« Tornar a la web de la Biblioteca Pública de Salt Iu Bohigas

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

Petit Guinart, Xicu

Xicu Petit Guinart (1977-2010)

Biografia

Nascut al barri de Santa Eugènia de Girona, va ser un gran amant de la música des de ben petit. De nen, va començar a cantar a la coral de Sant Narcís, i del 1986 al 1990 va estar a l'Escolania de Montserrat.

En Xicu va tornar a Girona l'any 1990 i va ser en aquest moment que va començar a cantar a la coral Saba Nova i al Cor Maragall. Va cursar estudis de mestre d'Educació Musical a la Universitat de Girona i, posteriorment, els de Psicopedagogia Musical a la UOC.

Professionalment, va treballar com a mestre de música, primer a l'escola Bell-lloc, després a Cassà de la Selva i, posteriorment, a Amer i a l'Aulet de Celrà on, fins a la seva mort, n'ha estat el cap d'estudis.

Durant els darrers tres anys, ha estat el director de la Coral Tribana, de Salt.

Més informació

  • La Catedral s'omple en el comiat de Xicu Petit. Diari de Girona, 19 d'octubre de 2010.
  • Coral de Bonmatí. Xicu Petit i Guinart Director de la Coral de Bonmatí entre el 1998 i el 2003. El Punt, 19 d'octubre de 2010.
  • Un càncer s'emporta Xicu Petit Guinart, director, músic i activista. Petit era una persona molt coneguda a la ciutat, per la seva implicació, com a cantant i posteriorment com a director, en diverses corals gironines. Diari de Girona, 18 d'octubre de 2010.
  • Xicu Petit i Guinart. Antic escolà de Montserrat, professor de música i director de corals. El Punt, 18 d'octubre de 2010.
  • Rispau, Amàlia. En record de Xicu Petit i Guinart. El Punt, 10 d'octubre de 2010.
  • IN MEMORIAM. Xicu Petit i Guinart, antic escolà de Montserrat, professor de música i director de corals. El Dimoni de Santa Eugènia, 18 d'octubre de2010.
Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal