« Tornar a la web de la Biblioteca Pública de Salt Iu Bohigas

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

Riera i Collell, Joaquim

Joaquim Riera i Collell (Salt, 1926 - 2010)

Biografia

Joaquim Riera va néixer a Salt i hi va viure fins l'any 1947, en què va anar a passar una temporda a París i s'hi va quedar.

Contista i narrador vocacional, va decidir escriure les seves vivències i històries instigat per la seva filla. L'any 2006 va presentar a Salt el llibre "La infantesa esvaïda", amb pròleg de Modest Prats i il·lustracions de Pilarín Bayés, on ens explica anècdotes, aventures i entremaliadures inspirades en la seva infància viscuda a Salt. També té escrits els llibres "Jacobinus" i "Requisitoire pragmatique. A l'encontre des idées reçues sur certains vins", que espera traduir properament al català. Actualment enllesteix l'obra titulada "Història de l'Espanya Cavernícola", un divertiment sobre les aberracions dels llibres d'història de l'escola franquista.

En Joaquim Riera és l'impulsor i patrocinador del "premi literari Joaquim Riera", organitzat per l'Ajuntament de Salt, i que pretén premiar obres autobiogràfiques, memòries o biografies que relatin, amb valor literari, experiències, vivències o històries de caràcter personal.

Més informació

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal