És notícia

Concurs punts de llibre

XXI Concurs de dibuix de punts de llibre, Sant Jordi 2023

Enguany celebrem el XXI Concurs de dibuix de punts de llibre, Sant Jordi 2023 sobre l'escriptor Josep Vallverdú per commemorar el 100 aniversari del seu naixement. Hi participen tots els alumnes de primària de Palamós i s'estableixen dues categories: de 6 a 8 anys i de 9 a 12 anys.

  • Durant el mes de març i abril tots els punts de llibre presentats estaran exposats a la Biblioteca.
  • De l'1 al 13 de març els usuaris de la Biblioteca podran votar quin punt de llibre de cada categoria els agrada més. Els més votats seran finalistes.
  • Del 14 al 25 de març un jurat d'especialistes triarà els guanyadors entre tots els punts finalistes.
  • El dijous 20 d'abril al Teatre La Gorga es donarà a conèixer els guanyadors de cada categoria i es farà el lliurament de premis, que consistirà en un lot de llibres i l'edició dels punts de llibre guanyadors.


Josep Vallverdú i Aixalà va néixer a Lleida (el Segrià) el dia 9 de juliol de 1923. L’any 1940 es trasllada amb la seva família a Barcelona. El seu pare hi té una botiga de roba i la família comença a prosperar econòmicament. La mare, però, emmalalteix i mor prematurament l'any 1972.
Després d'acabar el batxillerat, en Josep Vallverdú estudia Filosofia i Lletres a la universitat. Aquí entra en contacte amb nombrosos intel·lectuals. Ja llicenciat, viu entre 1949 i 1956 a Sant Feliu de Guíxols. Va treballar, entre altres oficis, com a traductor i, posteriorment, va consagrar la seva vida a la docència. Arribà a ser catedràtic d'institut i hi treballà fins que es va jubilar, l'any 1988.
Es va iniciar de molt jove com a escriptor. Té una molt àmplia producció literària, on destaca la prosa per a públic infantil i juvenil. Un dels seus personatges més famosos és el gosset Rovelló. Sempre ha estat compromès amb la llengua catalana i la memòria històrica.

Enguany es celebra l'Any Josep Vallverdú per commemorar el centenari del seu naixement.

 


 

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: de dilluns a dissabte de 09.30 a 13.30 h
Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 19 h

CONTACTE

Parc dels Països Catalans, 1

17230 Palamós

Tf. 972600708

biblioteca@palamos.cat

SEGUEIX-NOS!