« Tornar a la web de la Biblioteca Pública de Salt Iu Bohigas

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

Regincós, Daniel

Daniel Regincós (Palafrugell, 1971)

Biografia

A l'edat de 6 anys va iniciar els seus estudis musicals. L’any 1981 va entrar a formar part de l’Escolania de Montserrat on va rebre les primeres lliçons de violoncel amb Odiló Planàs. El 1985 va continuar els estudis de violoncel amb Josep Bassal. Després, el 1989 entrà a formar part de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i un any més tard el Ministeri de Cultura li concedí una beca per estudiar al Hogeschool voor de Kunsten, a Utrecht (Holanda) aconseguint el 1994 el títol superior holandès.

Del 1994 al 96, gràcies als ajuts de la Fundació Pau Casals i de la Generalitat de Catalunya, va seguir els seus estudis al Conservatori de Malmö (Suècia).

Ha participat en diferents orquestres com la del Conservatori d’Utrecht, l’Orquestra de Cambra d’Holanda “Antonio Luccio”, l’Octet de violoncels “Conjunt Ibèric de Violoncels”, la JOSC i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà.

Ha tingut l’oportunitat de rebre Masterclass de prestigiosos mestres com Henrich Shiff, William Plleth, Dimitri Ferschman, Tim Hugh, Radu Aldulescu, Peter Wispelwey, Philipe Muller, Jaasp ter Linden...

En el camp de la música antiga ha tingut professors de violoncel barroc com Viola de Hoog, Bruno Cocset, Gaetano Nasillo i al Conservatori de Tolosa amb Alain Gervreau. Col.labora amb l’Orquestra Barroca Catalana, l’orquestra “Princesa Filòsofa” i el Quartet Albada.

Ha estudiat tres anys la viola de gamba amb el professor Christian Sala al Conservatori de Girona i ha fet un postgrau de violoncel Barroc a l'ESMUC amb Bruno Cocset. També ha estudiat el mètode Colourstrings amb seu a Finlàndia i l’està introduint a l'Escola Municipal de Música i a l’escola Casa Nostra de Banyoles.

Actualment és membre de l’Orquestra de Girona, del Quartet Gerió, del Trio Barroc del Cafè, del Celloquia i recentment forma part del grup de música tradicional Brunzit.

Més informació

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal