Notícies

Maçanet manté la biblioteca aturada fins que no rebi ajuts

27 de desembre de 2012 - 13:27 | Girona - Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona | Paraules clau: Biblioteca , Maçanet de la Selva

Fa prop d'un any i mig l'Ajuntament de Maçanet de la Selva decidia aturar les obres de la nova biblioteca que s'alçava al pati de Can Trinxeria. I ara, l'equip de govern (CiU, AM, PP) assegura que no les reiniciarà perquè no està disposat a posar més diners en l'equipament cultural fins que no cobri el mig milió d'euros en subvencions que li deuen tant la Generalitat com la Diputació de Girona. Així de taxatiu és en l'últim butlletí municipal, on el consistori detalla els diners totals que li deu cadascuna de les dues administracions, i és que, sumats, suposen un deute de 553.200 euros d'ambdós ens públics.

En concret, la Generalitat havia d'aportar 550.000 euros a través del Pla Únic d'Obres i Serveis (Puosc) i fins ara, segons l'Ajuntament, només n'ha transferit 220.000 -el febrer passat- i en queden pendents, per tant, 330.000. I des de la Diputació de Girona, hi havia el compromís de subvencionar la nova biblitoeca de Maçanet amb 372.000 euros dels quals només n'han transferit, per ara, 148.800 euros, de manera que queden pendents de cobrar, per part del consistori, uns 223.200 euros.

Amb tot això, cal recordar que l'obra es troba prou avançada, ja que els treballs que falta desenvolupar són principalment els de l'interior de l'edificació. Fins ara, l'Ajuntament assegura que ha invertit fins a 427.888 euros, una quantitat que considera, en el butlletí municipal, "molt més del que li correspon" i, per tant, de moment manté les obres aturades.

El projecte de Can Trinxeria és un dels projectes estrella dels últims anys de Maçanet de la Selva, ja que comportava no només construir aquesta biblioteca al pati sinó també remodelar l'edifici de Can Trincheria -que està catalogat com a bé històric d'interès local- per convertir-lo en un centre cívic. Un equipament, aquest que sí, que ja es troba en marxa. Un cop es desenvolupin les obres de la biblitoteca municipal es tancarà un procés que va començar el 1997 amb la compra de la finca per part de l'Ajuntament.

Notícia publicada a Diari de Girona, 27/12/12

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

« Pàgina anterior

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal
Youtube
Face
Twit
Insta