« Tornar a la web de la Biblioteca Municipal Can Roscada

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

Cims borrascosos

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

  1. La novel·la descriu les dèries, les visons inconscients i salvatges d'uns personatges, aïllats del món i reclosos en ells mateixos, acompanyats d'un paisatge indòmit i turmentós.

    Heathcliff el més violent de tots ells, marca el transcurs dels fets. El seu odi al món dels rics, que sempre l'ha apartat de viure amb ells, el porta a sobreviure per ell mateix, amb la seva sola força com un lleó depredador. El seu instint salvatge, del que es val, xoca amb el mon civilitzat de les construccions socials.

    Els altres personatges pateixen per la seva influència i sobre tot Catherine la seva ànima paral·lela, també salvatge, però desitjosa de la tranquil·litat que proporciona la cultura, Tots ells, atrapats entre el seu desig de comoditat i el salvatgisme d'' Heathcliff el més fort de tots, cauen sota les urpes d'aquest animal salvatge i solitari.

    L'inconscient s'apodera de bona part de l' obra amb obsessions i fantasmes amb morts i cementiris,- molt en la línia del romanticisme del XIX- que formen part del mateix paisatge irracional d'Heathcliff

    Em pregunto què passaria si haguéssim de sobreviure sols al marge de la cultura, que és el que decideix fer el protagonista? Tindríem sentiments de compassió cap els altres? És això el que m'inquieta de la novel·la

Escriu el teu comentari

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal