Agenda

BiblioSteam, Els forats negres

Conferència, xerrada -

Conferènica "Els forats negres, una cruïlla en el desenvolupament de les teories físiques" amb el Dr. Carlos F. Sopuerta (Institut de Ciències de l’Espai i Institut d’Estudis Espacials de Catalunya).

L’objectiu principal d’aquesta xerrada es exposar de forma breu i amena el concepte de forat negre, i com aquesta idea ha anat agafant cada vegada més importància a diferents camps de recerca: astrofísica, cosmologia, física fonamental, ciència de materials, etc. De fet, és l’objecte central en alguns d’ells. També es mostraran els diferents esforços experimentals i observacionals que s'han realitzat, i es realitzaran en el futur, per aprendre més sobre ells, posant especial atenció en els grans avanços que aquesta recerca apassionada ha produït en la tecnologia.

Carlos F. Sopuerta va obtenir un doctorat en Física per la Universitat de Barcelona (1996), on va ser professor ajudant (1996-1998). Ha ocupat posicions postdoctorals a Alemanya, Regne Unit, EUA, i Canadà. Actualment és investigador científic a l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE, CSIC i IEEC) i coordinador del Grup d'Astronomia Gravitacional – LISA. També és membre de l'equip científic de la futura missió LISA de l'Agència Espacial Europea (ESA).

BiblioSTEAM és un projecte per fomentar el coneixement de les disciplines científiques i tecnològiques entre els usuaris de les biblioteques de les comarques gironines. Està coordinat pel Servei de Biblioteques de la Diputació de la Diputació de Girona, i compta amb el Suport de l’ACDIC (Associació Catalana per a la Divulgació Científica) per a les conferències de temàtica científica i tecnològica i de l’empresa Innova’t Educació per als tallers de robòtica i programació.

Tornar a l'Agenda
Pàgina principal biblioteca
CONTACTE

C. de Víctor Català, 12

17320 Tossa de Mar

Tel. 972342961

biblioteca@tossademar.org

HORARIS

Matins, de 10.00 a 13.00 h: de dimarts a dissabte
Tardes, de 16.00 a 20.00 h: de dilluns a divendres

SEGUEIX-NOS!