Darreres incorporacions

Hemeroteca de Camprodon

Logo_camprodon

Teniu al vostre abast la digitalització de la revista de El Pont Nou. Aquesta revista neix com a instrument de comunicació i d'informació entre l'Ajuntament de Camprodon i els seus veïns i visitants. També es defineix com l'informatiu de la Vall de Camprodon i el seu primer exemplar es publica l'1 de gener de 1991, tenint una periodicitat mensual.

Entre els seus continguts hi consten notícies, opinions, reportatges, agendes d'activitats i alguna que altre xafarderia dels Quatre Cantons.

Acaba el seu procés l'1 de gener de 1996 donant pas, aleshores, a una altra revista titulada El Camp Rodó, editant-se amb periodicitat trimestral.

El Camp Rodó, neix l'1 d'octubre 1996 com a publicació trimestral i de distribució gratuïta. Informa tots els camprodonins i, alhora, els permet expressar-se. Entre els seus continguts hi consten les seccions: agenda municipal, els grups de l'Ajuntament, patrimoni, moviment demogràfic, tema central, entrevista i altres qüestions com ara: entitats, opinió, serveis, Campus Rotundus i mercadeig.

Després d'un llarg recorregut acaba la seva trajectòria l'1 d'abril de 2009.

Visualitzar

Hemeroteca d'Arbúcies

Logo_baix_montseny

La biblioteca Rafael Vilà i Barnils disposa de les revistes digitalitzades:

Baix Montseny: periòdic arbucienc
(1927- 1933); La Riera: revista d’humor i literatura (1934); La Vila (1935 – 1936); La Riera: título provisional (1966); Baix Montseny: juventud de Arbucias (1966). Es tracta de revistes de contingut general, entreteniment, recull literari i informació municipal, amb excepció de La Vila que presenta un caràcter més religiós. Podeu consultar els originals a l’Arxiu Històric Municipal d’Arbúcies.

Juntament amb aquest important fons històric, també trobareu digitalitzada la col•lecció completa de la revista municipal Perxada (primera època: 1979-1983) i Perxada (segona època: 1994-2008). Es tracta d’una publicació periòdica de tipus municipal, amb informació sobre les activitats culturals del municipi però també amb interessants articles sobre divulgació històrica, opinió, entrevistes, recull literari o poètic.

Visualitzar

Hemeroteca de Castell Platja d'Aro

Logo_carrilet_01

Revista El Carrilet, editada pel Grup Cultural el Carrilet des de gener de 1988 fins a desembre de 2005 i de periodicitat bimestral. Conté informació general, tant local com comarcal.

Visualitzar

Hemeroteca d'El Port de la Selva

Logo_portdelaselva_ressorgiment

Ressorgiment, revista en català editada a Buenos Aires (Argentina) des de 1926 fins a 1940. De caire nacionalista i independentista va ser fundada per Pius Àrias, Manuel Cairol, Francesc Colomer i Hipòlit Nadal. Els seus articles tractaven temes com la literatura, la història o l'ús i estudi de la llengua catalana. També es podia trobar informació de caire general o d'actualitat.

Visualitzar

Veure totes les col·leccions

Descobreix

Hemeroteca de Llançà

Llanca

La revista Miranda editada per el Centre Cultural de Llançà va aparèixer a l'any 1954 i es va publicar fins a l'any 1968. És una publicació essencial per conèixer la vida local i l'activitat cultural a Llançà en aquest període.

Visualitzar

Hemeroteca de Llagostera

Llagostera

Traca
Revista publicada per l’Institut de Llagostera des del mateix any de la seva fundació, el 1997. S’edita cada final de curs i reflecteix la vida acadèmica durant els mesos lectius, de setembre a juny, mitjançant entrevistes, reportatges, notícies, articles d’opinió sobre temes diversos o informació sobre activitats del centre, entre altres coses.

Així treballem

Va ser la revista del Col·legi Nostra Senyora del Carme de Llagostera, editada pel mateix col·legi, que pertanyia a l’Institut de Religioses de Sant Josep de Girona, amb la col·laboració de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes.
Es va publicar des de 1993 fins l’any 2009 i reunia articles de membres de la congregació, professorat, AMPA, activitats i treballs dels alumnes.

Visualitzar

Biblioteca de Castelló d'Empúries

Logo_castello

La Biblioteca de Castelló d'Empúries disposa de diverses col•leccions de fons digitalitzats:


Revista l'Espiga: Publicació local editada entre els anys 1934 i 1936 per l’associació Esplais, una entitat cultural, esportiva i recreativa creada des del Centre Agrícola i Social de Castelló d’Empúries.

Col•lecció de bans: Aquesta col•lecció d’impresos antics conté aproximadament 499 documents de temàtica administrativa, legislativa i judicial. El seu àmbit cronològic comprèn des de l’any 1795 al 1843.


Biblioteca patrimonial AMCE: Fons d'uns 100 llibres de l'Arxiu Municipal de Castelló d'Empúries, consta de documents corresponents als anys 1537-1916 de temàtica diversa.

Visualitzar

Biblioteca Marià Vayreda d'Olot

Logo_regira_olot

La Biblioteca Marià Vayreda d’Olot compta amb un servei de biblioteca digital. S’ha iniciat amb l’Hemeroteca local (103 títols, 1859-1966), de gran valor històric. Pròximament també s’incorporaran les col·leccions de romanços del s. XVIII i XIX, la dels goigs i la dels ex-libris, provinents de les donacions de Josep Saderra i de Joan Casulà.

Visualitzar

Veure totes les col·leccions

Destacats

Incunables02
Incunables a Ripoll

Un incunable és un llibre, un full, o una imatge impresa - no manuscrit - aparegut al segle XV, des de la data d'invenció de la impremta fins al 31 de desembre de 1500.

(Definició extreta de la Wikipèdia)

Suro
El món del suro a Cassà

El suro ha estat l’activitat econòmica més important de Cassà de la Selva d'ençà el 1760 i actualment compta amb una vintena d'empreses dedicades a aquest sector.

Vilabetran_
Esglésies de l'Alt Empordà

Fotografies antigues de les esglésies de l'Empordà, de l'autor Josep Maria Cañellas, període 1888-1889.  Fons Robaudonadeu de la biblioteca Fages de Climent de Figueres.

Castell_peralada
Castells i fortificacions de l'Empordà

Fotografies antigues de castells i fortificacions de l'Empordà de l'autor Josep Maria Cañellas, període 1888-1889. Fons Robaudonadeu de la biblioteca Fages de Climent de Figueres.

Document_1_-page-001
Els pescadors de l'Alt Empordà

Fotografies antigues de pescadors, barques i xarxes de la costa de l'Alt Empordà, 1888-1889. Autor : Josep Maria Cañellas. Fons Rubaudonadeu de la biblioteca Fages de Climent de Figueres.

Rufaca2
Neu de Rufaca

El mes de desembre de 1977 apareixia el primer número de la revista "Rufaca", publicada pels "Amics de Cerdanya", una associació de Puigcerdà.

Tosquija3
L'aeroport el 1988

El desembre de 1988 la revista Tosquija dedicava un número monogràfic a l'aeroport de Vilobí d'Onyar 20 anys després de la seva inauguració.

Cadaques-page-002
Postals de Cadaqués

Recull de postals de Cadaqués editades entre els anys 1909-10 pel diari de caràcter catalanista i catòlic La veu de l’Empordà (Figueres, 1900-1936). 

Figueres07-page-002
Treballs i oficis

Fotografies de treballadors de la comarca de l'Alt Empordà realitzades entre 1888 i 1889 pel fotògraf Josep Maria Cañellas. Formen part del fons Àlbum Rubaudonadeu de la biblioteca de Figueres

Document-page-001_3_
Revista Turissa

50 anys del primer número de la revista Turissa editat el mes de juny de 1965. Turissa ha comptat amb prestigiosos col·laboradors i és un referent cultural de la vila de Tossa.

Pebrot-page-111
Revistes satíriques

Relació de revistes humorístiques i satíriques figuerenques de principis de segle XX

Ripoll-page-011
Obres de Filosofia

Obres de filosofia del fons Mata de la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll.