Guies de lectura

Març 2024

Assaig

Llargués, Josefina .

La Farmàcia del mar : algues i aigua de mar : propietats, receptes i remeis casolans

Barcelona : Viena Edicions, 2023
ISBN: 9788418908996
Assaig

Resum:

El mar, generador de vida, atresora dos aliments poc coneguts, però amb incomptables propietats: les algues i l'aigua, que, gràcies a certs compostos bioactius que els són propis i que no trobem als vegetals terrestres, sostenen la biodiversitat oceànica i la salut del planeta.Les algues han estat presents a la cuina i la medicina de moltes cultures des de temps immemorials. I, segons es desprèn d'investigacions recents, el mar és molt més que aigua amb sal: és un medi vital natural que, com les algues, subministra a l'organisme minerals i oligoelements dels quals l'alimentació actual sovint està mancada. Aquest llibre, amb les algues marines i l'aigua de mar com a protagonistes, en detalla les seves principals propietats per tractar petites dolències, juntament amb alguns senzills consells de cosmètica i higiene diària. I, finalment, comprèn un ampli receptari que ajuda el lector introduir les algues i l'aigua de mar a l'alimentació.