Agenda

Jo he robat el manuscrit Voynich, de Josep Torrent i Salvador Casas

Club de lectura - Tertúlia literària

Comentarem la novel·la Jo he robat el manuscrit Voynich de Josep Torrent i Salvador Casas, amb la presència dels autors.

Guardonada amb el VI Premi Empordà de Novel·la, tracta sobre el robatori del manuscrit Voynich, en un intent per trobar la solució a un càncer de pàncrees hereditari. És una obra de gènere d’intriga, ficció i negre. Està ambientada en escenaris de Girona, Bellcaire d’Empordà, França, Itàlia i Estats Units.
El Voynich és un manuscrit il·lustrat escrit en una llengua desconeguda i que es data entre el segle XV i XVI. Des del 1969 es troba a la Biblioteca Beinecke de llibres rars i manuscrits de la Universitat de Yale (EUA). Conté sis seccions: astronomia, astrologia, biologia, cosmologia, farmàcia i botànica. Aquesta darrera és la més extensa i en destaca la profusa il·luminació dels fulls.

Josep Torrent Alabau (Bellcaire d'Empordà, 1956) és olotí d'adopció i hi va ser el cap de la policia municipal durant anys. Gran lector, va començar a escriure tard. Al 2012 va obtenir el Premi Ramon Muntaner per la novel·la Abans de la batalla. Ha publicat microrelats, narracions de temàtica històrica per a infants i joves, i novel·la negra. També ha fet guions per a cinema.

Salvador Casas Busquets (Santa Coloma de Farners, 1953) va treballar com a cobrador d'autobús, empleat municipal i empleat de banca (durant 33 anys), abans d’esdevenir escriptor, l’any 1994. És una autor prolífic especialitzat en novel·la negra, gènere al qual va arribar per la seva passió pel cinema negre. L'any 2006, va guanyar el premi del Col·legi d’Advocats de Mataró amb Temps difunt.

Tornar a l'Agenda
Pàgina principal biblioteca
CONTACTE

Parc dels Països Catalans, 1

17230 Palamós

Tel. 972600708

biblioteca@palamos.cat

HORARIS

Matins: de dilluns a dissabte de 09.30 a 13.30 h
Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 19 h

SEGUEIX-NOS!