Guies de lectura » CLER (Club de Lectures Recomanables)

Tornar enrera | Versió per imprimir

Nadal 2018

Proposta de lectures infantils i juvenils des de les biblioteques de les comarques gironines.

Índex

(↑) - Llegir sense saber-ne

Budde, Nadia . Un, dos, tres, vampir és. Barcelona : Kalandraka, 2018 .

Comentari : Una proposta divertida en què a través d’una seqüència d’imatges de colors potents i text rimat se’ns van presentant situacions molt diferents: una sèrie de personatges suposadament esgarrifosos que amb dents, urpes, grapes... venen a buscar-vos!
Altra informació : Recomanable a partir de 3 anys

Castro Urío, Bàrbara . A dormir, gatets! Barcelona : Zahorí Books, 2018 .

Comentari : Una casa buida i dotze gatets amb ganes d’anar a dormir. A cada pàgina d’aquest llibre podem jugar amb els colors, els números i els forats. Un conte divertit i molt adient per acompanyar els més petits a anar a dormir.
Altra informació : Recomanable a partir de 2 anys

Deneux, Xavier . Tot a punt Barcelona : Combel, 2018 .

Comentari : Quan us trobeu aquest llibre, ràpidament sentiu l’impuls d’agafar-lo i acariciar-ne les boniques pàgines de cartoné. Amb un format visualment molt atractiu, l’editorial Combel torna a encertar-ho apostant per l’il·lustrador francès Xavier Deneux. A partir de la lectura en doble pàgina,els números passen a convertir-se en punts i els punts en animals. Sota l’aparença d’un grafisme elemental i mecànic, es convida l’infant a construir les seves pròpies figures a partir de l’acumulació lliure i juganera de punts. Fullegeu el llibre, entreu dins les pàgines i acompanyeu el vostre infant en aquesta experiència lectora i plàstica que esdevé un joc.
Altra informació : Recomanable a partir de 0 anys

Freund, Wieland ; Schulz, Tine . Es busca casa Barcelona : Takatuka, 2018 .

Comentari : Un petit drac d’un centre d’acollida d’animals busca casa i família. Però tothom qui s’apropa al centre vol una mascota amb característiques diferents de les que ofereix el drac. Uns volen tenir un animal que es pugui amanyagar; d’altres en volen un que no embruti gens o que no els faci por o que sigui esvelt i refinat. Complirà el drac amb totes aquestes coses? Aconseguirà trobar una llar?
Altra informació : Recomanable a partirde 0 anys

(↑) - Aprenc a llegir

Nuño, Fran ; Aparicio Català, Anna [il] . El nostre circ Barcelona : Takatuka, 2018 .

Comentari : Nenes i nens, mares i pares, àvies i avis, tietes i tiets, acaba d’arribar a les nostres contrades… el nostre circ! Tatxan!!! Un meravellós llibre d’estètica circense on descobrirem una galeria de personatges i artistes que fan el seu espectacle d’allò més bé, tot i que absolutament tots tenen un secret: somien fer un altre número de circ! L’estructura repetitiva ens ajudarà a preveure i a jugar a endevinar quin artista vol ser el personatge que protagonitza cada pàgina. Un llibre per a amants del circ i per recordar que, mentre perseguim els nostres somnis, no cal que oblidem el que fem pel camí.
Altra informació : Recomanable a partir de 4 anys

Bernstein, Galia . Sí, sóc un felí Barcelona : Astronave, 2018 .

Comentari : En Simó és un gat i, per tant, un felí. La Pantera, el Tigre, el Guepard i altres animalassos no es creuen que sigui de la mateixa espècie que ells, ja que és un animalet petit i gens ferotge. Però descobreixen encantats que coincideixen en moltes coses. O sigui, que les aparences i la mida tampoc són importants. De fet, tots som únics i que siguem diferents és el que fa divertit tenir amics.
Altra informació : Recomanable a partir de 4 anys

Tsarfati, Einat . Els veïns Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana , 2018 .

Comentari : «En el meu edifici hi ha set pisos. A cada pis hi ha una porta diferent. I darrere de cada porta..., segueix-me i ho veuràs!» Aquest divertidíssim àlbum ens convida a caminar darrere la protagonista per descobrir detalladament les intimitats i extravagàncies de la vida dels seus veïns d’escala. El joc que proposa la composició rítmica dels fulls fa el ple a cada doble pàgina, on podríem aturar-nos indefinidament, i ens assegura la sorpresa fins a arribar a un final rodó.
Altra informació : Recomanable a partir de 4 anys

Yoshitake, Shinsuke . Atascado Cádiz : Barbara Fiore, 2018 .

