Darreres incorporacions

Llibres digitalitzats pel Servei de Biblioteques

Logo_llibres_02

Fons que inclou els llibres digitalitzats pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Visualitzar

Hemeroteca de Camprodon

Logo_camprodon

Teniu al vostre abast la digitalització de la revista de El Pont Nou. Aquesta revista neix com a instrument de comunicació i d'informació entre l'Ajuntament de Camprodon i els seus veïns i visitants. També es defineix com l'informatiu de la Vall de Camprodon i el seu primer exemplar es publica l'1 de gener de 1991, tenint una periodicitat mensual.

Entre els seus continguts hi consten notícies, opinions, reportatges, agendes d'activitats i alguna que altre xafarderia dels Quatre Cantons.

Acaba el seu procés l'1 de gener de 1996 donant pas, aleshores, a una altra revista titulada El Camp Rodó, editant-se amb periodicitat trimestral.

El Camp Rodó, neix l'1 d'octubre 1996 com a publicació trimestral i de distribució gratuïta. Informa tots els camprodonins i, alhora, els permet expressar-se. Entre els seus continguts hi consten les seccions: agenda municipal, els grups de l'Ajuntament, patrimoni, moviment demogràfic, tema central, entrevista i altres qüestions com ara: entitats, opinió, serveis, Campus Rotundus i mercadeig.

Després d'un llarg recorregut acaba la seva trajectòria l'1 d'abril de 2009.

Visualitzar

Hemeroteca d'Arbúcies

Logo_baix_montseny

La biblioteca Rafael Vilà i Barnils disposa de les revistes digitalitzades:

Baix Montseny: periòdic arbucienc
(1927- 1933); La Riera: revista d’humor i literatura (1934); La Vila (1935 – 1936); La Riera: título provisional (1966); Baix Montseny: juventud de Arbucias (1966). Es tracta de revistes de contingut general, entreteniment, recull literari i informació municipal, amb excepció de La Vila que presenta un caràcter més religiós. Podeu consultar els originals a l’Arxiu Històric Municipal d’Arbúcies.

Juntament amb aquest important fons històric, també trobareu digitalitzada la col•lecció completa de la revista municipal Perxada (primera època: 1979-1983) i Perxada (segona època: 1994-2008). Es tracta d’una publicació periòdica de tipus municipal, amb informació sobre les activitats culturals del municipi però també amb interessants articles sobre divulgació històrica, opinió, entrevistes, recull literari o poètic.

Visualitzar

Hemeroteca de Castell Platja d'Aro

Logo_carrilet_01

Revista El Carrilet, editada pel Grup Cultural el Carrilet des de gener de 1988 fins a desembre de 2005 i de periodicitat bimestral. Conté informació general, tant local com comarcal.

Visualitzar

Veure totes les col·leccions

Descobreix

Hemeroteca de Bescanó

Pilastra

La Pilastra” és el nom del congost que dóna entrada i sortida al pla de Bescanó i un topònim popular escaient per a la revista local que va editar el número zero l’abril de 1979 i es va posar a la venda durant tretze mesos. La Pilastra tenia entre 16 i 24 pàgines i un tiratge mensual de vuit-cents exemplars.

Visualitzar

Biblioteca Fages de Climent de Figueres

Figueres1

La col·lecció digital de la Biblioteca Fages de Climent (BFC) vol donar suport a la recerca i divulgar el patrimoni local posant-lo gratuïtament i en accés obert a Internet i a les xarxes socials.

Cronològicament, la documentació abasta els segles XIX i XX en la seva majoria. Inclou impresos antics i rars, publicacions periòdiques, material gràfic, fons fotogràfics, programes de mà, partitures i manuscrits moderns. Properament s’hi integraran altres materials d’arxiu, enregistraments sonors, etc. Quant a l’abast temàtic, la col·lecció és de temàtica local, entenent això el territori de la comarca de l’Alt Empordà, obres d’autors locals i obres impreses a la comarca.

Visualitzar

Hemeroteca de Cassà de la Selva

Llum_i_guia_1_-page-111

A l'hemeroteca digital de la biblioteca de Cassà de la Selva es poden consultar les revistes Llum i Guia, Ecos Juveniles, Drecera i Circulars.

