Agenda

Carta a la reina d'Anglaterra, de Vicenç Pagès Jordà

Club de lectura - Club de lectura juvenil

Aquesta trobada del CLJ, en la que comptarem amb la visita de l'autor de l'obra comentada,  forma part de les activitats de celebració de la Setmana UNESCO 2020.

A la Carta a la reina d'Anglaterra, l'autor passa revista a la seva prolongada existència, de gairebé mil anys, i exposa els fets que l'han condemnat a una pena que considera injusta. Des de l'edat mitjana fins al llindar del 2000, l'autor de la carta ha practicat tots els vicis i ha obtingut tots els plaers: ha freqüentat palaus, suites i salons, ha conegut homes savis i poderosos, ha estimat moltes dones en moltes llengües diferents i ha trepitjat tots els països. Una vida tan llarga li ha servit per identificar amb precisió els seus enemics: el tedi i l'Estat.

Alguns elements es mantenen constants en aquest vagareig mil·lenari: els personatges de rellevància històrica, de qui l'autor revela aspectes poc coneguts; la depressió, que el visita cada quatre segles; el joc dels escacs, sempre canviant i sempre idèntic, com el protagonista.

A partir de 2001, les reedicions de la Carta van acompanyades d'una postdata on l'autor recull algunes experiències sobre la recepció del llibre (presentacions, entrevistes, taules rodones). És en aquesta postdata on s'inclou una llista de les maneres possibles de llegir el llibre. El dossier [PDF] més complet és el que va elaborar la Universitat de València amb motiu del Dialèg de l'escriptor amb els lectors joves (2014).

Fragment inicial

 

Més informació al bloc: https://biblioteca.blanes.cat/salajove/club-lectura-jove/

 

Nota

Totes les activitats es faran a la Sala Roberto Bolaño, amb inscripció prèvia i aforament limitat.
I seguint les condicions de seguretat bàsiques aprovades pel Procicat: mascareta, higiene de mans i distància de seguretat

Tornar a l'Agenda
Pàgina principal biblioteca
CONTACTE

Passeig de Catalunya, 2

17300 Blanes

Tel. 972358033

biblioteca@blanes.cat

HORARIS

Matins: de dilluns a divendres, de 10 a 14 h
Tardes: de dilluns a divendres, de 16.30 a 20.30 h (la sala infantil tanca a les 20 h)
Dissabtes, de 10 a 14 h

SEGUEIX-NOS!