sabana fins a la fruiteria, on troben un elefant molt golafre! Un relat humorístic d'estructura acumulativa i repetitiva que esdevé un divertit joc de paraules rimades, acompanyat d'unes il·lustracions fetes amb la tècnica del linogravat que produeix un aspecte rústic i, alhora, ofereixen al lector formes i colors divertits.
Altra informació : recomanable a partir de 4 anys.

Sénégas, Stéphane . Què veus? Barcelona : Takatuka, 2017 . 34 p.

Comentari : imagina’t que els teus pares t’abandonen al far del teu oncle, sense mòbil, sense res de res, durant una setmana. El que comença com un viatge abocat a l’avorriment acaba convertint-se en una setmana plena d’aventures i sorpreses. Tot gràcies a l’oncle ’Horaci. Cada dia el nostre protagonista descobrirà alguna petita meravella al seu voltant. Com es pesquen els crancs? Qui és el vell Robert? Com pot donar l’hort aquelles verdures i fruites boníssimes? Com aconseguir que els vaixells arribin a bon port una nit de tempesta? I és que, tal com llegim a la cita de Flaubert que trobem a la guarda: “perquè una cosa sigui interessant només cal mirar-la una bona estona”.
Altra informació : recomanable a partir de 4 anys.

(↑) - Ja sé llegir!

Cela, Jaume ; Español, Montse [il] . El Meu pare és una pissarra Barcelona : Barcanova, 2017 . 79 p.

Comentari : cada cop és més comú veure gent amb un o més tatuatges. Sovint cada tatuatge amaga alguna història, té un significat. És el cas del pare d'en Pep, que té fins a sis tatuatges escampats pel cos, des del nom d'una persona a un drac espectacular. I en Pep, en aquest llibre, ens explicarà en sis relats què signifiquen, per què i quan el seu pare se'ls va fer.
Altra informació : recomanable a partir de 8 anys.

Roca, M. Mercè ; Fernández, Cristina [il] . L'hort del senyor Puig Barcelona : Barcanova, 2017 . 48 p.

Comentari : “Caram, quin hort!” diu tothom quan el veu. I és que l'hort del senyor Puig és el més bonic de tot el poble. Però el senyor Puig marxa al casament de la seva neboda, justament el dia més calorós de tot l'estiu. Les pobres hortalisses s'haurien mort de set si no fos... Si vols saber com en Ros, el gat de la casa, s'ho va fer per salvar-les, caldrà que llegeixis aquest primer títol de la col·lecció "Contes extraordinaris". Un conte en què el valor principal és la cooperació, escrit amb mestratge amb la intenció d'educar per la pau. Les imatges que l'acompanyen il·lustren a la perfecció el caràcter de la història. Un llibre arrodonit amb la dedicatòria a Núria Terés, activista pels drets humans i regidora de l'Ajuntament de Girona. Tot plegat fa que puguem dir Caram, quin conte!
Altra informació : recomanable a partir de 5 anys.

Tello, Jimena . La mare va al galop Barcelona : Flamboyant, 2017 . 35 p.

Comentari : com reaccionaries si un dia et llevessis i la teva mare fos un cavall? Doncs això és el que els passa als protagonistes d'aquesta divertida història. I és que la mare sempre va al galop, corrents cap a l'escola, a la feina, a la perruqueria, al pediatre... Per sort, des que és un cavall arriba a temps a tot arreu! Però, és clar, ara no els pot ajudar a fer els deures, no els pot pentinar i tampoc els pot abraçar... sembla que no tot són avantatges. Amb unes il·lustracions tant o més divertides que el text, aquest llibre és una bona eina per divertir-se plegats pares i nens.
Altra informació : recomanable a partir de 6 anys.

Terribas, Guillem . L'avi de la Martina Barcelona : Cruïlla, 2017 . 42 p.

Comentari : Si t'agraden els llibres, les llibreries i la lectura aquest és un llibre pensat per tu. L'avi de la Martina és un llibreter que li agraden les històries que expliquen els llibres però encara li agrada més explicar i compartir aquestes històries. I això és el que fa amb la Martina des del moment en què aquesta neix. Un llibre senzill i tendre que explica la relació entranyable d'un avi amb la seva néta i la importància de poder transmetre-li el seu amor pels llibres. Aquesta obra escrita pel llibreter gironí Guillem Terribas en algun moment s'hi pot reconèixer un cert punt autobiogràfic. Les il·lustracions són obra de Sandra de la Prada i concorden amb el to divertit i simpàtic que desprèn el text d'aquesta obra.
Altra informació : recomanble a partir de 6 anys.

(↑) - Llegeixo molt bé

Upjohn , Rebecca ; Benoit, Renné [il] . El Secret del beneit del poble Barcelona : Picarona, 2017 . 36 p.

Comentari : Aquesta és la història de Munio i Milek, dos germans que viuen en un tranquil poblet de Polònia. El seu veí és l’Anton, el beneit del poble, a qui ningú respecta i de qui tothom es burla. Tothom menys la mare dels dos nens que l’aprecia per la seva bondat. Amb l’arribada de la guerra tot canviarà en el petit poblet on mai no passava res. I Anton, el beneit, serà protagonista d’una història de valentia pròpia d’un veritable heroi. La història està basada en fets reals i així queda documentat al final, en unes quantes pàgines molt emocionants que ens ho expliquen. Un llibre que és una lliçó de memòria històrica i d’ètica i que no deixarà indiferent a cap lector.
Altra informació : recomanable a partir de 10 anys.

Morpurgo, Michael ; Blake, Quentin [il] . Que bé que ens ho hem passat! Barcelona : Bambú, 2017 . (Joves lectors. ; núm. 25). 34 p.

Comentari : uns nens d’una escola de Londres passen cada any una setmana de colònies en una granja. Entre ells hi ha l’Ho, un nen vietnamita que va fugir de la guerra del seu país i que ha estat acollit per una família anglesa. L’Ho, tot i que entén i escriu perfectament l’anglès, no el parla. De fet, no parla. Però alguna cosa passarà aquests dies a la granja, alguna cosa que el canviarà. I és que amb els animals se sent com a casa: “Era com si aquella ombra que arrossegava quan era a l'escola comencés a esfumar-se. El front ja no se li arrugava.” Una història molt tendra, dura, però que ens fa creure que sempre hi ha esperança.
Altra informació : recomanable a partir de 10 anys.

Canosa, Oriol . L'illa de la Paidonèsia Barcelona : La Galera, 2017 . 147 p.

Comentari : «Em dic Nicolau, tinc nou anys i m'acabo d'independitzar dels pares. Concretament, visc en una illa deserta al mig del Carib.» Aquest és l'inici de la carta que en Nicolau Rouretort escriu als infants d'arreu del món per tal de convidar-los a viure amb ell en aquesta petita illa. Milers i milers de nens d'arreu del món hi arribaran i la batejaran amb el nom de Paidonèsia. El llibre està escrit a través de les cartes que els diferents personatges s'envien entre ells. Unes cartes, especialment les dels nens, en què s'utilitza un to entre descarat i sarcàstic que fan d'aquesta obra una delícia per a grans i petits. Les il·lustracions són obra de Gabriel Salvadó i realcen el to murri i juganer del text que va guanyar el premi Josep M. Folch i Torres 2016.
Altra informació : recomanable a partir de 9 anys.

Nilsson, Frida . Piratas del mar Helado Barcelona : Thule, 2017 . 326 p.

Comentari : la Siri, l’heroïna d’aquesta aventura, pren una decisió valenta: anar a la recerca de l’implacable pirata Cabeza Blanca, que no només assalta i roba vaixells, sinó també segresta infants. El pirata ha raptat la Miki, la germana petita de la Siri, en un moment en què aquesta no la vigilava i el sentiment de culpa farà que la Siri comenci un periple per salvar-la. Viatjarà de vaixell en vaixell, d’illa en illa, caminarà pel gel, estarà sola, tindrà fam i fred. Amb la lectura de Piratas del mar Helado, descobriràs un personatge creïble, una nena de deu anys que té por i dubtes, però, malgrat tot, decideix tirar endavant. Un llibre que no et deixarà indiferent, una novel·la multipremiada i escrita per una gran narradora, Frida Nilsson.
Altra informació : recomanable a partir de 10 anys.

Ovreas, , Hakon ; Torseter,, Oyvind [il] . Maarón Granada : Barbara Fiore Editora, 2017 . 130 p.

Comentari : l'Aarón passa un moment complicat. És nou al poble i encara hi coneix poca gent i, a més, uns brètols d'un parell de cursos més amunt no el deixen tranquil. I per acabar-ho d'adobar, ha de superar la mort del seu avi. Aquesta és una història de superació, de valentia i amistat, familiar, amb polsims de realisme màgic i amb tocs d'humor nòrdic. Aquests seran els ingredients que faran que l'Aarón, amb l'ajuda d'una capa i un pot de pintura, es converteixi de nit en Maarón, un superheroi que planta cara als abusadors.
Altra informació : recomanable a partir de 9 anys.

Satz, Mario . L'Ocarina blava Barcelona : Babulinka books, 2017 . (Petites joies per a grans lectors. ). 234 p.

Comentari : Baba Ganush, un noi entranyable i despert de dotze anys, és el protagonista d’aquest gran llibre d’aventures. Nascut a Casablanca i amb certs poders màgics, es veurà forçat a fer un viatge al món dels pigmeus amb la seva nova amiga, la Mimi, una vella bicicleta, i amb una ocarina blava màgica. Perseguit pel seu oncle, l’ambiciós Abu Kabir, en Baba i també nosaltres ens submergirem en la saviesa profunda de l’Àfrica negra, en la seva riquesa cultural i paisatgística, en les seves maneres de buscar la comprensió de les coses i de la vida. Un gran joc de dualitats entre ser i tenir, la generositat i l’enveja, l’ambició i la intuïció màgica, com a forma de trobar les bones solucions.
Altra informació : Enlluernats encara per "Nura: diari d’un estiu", seguim gaudint de la col·lecció “Petites joies per a grans lectors” de Babulinka. Recomanable a partir de 9 anys.

(↑) - Lectures juvenils

Hardinge, Frances ; Riddell, Chris [il] . L'arbre de les mentides Barcelona : Bambú, 2017 . 484 p.

Comentari : Anglaterra, segle XIX. La mort del pare: un suïcidi? La Faith creu que l’han assassinat i es proposa investigar i descobrir la veritat. La joia de la corona és un arbre que s’alimenta de mentides i que dona uns petits fruits que revelen tenebroses veritats. Frances Hardinge usa un estil barroc anglès amb una protagonista femenina inquieta i forta, que dona el tret de sortida a un misteri obscur i il·lusionista que esdevé molt real. La narració ve acompanyada de les il·lustracions gòtiques de Chris Riddell. Malgrat la frondositat i complexitat del llenguatge, és una lectura fantàstica que t’atraparà de principi a fi. Novel·la guanyadora del premi Costa 2015.
Altra informació : recomanble partir de 14 anys.

Johansen, Erika . Trilogia La Reina del Tearling Barcelona : Plaza & Janés, 2017 . 592 p.

Comentari : la Kelsea ha viscut tota la vida amagada educant-se per ser reina, però quan arriba el moment de reclamar i recuperar el seu tron, no és com havia imaginat: la cort és corrupta, el regne està destrossat, els súbdits viuen enfonsats i derrotats i els regnes veïns són una amenaça real i molt perillosa. El destí i la salvació del regne i de tots els que hi viuen està a les seves inexpertes mans. A excepció d'uns quants lleials, tot li està en contra i les decisions no seran fàcils i tindran un alt preu. La Reina del Tearling és una trilogia apassionant, plena d'intriga, aventura i emoció, una lectura trepidant i addictiva que us enganxarà i atraparà fins a l'última pàgina.
Altra informació : recomanable a partir de 14 anys.

Mauro, . Contigo al fin del mundo Barcelona : Planeta, 2017 . 512 p.

Comentari : què pensaries si en obrir el llibre aparegués una nota que digués que aquest llibre no s’ha de llegir de principi a fi? Tu tries la teva aventura. En aquest cas, tu triaràs l’estiu de l’Emma i en Kim, dues persones que pertanyen a mons diferents i que estan aparentment predestinades a trobar-se. L’Emma viatja des de Nova York a París per fer el seu primer viatge en solitari, la seva primera estada a Europa. En Kim necessita fer un gir a la seva vida i decideix viatjar a la ciutat de la llum. De tu depèn que els seus viatges siguin inoblidables. Vint finals possibles i un munt d’aventures. La col·lecció mítica dels anys 80 “Tria la teva aventura” torna renovada i adreçada al públic juvenil.
Altra informació : recomanable a partir de 13 anys.

Thomas, Angie . Thug, l'odi que dónes Barcelona : Fanbooks, 2017 . 441 p.

Comentari : la Starr té 16 anys i viu entre dos mons: l’ institut elitista on estudia i el barri conflictiu ple de bandes i delinqüents on viu amb la seva amorosa, però complicada família. Quan és testimoni de l'assassinat del seu amic Khalil a mans d'un policia blanc, es trobarà enmig dels dos bàndols i haurà de prendre una decisió determinant si vol que es faci justícia. Una lectura realista, intensa, impactant i reivindicativa que exemplifica el moviment Black Lives Matter.
Altra informació : recomanable a partir de 13 anys.

(↑) - Lectures per compartir

Cruz, , Afonso . Capital Barcelona : Juventud, 2017 . (Crossover. ). 40. p.

Comentari : dos protagonistes: una guardiola i un nen. Seguim la vida del nen que se centra en engreixar el seu porquet tot acumulant riquesa, moneda a moneda. Aquí comença el capital. Àlbum sense text en què el lector podrà anar descobrint com hem incorporat el capitalisme a les nostres vides. Un àlbum crític que ens farà pensar en el nostre sistema econòmic.
Altra informació : recomanable a partir de 6 anys.

Luciani, Rebeca ; Millà, Marta . Jatakes Barcelona : Fragmenta, 2017 . (Petit Fragmenta. ; núm. 12). 40 p.

Comentari : sis contes budistes en què els protagonistes són animals amb poders màgics, els quals, mitjançant metàfores, volen inspirar en el lector una conducta conscient i ètica, ja que ens parlen de la compassió, la generositat, l'amor... Els Jatakes formen part de la col·lecció d'obres que preserven els principis més primitius del budisme. L'autora fa una adaptació lliure i situa els protagonistes en paratges del sud-est asiàtic. Els contes van acompanyats d'unes magnífiques il·lustracions que ens transporten als hàbitats dels animals i ens transmeten màgia, serenitat i molt de color.
Altra informació : recomanable a partir de 6 anys.

(↑) - Històries amb vinyetes. Còmics

Dugomier , Vincent ; ERS, Benoit [il] . Primeres accions Barcelona : Base, 2017 . (Els infants de la Resistència. ; núm. 1). 47 p.

Comentari : l’editorial Base comença una sèrie dedicada a l’època de la Resistència, a França, durant la Segona Guerra Mundial, i com aquesta època va afectar sobretot els infants. En aquesta història en concret ens trobarem amb dos protagonistes, dos amics de 13 anys, que s’hauran de fer adults a marxes forçades, que hauran d’aprendre de cop que el món és ple de contradiccions i que molt sovint no hi ha bons i dolents definits clarament. Un còmic fantàstic i amb unes il·lustracions precioses que ens explica de forma senzilla i gens sectària una part fonamental de la història d’Europa que mai no hauríem d’oblidar.
Altra informació : recomanable a partir de 12 anys.

Ramos, María . Súper-Elo Barcelona : Bang, 2017 . (Mamut & Wistiti. ). 32 p.

Comentari : a la petita Elo li encanten els còmics, però no li agrada gens la foscor. Ella voldria ser com els herois dels còmics que llegeix: forta i valenta. I doncs? Si es busca un uniforme de superheroïna i transforma el seu gat en el seu ajudant, no hi ha res que pugui fallar... Ens trobem davant d’una col·lecció nova de la ja coneguda editorial Bang, pensada per a petits lectors i que es presenta a través d’una original combinació de còmic i conte il·lustrat. En aquesta ocasió ho fan de la mà de l’autora María Ramos, una especialista en animació infantil que en aquest llibre ens ofereix unes divertides il·lustracions que us atraparan a primer cop d’ull.
Altra informació : recomanable a partir de 3 anys.

(↑) - Vull aprendre!

Mizielinski, Daniel ; Mizielska, Aleksandra . Debajo de la tierra ; Debajo del agua Madrid : Maeva, 2017 . 106 p.

Comentari : com arriba l'aigua calenta a casa teva? A quina profunditat situaries la xarxa de metro de Londres? Descobreix tot el que s'amaga sota els teus peus fins a arribar al nucli de la Terra; però això no és tot, saps quins animals del medi marí viuen a 4.000 metres de profunditat? El llibre és capiculat i un cop arribes al centre de la Terra et convida a tornar a pujar a la superfície pel mar. L'obra destaca per la presentació capiculada, la bona selecció dels continguts i el suport de les il·lustracions en l’assoliment de l'objectiu del llibre. El format del llibre permet donar una visió global del planeta i de la nostra societat des d'un punt de vista diferent, ja que les temàtiques tractades són tant de flora i fauna com de geologia, arquitectura i construcció o paleontologia.
Altra informació : recomanable a partir de 8 anys.

Carpentier, Vincent ; Pourquié, Jeff [il] . Víkings! (Nordica infantil. ). 76 p.

Comentari : Víkings! és un llibre documental de l'arqueòleg Vincent Carpentier, il·lustrat per Jeff Pourquié, on se'ns explica els costums i les relacions d'aquest poble europeu, realçant la seva passió per la poesia i les històries. La primera part del llibre ens instrodueix a les seves expedicions marítimes. A continuació ens presenta les seves exploracions amb l'ajuda d'uns mapes senzills i en els darrers capítols ens parla de les inscripcions rúniques, la vida quotidiana i fins i tot ens explica anècdotes curioses d'aquest poble escandinau. T'apuntes al viatge víking? De ben segur que no et deixarà indiferent!
Altra informació : recomnanable a partir de 9 anys.

Vilella, Josep ; Clariana, Anna [il] . Cuinem en família Lleida : Pagès Editors, SL, 2017 . (Nandibú Singular. ). 93 p.

Comentari : vols convertir-te en un gran xef? Amb aquest llibre, escrit pel crític gastronòmic Josep Vilella, ho podràs aconseguir. D’una manera fàcil i molt àgil, podràs cuinar els millors plats dels grans xefs de la cuina europea, sempre amb la col·laboració i ajuda dels teus familiars. Per a cada plat trobaràs una petita biografia de l’autor, els ingredients i els estris necessaris per portar-lo a terme i una explicació detallada de tot el procés per aconseguir un plat d’allò més suculent. Un llibre que aposta pels hàbits saludables i els productes de qualitat i que només obrir-lo ja et farà venir salivera. Prepara’t per passar una estona divertida i distesa davant els fogons.
Altra informació : recomanable per a totes les edats.

Gervais, Bernadette . La marieta 20 p.

Comentari : si teniu ganes de saber coses sobre les marietes, aquest és el llibre que necessiteu. Hi aprendreu moltes coses interessants de la seva vida: on viuen, quants puntets negres tenen, fins a quina altura poden volar, què és el que mengen, com són les seves larves... i ho fareu d'una manera senzilla, clara i concisa. El text va acompanyat d'unes il·lustracions magnífiques de Bernadette Gervais, que es combinen magistralment amb el text. La incorporació de pestanyes i solapes aporta un plus de diversió i joc per als petits lectors, alhora que els permet anar descobrint noves coses de les marietes. Al final del llibre, a més, hi podeu trobar un joc amb les set diferències.
Altra informació : recomanable a partir de 5 anys.

Hughes Odgers, Kyle . Qui construeix les ales dels ocells? Barcelona : MTM, 2017 . 36 p.

Comentari : quin gust tenen els sons? Fan olor els colors? Per què les cebes em fan plorar? Qui construeix les ales als ocells? L'artista australià Kyle Hughes-Odgers ens ofereix una visió única i original d’aquestes i moltes altres preguntes. Una invitació a despertar la imaginació dels més petits a través dels plantejaments filosòfics sobre la vida quotidiana.
Altra informació : recomanable a partir de 5 anys.

(↑) - Jugo amb les paraules. Poesia

Abselam, Morad [il] . Plouen poemes Vic : Eumo, 2017 . 127 p.