Comentari : «Me he quedado atascado y no me puedo desnudar.» Així comença una història ben quotidiana: un nen que vol desvestir-se sol i una camisa que es queda encallada a l’altura del cap i no vol sortir. A partir d’aquesta premissa, Yoshitake crea un relat ben divertit: com serà la vida del nen si no pot treure’s la camisa? Com s’alimentarà, com es relacionarà… en definitiva, com farà vida normal? Amb uns dibuixos de traç senzill i una narració en primera persona, aquest conte humorístic no us deixarà indiferents.
Altra informació : Recomanable a partir de 4 anys

(↑) - Ja sé llegir!

Barklem, Jill . Conte d'hivern Barcelona : Blackie Little Books, 2018 .

Comentari : Des de fa molts anys una comunitat de ratolins caven els caus a les arrels dels arbres de la Bardissa Secreta, entre els matolls que envolten el riu. Els ratolins de la Bardissa Secreta sempre estan atrafegats. Quan fa bon temps recol·lecten flors, fruites i preparen melmelades i conserves per als mesos d’hivern, però també celebren els dies assenyalats de l’any organitzant festes d’allò més divertides. Un clàssic de la literatura anglesa on l’autora i il·lustradora ens ofereix un text i unes il·lustracions que faran les delícies de grans i petits.
Altra informació : Recomanable a partir de 8 anys

Rugani, Nastasia ; Collette, Charline [il] . El pequeño cuidador de insectos Madrid : Nórdica Libros, 2018 .

Resum : Rugani, Nastasia; Collette, Charline [il.].
Comentari : La tradició diu que ser cuidador d’insectes és una tasca que es transmet de pares a fills. Ara li toca a en Noc agafar el relleu del seu pare i convertir- se en el petit cuidador d’insectes. Però a en Noc li fan por i fòbia els insectes i no es veu capaç de ser-ho. Amb l’ajuda de la seva germana Lulú, a qui li encanten els insectes però no pot ser cuidadora perquè és una nena, buscarà la manera d’aconseguir superar aquesta por i ser el nou cuidador. Ho aconseguirà? L’agulla guaridora l’ajudarà? Es pot canviar un destí que ja sembla escrit?
Altra informació : Recomanable a partir de 6 anys

Festa, Giuseppe . Cien pasos para volar BCN : Duomo, 2018 .

Comentari : Un nen de catorze anys i una petita cria d’àguila són els dos protagonistes d’aquest relat poètic carregat de sensibilitat. La història d’en Lucas, cec i gran amant de la natura, es creuarà amb la de la petita àguila, segrestada per uns caçadors furtius. En Lucas no hi veu però sap escoltar la natura. Podrà la seva limitació arribar a ser la seva fortalesa? Serà en Lucas l’element clau en el desenllaç de la història? No desaprofiteu aquesta oportunitat i endinseu- vos en aquest relat d’amistat, de superació, però, sobretot, d’amor a la natura.
Altra informació : Recomanable a partir de 8 anys

Gattari, Florencia . Història d’un jersei blau Lleida : Pagès, 2018 .

Comentari : El dia que l’Elsa rep la notícia de l’arribada del seu net, decideix que li tricotarà un jersei. El farà sense pressa, avançant i desfent punts, com si es tractés d’una marea que va i ve. Perquè sap que un jersei teixit a mà és únic, especial, porta l’ànima i l’amor de la persona que el fa. Florencia Gattari ens proposa una història en què les relacions familiars es van teixint entre escenes quotidianes plenes d’amor, de saviesa i de paciència. Les il·lustracions d’Albert Asensio, amb el seu recognoscible traç i color blau, acompanyen el text a la perfecció.
Altra informació : Recomanable a partir de 6 anys

Wilfred, . Els dos llops Barcelona : Akiara, 2018 .

Comentari : Cadascun de nosaltres porta a dins un llop bo i un de dolent. «Quin dels dos guanyarà?», li pregunta la petita índia a l’avi. Una adaptació d’una llegenda dels indis cherokee, transformada en un conte dins d’un altre, per explicar que hem d’alimentar els valors positius que hi ha dins nostre. Les il·lustracions que acompanyen aquest relat tenen una gran expressivitat i segueixen el curs del relat. I, al final de la història, una guia didàctica amb la intenció de provocar preguntes i ajudar les famílies a tractar aquest tema.
Altra informació : Recomanable a partir de 8 anys

(↑) - Llegeixo molt bé

Bednarek, Justyna ; Latour, Daniel [il] . Las increíbles aventuras de 10 calcetines fugitivos (cuatro derechos y seis izquierdos) BCN : Duomo, 2018 .

Comentari : Heu pensat mai on van a parar tots aquells mitjons que desapareixen de la rentadora? En aquest llibre trobareu la resposta! Descobrireu la vida de mitjons fugits per escapar-se de la rutina que acaben esdevenint actrius, detectius, mariners… Un llibre diferent, ple de color, de dibuixos, engrescador, que només ens vol dir que tot és possible i tot es pot fer… a més de revelar-nos un gran misteri de la humanitat!
Altra informació : Recomanable a partir de 9 anys

Wiles, Deborah . 248 funerals i un gos extraordinari Barcelona : Viena, 2018 .

Comentari : El títol sona trist i gris i, tot i que la novel·la té lloc en gran part en l’entorn d’una funerària (que també és la casa familiar de la nena protagonista), és un llibre pleníssim de colors. Hi trobareu molts personatges carismàtics: la Comfort i el seu gos us encantaran, el Desmay us enamorarà, i també alguns com en Peach us desesperaran. Llegint-lo us anireu impregnant d’emocions i de petites lliçons de vida, com la que ens dona el savi besoncle Edisto només de començar el llibre: «No té importància de què et mors. El que compta és com vius.»
Altra informació : Recomanable a partir d'11 anys

(↑) - Lectures juvenils

Cano, Sara . El futuro es femenino Barcelona : Nube de tinta, 2018 .

Comentari : Recull de vuit relats en què dibuix i text s’uneixen per il·lustrar situacions reals i actuals a les quals s’enfronten nenes i dones diàriament per aconseguir un món més just i més igualitari. Una petita joia, tant pels meravellosos dibuixos a color de reconegudes il·lustradores actuals, com per l’originalitat i sensibilitat de tots els relats, inspiradors i plens de valors i d’esperança per un futur més equitatiu, més compartit, més femení. Un llibre essencial per a tothom, però indispensable per a les dones del futur, perquè creixin fent sentir la seva veu, estimant-se i valorant-se.
Altra informació : Recomanable a partir de 12 anys

Kristoff, Jay . Nuncanoche Barcelona : Plaza & Janés, 2018 .

Comentari : Amb deu anys la Mia s’escapa d’una mort segura i es troba sola, sense amics i amb enemics perillosos que busquen acabar amb tot vestigi de la seva família. En una terra implacable, amb un estament social i polític rígid, la jove Mia prendrà una decisió irrevocable: només la venjança importa i farà tot el que calgui per acabar amb els assassins de la seva família. Això la portarà per un camí fosc i perillós on ho arriscarà tot, fins i tot la vida. No obstant això, la Mia aviat s’acostumarà a caminar entre ombres. Una història emocionant, addictiva, fascinant i no apta per a malalts cardíacs.
Altra informació : Recomanable a partir de 16 anys

Ledesma, Iván . Negorith Barcelona : La Galera, 2018 .

Comentari : Cinc regnes habitats per àngels, dimonis, esperits, fantasmes, humans..., i una negorith amb l’habilitat de veure’ls a tots ells i les portes que connecten aquests regnes. La Gris té una vida ben normal fins que és segrestada per un dimoni i descobreix que és una negorith. Acompanyada per en Half, el noi caçador de dimonis, i l’Abraham, el col·leccionista d’ànimes, es veurà immersa en un antiga guerra entre regnes i una carrera a contrarellotge per salvar el món. Cal destacar l’habilitat de l’autor per presentar-nos una novel· la amb un gran aire cinematogràfic.
Altra informació : Recomanable a partir de 12 anys

Mathieu, Jennifer . Moxie Barcelona : Fanbooks, 2018 .

Comentari : La Viv n’està ben farta. Farta del masclisme imperant al seu institut, que s’afavoreixi els nois per sobre de les noies, d’un codi de vestimenta sexista i d’haver de suportar comentaris i actituds masclistes diàriament. Un dia expressa els seus sentiments en un fanzine només amb la intenció de desfogar-se. Però el que no sap la Viv és que les grans revolucions comencen amb un petit pas i el que ella ha iniciat desencadenarà una allau de reaccions entre les noies de l’institut que volen fer-se sentir i respectar. La revolució Moxie comença! Una lectura amena i divertida, de lectura obligada per a nois i noies.
Altra informació : Recomanable a partir de 14 anys

Olid, Bel ; Rubio, Montse [il] . Tina Frankens Barcelona : Fanbooks, 2018 .

Comentari : Versió del mite de Frankenstein des de la mirada d’una adolescent de color. Tina Frankens és la «creació» de la seva tieta, que aconsegueix retornar-la a la vida després de deu anys a partir de pedaços d’altres noies. La relació entre elles no és fàcil, la Tina cerca respostes a la seva solitud i a les seves pors que mai li seran contestades. Acompanyada d’una dona lloba, lluitarà per trobar la seva identitat. En acabar la lectura, tindrem més preguntes que a l’inici, es tracta d’una novel·la escrita també a pedaços, deixant que sigui el lector qui faci les seves pròpies interpretacions de la història.
Altra informació : Recomanable a partir de 12 anys

Villanueva i Perarnau, Muriel . Rut sense hac Barcelona : Columna, 2018 .

Comentari : Rut sense hac comença una nova etapa a l’institut carregada amb una motxilla plena de pors, inseguretats, culpes i baixa autoestima. Als cinc anys va viure un càncer que l’ha deixat plena de cicatrius, tant externes com internes, a ella i a tota la seva família. Ara, totalment curada, s’ha de fer revisions bianuals que no la deixen ser lliure del tot. La Rut viurà una gran metamorfosi al costat de les noves amigues i d’en Rubén. Rut sense hac és un crit a l’amistat i l’amor, però sobretot a la superació personal. Una aposta per la vida deixant de banda les pors i les culpes que tots arrosseguem.
Altra informació : Recomanable a partir de 12 anys

(↑) - Històries amb vinyetes. Còmics

Chichester Clark, Emma . Ciruela Madrid : Impedimenta, 2018 .

Comentari : Tot va començar l’any 2012, amb un blog que la il·lustradora britànica va dedicar a la seva gossa Plum —Ciruela per a nosaltres—, i que va aconseguir milers de seguidors. Cada dia hi afegia vinyetes plenes d’expressivitat, protagonitzades per l’animal, que narrava en primera persona la seva bella quotidianitat de gos aventurer, divertit, observador i sobretot molt estimat. La publicació en paper d’aquest irresistible diari il·lustrat, amb predomini de l’aquarel·la i d’estil vintage, sens dubte, ha encertat tant en els cors dels amants dels gossos com en els de la novel·la gràfica (http://emmachichesterclark.blogspot.com/).
Altra informació : Recomanable a partir de 8 anys

O’Neill, Katie . La Sociedad de los Dragones del Té Barcelona : La Cúpula, 2018 .

Comentari : Còmic deliciós, destinat al públic infantil però que qualsevol adult pot gaudir pels subtextos i la meravellosa ambientació fantàstica. O’Neill ha creat una obra que és un cant a l’amor sense etiquetes, a les tradicions que tendeixen a perdre’s i a la cura per la naturalesa i les seves espècies. Obra premiada en dues ocasions als Premis Eisner per la seva webcòmic, que va ser l’origen d’aquest còmic que recorda un conte de fades amb molt de regust de manga.
Altra informació : Recomanable a partir de 7 anys

(↑) - Vull aprendre!

Berrio, Juan ; Rayos, Sonia ; Silvana, Andrés . En construcción Albuixech : Litera Libros, 2018 .

Comentari : «L’arquitectura és l’inici d’una transformació», escriu la Clara en el treball que ha de presentar a l’escola. Aquesta serà la trajectòria que seguirem com a lectors: el descobriment de totes les passes que hi ha darrere la construcció d’un edifici. Des de l’avantprojecte, l’estructura, les instal·lacions... coneixerem cada pas mentre veiem l’evolució de la vida dels veïns de l’entorn. Aquest és un llibre amb una clara vocació pedagògica, com el treball que realitzen les autores en el seu projecte arquilecturas, molt recomanable. De nou, Litera Libros publica llibres amb molt de gust i molt treballats fins al darrer detall. Ens convenen llibres així.
Altra informació : Recomanable a partir de 6 anys

Bestard, Aina . Naixements bestials Barcelona : Zahorí Books, 2018 .

