Guies de lectura » CLER (Club de Lectures Recomanables)

Tornar enrera | Versió per imprimir

Sant Jordi 2007

Portada_stljordi07

Proposta de lectures infantils i juvenils des de les biblioteques públiques de les comarques gironines.

Índex

(↑) - Aprenc a llegir

Animals del zoo Barcelona : Timun Mas, 2006 . 14

Resum : Els nens aprendran com viuen els animals que apareixen en aquest llibre ple d'originals textures.
Comentari : Els nens podran tocar i notar les textures d'una enorme orella d'elefant, de la suau pell del lleopard o de les brillants escames d'una iguana. En aquest llibre trobaran una gran varietat d'animals salvatges i exòtics. A més les il•lustracions són fotografies reals dels animals.
Altra informació : de 0 a 4 anys

L'Home de la Lluna (un dia de la vida d'en Bob) Barcelona : La Galera, 2006 . 32

Resum : L'home de la Lluna es diu Bob. Cada dia sens falta s'enlaira amb el seu coet. A les nou en punt comença la seva jornada laboral a la Lluna, que consisteix en netejar, atendre les visites guiades i para la paradeta de records lunars. Quan un visitant li pregunta pels extraterrestres ell respond convençut que no n'hi ha. Després d'una jornada esgotadora, s'assegura que no queda ningú a la Lluna i s'entorna cap a casa a sopar i a descansar per l'endemà tornar a la solitària Lluna, on no hi ha extraterrestres o almenys això és el que es pensa en Bob.
Comentari : Conte futurista on es barreja la vida actual amb la futura, on anar a treballar a la Lluna, a Mart o Saturn, serà tan normal com ara ho es treballar en una botiga, una oficina o una fàbrica. Ja ens podem preparar per veure: coets turístics, vestits espacials i estrafolaris homenets de color verd, vaja el més natural de....l'univers. Il.lustracions amb contrastos, plenes de detalls i sobretot extraterrestres.
Altra informació : 5 a 8 anys

La petita salvatge Barcelona : Blume, 2006 . 32

Resum : Aquesta és la història d'una nena i d'un gosset que vivien sols enmig de les muntanyes. Ho compartien tot, fins i tot les puces. Un dia d'hivern, mentre collien llenya, van descobrir unes petjades enormes a la neu. Les petjades es dirigien cap a la seva cova. Eren les d'un ós. Per sort quan van arribar a la cova l'ós no hi era, però segur que tornaria. Tal dit i tal fet l'ós estava a punt d'entrar a la cova quan la nena i el gos li van barrar el pas. L'ós sorprenentment no els va atacar, se'n va anar amb tristesa. D'un racó fosc de la cova en va sortir un osset preciós. Era evident que l'ós no era un ós dolent, sinó una mare óssa que buscava el seu fillet. Amb la neu que queia les petjades de la mare óssa es van esborrar del tot.
Comentari : Els protagonistes d'aquest conte, amb el seu instint de supervivència, ens donen una lliçó de companyonia. Pocs personatges per una gran i entendridora història.
Altra informació : 6 a 8 anys

Baumbach, Martina ; Lieffering, Jan [il] . Els caps de setmana veig el pare Barcelona : Joventut, 2006 . 26

Resum : Que el pare i la mare discuteixen? no pasa res, l'endemà al matí tot s'haurà oblidat i s'estimaran com sempre. Però el pare i la mare d'en Miquel discuteixen i l'endemà no fan les paus. Aquest cop és diferent. El pare dorm al sofà; l'hora d'esmorzar l'ambient és carregat. Cada dia així fins que el pare fa les maletes i buida els seus prestatges. El pare i la mare d'en Miquel s'han separat, però mai de la vida es separaran d'ell.
Comentari : Aquest àlbum és una eina que ens ajuda a explicar als més petits situacions que els són difícils d'entendre com ara la separació dels propis pares o dels pares d'un amic.
Altra informació : 5 a 9 anys

Besora, Ramon ; Rovira, Francesc [il] . Aprèn l'abcdari amb el ratolí savi Barcelona : Edebé, 2006 . 55

Resum : El ratolí savi ens aconsella: 'corre, salta, treballa, viatja i passa-ho bé al camp i a la platja. Però si vols ser savi cal que aprenguis l'abecedari'
Comentari : Com n'és d'important saber l'abecedari fil per randa per llegir un conte tot solet. Amb aquest llibre l'aprendran fàcilment. Utilitza el recurs de l'associació visual de cada lletra amb oficis, accions o coses. Amb encunys rodons, que emmarquen les il-lustracions, troben una pàgina amb un petit vocabulari amb tres grafies diferents: lletra de pal, lletra lligada i lletra d'imprempta i a la següent es contrueix una frase curta de fàcil memorització.
Altra informació : 5 a 7 anys

Guidoux, Valérie ; Boutavant, Marc [il] . Natura a la ciutat Barcelona : Cruïlla, 2006 . (Xicdoc. ; núm. 8). 12

Resum : Sovint no ens hi fixem, però a la ciutat també hi ha plantes i arbres. Aquest llibre ens ajuda a descobrir que,amagats al carrer o al parc, trobem tota mena d´ ocells i altres animals.
Altra informació : de 3 a 6

Espot, Laura ; Montserrat, David ; Tort, Elisabeth ; Calafell, Roser [il] . Gener: aquest mes faig anys Barcelona : La Galera, 2006 . (El meu mes. ). 16

Resum : Per a cada mes de l'any hi ha un refrany, hi ha endevinalles, hi ha un tipus de fruita o de roba que ens solem posar, i per a cada mes de l'any hi ha una festa o una cançó... Quin mes vas néixer?
Comentari : Es tracta d'una col·lecció de dotze llibres (un per a cada mes) en què hi ha les coses més característiques de cada un d'ells: des d'una dita o un refrany, fins al clima que pot fer aquell mes o quines festes s'hi celebren. És una col·lecció molt original.
Altra informació : de 5 a 8 anys

Dupuis, Sylvia . Les Deu gallines Barcelona : Baula, 2006 . (Cuca de llum. ; núm. 7). 23

Resum : Una gallina de cada color pon un ou en cada racó.
Comentari : El text en rodolí combina els nombres i els colors. Al mateix temps que es llegeix es pot aprendre els nombres i els colors. Text i il·lustracions molt divertits.
Altra informació : de 3 a 6 anys

Giménez, Teresa ; Giménez, Teresa [il] . Mama, coll! València : Tàndem, 2006 . (El Tricicle. ; núm. 40). 22

Resum : En Pau està molt orgullós de la seva mare, diu que es la més guapa del món. Tot es alegria fins que arriba la Martina, la nova germaneta. Ara la mama ja no juga tan amb en Pau perquè la Martina només fa que plorar i la mare sempre ha de córrer a consolar-la. Un dia la Martina i en Pau es barallen per la mama i estiren tant d´ella que la trenquen per la meitat. La mare ja no és la mateixa, com s´ho faran per tornar a enganxar-la?
Altra informació : 4 a 8 anys

Keselman, Gabriela . T'ho he dit 100 cops! Barcelona : Destino, 2006 . 24

Resum : En Kif Kif sap que la seva mare li ha dit alguna cosa cent cops, però per més que vol no aconsegueix recordar que és. Què serà això que la mare li ha dit?
Altra informació : de 3 a 6 anys

Reynolds, Peter H. . Leos Barcelona : RBA, 2006 . 28

Resum : En Leo estava molt enfeinat i va fer una llista de les feines que li quedaven pendents. La llista va resultar ser tan llarga que era impossible fer-la ell sol: 'si com a mínim n'hi hagués una altre com jo...' i tal dit tal fet hi va haver un altre Leo, i dos Leos, i tres Leos i molts Leos, però com més Leos apareixien és duplicava la feina i no donaven l'abast.
Comentari : A vegades als nens se'ls afeixuga amb tantes activitats, que se'ls fa impossible no desitjar doblar-se o triplicar-se.
Altra informació : 6 a 8 anys

Sakai, Komako . Quan pari de nevar Barcelona : Corimbo, 2006 . 32

Resum : Neva i neva i no para de nevar. Mentre ho faci no hi haurà guarderia, no circularan tants cotxes, la mare no sortirà de casa ni per anar a comprar. L'entorn és silenciós. No es pot fer res més que esperar que pari de nevar.
Comentari : El conte ens transmet les sensacions de silenci, pau i recolliment. La fredor del paisatge que l'envolta i sembla que el temps s'atura o va més a poc a poc.
Altra informació : 5 a 7 anys

Taylor, Sean ; Sharratt, Nick [il] . Quan neix un monstre Barcelona : Juventud, 2006 . 18

Resum : Quan neix un monstre hi ha dues possibilitats: que habiti els boscos llunyans, o bé sota el llit; si viu als boscos llunyans ja està, tot solucionat, però si s'instal.la sota el llit la situació es complica amb dues possibilitats més i així el conte es va descabdellant amb una muntanya de divertides possibilitats que sembla que no s'acabin mai.
Comentari : Amb una tipografia variada i original aquest conte és una barreja de lectura i joc, amanida amb molt d'humor.
Altra informació : 5 a 8 anys

Timmers, Leo . Qui condueix? Barcelona : La Galera, 2006 . 32

Resum : Un llibre per als més petits que combina les imatges d'animals i de cotxes, que tant els hi agraden, amb el joc d'endevinar quin personatge condueix cadascun dels vehicles.
Altra informació : de 3 a 5 anys

Weulersse, Odile . Nasreddín Barcelona : Baula, 2006 . 32

Resum : En Nasreddín té un problema: faci el que faci, la gent es burla d'ell. Tothom diu la seva i no sap a qui ha de fer cas, potser a les bugaderes? o potser als ancians? o potser als altres nens del poble?
Comentari : Aquesta és una versió d'un conte popular àrab que amb molt d'humor ens ofereix tota una lliçó per anar per la vida. Un àlbum intel·ligent, humorístic, i molt recomanable tant per el text com per les il·lustracions.
Altra informació : a partir de 7 anys

Wilkon, Piotr ; Wilkon, Jósef [il] . La gatita Rosalinda Vigo : Faktoría K de libros, 2006 . 28

Resum : La protagonista d'aquest conte és Rosalinda, una gateta de familia distingida. Tots els seus parents són coneguts pel seu manífic pèl negre com el carbó, però ella no és negra, el seu pèl és roig. Quan Rosalinda creix, les coses es compliquen; no en té prou en no ser negra com tots els seus germans i parents, sinó que fa el que li dóna la gana: a la Rosalinda no li agrada caçar ratolins, sinó que hi juga; no vol dormir amb els seus germans, sinó amb un gos. Cansada de tanta incomprensió, la gateta marxa de casa, però com és de suposar la història acaba bé.
Comentari : Una història que il•lustra molt bé sobre la incomprensió i els problemas que pateixen les persones diferents, però que alhora manté oberta una porta a l'esperança. Les magnífiques il•lustracions a tota plana acaben de completar una història tendra, entenedora i divertida.
Altra informació : de 5 a 7 anys

(↑) - Llegeixo molt bé

El Cor damunt la sorra Barcelona : Lumen, 2007 . 61

Resum : La Jana és una nena de set anys que, a través de la imaginació viatja pel desert damunt d'un cavallet alat, parlant amb fades, flors i animals. Però, la Jana, com tots els infants, es pregunta coses, com ara el per què existim, el per què morim, el per què cada persona és diferent, etc. Per respondre a aquestes preguntes, la Jana inicia un viatge pel desert de Namíbia amb el seu cavallet alat. Allà, entre la bellesa i la màgia de les dunes, la Jana coneix una flor que espera ser regada, una guineu artista, un lleó trist, un nen del desert, una nena que té una bola del món, una fada amb la qual tenir llargues converses. Amb cadascun d'aquest personatges viu petites històries que són també petites respostes a les seves preguntes.
Altra informació : de 8 a 10 anys

Nens del món Barcelona : La Galera, 2006 . (El Món en fotos. ). 36

Resum : A les planes de Mongòlia, les famílies viuen en tendes de campanya. A la Sibèria, els nens s'abriguen amb pell de ren. A Papua Nova Guinea, els nens i les nenes es maquillen per a les grans ocasions. En un poblat de Ghana, els infants s'han de portar les cadires per anar a escola. I al Pakistan, els nens estudien a l'aire lliure, de cara a les muntanyes nevades.
Comentari : Fantàstic llibre de fotografies de nens i nenes de diferents llocs del món en situacions ben diverses: com van a escola, com viuen, què mengen... És de la mateixa col·lecció que el llibre 'Animalades', també molt recomanable.
Altra informació : de 4 a 8 anys

Calì, Davide ; Tanco, Miguel [il] . Dos herois són massa Barcelona : Claret, 2006 . 16

Resum : Els estadant del carrer de l'Ortiga s'estimen el superveloç,superàgil, superservicial i supersimpàtic Super-Conill. Però vet aquí que un dia arriba al carrer un altre nen tan súper com el Super-Conill. La rivalitat entre ells es manifesta. Decideixen que han de superar unes proves complicades per demostrar quin del dos és més 'súper'. Una malaltia encomanadissa fa que els dos rivals hagin d'esperar un altre moment per enfrontar-se. Quiets a casa veuen per la finestra com arriba al carrer més competència.
Comentari : És un conte mogut pel que fa al tema que gira a l'entorn de les rivalitats i els lideratges entre nens i nenes i fins i tot és moguda la presentació del text i les il-lustracions.
Altra informació : 5 a 7 anys

Canal, Eulàlia ; Ruano, Sara [il] . Un petó de mandarina Barcelona : Barcanova, 2006 . (Sopa de llibres. ; núm. 131). 126

