Agenda

BSO. Música i cinema: Els clàssics

Foment de la música

BSO. Música i cinema:

Introducció: Música en el cinema? Els clàssics

 

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona presenta 78 RPM. Foment de la música a les biblioteques, un projecte pilot per fomentar la presència i difusió de la música en aquests equipaments públics. Davant el descens continuat del préstec de CD, a causa dels canvis tecnològics i d’hàbit de consum dels usuaris, el projecte aposta per tres línies de treball: els fons, els espais i la creació d’una xarxa d’activitats que tindran lloc aquesta tardor en vuit biblioteques de les comarques gironines (Blanes, Caldes de Malavella, Girona, la Bisbal d’Empordà, Figueres, Puigcerdà, Ripoll i Calonge). Hi haurà sessions de discos, presentacions de llibres o cicles de poesia i música, entre d’altres.

El 78 és el número de la Classificació Universal Decimal (sistema de classificació bibliogràfica del coneixement humà), que s’utilitza a les biblioteques de les comarques gironines per a la matèria de música. I 78 RPM fa referència a l’acrònim que denomina el primer format de discos de gramòfon, que giraven a una velocitat uniforme de 78 revolucions per minut. Des de llavors, no han deixat de succeir-se canvis tecnològics al voltant de la música, amb formats diversos que han anat quedat obsolets.

Més informació a la pàgina web

IMPORTANT: Aquestes sessions es faran presencials si les mesures anti Covid ho permeten; i si no, en streming des de la biblioteca Carles Rahola: 

http://bit.ly/bibgirona78rpm

Tornar a l'Agenda
Pàgina principal biblioteca
CONTACTE

Passeig de Catalunya, 2

17300 Blanes

Tel. 972358033

biblioteca@blanes.cat

HORARIS

Matins: de dilluns a divendres, de 10 a 14 h
Tardes: de dilluns a divendres, de 16.30 a 20.30 h (la sala infantil tanca a les 20 h)
Dissabtes, de 10 a 14 h

SEGUEIX-NOS!