Comentari : Hi ha moltes maneres de néixer i de criar-se. Aquest llibre mostra una curiosa selecció: el pingüí emperador, la tortuga terrestre, el cavallet de mar, el cangur, la granota, la papallona monarca i la balena blava. Naixements solitaris, alletant en un marsupi o sota l’aigua, o d’altres en els quals el mascle té una funció determinant. Mitjançant il·lustracions sobreposades en paper vegetal, descobrirem diferents primers instants de vida.
Altra informació : Recomanable a partir de 6 anys

Blom, Kirsti ; Gabrielsen, , Geir Wing . Un mar de plásticos Barcelona : Takatuka, 2018 .

Comentari : Cada any unes vuit mil tones de plàstics acaben a l’oceà, un material que pot trigar segles, o més, a desaparèixer. Aquest llibre revelador vol conscienciar-nos a tots sobre com l’ésser humà està degradant l’entorn que l’envolta dia a dia. Aproximant-nos a la vida d’una au marina, ens introdueix en aquesta problemàtica, l’analitza i ens planteja solucions que tots podem adoptar per intentar protegir els nostres mars i els seus habitants. Tots tenim molt a fer… Us hi apunteu?
Altra informació : Recomanable a partir de 6 anys

Cap, Henri ; Martin, Raphaél ; Vigourt, Renaud [il] . De qui és aquest esquelet? Barcelona : Librooks, 2018 .

Comentari : Què vol dir la paraula esquelet? Com s’articula? Per a què serveix? Com podem distingir a cop d’ull un esquelet humà del d’un goril·la? En aquest llibre descobrirem que els nostres ossos ens poden ensenyar moltes coses sobre l’evolució de l’espècie humana, que va començar fa milions d’anys. Mitjançant un joc de solapes ple d’endevinalles i trencaclosques, l’infant s’endinsarà de ple en el món dels esquelets i descobrirà tots els seus secrets d’una manera amena i divertida.
Altra informació : Recomanable a partir de 6 anys

Duprat, Guillaume . Univers: dels cosmos grecs al multivers Barcelona : Zahorí Books, 2018 .

Comentari : Com ha evolucionat el nostre coneixement de l’univers? Un viatge a través de la història de l’astronomia que ens porta fins a imaginar com serà l’univers en el futur. Des dels cosmos grecs, el Sol de Copèrnic i el telescopi de Galileu, fins a l’univers com el creiem avui. Un llibre fantàstic, amb pestanyes i finestres que ens fan més gràfic i entretingut el coneixement d’aquest món tan apassionant.
Altra informació : Recomanable a partir de 6 anys

Matoso, Madalena ; Minhós Martin, Isabel ; Pedrosa, Maria Manuel . Comerse el tarro Logroño : Fulgencio Pimentel, 2018 .

Comentari : Com funciona el vostre cervell? Com evoluciona des d’abans que naixeu fins a la vellesa? Com emmagatzema el que apreneu i què passa dins seu quan us emocioneu? De manera molt amena i propera, les autores d’aquest llibre us expliquen aquestes i mil qüestions més que us passen pel cap (i que us passen al cap!), en un llibre gràficament molt original, senzill, però molt complet. Un gran primer contacte amb la neurociència.
Altra informació : Recomanable a partir de 12 anys

(↑) - Àlbums il·lustrats

Joire, Stéphanie, Stéphanie ; Fanelli, Laura [il] . Goteta Barcelona : Joventut, 2018 .

Comentari : Un àlbum il·lustrat que ens dona a conèixer d’una manera molt senzilla el cicle de l’aigua. Amb un format molt original —un acordió desplegable—, els petits lectors s’endinsaran en el món de la goteta i viatjaran amb ella a través d’unes pàgines plenes de colors i un text marcat per la musicalitat i el ritme, molt poètic i suggeridor. Un àlbum lúdic i d’una bellesa extraordinària que alhora té un valor pedagògic molt destacable. Un llibre que serà la delícia de petits i grans.
Altra informació : Recomanable a partir de 6 anys

Calì, Davide ; Tanco, Miguel [il] . Un gran perro Almería : Libre Albedrío, 2018 .

Comentari : El jove protagonista de la història es pregunta què serà de gran mentre observa, amb gran admiració, els diferents retrats dels seus familiars i escolta el pare quan explica les gestes de cadascun, dins la seva professió. Un àlbum il·lustrat amb tocs d’humor, que ens narra dues històries paral·leles, la que podem percebre a través del text i la que descobrim obrint les solapes de cada pàgina. Un llibre que ens permet descobrir oficis, parlar de l’adopció i entendre que a vegades les coses són diferents de com ens les expliquen.
Altra informació : Recomanable a partir de 3 anys

Chambers, Daniel H. ; Delicado, Federico [il] . Un llarg viatge Barcelona : Kalandraka, 2018 .

Comentari : Un preciós àlbum il·lustrat on conviuen de manera molt poètica i emocional dues històries paral·leles. Dos llargs viatges molt diferents on el text, la il·lustració i el color marquen el camí dels diferents personatges, uns que s’hi veuen abocats com a manera natural de viure i d’altres forçats per la situació que els ha tocat viure malgrat no haver-la escollit. En un moment com l’actual, en què creixen els conflictes i les migracions, s’agraeix el granet de denúncia i solidaritat que aporta.
Altra informació : Recomanable a partir de 6 anys

Delacroix, Sibylle . Grans de sorra Barcelona : Joventut, 2018 .

Comentari : «He recollit grans de sorra i no els vull llençar. Vine, que els sembrarem.» Els grans de sorra s’escolen entre els dits tan ràpidament com els dies d’estiu i apareix la nostàlgia de la felicitat viscuda durant les vacances. Sibylle Delacroix descriu el final de les vacances d’una manera molt poètica i tendra. Les il·lustracions a llapis i amb dos colors predominants donen a aquest àlbum una dimensió artística extraordinària. Un himne a l’alegria i a la felicitat que sentim quan recordem les vacances, la platja, el mar… Una petita joia que enamora per la seva sensibilitat, imaginació i delicadesa.
Altra informació : Recomanable a partir de 5 anys

Silverstein, Shel . Una jirafa y media Barcelona : Kalandraka, 2018 .

Comentari : Un clàssic divertit on els protagonistes són l’humor i el joc memorístic de sumar i restar elements que van apareixent i desapareixent de la història del personatge principal, una preciosa girafa que un dia s’estira igual que una mitja..., i de sobte, en lloc d’una girafa, tindreu una girafa i mitja. Però què passarà si li poseu o traieu més coses?
Altra informació : Recomanable a partir de 5 anys

Vere, Ed . Com ser un lleó Barcelona : Joventut, 2018 .

Comentari : En Lleonard és un lleó, però no un lleó qualsevol... és un poeta! Un dia es troba la Queta, una ànega, però lluny de devorar-la es fan amics i junts passen grans estones al turó de pensar. La comunitat de lleons no entén la reacció d’en Lleonard. Un àlbum que gira al voltant de la diferència i de com cadascú ha de trobar la manera de ser ell mateix.
Altra informació : Recomanable a partir de 3 anys

(↑) - LLibres joia

Jeffers, Oliver . Som aquí Algemesí : Andana, 2018 .

Comentari : Entendre el nostre planeta no sempre resulta fàcil, sobretot si fa poc que hi has arribat. Jeffers va escriure i il·lustrar aquest àlbum per explicar-li al seu fill, de pocs mesos, com és el món on creixerà, qui hi viu, com ens relacionem, quines coses hi passen… Seguint l’estil que el defineix, l’autor adopta un punt de vista divertit i amable, sense deixar de banda petits apunts de crítica i reflexió sobre allò que podríem fer millor. Un bon regal per a mares i pares novells, i per a nenes i nens curiosos.
Altra informació : Recomanable a partir de 3 anys

Perrini, Clotilde . Dolents Madrid : Maeva, 2018 .

Comentari : Més que un llibre un petit tresor! Així és Dolents, una joia per compartir amb tots els de casa. Un llibre de gran format, amb pàgines desplegables, encunys i solapes que ens deixaran amb la boca oberta... Presenta tres dolents, molt dolents i dels quals no us volem dir el nom, i unes poques pàgines endavant trobem un munt d’informació sobre ells: gustos, característiques, llibres on els podem trobar en plena acció... i fins i tot un conte de regal! Si us plau, no deixeu passar l’ocasió de tafanejar o compartir la màgia que conté!
Altra informació : Recomanable a partir de 3 anys
Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

« Pàgina anterior

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal
Youtube
Face
Twit
Insta