Resum : En Tavi s'enamora de la Vanina el primer dia que la veu a classe. És una nena misteriosa que ve d'un país llunyà. En Tavi vol apropar-se a la nena però la seva inseguretat li ho posa difícil. Finalment aconsegueix la determinació suficient per fer-ho i, alhora, descobrir un munt de coses sobre ell mateix.
Comentari : Una història d'amor infantil plena de tendresa. El llibre es llegeix de forma ràpida i amena i enganxa de seguida el lector que vol saber que passarà amb tant de sentiment. Les il·lustracions, en blanc i negre, tenen l'encant poètic i romàntic de la història.
Altra informació : de 9 a 11 anys

Fanlo, Àfrica [il] . El Capità pernil Barcelona : Intermón Oxfam, 2006 . 28

Resum : El capità Pernil és un pirata que tan sols es preocupa de si mateix i dels seus entrepans. Fins que un dia se n'adóna que al seu al voltant hi ha gent que té problemes més importants que el seu. Però no només se n'adóna d'això sinó que es veu empès a donar un cop de mà, en poques paraules, a ser solidari.
Altra informació : de 7 a 9 anys

Friot, Bernard ; Herbauts, Anne [il] . Amanda Xocolata Barcelona : Baula, 2007 . (Ala Delta. ; núm. 20). 57

Resum : Amanda, filla d'un mestre xocolater ha decidit no menjar mai més xocolata. Ella vol pastanagues, carn, amanides.. El seu pare està desesperat!Com ho solucionarà?
Comentari : A partir d'un inici l'autor ens proposa tres finals ben diferents per una història ben dolça.
Altra informació : 7 anys

Muntean, Michaela ; Lemaitre, Pascal [il] . ¡No abras este libro! Barcelona : Entrelibros, 2006 . 36

Resum : El llibre comença així: 'Perdona, pero... ¿no has leído la cubierta de este libro? ¿Eres siempre tan grosero? He dicho que NO ABRAS ESTE LIBRO', i un rètol enorme diu: '¡No pasar!'
Comentari : Es tracta d'un llibre molt divertit per mirar i llegir amb humor. El mateix títol ja ens convida a llegir-lo, és clar! i a mesura que es van passant pàgines, es va veient que l'autor només vol que hi passem una bona estona. Les il·lustracions són força divertides i són bàsiques per a llegir el llibre.
Altra informació : de 7 a 9 anys

Whitman, Walt ; Long, Loren [il] . El astrónomo Barcelona : Serres, 2006 . 32

Resum : Aquest àlbum il·lustra un poema de Walt Whitman 'Quan vaig sentir l'erudit astrònom'. Un nen que està fascinat per l'univers, els planetes i els coets va a la conferència d'un astrònom, però tot el que sent i veu, les paraules, les xifres, les taules... l'acaben cansant. El nen s'estima més una altra cosa: mirar el estels de la nit.
Comentari : Un àlbum poètic que ens diu que la imaginació és més important que el coneixement. Les il·lustracions, grans làmines acolorides i vives, complementen molt bé el text, mostrant-nos les sensacions i emocions del nen.
Altra informació : de 7 a 9 anys

Obiols, Anna ; Subi, [il] . Els viatges de la Cisa Girona : Ajuntament de Girona, 2007 . (En bufalletres. ; núm. 2). 16

Resum : La Cisa era una lleona molt curiosa i aventurera que volia recórrer el món, descobrir nous països i fer nous amics. Un dia, després d'un munt d'aventures, va arribar a Girona i es va enfilar dalt d'una columna. Des d'allà va fer un munt d'amics que li van ensenyar la ciutat i les Biblioteques, que li van agradar tant que va decidir que serien la seva nova llar. Bé, de moment, per què amb una lleona tan moguda com la Cisa no es pot estar segur de res!
Comentari : Editat per l'Ajuntament de Girona, el llibre explica les aventures de la Cisa, des de la seva sabana natal fins a convertir-se en la famosa lleona de Girona i, fa poc, en la mascota oficial de les Biblioteques Municipals de Girona. Magnífiques il·lustracions a tot color d'en Subi, plenes de mil i un detalls que engrescaran tant als grans com als més petits!
Altra informació : de 4 a 7 anys

Valriu, Caterina ; Peris, Carme [il] . En Galceran i les marietes Barcelona : Bambú, 2006 . (Bambú - primers lectors. ; núm. 4). 59

Resum : Una inesperada pluja ha esborrat els puntets negres de les marietes. Sense els puntets se senten com una papallona sense colors. Així que volen recuperar els seus puntets costi el que costi. Però, com?
Comentari : Llibre adreçat als nens que s'inicien en la lectura. Les il·lustracions són a pàgina sencera i el text molt sencill perquè els nens no perdin el fil. L'argument toca diversos temes com l'amistat, l'humor i un toc de fantasia.
Altra informació : de 6 a 8 anys

Relf, Adam [il] . L'Ós més gran del món Barcelona : Joventut, 2006 . 25

Resum : L'osset Roi vol saber si hi ha un ós més gran que la seva ombra, i per això li demana al seu pare que li ensenyi l'ós més gran del món. Però l'ós més gran del món no és ni un gran ós de xocolata que veu en una pastisseria, ni l'ós de pedra que hi ha al parc, ni un globus amb forma d'ós que vola per sobre el poble... Perquè l'ós més gran del món només surt de nit.
Comentari : Es tracta d'un àlbum il·lustrat, amb una història molt tendra i bonica, i el millor de tot és el final del conte.
Altra informació : de 3 a 5 anys

Tharlet, EVe [il] . T'ho prometo Barcelona : Editorial Brúixola, 2006 . 34

Resum : Desprès d'un llarg hivern hivernant en Bru es desperta amb ganes de córrer món. La primavera és temps de flors i en Bru es fa molt amic d'una flor groga. La flor cada dia canvia fins que un dia canvia tant que amb un bufet d'en Bru desapareix, però abans la flor ha dit a en Bru: 'tot acabarà bé; t'ho prometo'. En Bru desconsolat no entent què ha volgut dir la seva amiga i ha de deixar passar un altre hivern per saber-ho.
Comentari : Amb unes tendres il.lusracions aquest conte d'amistat entre un petit animalet i una flor ens dóna un missatge d'esperança seguint el cicle de la natura.
Altra informació : 4 a 7 anys

Van Allsburg, Chris . El naufragi del Zèfir Barcelona : Joventut, 2006 . 32

Resum : Sobre un penya-segat hi ha les restes d'un petit vaixell. Com ha arribat tan amunt? Un vell mariner explica que les ones l'han llençat allà durant una forta tempesta, però diu també que hi ha una altra història. La d'un noi que volia ser el millor navegant del món i que va anar a parar a un lloc on els vaixells podien volar per damunt les ones.
Comentari : Chris Van Allsburg és un artista sorprenent i torna a captivar-nos amb aquest preciós àlbum il·lustrat. Un cant a la imaginació amb un bon text i uns excel·lents dibuixos.
Altra informació : de 7 a 9 anys

(↑) - Lectures juvenils

Farré, Lluís ; Gusti, [il] . El nen gris Barcelona : La Galera, 2006 . 42

Resum : En Martí Carmanyoles no té els colors dels de casa seva. Va néixer gris per fora i per dins. Ni plorava, ni reia... res, el feia emocionar. Però tothom sap que hi ha poques coses que siguin per sempre. L'amistat amb la seva mascota farà que trobi els colors.
Comentari : Un àlbum simpàtic que, amb sentit d'humor, fa una reflexió sobre la importància de les emocions.
Altra informació : de 6 a 8 anys

Gallego García, Laura . Memòries d'Idhun Barcelona : Cruïlla, 2006 . 959

Resum : El dia que a Idhun, un món màgic poblat per diferents éssers i races, es van alienar els tres sols i les tres llunes, el nigromant Ashran es va fer amb el poder. A la Terra en Jack i la Victòria es veuen abocats a unir-se a la resistència d'Idhun, ja que en Kirtash, un jove i despietat assassí, els vol eliminar sense aparentment cap motiu. Aquest serà l'inici d'una gran i meravellosa aventura plena de perill i acció, on el destí i les vides d'en Jack, la Victòria i d'en Kirtash es veuran estretament relacionades.
Comentari : Memòries d'Idhun és una de les millors trilogies de literatura fantàstica que m'han caigut a les mans. Els tres títols que la conformen (La Resistència, Tríada i Panteó), plens d'aventures, acció, intriga, fantasia, traició, amor i perill, mantenen l'interès del lector en tot moment i et descobreixen un món i uns personatges captivadors i inoblidables. És impressionant com la narració et va revelant pinzellades d'una trama que fins al final no es mostra en la seva totalitat i que, sens dubte, us sorprendrà.
Altra informació : a partir de 13 anys

Meyer, Stephenie . Luna nueva Barcelona : Alfaguara, 2007 . 574

Resum : Després d'haver estat a punt de morir, la Bella reprèn la seva vida juntament amb l'Edward, que cada vegada té més dubtes sobre si la seva relació pot arribar a funcionar i, més important encara, si la Bella pot sobreviure en el seu món de vampirs. Per mantenir-la fora de perill pren la decisió de deixar-la. Totalment destrossada, la Bella intentarà sobreposar-se amb l'ajuda de nous i estranys amics.
Comentari : La continuació de Crepúsculo ja està aquí!! I de nou Stephenie Meyers ens explica les aventures i desventures de la Bella, una noia una mica maldestre que atreu el perill i les situacions més estranyes com si fos un imant. Un llibre ple d'intriga, perill, humor, aventures i amor que enganxa des de la primera plana!
Altra informació : de 13 a 16 anys

Riordan, Rick . El ladrón del rayo. Percy Jackson y los dioses del Olimpo Barcelona : Salamandra, 2006 . 285

Resum : Tot i els seus problemes a l'escola i amb el seu padrastre, en Percy es considera un noi normal i corrent, encara que al seu voltant a vegades passin coses una mica estranyes. Però un dia descobreix al·lucinat que el seu pare és un deu grec i per tant que ell és un semidéu, que hi ha un munt de paios i monstres que el volen matar i que, per a cabar-ho d'adobar, ha de trobar el raig que li han robat a Zeus, el deu suprem, si no vol passar a millor vida i sense més ajuda que la de dos bons amics.
Comentari : Aventures, humor, intriga, acció, fantasia... una història genial, divertida i super entretinguda! Magnífica la idea de barrejar els deus grecs amb la vida moderna del S. XXI. Amb uns diàlegs i descripcions brillants, aquest és el primer llibre d'una sèrie amb en Percy com a protagonista. Esperem ansiosos les seves noves aventures!
Altra informació : de 12 a 14 anys

Wilson, Jacqueline ; Sharratt, Nick [il] . Medianoche Barcelona : Alfaguara, 2007 . (Alfaguara juvenil. ). 215

Resum : La Violeta té 13 anys i viu a l'ombra del seu fascinant germà Will que tant pot ser el seu millor amic com el seu pitjor enemic. Ara en Will ha descobert un terrible secret del passat que l'afecta directament i tot a casa empitjora. La Violeta, impotent, es refugia en el món de fades i fantasia del seu escriptor preferit, en Casper Dream. La situació comença a canviar quan arriba a l'institut una alumna nova, la Jasmine. Però el que la Violeta es pregunta és: canviarà a millor o a pitjor?
Comentari : Com totes les germanes petites la Violeta n'està molt del seu germà i es deixa influenciar, però al mateix temps no és cega i sap que no pot viure a la seva ombra per sempre. L'intent de madurar de la Victòria, les seves ganes de millorar una situació familiar molt tensa, les ànsies de tenir una amiga... tot queda reflectit en una narració que posa de manifest uns problemes reals i actuals que qualsevol noia de 13 anys podrà comprendre i veure-s'hi reflectida.
Altra informació : a partir de 13 anys

(↑) - Vull aprendre!

Calculadora mágica Barcelona : Susaeta, 2006 . 12

Resum : Un llibre plegat d'animals on se'ns plantegen uns problemes de sumes i restes, quan creiem que tenim la solució només cal comprovar aixecant les pestanyes d'interrogació
Comentari : Adient per aprendre a sumar i restar d'una manera divertida.
Altra informació : a partir de 5 anys

Clima salvatge Barcelona : Beascoa, 2006 . 53

Resum : En Warren Faidley és el primer caçador de tempestes professional del món, junts descobrirem en què consisteix la trajectòria d'un tornado, els efectes de la sequera o quan esclata un llamp...
Comentari : El llibre es presenta estructurat en tres apartats: aigua, tempestes i foc i gel. Es combinen fotografies, esquemes i dibuixos donant com a resultat una bona eina de consulta tant per la facilitat a l'hora de cercar la informació com la pròpia explicació en si.
Altra informació : a partir de 12 anys

La Odisea de la vida: imágenes del documental de Nils Tavernier Barcelona : Blume, 2006 . 64

Resum : Llibre de coneixements per a infants però també per a pares que vulguin una ajuda per explicar als seus fills tot el procés de la fecundació i l'embaràs.
Comentari : L'edició del llibre és molt acurada, tant per les imatges en 3D, extretes del documental realitzat per Nils Tavernier, com pel disseny de la tipografia i el color. N'hi dues versions, una adequada per a futurs pares però que també poden llegir els més grans, en què les explicacions són molt complertes però amb un llenguatge planer i entenedor i una altra molt més senzilla en la qual el contingut és explicat com un conte, per la qual cosa tant pot ser llegit pels més petits, com pot ser una eina per als pares que no saben com posar-s'hi per explicar aquests temes.
Altra informació : de 10 a 14

Bernal, M. Carme ; Rubio, Carme ; Schmid, Emma [il] . Tant de gust de conèixer-lo, senyor Andersen Barcelona : Publicacions Abadia de Montserrat, 2006 . (Tant de gust.... ; núm. 1). 77

Resum : Tots hem llegit algun dels contes de H.C. Andersen, però el coneixem a ell? Aquest llibre ens explica no solament qui era, què va fer i quins eren els seus sentiments, sinó també l'època en què va viure, quins són els contes més coneguts i finalment ens n'explica un: “El rossinyol”
Comentari : Petita biografia, molt ben adaptada als infants que porta el segell dels materials de “lectura fácil” amb la qual cosa ens garanteix un llenguatge clar i entenedor per a tots sense perdre gens de qualitat literària. De la mateixa col•lecció s'ha editat un volum dedicat a Joan Maragall
Altra informació : de 7 a 10 anys

Bib, Betty . El Llibre de les fades: guia per a reconèixer els tipus de fades i els llocs on viuen Barcelona : Parramón, 2006 . 72

Resum : Quin aspecte tenen les fades? Quant mesuren? D'on vénen les fades? Com aprenen a volar? On dormen? Com es poden veure? Amb aquest llibre es pot descobrir la màgia, es poden conèixer les fades i saber exactament com viuen.
Comentari : És un llibre 'dolç', amb gust a fada... Cada un dels diferents tipus de fades que existeixen hi són descrits, així com també com viuen, què mengen, o d'on vénen... És bàsicament un llibre per estar mirant una llarga estona. Les il·lustracions són el millor del llibre. Són molt divertides i per quedar-se-les mirant una bona estona, ja que tenen molts i molts detallets. Són, sobretot, molt originals.
Altra informació : de 7 a 11 anys

Burningham, John . Eduardo : el niño más terrible del mundo Vigo : Faktoría K de libros, 2006 . 32

Resum : L'Eduard era un nen com qualsevol altre, però cada vegada s'anava tornant més cruel, més cridaner, més abusador, més desordenat i més brut fins guanyar-se el qualificatiu de ser el nen més terrible del món. Però un dia les persones comencen a veure els seus actes d'una altra manera, buscant-hi la part positiva i aconseguint un canvi radical en el seu comportament.
Comentari : Un conte divertit i alhora reflexiu que agradarà als lectors. S'estructura en dues parts que es llegeixen de forma dinàmica i amena: una primera part amb el seguit de males accions i crítiques negatives i una segona part en què les mateixes malifetes acaben convertint-se en bones accion gràcies a un reforç positiu de la conducta del nen. Il·lustracions són divertides i molt originals, pròpies de tot un mestre de la il·lustració infantil.
Altra informació : de 7 a 9 anys

Carrère, Brigitte ; Carrère, Serge [il] . Jo també cuino Barcelona : Combel, 2006 . 95

Resum : Des dels estris necessaris per cuinar fins a les receptes més orginals, fàcils i divertides que hi ha per a nens. A més, un seguit de consells, vocabulari i altres observacions que fan que sigui un llibre de cuina imprescindible. Receptes per anar ràpid, receptes fàcils, les mesures que cal per a cada plat, la seguretat a la cuina, els menús per a diferents ocasions i uns consells ben pràctics per a qualsevol cuiner.
Comentari : Realment és un llibre de cuina dels més innovadors, ja que a més d'explicar receptes ben originals i divertides, les acompanya amb il·lustracions i fotografies per poder seguir els diferents passos de totes les receptes.També inclou consells i vocabulari sobre el tema.
Altra informació : de 8 a 12 anys

Delalandre, Anne ; Horvath, Denis [il] . El Cos Barcelona : Larousse, 2006 . (Larousse explora. ). 77

Resum : De què està fet el nostre cos? Per què ens posem malalts? Com es fan els nens? Son preguntes que sovint els petits intenten resoldre. Aquest llibre de coneixements exposa d´una forma molt clara quin és el funcionament del nostre cos.
Altra informació : de 6 a 12

Matthews, John . Piratas Madrid : Gaviota, 2006 . 28

Resum : Per saber la història dels pirates, quins van ser els primers pirates, com es vesteixen, quin codi de conducta tenen, quines banderes utilitzaven, o com vivien a bord d'un vaixell pirata, és imprescindible llegir aquest llibre.
Comentari : Un molt bon llibre per a tots els amants dels pirates. Amb tots els detalls i curiositats que es pot voler saber del món de la pirateria.Les il·lustracions ón el millor del llibre i imprescindibles per a llegir el text. A més, al llarg de tot el llibre hi ha cartes i altres materials desplegables i d'acompanyament que fan que sigui més amè.
Altra informació : de 8 a 12 anys

Palacios, Vicente . Papiroflèxia iniciació Barcelona : Salvatella, 2006 . 59

Resum : Des de les primeres instruccions sobre com doblegar un full qualsevol per a obtenir-ne un quadrat, fins a l'ocell més difícil, es pot aprendre a fer papiroflèxia molt fàcilment.
Comentari : Ressalta la simplicitat de les explicacions i de les figures que s'aprenen a fer amb aquest llibre. Pensat per a la iniciació en aquest art.
Altra informació : de 6 a 10 anys

Sierra i Fabra, Jordi . Òperes explicades per a nens Barcelona : Empúries, 2006 . 156

Resum : A través de Falla, Ravel, Wagner o Puccini combinant literatura i música, l'autor introdueix als nens en l'univers de l'òpera.
Comentari : Llibre de lectura àgil. Trobem a faltar que no vingui acompanyat de Cd amb la selecció musical.
Altra informació : a partir de 10 anys

(↑) - Altres

Corda i descorda Barcelona : Entitat Autònoma de l'Orquestra Simfònica de Barcelona, 2006 . (Escolta l'Auditori. ). [16]

Resum : És un llibre-disc pensat per desvetllar sensacions mitjançant fragments musicals, il·lustracions i algun suggeriment per a l'adult que vulgui compartir l'escolta amb l'infant.
Comentari : És una eina molt interessant per treballar la música amb els petits, les il·lustracions són molt engrescadores. És un llibre adreçat per a professionals de l'educació, pares, etc.
Altra informació : de 4 a 8 anys

Salvo el món en un matí Barcelona : Beascoa, 2006 . 26

Resum : L'Àlex s'aixeca un matí amb ganes de salvar al món. Com ho fa?, amb l'ajut del seu avi aprèn a reciclar, estalviar electricitat, arreglar les joguines i un munt de coses que hi poden ajudar!.
Altra informació : de 5 a 7 anys

Parnell, Peter ; Richardson, Justin ; Cole, Henry [il] . Amb en Tango som tres Barcelona : RBA, 2006 . 32

Resum : Aquesta és la vertadera historia de dos pingüins mascle, en Roy i en Silo, que viuen al zoo del Central Park a Nova York. El guarda del zoo veient que es comporten com una parella qualsevol vol donar-los l'oportunitat de que puguin crear una família. Així, col•loca un ou sobrant d'una altra parella en el niu que ells han construït. Setmanes més tard, després d'incubar-lo dia i nit, neix en Tango. L'únic pingüí al món amb dos pares.
Comentari : Una història molt emotiva i poètica que ajuda als nens a comprendre l'existència de diferents tipus de famílies, especialment les formades per progenitors homosexuals. També les il•lustracions, summament expressives, en reforcen la tendresa amb la que està narrada.
Altra informació : a partir de 5 anys

Fanlo, Àfrica [il] . El Castell del mal humor Barcelona : Intermón Oxfam, 2006 . 28

Resum : Aquest conte explica la història de la Carolina, una nena molt llesta que sap que els problemes, amb alegria, són menys problemes. La vida és molt millor si duus un munt d'alegria a les butxaques.
Altra informació : de 7 a 9 anys

Scheffler, Ursel ; Gerber, Hannes [il] . El mitjó vermell Caldes d'Estrac : Edicions del Pirata, 2006 . (Comissari Llampec. ; núm. 1). 135

Resum : El comissari Isidor Llampec té feina a resoldre petits misteris que el portaran a un munt de llocs diferents: a l'Hotel Atlàntic convidat pel Cònsol Francès, al port vell per un cas de robatori, al mercat, a una festa d'aniversari al Bar del Cigne Daurat, a Niça per contraban d'armes, a un parc natural per un cas de contaminació, a l'orient perseguint un lladre de joies... Tots aquests casos els resoldrà gràcies al seu enginy i perspicàcia.
Comentari : La col•lecció “El Comissari Llampec” té com a protagonista un investigador simpàtic, viatger, afable i ràpid com un llampec a l'hora de resoldre problemes. Són narracions senzilles, però que fan pensar. Els lectors poden involucrar-se en les històries resolent uns petits enigmes al final de cada capítol. Un missatge escrit a l'inrevés permet saber-ne la solució amb l'ajuda d'un mirall. És una bona col·lecció per introduir-se en el món de les novel•les policíaques i de misteri.
Altra informació : a partir de 8 anys

Martínez Villanueva, Fernando . Mediación entre niño y T.V. Madrid : EOS, 2005 . 76

Resum : Abans d'escriure, de llegir, de parlar, els nostres nens veuen la televisió. Quines pautes hem de seguir perquè els infants no mirin la televisió en excès? En aquest llibre trobem una sèrie de recomanacions i pautes a seguir que ens poden ajudar
Comentari : Aquest llibre és una molt bona eina per aquells pares que es veuen obligats a mediar per tal que els seus fills es desenganxin del davant de la pantalla.
Altra informació : a partir de 6 anys
Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

« Pàgina anterior

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal
Youtube
Face
Twit
Insta