Biblioteca Marià Vayreda Olot

HORARIS

De dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 i de 16 a 20.30 h.
Dissabtes de 9.30 a 13.30 h.
Del 15 de juny al 15 de setembre, Nadal i Setmana Santa, dissabtes tancat.

CONTACTE

C. del Pati, 2

17800 Olot

Tf. 972261148

biblioteca@olot.cat

SEGUEIX-NOS!
Et recomanem:

CATÀLEG ARGUS

QUÈ ENS DIUEN LES PETXINES?

QUÈ ENS DIUEN LES PETXINES?

Hi ha ben poquets infants que no hagin aplegat petxines a la platja i que no s’hagin preguntat per què tenen aquests colors, o d’on venen, o quant temps feia que eren allà esperant que algú les collís. “Què ens diuen les petxines?” aborda l’extraordinari món de les conquilles i les closques de tota mena de mol·luscs, caragols i bivalves.

EL GRILL SILENCIÓS

EL GRILL SILENCIÓS

Hi ha un grill silenciós que no pot contestar quan el saluden. Es frega les potes, però no en surt cap soroll. Insecte rere insecte intenten que el grill es faci sentir, però no és fins al final, fins a un moment precís, que el pobre grill silenciós aconsegueix fer-se entendre. Una història meravellosa d'Eric Carle amb so a l'última pàgina. Un conte per fer-se sentir, per escoltar i per llegir en família una vegada i una altra.

DESPRÉS DE L'U VE EL DOS

DESPRÉS DE L'U VE EL DOS

No tractes de fer a casa el següent experiment: agafar paper i boli i traçar un vers primer. No es tracta d’unir paraules, sinó de fer-les ballar en la punta de la llengua fins que ho facen al compàs. No el tractes de fer a casa, que després de l’u ve el dos i darrere ve el tercer, que encara pot ser pitjor. Darrer de l’u ve el dos, de Pau i au, és l’obra guanyadora del VII Premi de Poesia Infantil Fundació Caixa Cooperativa d’Algemesí. Les il·lustracions que l’acompanyen són de Vane Julián.

LA TALPERA

LA TALPERA

Amb vint-i-cinc anys d’ofici a l’esquena, Gerard Vilardaga esbossa un paisatge fragmentat i farcit de desigualtats que dona valor al treball, fet des de la trinxera i en la més absoluta precarietat, i assenyala les misèries d’un sistema que requereix, cada vegada més, aquests serveis pal·liatius. I enmig de ganivetades i dols amuntegats, com si l’eterna quimera de canviar el món no fos prou, arriba la paternitat.

AQUÍ BAIX

AQUÍ BAIX

Aquest cap de setmana també toca anar cap avall. Cal escollir la roba a consciència, preparar entrepans i llaunes de coca-cola per al camí, aprovisionar-se amb dos o tres paquets de cigarros per a tots, menys per a l’Úrsula, que ja està de cinc mesos. Les pastis per vendre van ben guardades a la butxaca dels pantalons. El Renault blau travessa els arrossars en direcció sud. Van tots apinyats a dins, abaixen les finestres, somriuen.

AL BOSC VERMELL, UN CAVALL FUIG

AL BOSC VERMELL, UN CAVALL FUIG

L’Elena i el Sergei treballen a la zona d’exclusió de Txernòbil estudiant la fauna que sobreviu allà sota els efectes de la radiació. Troben el cavall agonitzant i aconsegueixen salvar-lo. Però potser la relació amb els homes i les dones el canviaran per sempre, allunyant-lo de la seva vida salvatge. Potser els homes i les dones que s’hi relacionin —en somnis, en cos i ànima— canviaran també per sempre.

EL NIÑO QUE PERDIÓ LA GUERRA

EL NIÑO QUE PERDIÓ LA GUERRA

Un niño. Dos países. Dos ideologías. Una emocionante y ambiciosa novela sobre la identidad y el poder arrollador de la cultura que nos muestra que, incluso en los rincones más oscuros de la Historia, la vida se abre paso. Madrid, invierno de 1938 Clotilde, una artista gráfica que dibuja caricaturas para los diarios republicanos, asiste en Madrid a los últimos meses de la Guerra Civil.

UNA TIENDA EN CHICKEN HILL

UNA TIENDA EN CHICKEN HILL

En 1972, cuando unos obreros de la ciudad de Pottstown (Pensilvania) excavan los cimientos de una nueva urbanización, lo último que esperan encontrar es un esqueleto en el fondo de un pozo. De quién es ese esqueleto y cómo ha llegado hasta allí son dos de los secretos que esconde Chicken Hill, el humildísimo barrio donde judíos inmigrantes y afroamericanos comparten ambiciones y penas.

LES NOIES DE SANTS

LES NOIES DE SANTS

La família Molina, formada pel pare, la mare i cinc filles, abandona la seva València natal per anar a Barcelona, al barri de Sants, on un germà del pare, el tío Miguel, ja hi està instaŀlat des de fa temps. El pare treballa a l’Espanya Industrial i la mare fa de cosidora per a un sastre del barri. Les cinc filles, la Julia, la Pilar, la Carmen, l’Ángeles i la petita Lola, creixen plenament integrades al barri.

JO SOC L'ÚLTIMA PLAÇA

JO SOC L'ÚLTIMA PLAÇA

Jo soc l'última Plaça és la història d’una plaça al cor de Barcelona, la Plaça del Sol, un lloc que és mirall de molts altres llocs, un úter fèrtil d’històries. L’habiten persones que viuen dins la roda del sistema, els veïns i veïnes de la Finca groga, i persones que, obligades pels especuladors o per voluntat pròpia, en viuen al marge. La Bel, la protagonista, no té casa, però té casa. La Plaça és casa seva: en coneix tots els portals.

ACTE DE FE

ACTE DE FE

Durant el saqueig del call de Sevilla, dues famílies jueves que celebren un casament són atacades per un grup de cristians exaltats. Vuitanta anys després, l’estudiant de teologia Manuel Núñez s’implica en la causa inquisitorial contra els falsos conversos. Ell, el seu amic Esteban i la seva germana Francisca, novícia dominica, assisteixen al primer Acte de Fe del Sant Ofici, celebrat amb gran pompa a Sevilla. Sis heretges hi són condemnats a la foguera.

CAVALL, ATLETA, OCELL

CAVALL, ATLETA, OCELL

Què es pot fer davant d’un mal pas, si tot intent de superar-lo fracassa? Fins on pot el desesper ser un estímul per a la imaginació? Alapont, un fuster humil i perfeccionista, observa amb preocupació la deriva del seu fill, Aristides, que tot just ha entrat a l’adolescència i ha estat conquerit per l’apatia.

logotip Regira

El repositori cooperatiu de la Diputació de Girona permet consultar, en accés obert, les col·leccions digitalitzades de biblioteques, entitats, institucions i empreses de les comarques gironines que s’hi adhereixen.