Comentari : la lectura d’aquesta antologia t’emocionarà perquè els poemes, com les gotes d’aigua de la pluja, t’impregnaran de noves sensacions, refrescaran el teu esperit i sentiràs la poesia com no l’has sentida mai. Una tria de poemes molt ben escollits, agrupats per temes i amb autors d’abans i d’ara per compartir petits i grans. Les poesies van acompanyades d’il·lustracions geomètriques molt alegres que embelleixen el resultat final. Agafa, doncs, el paraigua, que comencen a ploure poemes i també dites, refranys, embarbussaments i cançons. Gaudeix, aprèn i emociona’t.
Altra informació : Coedició d'Eumo editorial i Vanesa Amat, Carme Bernal i Isabel Muntañá. Recomanable per a totes les edats.

Albertí, Núria ; Galí, Mercè [il] . Els meus primers Haikús Vilanova i la Geltrú : El Cep i la Nansa Edicions, 2017 . (Olívia. ). 14 p.

Comentari : la mètrica i l'encís dels tres versos de l’haiku aplicat al món quotidià dels més menuts. Els poemes de Núria Albertí traspuen sensibilitat i bon humor i proposen observar l'entorn amb una mirada juganera. Set haikus acompanyats d’il·lustracions àgils i expressives que incorporen tocs de collage.
Altra informació : recomanable a partir de 3 anys.

Benegas, Mar ; Yáñez, Francisca [il] . Versos como una casa Mataró : A buen paso, 2017 . 48 p.

Comentari : els poemes volen ser finestres obertes a la vivència i nius per al record. Els versos d’aquest poemari fan prendre vida als nostres espais més quotidians i es deixen habitar talment com una casa farcida d’objectes, de personatges i d’alegres celebracions. Mar Benegas ens regala un inventari de paraules musicals i juganeres, rimes i haikus per apropar la poesia als més petits. Els tons pastel de les il·lustracions de Francisca Yáñez creen un ambient màgic i acollidor. Un llibre de poesia per a infants que acompanya des del cor.
Altra informació : recomanable a partir de 4 anys.

(↑) - Àlbums il·lustrats

Carvalho, Bernardo ; Mimhós Martins, Isabel . D'aquí no passa ningú! Barcelona : Takatuka, 2017 . 40 p.

Comentari : "D'aquí no passa ningú" mana un general a un dels seus soldats. I així fa el seu subordinat fins que... Un àlbum d'estil naïf, que presenta una historia rocambolesca sobre el valor de paraules com "llibertat", "desobediència", "dictadura" o "revolució pacífica". I tot això explicat de manera clara, directa i senzilla a mainada a partir de sis anys.Un llibre fresc, absurdament senzill, que ens fa pensar sobre el valor del poder, la importància del jo individual com a ciutadà i l'absurditat de les dictadures. El llegim amb un gran somriure mentre no parem de jugar amb tots els personatges que hi apareixen!
Altra informació : recomanable a partir de 6 anys.

Díaz Reguera, Raquel . Jo vaig amb mi Barcelona : Thule Ediciones, 2017 . (Thule edicions. ). 40 p.

Comentari : a una nena li agrada un nen, però el nen no es fixa en ella, no la mira. Què pot fer? Els seus amics li aconsellen de tot: que es tregui les cues, les ulleres, el somriure, les pigues, les ales, que no sigui tan xerraire... El nen, per fi, es fixarà en ella, però, amb tant treure's coses, fins i tot li han marxat els ocells del cap. I la nena s'adona que ja no és ella i decideix recuperar les seves cues, les ulleres, les pigues i el somriure.
Altra informació : recomanable a partir de 6 anys.

Kuhlmann, Torben ; Kuhlmann, Torben [il] . Armstrong : l'agosarat viatge d'un ratolí a la Lluna Barcelona : Joventut, 2017 . 128 p.

Comentari : Torben Kuhlmann ens torna a sorprendre amb un bellíssim àlbum il·lustrat, que en aquesta ocasió ens transporta fins a la Lluna. Seguint els passos d’un ratolí molt enginyós, un petit heroi, entrem de ple dins una gran aventura, al mateix temps que aprenem un munt de coses sobre aeronàutica. El ratolí Armstrong, amb aquesta història entranyable, sensible i amb tocs molt divertits, ens deixa molt clar que qualsevol somni es pot fer realitat, sempre que siguis perseverant i no perdis mai la il·lusió. Un cant a la superació que esdevé una petita joia, imprescindible a qualsevol biblioteca personal.
Altra informació : recomanable per a totes les edats.
Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

« Pàgina anterior

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal
Youtube
Face
Twit
Insta