És notícia

...

Llibres prohibits

Què tenen en comú títols com La caputxeta vermella, La revolta dels animals d’Orwell, La regenta de Clarín, L'origen de les espècies de Darwin, De mica en mica s’omple la pica de Jaume fuster o Cien años de soledad de G. García Marquez?
A primera vista res ens fa sospitar que es tracta d'obres que, en un moment donat de la història i en determinats països, han estat censurades . Els motius són molt variats.
Al 14 de setembre es celebra a Llagostera la 1a Fira del llibre prohibit que es fa a Europa. Una bona oportunitat per parlar de literatura durant uns dies i remarcar la importància d’algunes obres en la història de la humanitat. I també, per mostrar al nostre país, com n’és d’important la ficció literària i quants esforços ha destinat el poder, arreu del món i en moltes èpoques, per acabar amb la literatura, que no deixa de ser l’expressió dels pobles.
Podeu consultar el programa de les activitats que es realitzaran:

 


 

La biblioteca de Castelló també se suma a aquesta iniciativa: trobareu una mostra de llibres que en un moment o altre han estat censurats assenyalats amb un adhesiu.

Per altra banda, la biblioteca Ramon Bordas i Estragués també ha col•laborat amb el Grup CLER en l’elaboració d’una guia de lectures prohibides infantils i juvenils:

http://www.bibgirona.cat/guies/568?filtre=cler

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: dimarts, dimecres i dijous de 9.30 a 13.30 h. Dissabtes de 10 a 13 h.
Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20 h.

CONTACTE

Pl. de les Monges, 2

17486 Castelló d'Empúries

Tf. 972250611

biblioteca@castello.cat

SEGUEIX-NOS!