CLER

CLER - Club de lectures recomanables

"El pez que somreía", un àlbum il·lustrat que esdevé un fantàstic curt d'animació

Història respectuosa

El pez que somreía, de Jimmy *Liao, és un àlbum de fa més de deu anys que es va transformar en un curt d'animació en el 2005.

El seu protagonista, un tipus anomenat Jimmy, es queda meravellat d'un peix al que veu en una botiga. El compra i instal·la la peixera a la seva habitació. Aquesta nit somia amb que el peix, dins de la peixera, surt de l'habitació i ell el segueix: recorren la ciutat, el peix condueix a Jimmy al mar i, allà, quan es banya, descobreix alguna cosa important que el fa despertar.

Gràficament la narració és tan clara que no caldrien les frases de text que acompanyen les imatges. De fet, el curt d'animació no té cap text: només imatges i música. La història —de plantejament i resolució semblants a un àlbum com Tom i l'ocell— desborda tendresa i simpatia. Per contra el text pot sonar excessiu —a mi m'ho sembla, per exemple, parlar de «un peix fidel com un gos, manyac com un gat i amant com una esposa»—, la història en si mateixa és respectuosa: no és insistent i deixa que la conclusió s'imposi per si mateixa.

Jimmy *Liao. El pez que somreía (*The *Fish *that *smile *at em, 1998). Granada: Barbara *Fiore, 2010; 100 pàg.; trad. de Jordi *Ainaud i Escudero; *ISBN: 978-84-937506-7-1.

http://www.bienvenidosalafiesta.com/

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari