Agenda

El mag, de Colm Tóibín

Club de lectura -

Comentarem la novel·la El mag de Colm Toibin, traducció de Ferran Ràfols Gesa (Amsterdam).

El mag (2021):
Biografia novel·lada de Thomas Mann (1875-1955), en què Tóibín repassa les etapes essencials de la vida de l'escriptor alemany guanyador del Nobel de literatura del 1929. Mann, la seva família i els esdeveniments més cabdals i foscos del segle XX (dues guerres mundials, el nazisme i l'antisemitisme), que els Mann hagueren d'afrontar a més a més dels seus drames familiars, són els ingredients d'aquest magnífic treball d'erudició i imaginació que explora la frontera entre la ficció i la realitat.
El procés de creació literària també és un dels temes del llibre. Tóibín ens descriu el punt de partida de les principals obres de Mann, les vivències i els sentiments que li serviran d'inspiració per bastir les seves ficcions literàries.

L'autor:
Colm Tóibín va néixer el 1955, a Enniscorthty (Irlanda), en una família de 5 germans i amb un alt compromís polític (l'avi havia format part de l'IRA). Després de graduar-se a la universitat de Dublín (1975), va viure tres anys a Barcelona. També faria estades a Argentina, Brasil i els Estats Units. De jove, fou un viatger amant de l'aventura.
Poeta de vocació, crític literari i periodista, va començar la seva carrera literària a la dècada dels 90. És una de les figures més reconegudes de la literatura irlandesa. Les seves obres tracten sovint els temes del desarrelament, la identitat i la pèrdua. També mostra una especial sensibilitat quan escriu sobre les identitats homosexuals - Tóibín és obertament gai.
Viu entre Irlanda i els Estats Units, on és professor de Literatura comparada a la universitat de Columbia (Nova York). Té un caràcter afable i és molt social.

Tornar a l'Agenda
Pàgina principal biblioteca
CONTACTE

Parc dels Països Catalans, 1

17230 Palamós

Tel. 972600708

biblioteca@palamos.cat

HORARIS

Matins: de dilluns a dissabte de 09.30 a 13.30 h
Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 19 h

SEGUEIX-NOS!