Llum i Guia: El mes de juny de 1944 arribava per primer cop a les llars cassanenques la revista Llum i Guia. Eres quatre fulls ciclostilats que estaven escrits íntegrament en castellà i que en plena postguerra obrien una ruta que ha permès que la revista al llarg de tot aquest temps hagi esdevingut l’element de referència clau en la comunicació local.
Les seves pàgines han servit de mitjà de transmissió de la informació generada des de la societat civil i de l’actualitat de manera continuada durant tot aquest període reflectint el canvi social, humà, econòmic i polític de Cassà de la Selva.
El mes de juny de 1944 arribava per primer cop a les llars cassanenques la revista Llumiguia. Eres quatre fulls ciclostilats que estaven escrits íntegrament en castellà i que en plena postguerra obrien una ruta que ha permès que la revista al llarg de tot aquest temps hagi esdevingut l’element de referència clau en la comunicació local. Les seves pàgines han servit de mitjà de transmissió de la informació generada des de la societat civil i de l’actualitat de manera continuada durant tot aquest període reflectint el canvi social, humà, econòmic i polític de Cassà de la Selva.

Ecos Juveniles: era una revista editada pel Colegio Politécnico Cassanense, escola privada laica que era coneguda popularment com a Escola Vilaret. Aquesta revista es va publicar durant tres anys, des del mes de novembre de l’any 1903 fins al mes de juny de 1906, sota l’impuls de la seva directora, Pilar Vilaret. La seva periodicitat era mensual. Varen aparèixer 32 números, de 16 pàgines, sota un format de mig foli. La redacció estava situada al carrer Marina, número 6 de Cassà de la Selva. Hi ha escrits realitzats pels mestres, pels alumnes, pels pares dels alumnes, per cassanencs que intervenien en la vida cultural del poble i per col•laboradors de Llagostera. La llengua utilitzada era la castellana tot i que es publicaven poesies també en català. Una col•lecció completa de Ecos Juveniles es conserva a l’Arxiu Municipal de Cassà de la Selva.

Visualitzar

Biblioteca Lambert Mata de Ripoll

Lambert_mata

La Biblioteca Lambert Mata de Ripoll custòdia l'important fons Lambert Mata i Sala format per:

12 incunables, 3.000 volums de llibres d'entre els segles XV al XVIII, 28.000 volums del s.XIX, 8.000 volums del segle XX, 250 manuscrits, 30 pergamins i un gran nombre de publicacions periòdiques de mitjans s.XIX i primer terç del s.XX.

De tot aquest fons, gràcies a la Diputació de Girona, i al present repositori, podem posar al vostre abast 1.500 volums de llibres d'entre els segles XV al XVIII.

Visualitzar

Veure totes les col·leccions

Destacats

Incunables
Incunables a Ripoll

Un incunable és un llibre, un full, o una imatge impresa - no manuscrit - aparegut al segle XV, des de la data d'invenció de la impremta fins al 31 de desembre de 1500.

(Definició extreta de la Wikipèdia)

Suro
El món del suro

El suro ha estat l’activitat econòmica més important de Cassà de la Selva d'ençà el 1760 i actualment compta amb una vintena d'empreses dedicades a aquest sector.

Esglesies
Esglésies de l'Empordà

Fotografies antigues de les esglésies de l'Empordà, de l'autor Josep Maria Cañellas, període 1888-1889.  Fons Robaudonadeu de la biblioteca Fages de Climent de Figueres.

Castell
Castells de l'Empordà

Fotografies antigues de castells i fortificacions de l'Empordà de l'autor Josep Maria Cañellas, període 1888-1889. Fons Robaudonadeu de la biblioteca Fages de Climent de Figueres.

Pescadors
Pescadors de l'Empordà

Fotografies antigues de pescadors, barques i xarxes de la costa de l'Alt Empordà, 1888-1889. Autor : Josep Maria Cañellas. Fons Rubaudonadeu de la biblioteca Fages de Climent de Figueres.

Rufaca
Neu de Rufaca

El mes de desembre de 1977 apareixia el primer número de la revista "Rufaca", publicada pels "Amics de Cerdanya", una associació de Puigcerdà.

Aeroport
L'aeroport el 1988

El desembre de 1988 la revista Tosquija dedicava un número monogràfic a l'aeroport de Vilobí d'Onyar 20 anys després de la seva inauguració.

Postals
Postals de Cadaqués

Recull de postals de Cadaqués editades entre els anys 1909-10 pel diari de caràcter catalanista i catòlic La veu de l’Empordà (Figueres, 1900-1936). 

Treballs
Treballs i oficis

Fotografies de treballadors de la comarca de l'Alt Empordà realitzades entre 1888 i 1889 pel fotògraf Josep Maria Cañellas. Formen part del fons Àlbum Rubaudonadeu de la biblioteca de Figueres

Turissa
Revista Turissa

50 anys del primer número de la revista Turissa editat el mes de juny de 1965. Turissa ha comptat amb prestigiosos col·laboradors i és un referent cultural de la vila de Tossa.

Pebrot
Revistes satíriques

Relació de revistes humorístiques i satíriques figuerenques de principis de segle XX

Filosofia
Obres de Filosofia

Obres de filosofia del fons Mata de la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll.