El fons Joan Guillamet i Tuèbols conté més de 600 articles periodístics -mecanoscrits i manuscrits- i retalls de premsa publicats entre 1955 i 2002. També inclou conferències, discursos, pregons, presentacions de llibres, catàlegs d’exposicions, guions radiofònics, etc. I, de forma anecdòtica, algun dels contes, poesia i altres textos literaris escrits pel periodista, distingit com a Fill Predilecte de Figueres l'any 2008.


Joan Guillamet i Tuèbols (1922-2014), professor de llengua i literatura, desenvolupà una extensa activitat com a periodista i escriptor, dedicada especialment a la ciutat de Figueres, l’Empordà i la Costa Brava. La família Guillamet Lloveras feu donatiu del fons a principis de l'any 2022. 


La col·lecció digital que presentem inclou els articles de les capçaleres El Noticiero Universal, El Correo Catalán,  Tele/Estel, Tele/eXpres, etc. Per consultar el contingut de la totalitat del fons, vegeu l'inventari: http://www.bibliotecadefigueres.cat/Public/BancArxius/FJGT_inventaridefinitiu102022.pdf