Biblioteca Modest Salse i Camarasa Hostalric

HORARIS

Tardes: de dilluns a dijous de 16 a 19.30 h
Matins: dimecres de 10 a 13h i divendres de 10 a 13.30h
Del 29 de juliol al 30 d'agost
De dilluns a divendres de 10 a 13.30h

CONTACTE

Camí dels Ollers, s/n -Can Llensa-

17450 Hostalric

Tf. 972874040

biblioteca@hostalric.cat

SEGUEIX-NOS!
Et recomanem:

CATÀLEG ARGUS

Materials de construcció

Materials de construcció

Un home reposa inert en un llit d’hospital després d’haver patit un ictus. Una dona l’observa, corpresa, des d’una distància que no sap com desfer, mentre es comença a qüestionar els fonaments emocionals sobre els quals s’ha construït la identitat. Així comença aquesta novel·la sobre una filla, però també sobre una mare, una tieta i una germana que es debaten entre la tendresa i el ressentiment cap a la figura del pare.

Cartes a un jove escriptor

Cartes a un jove escriptor

C. McCann, a partir de la seva experiència en el terreny literari i com a docent, ens brinda 52 assajos curts (cartes a joves escriptors —seguint les passes de Rilke—) sobre l'ofici d’escriure; com encarar la pàgina en blanc, la dedicació i la constància o la importància de la primera frase fins a com triar un agent literari, què demanar de la relació amb un editor i com gestionar els crítics literaris. Un recull il·luminador i elegant, clar, útil i precís.

He avortat

He avortat

Amb l’avortament, com amb tants altres temes importants, el patriarcat ens prohibeix la complexitat. Però on és la veu de les persones que ho han fet convençudes però han patit en el seu cos i en la seva ànima el dolor de l’experiència? Pauline Harmange ens ofereix un assaig íntim i documentat al voltant del seu propi avortament. Si bé el dret a l’avortament es qüestiona regularment, aquest no és un text reivindicatiu en aquest sentit.

Aterratge

Aterratge

La protagonista d’Aterratge decideix volar a Islàndia amb tres desconeguts per fotografiar-se dins la carcassa d’un avió estavellat el 1973. Una decisió que mai hauria pres abans de Tot Allò. Però el viatge desperta una altra decisió, contactar amb el pilot. El Gregory respon, li explica tots els detalls de l’aterratge sense mica de literatura. I ella, que veu símbols a cada cantonada, s’adona que no pot passar-se el futur fent veure que el passat no ha passat.

Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres, d’Irene Solà.

Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres, d’Irene Solà.

Amagat entre muntanyes, en algun lloc remot de les Guilleries transitat per caçadors de llops, bandolers, emboscats, carlins, sortilleres, maquis, pilots de ral·lis, fantasmes, bèsties... el mas Clavell s’agafa a terra com una paparra. És una casa, sobretot, habitada per dones, que conté segles de records. Irene Solà ha escrit una novel·la com un doll exultant d’històries, que explora la dualitat i el lligam intrínsec entre llum i foscor, vida i mort, oblit i memòria.

Colliràs tempestes

Colliràs tempestes

QUI ENTERRA EL PASSAT CONDEMNA EL SEU FUTUR. Durant la desfilada de l’orgull gai, un subordinat de Brunetti és detingut per agredir un contramanifestant. Tot i que l’agent minimitza els fets, els cops i els morats són ben visibles i parlen d’excessiva violència policial. L’atenció del comissari, però, aviat es dirigeix cap a un assumpte encara més fosc, ja que en un canal ha aparegut el cadàver d’un immigrant.

La paràbola del sembrador

La paràbola del sembrador

Es tracta d’una distopia que té lloc en un futur immediat. Lauren, una jove d’EUA, país que pateix desastres ambientals, crisis econòmiques i caos social, és la filla d’un predicador que viu a LA. Tot i estar protegida del perill pels murs de la seva comunitat, el seu món segueix el dictat de la por, i ella pateix hiperempatia: sent el dolor dels altres com si fos propi. En oposició a les prèdiques del seu pare, Lauren està desenvolupant la seva pròpia religió: Llavors de la Terra.

El viento conoce mi nombre

El viento conoce mi nombre

Un nou llibre d’Isabel Allende que inclou dues històries: Per una banda ens ubica a la Viena de 1938 on Samuel Adler perd el seu pare, i, la seva mare, desesperada, li aconsegueix una plaça en un tren que l’allunyarà de l’Àustria nazi, emprenent una nova etapa marcada per la solitud. I, per altra banda, ens trasllada a Arizona l’any 2019 on Anita Díaz fuig de El Salvador amb la seva mare i acabarà creuant sola la frontera en busca d’exili a Estats Units.

Demà, demà i demà

Demà, demà i demà

Demà, i demà, i demà, de Gabrielle Zevin, és un relat sobre la nostra necessitat de connectar, d’estimar i de ser estimats. Una obra commovedora sobre els límits de l’amistat i l’amor, i una oda al refugi que ens ofereix la imaginació.

Quan el món es va trencar

Quan el món es va trencar

Amb 91 anys, la Gretel Fernsby du una vida tranquil·la i confortable al seu magnífic pis londinenc, malgrat amagar un passat fosc i pertorbador. No parla mai de com va fugir de l'Alemanya nazi quan tenia 12 anys. Quan una parella es trasllada al pis de sota, fa amistat amb el fill de nou anys, en Henry. Però un dia assisteix a un enfrontament violent de la parella. I davant la tria entre la pròpia seguretat i la del nen, la Gretel evoca dilemes semblants amb què va topar temps enrere.

Bootes

Bootes

Bootes és una al·legoria monumental sobre el destí de la humanitat i una metàfora despietada sobre la crueltat del poder i les injustícies de la nostra societat. Una novel·la que excel·leix pel seu joc amb la forma, la veu narrativa i el llenguatge, que trenca amb els convencionalismes del gènere per exposar els convencionalismes de la societat. Una escriptura irònica i intel·ligent que recull el millor de l’estil de Miquel de Palol.

Aliades

Aliades

A “Aliades”, la periodista Txell Feixas narra la historia de l’equip femení de bàsquet del camp de refugiats de Xatila, una eina d’apoderament sense precedents que ha salvat moltes nenes d’un destí marcat. També parla de més xarxes de sororitat com aquesta i d’alguns problemas de les dones en uns quants països d’Orient: matrimonis forçats o precoços, violencia masclista, crims d’honor…

logotip Regira

El repositori cooperatiu de la Diputació de Girona permet consultar, en accés obert, les col·leccions digitalitzades de biblioteques, entitats, institucions i empreses de les comarques gironines que s’hi adhereixen.